Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کمیسیون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین استفاده از فضای مجازی را یکی از راهکارهای نوین برای گرامیداشت روز جهانی قدس دانست و گفت درصورت الحاق بخش قابل توجهی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی، آتش انتفاضه فلسطینیان باردیگر شعله ور می‌شود. ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۶ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا در جهان برگزاری مراسم روز جهانی قدس متفاوت از سال‌ها گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ملت‌های مسلمان و آزادی خواهان جهان هریک شیوه و راهکار نوینی را برای گرامیداشت این روز و دفاع از آرمان‌های فلسطین مورد استفاده قرارخواهند داد. به منظور بررسی ابعاد مختلف گرامیداشت روز جهانی قدس و جدیدترین تحولات فلسطین گفت وگویی با "احمد رضا روح الله زاد" دبیر کمیسیون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین انجام دادیم که متن آن به شرح ذیل است.

تسنیم: با توجه به شیوع ویروس کرونا در جهان و محدودیت‌هایی که برای برگزاری تظاهرات روز جهانی قدس وجود دارد. شما چه راهکارهایی را برای گرامیداشت این روز مناسب می‌دانید؟

روح الله زاد: هنگامی که امام خمینی (ره) درسال 1358 بحث روز قدس را مطرح کرد، آن  را به صورت یک حرکت نمادی مانند اعتراضات خیابانی ندید بلکه روز قدس را به عنوان یک جریان نگاه کرد که می‌تواند خروجی‌های متعددی  داشته باشد. یکی از این خروجی‌ها راهپیمایی مردم ایران، لبنان و سایر کشورها بود که در آخرین جمعه ماه رمضان برگزار می‌شد. در برخی کشورهایی که دولت‌ها محدودیت‌هایی ایجاد می‌کردند، مردم با برپایی نمایشگاه‌ها و برگزاری نشست ها در مساجد و برخی اماکن دیگر مسئله فلسطین و روز جهانی قدس  را گرامی می‌داشتند.

اما در شرایط کنونی که شیوع ویروس کرونا جهان را آلوده کرده و حفظ جان مردم و سلامتی جوامع بشری اولویت دارد، گرامیداشت روز قدس می‌‍ تواند خروجی خود را داشته باشد. مثلا مردم می‌توانند  در شبکه‌های اجتماعی فعال شوند. رسانه‌های ارتباط جمعی به مسئله فلسطین و روز قدس بیشتر توجه کنند. شهرداری‌ها در فضا آرایی محیطی می‌توانند،  شرایط را به گونه‌ای طراحی کنند تا روز جهانی قدس بیشتر جلوه یابد. همچنین می‌توان اقدامات نمادین مانند حرکت موتورسوارها در خیابان‌ها، برافراشتن پرچم بزرگی از فلسطین  یا آتش زدن  پرچم آمریکا و رژیم صهیونیستی انجام شود.

تسنیم: شما به استفاده از شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی اشاره کردید. چقدر این فضای مجازی می تواند در وارد کردن فشار به رژیم صهیونیستی و اعتراض علیه سیاست‌های آمریکا در حمایت از تل آویو موثر باشد؟

روح الله زاد: معمولا سیاست‌های استعماری بر اساس انفعال و وادادگی  جوامع قابلیت بروز و پیشرفت دارد. اگر جوامع نسبت به جریان سلطه ساکت باشند، استعمار برنامه‌های خودش را پیش می‌برد و هزینه‌ای که جوامع باید بعدها در مقابل این رفتار بپردازند تا سلطه استعمار خارج شوند، خیلی زیاد خواهد بود اما چنانچه جوامع فعال باشند، هزینه استعمار افزایش خواهد یافت.  این گونه نیست که جریان سلطه بتواند به راحتی  طرح هایش را در جوامع هدف از جمله مسئله فلسطین پیاده کند.

این حرکتی که توسط رسانه‌های نوپدید به وجود آمده توانسته ‌است تا حد زیادی به سلطه رسانه‌های صهیونستی پایان دهد لذا امروزه، اخبار و اطلاعات بین مردم به سرعت دست به دست می‌شوند وآنان با حقایق جاری در صحنه فلسطین آشنایی پیدا می‌کنند، به همین نسبت نیز ما شاهد موضع گیری‌هایی مردم در حمایت از فلسطین هستیم  و این امر بسیار مفیدی است.

تسنیم: یکی از برنامه‌هایی که آمریکا و رژیم صهیونیستی بر اساس طرح معامله قرن می‌خواهند انجام دهند، الحاق منطقه غور اردن و شهرک‌های صهیونیست نشین کرانه باختری به فلسطین اشغالی است.  دولت ائتلافی جدید تل آویو اجرای این طرح را به عهده گرفته‌‌ است. با توجه به شرایط حاکم بر فلسطین و منطقه این طرح الحاق چقدر قابلیت اجرایی دارد؟

روح الله زاد: آنچه در شرایط میدانی ملاحظه می‌شود، سلطه رژیم صهیونیستی برجغرافیای فلسطین است. یعنی تشکیلات خود گردان فلسطین در کرانه باختری عملا هیچ کاره است و حتی در برخی موارد با رژیم صهیونیستی همکاری دارد، به گونه‌ای که ابومازن رئیس این تشکیلات اعتراف کرده‌ است تشکیلات خود گردان فلسطین همکاری امنیتی تنگاتنگی با تل آویو دارد لذا آنچه ملاحظه می‌شود سلطه رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری است. مردمی که در کرانه باختری ساکن هستند،  تحت رفتارهای تبعیض نژادی و سایر جنایات رژیم صهیونیستی قرار دارند.

