Web Analytics Made Easy - Statcounter

با شروع مجلس یازدهم مسائل مختلفی از جمله شکل‌گیری فراکسیون‌ها و هیات رئیسه در صدر  اخبار سیاسی روز قرار دارند اما در کنار آنها حضور زنان در جایگاه‌های مهم مجلس نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.

«سمیه رفیعی» منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره آرایش سیاسی مجلس و فراکسیون‌های آن، گفت: پیش‌بینی می‌کنم مجلس یازدهم به علت دغدغه‌مندی افراد حاضر در آن (به ویژه مجلس اولی‌ها) با حجم قابل توجهی از فراکسیون‌ها روبه‌رو باشد که می‌توان ایده هر کدام را در خاستگاه‌های تخصصی و دغدغه اساسی دنبال کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این مجلس با توجه به آرایش سیاسی آن نسبت به ادوار گذشته یکصداتر است و فارغ از اینکه کنشگری سیاسی در مجلس چگونه باشد، باید یکصدا در راستای حل مشکلات کشور به صورت واقعی و عینی قدم برداشته شود.

این سیاستمدار اصولگرا ادامه داد: با توجه به اینکه هنوز مجلس شروع به کار رسمی نکرده است، فراکسیون‌هایی هم که اعلام موجودیت کرده‌اند رسما نمی‌توانند شروع به کار کنند لذا هر تحلیلی درباره سیاسی یا غیرسیاسی بودن فراکسیون‌ها داده شود، تحلیل دقیقی نخواهد بود اما در بین منتخبان جوان، فراکسیون‌هایی که تشکیل می‌شود با دغدغه انجام کار و پیگیری کار تخصصی است، به طور مثال فراکسیون دانش‌بنیان، با توجه به دغدغه‌های تخصصی تشکیل شد و حتی فراکسیون محیط زیست که خودم موجودیت آن را اعلام کردم نیز براساس دغدغه‌های تخصصی بوده است.

وی تصریح کرد: همچنین «گام دوم» فراکسیونی است که فارغ از شعار زدگی می‌خواهد نیازهای کشور و قدم‌گذاری و انجام عملیات برای ۴۰ ساله دوم انقلاب را به صورت عملی و نه در شعار پیگیری کند.

رفیعی درباره تشکیل هیات رئیسه و شاخص‌های انتخاب رئیس مجلس و همچنین رایزنی‌ برای حضور در جایگاه هیات رئیسه، گفت: از ویژگی‌های هیات رئیسه می‌بایست این باشد که نخست درد مردم را به لحاظ علمی و عملی دیده باشد؛ دوم اینکه در اجرا و سیاست‌های اجرایی کشور پیش‌تر سابقه داشته باشد و کاری قبلا برعهده آنها بوده باشد. 

وی با تاکید بر اینکه افرادی که می‌خواهند سمتی را در این سطح بپذیرند اگر درگیر اجرا نبوده باشند، در سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری هم عملیاتی نخواهند بود، اظهار داشت: به طور مثال قوانینی در کشور داریم که برای رونق کسب و کار تنقییح شده‌اند اما خودشان تبدیل به قوانین مخالف کسب و کار شدند و اینها از آنجایی حاصل می‌شود که افرادی که این قوانین را وضع کرده‌اند درگیر شکل عملیاتی مباحث نبوده‌اند و تجربه کمتری داشتند؛ علی‌رغم اینکه موضوع و دغدغه درست بوده، قانون‌گذاری درستی انجام نشده و در نهایت قانون به درد مردم نخورده است.

منتخب مردم تهران با بیان اینکه مشکلات زمانی ایجاد می‌شود که افرادی که در حال تدوین قانون هستند، در وسط کار قرار نداشته‌‌اند که باگ‌ها و اشتباهات قانون را دریابند. لذا بهتر است کسانی در جایگاه هیات رئیسه قرار بگیرند که به صورت عملیاتی در مسائل اجرایی حضور داشته‌اند.

وی با طبیعی دانستن رقابت برای کسب کرسی‌های هیات رئیسه گفت: ما نمی‌توانیم به کسی بگوییم که نباید برای انتخابات جایگاه هیات رئیسه شرکت کند. هر کسی که توانایی داشته باشد می‌تواند ثبت‌نام کند و این وظیفه نمایندگان است که بین خوب، خوب‌تر و بد، بهترین را انتخاب کنند.

این نماینده اصولگرای مجلس یازدهم درباره حضور زنان در هیات رئیسه گفت: در این مجلس حتما باید یک زن در پنل هیات رئیسه حضور داشته باشد و این موضوع نیاز ضروری کشور است.

رفیعی گفت: دوستانی با توجه به سابقه کار اجرایی من پیشنهادهایی برای حضور در هیات رئیسه داده‌اند اما علی‌رغم اینکه درخواست‌های زیادی در این مورد شد اما فعلا تمایلی برای حضور در هیات رئیسه ندارم.

