Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@18:28:17 GMT

۲ راهکار برای تامین کسری بودجه

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۳۴۶۴۸

۲ راهکار برای تامین کسری بودجه

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، وحید شقاقی شهری درباره چگونگی تامین کسری بودجه، با اشاره به تاثیر شیوع ویروس کرونا موجب شد و همچنین کاهش قیمت نفت بر درآمدهای دولت و تلاش‌های دولت برای تامین مالی بودجه عمرانی از طریق واگذاری سهام شرکت‌های خود، درباره انتشار اوراق بدهی برای تامین کسری بودجه که از سوی رئیس کل بانک مرکزی مورد تاکید قرار گرفته است، اظهار کرد: اکنون اوراق بدهی خریداری ندارد، بازار سرمایه که از رشد و سودهای بسیاری منتفع است و اوراق  بدهی با نرخ‌های اندک جذابیتی ندارد، بنابراین، ممکن است که تنها خریدار این اوراق بانک‌ها باشند و در نهایت نمی‌توان از اوراق بدهی برای تامین کسری بودجه استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تخصیص بودجه دستگاه‌های اجرایی به شرط کاهش هزینه‌ها 

شقاقی با بیان این‌که کاهش یا صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری می‌تواند عامل موثری در تامین کسری بودجه باشد، توضیح داد: دولت باید تخصیص بودجه دستگاه‌های اجرایی را منوط به کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی هزینه‌های انرژی کند. دومین اقدام در این زمینه می‌تواند این باشد که به عنوان مثال هر فردی که ۶ میلیون تومان واریزی دارد و نسبت به مابه‌التفاوت حکم کارگزینی آن که معادل مبلغی همچون ۴ میلیون تومان است، دولت به آن فرد اوراق یکساله بدهد.

به گفته این کارشناس اقتصادی، اگر کسی ۶ میلیون واریزی دارد، دولت ۲ میلیون تومان از آن را به فرد اوراق بدهد که این امر، می‌تواند تا حدودی نیاز مالی دولت را پوشش بدهد و منابعی را برای آن آزاد کند.

این اقتصاددان در پایان سخنانش خاطرنشان کرد که دلیل یکساله بودن این اوراق این است که پس از یکسال قیمت نفت افزایش می‌یابد و آسیب‌های ویروس کرونا از بین خواهد رفت و درآمدهای مالیاتی دولت تحقق پیدا خواهد کرد. 

تاثیرات انتشار اوراق بدهی از زبان همتی 

به تازگی رئیس کل بانک مرکزی در یادداشتی اعلام کرد که انتشار اوراق بدهی روش مناسب‌تری برای تأمین کسری و نیز جلوگیری از پولی کردن کسری بودجه و تورم است.

همتی درباره تاثیرات انتشار اوراق بدهی نوشته است: دولت با انتشار اوراق بدهی، نه تنها می‌تواند نیازهای خود را پوشش دهد، بلکه به تعمیق بازار بدهی و اصلاح ترازنامه بانک‌ها نیز کمک کرده و ابزار کنترل بهتر تورم را در اختیار بانک مرکزی قرار می‌دهد.

همچنین، در این زمینه کارگزاری بانک مرکزی اعلام کرد که در راستای کاهش هزینه‌های معاملاتی، تسهیل دسترسی بانک‌ها و موسسات مالی غیربانکی به اوراق بدهی دولتی و نیز اتکای تامین مالی دولت از محل فروش اوراق بهادار، در نظر دارد بازار اولیه فروش این اوراق را در بازار بین‌بانکی ایجاد کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بانک مرکزی کسری بودجه اوراق بدهی بودجه 99 تاثیر اقتصادی کرونا انتشار اوراق بدهی تامین کسری بودجه بانک مرکزی هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۴۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش همتی به هشدار رئیسی درباره انحلال بانک‌های متخلف؛ کسری‌های آن‌ها از چه محلی پرداخت خواهد شد؟

عبدالناصر همتی رییس پیشین بانک مرکزی در واکنش به اظهارات رئیسی درباره انحلال برخی بانک‌ها نوشت: خوب بود که جناب آقای رئیسی مشخص می‌کردند، بانک‌های متخلف مورد نظرشان، با ناترازی سنگین و با بیش از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان اضافه برداشت که در ۳ سال گذشته بیش از ۱۵ برابر قبل شده است، چگونه منحل خواهند شد؟! کسری‌های آن‌ها از چه محلی پرداخت خواهد شد؟

وی در این باره نوشت: رئیس جمهور: «در سال گذشته ۳ مؤسسه بانکی متخلف را منحل کردیم. امسال هم بانک‌هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل میشوند».

از ۳ مؤسسه بانکی مورد اشاره ایشان، «توسعه» و «کاسپین» از قبل عملاً منحل شده بودند و فعالیت خاصی نداشتند. موسسه اعتباری «نور» هم تعهداتش نسبت به سپرده گذاران به بانک ملی ایران منتقل و مشکلاتش همچنان باقی است.

خوب بود که جناب آقای رئیسی مشخص می‌کردند، بانک‌های متخلف مورد نظرشان، با ناترازی سنگین و با بیش از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان اضافه برداشت که در ۳ سال گذشته بیش از ۱۵ برابر قبل شده است، چگونه منحل خواهند شد؟! کسری‌های آن‌ها از چه محلی پرداخت خواهد شد؟

دیگر خبرها

  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟
  • قزوین قعرنشین جدول تامین بارش استان‌ها
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان / دولت برنده است یا مجلس؟
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • واکنش همتی به هشدار رئیسی درباره انحلال بانک‌های متخلف؛ کسری‌های آن‌ها از چه محلی پرداخت خواهد شد؟
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از حمله و آزار و اذیت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از برحورد پلیس آمریکا با دانشجویان