در اینجا باید بگویم  این اقدامی که تل آویو می‌خواهد انجام دهد (الحاق شهرک‌های صهیونیست نشین درکرانه باختری) تحصیل حاصل است،  ولی تل آویو با انجام رسمی چنین کاری،  تمام قوانین و قطعنامه‌های بین‌المللی را زیرپای قرار داده و آنها را نقض می کند لذا سکوت  دربرابر آن به نوعی اجازه دادن به تل آویو برای قانون گریزی بیشتر  و راه اندازی موج جدیدی از اخراج فلسطینیان است. شاید تل آویو بتواند بر روی کاغذ بخش‌های زیادی از کرانه باختری را به فلسطین اشغالی ضمیمه کند اما فلسطینیان در برابر این اقدام خطرناک خواهند ایستاد.

برهمین اساس، گروه‌های مقاومت  فلسطینی اعلام کردند  دربرابر مصادره  کرانه باختری ساکت نخواهند نشست لذا به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی برای انجام چنین اقدامی هزینه بسیارسنگینی پرداخت خواهد کرد و این هزینه انتفاضه جدیدی است که توامان با سنگ، چوب، سلاح و ماشین خواهد بود. بدون تردید با توجه به توازن قوایی که مقاومت ایجاد کرده رژیم صهیونیستی  نمی تواند به راحتی طرح‌های اشغالگرانه اش را دراین عرصه پیش ببرد.

فلسطین| بازداشت 120 هزار نفر از انتفاضه "الأقصی" تاکنون

تسنیم: برخی تحلیلگران براین باورند که امنیت داخلی برای رژیم صهیونیستی خیلی مهم است و درصورت شعله ورشدن انتفاضه این امنیت با خطر جدی روبرو  خواهد شد و برهمین اساس، برخی از احزاب و سیاستمداران صهیونیستی با اجرای طرح الحاق منطقه غور اردن  و شهرک‌ها مخالفند. با توجه به مخالفت این احزاب صهیونیستی  و احتمال شعله ورشدن انتفاضه در فلسطین آیا دولت جدید تل آویو می‌تواند به طور کامل طرح الحاق را اجراء کند؟

روح الله زاد : شما می‌دانید، کشورهای عربی عملا آرمان فلسطین را رها کرده و با حرکت به سمت برقراری مناسبات با رژیم صهیویستی مرتکب خیانت شده‌اند اما اراده ملت فلسطین بر این قرار گرفته  است، تکیه کردن به دیگری معنا ندارد البته هرکس در این عرصه از فلسطینیان حمایت کند، سهمی در پیروزی ملت فلسطین خواهد داشت. به هرحال، امروزه فلسطینیان  به این نتیجه رسیده‌اند که باید بر اساس اراده و توانایی‌های خودشان باید در برابر زیادی خواهی‌های رژیم صهیونیستی بایستند و از کمک بیرون هم استفاده کنند.

در چنین شرایطی تل آویو هزینه‌هایش بسیار افزایش پیدا خواهد کرد. امنیت در منطقه کرانه باختری در شهرک‌های صهیونیست نشین در مناطق اشغالی 1948 به شدت به هم خواهد ریخت. وقتی که شرایط امنیتی به هم بریزد رژیم صهیونیستی با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد ازجمله  دربعد اقتصادی، جلب جمعیت مهاجر یهودی.  جامعه‌ای که اساس آن بر محور استعمار اسکانی استوار است،  جامعه‌ای که اقتصاد تفیلی دارد و به کمک‌های بین‌المللی نیازمند است، ناامنی در سطح گسترده می‌تواند،  ضربات جبران ناپذیری به رژیم صهیونیستی وارد کند. به طور طبیعی گسترش نا امنی درجامعه صهیونیستی  اعتراضاتی را در این جامعه راه اندازی خواهد کرد که در حوزه های تصمیم گیری تاثیر بسیار شگرفی خواهد گذاشت.

 به اعتقاد بنده، دولت ائتلافی نتانیاهو – گانتس در اثر فشارجامعه صهیونیستی به پایان عمر خود نخواهد رسید و احزاب متعددی که منافع و امنیت خودشان را درخطر می بینند اعتراض خواهند کرد.همانطوری که  فشارهای بین‌المللی نیز در خصوص الحاق منطقه غور اردن و شهرک های صهیونیست نشین کرانه باختری به فلسطین اشغالی وجود خواهد داشت، تنها آمریکاست که با این الحاق موافق است ولی سایر کشورها به صراحت با این الحاق مخالفت کرده‌اند و بحث اقدامات تنبیهی علیه تل آویو را در این زمینه مطرح کرده‌اند که این موضوع چالش بزرگی برای رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. به هرحال،  اگر ملت فلسطین مقاومت شان را قوی ادامه دهند این فشارها نتیجه خواهد داد.

