Web Analytics Made Easy - Statcounter

وجود افراد مختلف برای ورود به بازار بورس این سوال را در ذهنم ایجاد کرد که آیا همه این افراد شناخت کافی نیست به بازار بورس را دارند یا خیر، به راستی نیاز به مطالعه و مسلط شدن به تحلیل اولیه این بازار تا چه اندازه اهمیت دارد و آیا ورود به این عرصه تا آن اندازه سود دارد که موجب شده اغلب مردم وسیله نقلیه و دیگر سرمایه‌های خود را برای ورود به این بازار به فروش برسانند؟

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، پیر و جوان فرقی ندارد، شناسنامه به دست از دفتر پیشخوان دولت به کارگزاری و سرگردان بین این دو به دلیل قطعی‌های مکرر سامانه به دنبال گرفتن کد بورسی برای ورود به این بازار پرجاذبه این روزها هستند، بازاری که می‌تواند سراب آرزوهایی باشد که انتظار برآورده شدنشان را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینجا دفتر پیشخوان دولت است و صف مردم تا چند متر آن طرف‌تر از دفتر کشیده شده است، پیرزن عصا به دست با چادر گل گلی رنگینش که تاب ایستادن ندارد و کنار پله‌ای همان حوالی نشسته و ماسک را از مقابل دهان کنار زده توجه‌ام را جلب می‌کند.

به او نزدیک می‌شوم و علت آمدنش به آنجا را می‌پرسم، با وجود خستگی با لبخند دلنشین و لحن محلی‌اش می‌گوید: پسرم مرا آورده تا نمی‌دونم چی‌چی بگیرم، خنده‌ام می‌‌گیرد می‌گویم آمدی کد بورسی بگیری؟ دوباره لبخندی زد و گفت: آره، آره همین بورس.

وجود افراد مختلف برای ورود به بازار بورس این سوال را در ذهنم ایجاد کرد که آیا همه این افراد شناخت کافی نیست به بازار بورس را دارند یا خیر، به راستی نیاز به مطالعه و مسلط شدن به تحلیل اولیه این بازار تا چه اندازه اهمیت دارد و آیا ورود به این عرصه تا آن اندازه سود دارد که موجب شده اغلب مردم وسیله نقلیه و دیگر سرمایه‌های خود را برای ورود به این بازار به فروش برسانند؟

برای بررسی وضعیت کنونی بازار بورس و اینکه در خرید و فروش سهم‌ها به چه نکاتی باید توجه شود و آینده این بازار به کجا خواهد رسید با میلاد ویسمه‌ای تحلیلگر بازار بورس  به گفت‌وگو پرداختیم.

فارس: شاخص بورس طی سال‌های اخیر چه روندی را طی کرده است؟

ویسمه‌ای: شاخص کل بورس در دو سال گذشته حدود هزار و 100 درصد رشد داشته است، این تغییر رشدی بی‌سابقه در جهان محسوب شود، البته حوادث مختلف می‌تواند فرصت و تهدید این بازار باشد.

این روزها با ورود حجم نقدینگی بسیار زیاد به سمت بازار بورس مواجه هستیم که این موضوع سرنوشت بازار بورس را از هر گونه تحلیل بنیادین و تکنیکال متمایز و راه بازار بورس را از این تحلیل‌ها جدا کرده است.

28 اردیبهشت سال جاری شاخص کل بورس 968 هزار واحد بود چند روز با افت شاخص مواجه بودیم و در نهایت شاخص کل در کمتر از یک میلیون واحد تثبیت شد.

فارس: ورود تازه واردها به بازار بورس چه تاثیری می‌تواند در این بازار داشته باشد؟

ویسمه‌ای: سهم‌ها و رفتار بازار اثر روانی خود را برای سهامداران دارد، در نهایت افرادی که در بازار حضور دارند به ویژه تازه واردها که هر روز به تعداد آن‌ها اضافه می‌شود با واکنش‌های خود باعث رفتارهای هیجانی در بازار می‌شوند.

مهم‌ترین دلیل این نوع واکنش‌ها نداشتن علم و آگاهی کافی در خصوص بازار بورس و دسترسی نداشتن به تحلیل‌های بنیادی و تکنیکال است که در نهایت با خرید و فروش مقدماتی و غیر حرفه‌ای به هیجان بازار فروش دامن می‌زنند.