وی تصریح کرد: باید حضور یک زن در هیات رئیسه تثبیت شود. ما در مجلس شورای اسلامی بحث داخلی و یک بحث نیز برای شکل خارجی نظام نوین تمدن اسلامی را داریم؛ بنابراین با بلوغی که جمهوری اسلامی دارد، فرصت مغتنمی به وجود آمده و باید این اتفاق بیفتد. 

وی درباره تشکیل فراکسیون زنان گفت: مباحث آن مطرح شده اما هنوز شکل‌گیری و ساماندهی خاصی در مورد آن صورت نگرفته است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: فراکسیون زنان مجلس یازدهم هیات رئیسه مجلس یازدهم منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم فراکسیون زنان مجلس یازدهم هیات رئیسه مجلس یازدهم فراکسیون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۶۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس منتظر دریافت پیشنهادات جدید درباره آتش‌بس است/جزئیاتی از سفر هیات مصر به تل‌آویو

یکی از اعضای ارشد جنبش حماس در سخنانی درباره سفر هیئت مصر به تل‌آویو، گفت این جنبش منتظر دریافت پیشنهاد رسمی جدید درباره آتش‌بس در نوار غزه است.

به گزارش ایسنا، یکی از رهبران برجسته جنبش حماس اعلام کرد این جنبش هنوز به طور رسمی در جریان محتوای سناریوی جدید مذاکرات آتش‌بس در غزه در یک دوره زمانی مشخص قرار نگرفته است.

وی بر آمادگی حماس برای تعامل مثبت و جدی با هرگونه پیشنهاد جدیدی در این باره تاکید کرد.

این مقام در گفت‌وگوی اختصاصی با روزنامه «العربی الجدید» نسبت به گزارش‌های رسانه‌های عبری‌زبان درباره سفر هیئت امنیتی مصر به تل‌آویو ابراز نگرانی کرد و گفت این اقدام ممکن است بخش جدیدی از طفره‌روی‌های رژیم اشغالگر با هدف فریب جبهه داخلی در سرزمین‌های اشغالی باشد.

این رهبر حماس که نخواست نامش فاش شود، گفت: ما در ماه‌های گذشته تجربیات منفی زیادی با کابینه رژیم اشغالگر داشته‌ایم و این کابینه مواضعی را در انظار عمومی و در مقابل رسانه‌ها درباره آتش‌بس در غزه بیان می‌کرد که کاملا متناقض با موضع آن در مذاکرات بود.

وی ادامه داد: کابینه رژیم اشغالگر در سطح بین‌المللی و همچنین در نزد دولت آمریکا درون یک معضل واقعی قرار گرفته است.

این اظهارات پس از آن بیان شد که روز جمعه، یک هیئت مصری در تل‌آویو مذاکراتی را برگزار کرد و رسانه‌های عبری درباره آن گزارش دادند که قاهره پیشنهادی برای دستیابی به آتش‌بس در غزه ارائه کرده است. در همین راستا، یک مقام آگاه گفت که هیئت مصری روز جمعه با مقامات رژیم صهیونیستی دیدار کرد تا راه‌های از سرگیری مذاکرات با هدف پایان دادن به جنگ در غزه و آزادی اسرا را مورد بررسی قرار دهد.

وی گفت: اسرائیل هیچ پیشنهاد جدیدی برای ارائه ندارد، اما آماده است درباره آتش‌بس محدودی بحث کند که در آن به جای ۴۰ اسیر، ۳۳ اسیر در غزه آزاد شوند. در حال حاضر میان اسرائیل و حماس صحبتی درباره اسرا وجود ندارد و پیشنهاد جدیدی از سوی اسرائیل در این زمینه مطرح نشده است. آنچه در برهه فعلی در جریان است، شامل تلاش مصر برای از سرگیری مذاکرات است.

یک مقام صهیونیست نیز در این باره مدعی شد: مذاکرات با مصری‌ها خوب بود و آنها قصد خود را برای تحت فشار قرار دادن حماس به منظور دستیابی به توافقی برای آزادی اسرا اعلام کردند.

وی همچنین مدعی شد که مصر نیاز به انجام حمله زمینی در رفح را درک می‌کنند. این مقام افزود: اسرائیل به مصر اعلام کرده است که در زمینه آمادگی برای عملیات در رفح جدی است. پیام اسرائیل این بود که ضرب‌الاجل مشخصی برای ورود به رفح وجود دارد و اسرائیل با هیچ دور دیگری از گفت‌وگوهای بیهوده موافقت نخواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رضوانی عضو هیات رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد
  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است
  • حماس منتظر دریافت پیشنهادات جدید درباره آتش‌بس است/جزئیاتی از سفر هیات مصر به تل‌آویو
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • یک ایرانی عضو هیات رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد
  • رضوانی عضو هیات رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد/ فتاحیان مدیر اجرایی آسیا باقی ماند
  • واکنش جمیله علم الهدی به اخبار مربوط به برخورد بد با زنان در ایران
  • جلسه هیات رئیسه فدراسیون دوومیدانی تشکیل شد
  • حسینی: دولت به موضوع انتخاب رئیس مجلس دوازدهم ورود نمی‌کند