تسنیم : آیا نکته‌ای باقی مانده که به آن اشاره کنید؟

روح الله زاد: مسئله فلسطین دارای ابعاد مختلفی است. یعنی از جنبه انسانی یک ظلم فاحش در اینجا رخ داده و شاهد یک بی عدالتی فراوان و ادامه داری هستیم. ملتی کشته و آواره شده و تحت شکنجه قرار گرفته‌اند و یک جامعه پادگانی (صهیونیست‌ها) فلسطین را اشغال و دولتی در آنجا تاسیس کرده که تهدیدکننده است، امنیت منطقه را کاملا مورد تهدید قرار داده‌ است.

رژیم صهیونیستی از لحاظ منافع و امنیت ملی برای کشورهای منطقه خطرناک است. این رژیم به عنوان پادگان نظامی برای قدرت‌های استعماری در سطح منطقه تعریف شده‌است . وظیفه پادگان نظامی تولید نا امنی در سطح منطقه در راستای سیاست‌های قدرت‌های استعماری است لذا رژیم صهیونیستی برای منافع و امنیت تمام کشورهای منطقه یک تهدید جدی است.  از سوی دیگر مسئله اشغال فلسطین یک موضوع اعتقادی است.

رژیم صهیونیستی فلسطینی  را که دار الاسلام است، اشغال کرده و براساس اعتقادات اسلامی دار الاسلام نباید در اشغال دار الکفر باشد. پس آزاد سازی فلسطین از اشغال رژیم صهیونیستی یک امر انسانی ، امنیتی و منفعتی است و هم یک امر اعتقادی و دینی است. برهمین اساس،  ملت‌ها نه تنها برای روز قدس بلکه تا زمانی که رژیم صهیونیستی وجود دارد باید نسبت به مسئله فلسطین حساس باشند.

گفت وگو از عباس سیدمیر جمکرانی

انتهای پیام/

R7969/P/S8,90/CT2 واژه های کاربردی مرتبط اسرائیل فلسطین

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اسرائیل فلسطین اسرائیل فلسطین شهرک های صهیونیست نشین رژیم صهیونیستی فلسطین اشغالی گرامیداشت روز روز جهانی قدس مسئله فلسطین کرانه باختری روح الله زاد فضای مجازی ملت فلسطین شهرک ها روز قدس تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۹۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات حمله موشکی حزب‌الله به سرزمین‌های اشغالی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، شبکه المیادین به نقل از منابع رسانه‌ای صهیونیستی اعلام کرد که پایگاه‌های ارتش رژیم صهیونیستی در مزارع اشغالی «شبعا» در ساعات گذشته مورد حمله بی‌سابقه حزب‌الله با موشک قرار گرفتند.

ارتش رژیم اسرائیل نیز اعلام کرد که پرتاب ۲ موشک از لبنان به سمت کوه «هاردوف» را رصد کرده است.

ماجرای جنگ تمام نشدنی اسرائیل در جنوب لبنان یا رویای سرقت از سرزمین ثروت

حزب‌الله لبنان نیز در بیانیه‌ای در این باره اعلام کرد: پایگاه رویسات العالم اسرائیل در تپه‌های اشغالی «کفر شوبا» را با سلاح‌های موشکی هدف قرار دادیم.

با آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط گروه‌های مقاومت فلسطین، حزب‌الله لبنان در راستای درگیر کردن بخش عمده‌ای از نظامیان صهیونیست در شمال فلسطین و کاهش فشار بر مقاومت در غزه، اقدام به انجام عملیات‌های روزانه و سنگین علیه اهداف رژیم صهیونیستی در داخل خاک فلسطین کرده است.

در این باره رسانه‌های صهیونیستی نیز بارها اعتراف کرده‌اند که حزب‌الله در شمال سرزمین‌های اشغالی فلسطین همچنان دست برتر را دارد و ارتش اسرائیل در این منطقه به دام افتاده است.

کد خبر 847895 برچسب‌ها لبنان خبر ویژه رژيم صهيونيستى فلسطین طوفان الاقصی

دیگر خبرها

  • واکاوی گرایش‌های ضد اسرائیلی «نسل زِد» در آمریکا
  • حزب الله پایگاه خربه ماعر را زیر آتش سنگین قرار داد
  • حمله جدید حزب الله به پایگاه نظامی در عرب العرامشه
  • سابقه سیاه تشکیلات خودگردان از «انتفاضه فلسطین» تا «طوفان الاقصی»
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • محمود عباس: در صورت حمله اسرائیل به رفح، بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ رقم می‌خورد
  • جزئیات حمله موشکی حزب‌الله به سرزمین‌های اشغالی
  • در صورت حمله اسرائیل به رفح، بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ رقم می‌خورد
  • با حمله اسرائیل به رفح، بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ رقم می‌خورد