Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان با کمک نانوسیم‌های پروتئین موفق به طراحی حساس‌ترین حسگری شدند که می‌تواند گاز خطرناک آمونیاک را تشخیص دهد. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه امهرست ماساچوست در آمریکا یک حسگر گاز آمونیاک ابداع کرده‌اند که حساس‌ترین حسگری است که تاکنون نسبت به این گاز خطرناک طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حسگر که حسگر زیست الکترونیک به شمار می‌آید از نانوسیم‌های پروتئینی مشتق شده از باکتری ژئوباکتر درست شده است.   ژئوباکتر نوعی میکروب دوستدار رسوبات است و رشته‌های مو مانندی دارد که در تولید برق از گل و لای و فاضلاب کمک می‌کنند. بیش از ۳۰ سال پیش، یک میکروبیولوژیست به نام درک لاولی این باکتری را در گل رودخانه کشف کرد. این میکروب رشته‌های پروتئینی مو مانندی دارد که از آن‌ها به عنوان سیم‌های نانو برای انتقال بار استفاده می‌کند تا هم تغذیه کند و هم با سایر باکتری‌ها ارتباط برقرار کند.
حال محققان از این باکتری برای ساخت حسگر گاز آمونیاک استفاده کرده‌اند. آمونیاک برای کشاورزی، محیط زیست و زیست پزشکی گاز بسیار مهمی به شمار می‌رود. به عنوان مثال، زمانی که گاز آمونیاک در تنفس انسان وجود داشته باشد، علامتی از بیماری است. در حالی که در مرغداری‌ها، این گاز از مدفوع طیور تولید می‌شود و برای سلامت و راحتی آن‌ها مقدار این گاز باید به شدت مانیتور و کنترل شود.
محققان می‌گویند: حسگر ما نسبت به آمونیاک حساسیت بسیار زیادی دارد و بهتر از حسگر‌های الکترونیک دیگر این گاز را تشخیص می‌دهد. علاوه براین، حسگر‌های الکترونیک موجود اغلب مستعد مداخله سایر گاز‌ها هستند. این در حالی است که حسگر ما به غیر از اینکه ارزان‌تر است، زیست تخریب‌پذیر است؛ بنابراین زباله الکترونیک به جا نمی‌گذارد و توسط باکتری‌ها با استفاده از خوراک‌های تجدیدپذیر و بدون نیاز به مواد شیمیایی سمی تولید می‌شود.
آن‌ها می‌افزایند: نانوسیم‌های پروتئینی ژئوباکتر بسیار پایدار هستند و به مدت طولانی کار می‌کنند. حسگر مبتنی بر این نانوسیم‌ها بعد از ماه‌ها استفاده مداوم همچنان قوی عمل می‌کند و این امر بسیار حائز اهمیت است.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حسگر نانو گاز آمونیاک فناوری نانو گاز آمونیاک نانوسیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۶۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

پژوهشگران «دانشگاه متروپولیتن اوزاکا» در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند که می‌توان باکتری‌های ایجادکننده بوی زیر بغل را با استفاده از لیزین به‌دست‌آمده از باکتریوفاژ هدف قرار داد.

به گزارش ایسنا، ساطع شدن بوی بد از زیر بغل، یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد را آزار می‌دهد.

به نقل از ساینمگ، بوی بد زیر بغل ناشی از متابولیزه شدن عرق توسط باکتری‌های تولیدشده توسط غدد «آپوکرین»(Apocrine) است. این باکتری‌ها بومی پوست ما هستند اما بوی تولیدشده در بدن افراد گوناگون، متفاوت است. به طور کلی، مردم از دئودورانت‌ها برای زیر بغل خود استفاده می‌کنند اما شاید راهی برای خلاص شدن از شر باکتری‌ها وجود داشته باشد.

برای کشف این راه حل، یک گروه پژوهشی به سرپرستی پروفسور «ساتوشی اوماتسو»(Satoshi Uematsu) استاد «دانشگاه متروپولیتن اوزاکا»(OMU) و «کوسوکه فوجیموتو»(Kosuke Fujimoto) دانشیار دانشکده پزشکی این دانشگاه، نمونه‌های مایع بدن را از زیر بغل ۲۰ مرد سالم جمع‌آوری کردند.

یک پنل بویایی ذهنی، بوها را به دو نوع طبقه‌بندی کرد که ۱۱ نوع بوی قابل توجه را در بر داشت. پژوهشگران، مواد تولیدشده از متابولیسم باکتری‌ها و DNA میکروفلور پوست را تحلیل کردند و افزایش حضور پیش‌سازهای ایجادکننده بو را در آن ۱۱ نمونه دیدند که با تکثیر باکتری «استافیلوکوکوس هومینیس»(Staphylococcus Hominis) همراه بود.

پژوهشگران، آمینواسید «لیزین»(Lysine) را از یک باکتریوفاژ تولید کردند که باکتری استافیلوکوکوس هومینیس را آلوده می‌کند. طی بررسی‌های آزمایشگاهی مشخص شد که لیزین فقط باکتری استافیلوکوکوس هومینیس را هدف قرار می‌دهد، نه باکتری‌های دیگر که معمولا روی پوست وجود دارند.

«میهو اوماتسو»(Miho Uematsu) دانشیار گروه ایمنی‌شناسی و ژنومیک دانشگاه متروپولیتن اوزاکا گفت: ما با استفاده از ابررایانه «SHIROKANE» در «دانشگاه توکیو»(UTokyo)، یک تحلیل متاژنومیک را در مقیاس بزرگ روی میکروفلور پوست انجام دادیم و دریافتیم که باکتری استافیلوکوکوس هومینیس در ایجاد بو مهم است. شناسایی کردن لیزین که به باکتری استافیلوکوکوس هومینیس حمله می‌کند نیز نتیجه تحلیل جامع ژنوم بود.

دکتر «میکی واتانابه»(Miki Watanabe) از اعضای گروه ایمنی‌شناسی و ژنومیک و گروه پوست دانشگاه متروپولیتن اوزاکا گفت: بوی زیر بغل یکی از معدود اختلالات پوستی است که باکتری‌ها عامل اصلی آن هستند. اگرچه بسیاری از بیماران از بوی زیر بغل رنج می‌برند اما گزینه‌های درمانی کمی وجود دارند. ما معتقدیم که این پژوهش به ارائه یک درمان جدید می‌انجامد.

این پژوهش در «Journal of Investigative Dermatology» به چاپ رسید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • توزیع ۳ هزار کیسه پارچه‌ای در نانوایی‌های شهرستان بروجرد
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند
  • کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل