Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحادیه‌ تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد و اتحادیه سازمان اسلامی دانشجویان طی نامه‌ای به سران قوا نکاتی را درباره پیگیری مطالبات پرستاران مطرح کردند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اتحادیه تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی و اتحادیه سازمان اسلامی دانشجویان (سادا) طی نامه‌ای به حسن روحانی رئیس جمهور، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه نکاتی را درباره مطالبات پرستاران بیان کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این نامه خطاب به سران قوا آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

قل امر ربی بالقسط (اعراف|۲۹)

اینک که انقلاب اسلامی ایران در آستانه ۴۲ سالگی خود به سر می‌برد همواره طلیعه ندای حق‌طلبانه مدافعان این انقلاب اصل عدالت و اجرایی شدن آن در ابعاد مختلف اجتماعی بوده است. جامعه‌ای که اقشار گوناگون آن طی ۴ دهه در هر بحرانی خود را سپر بلای اسلام، ایران و دفاع از مبانی و ارزش‌های نظام ساخته‌اند. به‌راستی اراده و پایمردی این امت در برابر توطئه‌ها و تحریمات پی‌در‌پی دشمنان قسم‌خورده نظام اسلامی و همدلی و اتحادشان در مشکلات و بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی ستونی است.

تکریم پرستار به معنای تکریم فضائل انسانی است.

(رهبر معظم انقلاب- دیدار با پرستاران)

پرستاری به عنوان یک حرفه و نه فقط یک شغل و پرستاران، پرچمداران خط مقدم درمان کشور نماد مسئولیت‌پذیری و اهتمام در انجام وظیفه و جلوه‌گاه ایثارگری، دلسوزی توامان با عشق برای خدمت به مردم‌اند که تزیین نام پرستاران با تمثیل جایگاه والای حضرت زینب (س) به این حرفه، شان و مرتبه‌ای بلند بدان بخشیده است.

همواره شاهد خدمات ارزنده این قشر پرجمعیت به بیمار در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بوده‌ایم. از زمانی که این جانبازان از خودگذشته در بیمارستان‌های شهری و صحرایی پشت خطوط مقدم از جانبازان ۸ سال دفاع مقدس پرستاری کردند تا امروز که جان عزیز خویش را شجاعانه در خط مقدم مبارزه با بیماری‌هایی که چندان دور از انتظار نیست حاصل جنگ بیولوژیک و بی‌رحمانه‌ی مستکبرین جهان باشد، فدای هموطنان خود می‌کنند.

اما در کمال تاسف و با ابراز همدلی و همزبانی با این قشر فداکار و زحمت‌کش مدت هاست شاهد توزیع ناعادلانه منابع ثروت و قدرت در نظام سلامت هستیم که البته این بی‌عدالتی چنان ریشه دوانده است که نه تنها پرستاران بلکه اقشار گوناگون کادر بهداشت و درمان کشور را تحت تاثیرات منفی خود قرار داده است.

پرواضح است که بروز بی‌عدالتی در نظام سلامت می‌تواند منجر به نارضایتی و کاستن از انگیزه همه‌کارکنان و گروه‌های تحصیلی و شاغل در کادر درمان برای خدمت خالصانه به خلق شده و نتایج مخرب آن سلامت جامعه اسلامی را متاثر از خود کند بدین شکل در سطح و میزان رفاه اجتماعی که سلامت یکی از مصادیق آن می‌باشد منجر به نقصان شود.

قشر پرستاری نیز به عنوان پرجمعیت‌ترین گروه حوزه سلامت بیشترین اثرپذیری را داشته و تبعا بیشترین اثرگذاری را نیز در ارائه کیفیت خدمات درمانی به مردم برجای خواهد گذاشت.

موارد ذیل از مهم‌ترین مطالبات پرستاران بوده که انتظار رفع این‌ها مسئله‌ای دشوار نیست، اما حل آن قطعا مدیریتی انقلابی، دردمند و عالم را می‌طلبد.

۱. قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری

اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به طور کامل و احسن که بیش از ۱۳ سال از تصویب آن می‌گذرد به شکلی عادلانه

۲. تبدیل وضعیت پرستاران

امنیت بخشی به حرفه پرستاری با تبدیل وضعیت استخدام‌های کارکنان شاغل در این گروه و همچنین ایجاد هماهنگی بین وزارتین بهداشت و رفاه و تامین امنیت شغلی پرستاران با پیگیری و جلوگیری از اخراج بدون دلیل پرستاران در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خصوصی

۳. جذب منطقی دانشجوی پرستاری

اتخاذ تدبیر مناسب در ورودی رشته پرستاری متناسب با میزان استخدام پرستاران به منظور جلوگیری از تربیت پرستار بدون فراهم آوری فضای اشتغال مناسب

۴. بازنشستگی پرستاران

توجه به سخت و زیان‌آور بودن رشته پرستاری و بازنشستگی پرستاران در موعد مقرر که متاسفانه در موارد متعدد به دلیل مهندسی استخدام نیروی تازه‌کار اجرایی نمی‌شود

۵. کاستن از فشار کاری پرستاران

عدم تحمیل اضافه کاری اجباری و کاهش فشار کاری پرستاران با استخدام‌های متناسب با سطح استاندارد بین المللی و تعداد پرستاران موردنیاز برای بستر بهداشت و درمان کشور

اهمیت این مسئله در رابطه تنگاتنگ آن با فعلیت بخشیدن به اصل عدالت و عملیاتی شدن مولفه‌های موثر در رفع تبعیض و اقامه مساوات بین اقشار مختلف آن‌گونه که استحقاق آن را دارند در نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌باشد که امیدواریم پیگیری نتیجه‌بخش مطالبات پرستاران گامی در راستای تحقق عدالت در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بوده و همه‌ی گروه‌های پرستاری، پیراپزشکی، پزشکی، بهداشت و... طعم شیرین عدالت را بچشند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اتحادیه‌های دانشجویی نگارنده، تفکر و مشی عدالت‌طلبانه دانشجویان، هرگز سیاستگذاری‌های مبتنی بر تجمیع قدرت و ثروت که در منافات با مبانی عمیق اسلامی و در زاویه با عدالت می‌باشد را برنمی‌تابند و از عموم مسئولین و سران قوای سه گانه جمهوری اسلامی (دولت، مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه) خواستار تغییر رویه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (نظام سلامت) به سوی عدالت‌محوری و اجرای ساختارمند عدالت و حاکمیت بخشیدن به آن، عدم اکتفا به راهکار‌های موقت و کوتاه‌مدت، برخورد قاطع با موانعی که نفع‌شان در نفی عدالت است و منتظر اقدامات عملی و نتیجه‌بخش مسئولین امر می‌باشد.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اتحادیه تشکل های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اتحادیه سازمان اسلامی دانشجویان سران قوا ویروس کرونا تعرفه گذاری خدمات پرستاران مطالبات پرستاران نظام سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۴۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه دیدارهای سال جدید با معاونت‌ها و مراکز سازمان مرکزی، صبح امروز با حضور در معاونت علوم پزشکی، با معاون، مدیران و کارکنان این حوزه دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در این نشست با قدردانی از زحمات و خدمات دکتر نفر در معاونت علوم پزشکی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تنها مؤسسه غیردولتی کشور است که در آموزش پزشکی فعالیت دارد و ان‌شاءالله در سال جاری شاهد یک جهش در این حوزه باشیم. افزایش دوبرابری تخت‌های بیمارستانی در تهران، یکی از بخش‌های جدی برنامه پنج ساله این معاونت است که نشان از اهمیت حوزه بهداشت و درمان در دانشگاه آزاد اسلامی دارد.

دکتر طهرانچی با اشاره به قرار گرفتن رشته روانشناسی بالینی و دامپزشکی ذیل معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: حوزه سلامت دانشگاه آزاد اسلامی یک مدیریت جامع دارد و می‌تواند کارهایی انجام دهد که نظام گسسته قادر به آن نیست. ویژگی دانشگاه آزاد اسلامی این است که از هر دو وزارت علوم و بهداشت، رشته و دانشجو دارد. این موضوع باعث شده از حوزه علوم پزشکی برای دیگر حوزه‌ها الگو بگیریم. به عنوان نمونه؛ امروز مفهوم عرصه و پایه در حوزه مدارس سما دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته و این مدارس عرصه تعلیم و تربیت هستند. بدین ترتیب معاونت علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت همزمان امور مربوط به حوزه آموزش و پرورش و وزارت علوم را پیگیری می‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این اتفاق باید با شتاب بیشتری در حوزه روانشناسی بالینی، دامپزشکی و مهندسی پزشکی رخ دهد و اساتید این رشته‌ها به دو گروه عرصه و پایه تقسیم شوند. در مرحله بعدی نیز با تقویت رشته زیست‌شناسی باید بخشی از این رشته که مربوط به حوزه علوم پزشکی است، در این قالب قرار گیرد. نگاه ما در دانشگاه آزاد اسلامی این است که برای رشته‌های تحصیلی پیشران‌های موضوعی داشته باشیم.

وی با اشاره به ویژگی‌های رشته روانشناسی گفت: بخشی از اعضای هیأت علمی روانشناسی مأمور به حوزه علوم پزشکی هستند. بخشی از روانشناسی که مربوط به حوزه دانش آموزان و مدارس می‌شود نیز ذیل دانشکده‌های تعلیم و تربیت اسلامی و بخش دیگر نیز ذیل معاونت علوم انسانی و هنر قرار دارد اما نباید خط و مرزی بین آنها باشد.

وی افزود: امسال باید تحرکات جدی در حوزه علوم پزشکی داشته باشیم چرا که هزینه‌های این حوزه افزایش یافته و برای جبران آن، باید تدبیر کرد. به همین دلیل، موضوع «عرصه و پایه» یک برنامه جدی در دانشگاه آزاد اسلامی است. این دانشگاه به عنوان تنها دانشگاهی که جامع رفتار می‌کند، می‌تواند برای کشور فرصتی به وجود آورد که بتوانیم از این الگو در جاهای دیگر استفاده کنیم.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: تجربه دانشگاه آزاد اسلامی نشان داد که دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند از وزارت علوم رشته بگیرند تا ضعف‌های جدی نظام آموزشی در تربیت نیروی انسانی رفع شود. واقعیت این است که سبد حوزه علوم پزشکی باید اقتصادی شود چرا که برخی رشته‌های این حوزه بسیار پرهزینه است و می‌توان از طریق رشته‌های دیگر، درآمدزایی کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه آنچه مسائل اقتصادی را حل می‌کند، برنامه داشتن و حرکت رو به جلوست، گفت: یکی از موضوعات مهم در دانشگاه آزاد اسلامی، توجه به حوزه معیشتی است. معیشت کارکنان تصویری از ارزش‌آفرینی آنان است و به همین دلیل هرچه ارزش‌آفرینی بیشتر باشد، پاسخ آن نیز در معیشت دیده می‌شود. به عنوان مثال؛ باغ کشاورزی که قنات خود را لایروبی نکند، بعد از چند سال خشک خواهد شد. باید به ارزش‌آفرینی سیستم ازجمله برخورد با دانشجو، کیفیت امور، بیمارستان‌ها و... توجه داشت. اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی یک اقتصاد دولتی و یارانه‌ای نیست؛ بلکه اقتصاد تلاش و تدبیر است.

وی ادامه داد: همه اجزای سیستم باید ارزش‌آفرینی کنند. در این صورت، می‌توان بازخورد آن را در بهبود معیشت دید. ارتقای معیشت در دانشگاه «به فرموده» نیست بلکه بازتاب عمل فردی مجموعه مدیران و کارکنان است. به عنوان نمونه؛ اجرای طرح پویش اشتغال بعد از چهار سال تصویر جدیدی از دانشگاه آزاد اسلامی را در جامعه شکل داده و جوانان فضای این دانشگاه را فضای اشتغال، نوآوری، کارآفرینی و... می‌دانند. در ایجاد فضای جدید تلاش‌های شبانه روزی و زحمات زیادی کشیده شده و این اقدام باعث شد هرساله بر تعداد دانشجویان ورودی دانشگاه آزاد اسلامی افزوده شود.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: در دهه گذشته، 5 سالی را تجربه کردیم که سالانه 150 هزار دانشجو کاهش می‌یافت اما در 5 سال بعدی که در آن قرار داریم، به همان اندازه به جمعیت دانشجویی اضافه می‌شود. این امر نتیجه همت مجموعه کارکنان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی است. تغییر سخت است اما باید محکم پای آن بایستیم. این تغییر رویه‌ها باعث افزایش اعتماد مردم به دانشگاه آزاد اسلامی شده است. افزایش اعتماد نیز منجر به رونق دانشگاه و رونق دانشگاه نیز منجر به بهبود و ارتقای معیشت می‌شود. بنابراین موضوع معیشت، کنش خودمان است.

لازم به ذکر است در ابتدای این نشست، محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از وضعیت این حوزه ارائه کرد و گفت: برنامه جدی معاونت علوم پزشکی دانشگاه، ارتقای کیفیت آموزش و خدمات‌رسانی بهداشتی و سلامتی است.

همچنین فرهاد ادهمی مدیرکل توسعه آموزش و امور دانشجویان، خانم دکتر وحدت مدیر خدمات سلامت و بیمارستان‌ها، خانم شریعتمدار رئیس اداره تجهیزات پزشکی، مرجانی مشاور حوزه دامپزشکی و خانم هاشمی مشاور حوزه روانشناسی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه گزارش‌هایی درخصوص فعالیت‌ها و اقدامات حوزه‌های متبوع خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • واکسیناسیون ۲۶ هزار رأس دام سبک و سنگین در مناطق محروم چهارمحال و بختیاری
  • سال گذشته اردوی راهیان نور با حضور بیش از ۱۵۰ نفر از دانشجویان برگزار شد
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • استقرار دانشجویان پسر در خوابگاه ملکی دانشکده پرستاری طبس
  • تشکیلات‌، شبکه‌ و جریان‌‍سازی ۳ اصل مهم در دانشگاه‌های آذربایجان غربی