هیجان بازار باعث شد قیمت خیلی از سهم‌ها بیش از ارزش ذاتی افزایش پیدا کند که این وضعیت باعث شده محدوده شکننده به وجود بیاید که با هر خبر، نطق افراد مختلف، تحلیلگران، سیاسیون، حوادث داخلی و خارجی واکنش نشان دهد و از این موارد تاثیر ببذیرد.

فارس: تاثیرپذیری بازار بورس از جریان‌های مختلف چگونه است؟

ویسمه‌ای: در چند وقت اخیر شاهد این قضیه بودیم که با گفت‌وگوهای ضد و نقیض رسانه‌های داخلی و خارجی و افراد داخلی و خارجی مبنی بر این عنوان که "بازار بورس باید ریزش داشته باشد و وضعیت به وجود آمده حباب است" در مدت یک هفته اخیر شاهد اصلاح فرسایشی و رفتارهای فرسایشی بودیم، در نهایت شاخص به کمتر از یک میلیون واحد افت پیدا کرد و سهامداران با تاثیرپذیری از این جریان و تصور اینکه سرمایه خود را از دست خواهند داد در پایین‌ترین قیمت سهم را به فروش می‌رساندند.

 بازار بورس کوتاه مدت یا کوتاه بازده نیست، اگر افراد با دید کوتاه مدت یک تا سه ماهه کسب سود حداکثری وارد بازار می‌شوند باید گفت کاملا تصور اشتباهی است.

با اینکه بازار بورس داخلی در دو سال اخیر تجربه سود زوبازده را داشته است، اما باید توجه داشت که این شرایط استاندارد و در چارچوب بازارهای عادی و بازارهای مالی نیست، تمامی بازارهای مالی حداقل دید را برای میان مدت و حداکثر دید را برای بلند مدت دارند و بازار بورس هم از این قضیه مستثنی نیست.

در کنار تمامی مزایای بازار بورس از جمله زود نقدشوندگی، امنیت بالا، معافیت مالیاتی باید دقت داشت که دیدهای زمینه ای برای کسب سود را حداقل برای میان مدت و بلند مدت در نظر گرفت نه اینکه با تصور کسب سود در سه ماه وارد این بازار شد.

در این بازار باید از هرگونه خرید و فروش هیجانی دوری و پرهیز شود و سهامدارن به ویژه تازه واردها باید دقت کنند که سهم را در پایین‌ترین قیمت به فروش نرسانند چراکه مدتی بعد باید همان سهم را به بالاترین قیمت از همان افراد خریداری کنند.

فارس: اگر وضع به همین منوال ادامه پیدا کند و شاهد حضور گسترده مردم به سمت بازار بورس باشیم  چه اتفاقی خواهد افتاد؟

ویسمه‌ای: در صورتی که سایر کسب و کارها چنین رشدی را به ثبت نرسانده‌اند باید گفت ثبت این رشد در بازار بورس شرایط غیر استاندارد را نشان می‌دهد و این شرایط چنین مفهومی دارد که اگر وضع به همین منوال ادامه پیدا کند همه کسب و کارها باید تعطیل و مردم باید سپرده‌ها را از بانک‌ها خارج و در بورس سرمایه گذاری کنند که در این صورت به اقتصاد کشور ضربه جدی وارد خواهد شد.

از زمان شورع کرونا در جهان تمام بورس‌های خارجی با افت روبه رو بودند، به غیر از بورس ایران که با رشد مواجه بود، خیلی از سهم‌ها که در حوزه گردشگری هستند نیز رشد را نشان می‌دهند، در تحلیل این شرایط باید گفت این موضوع به دلیل وجود نقدینگی زیاد در بازار بورس و اوراق بهادار ایران است که در نهایت این نقدینگی خارج از ابزار تکنیکال و تحلیل‌ها سرنوشت سهم‌ها را تعیین می‌کند.

فارس: توصیه شما به مردم این شرایط چیست؟

ویسمه‌ای: مردم باید از هیجان‌ها دوری کنند و خرید و فروش منطقی را به ثبت برسانند، مردم باید دقت کنند که باعث ضربه وارد شدن به سرمایه خود نشودند و از ورود با سرمایه‌های اصلی خود از جمله مسکن، خودرو و پس انداز مربوط به امرار معاش به این بازار اجتناب کنند.

بازار بورس بلند مدت و میان مدت است و با این دیدگاه در سرمایه گذاری موفق خواهند شد چراکه قیمت‌ها هر سال رشدی را به ثبت می‌رساند و با سرمایه مازاد امکان و این دیدگاه امکان سود در این بازار وجود دارد.

 کسب علوم مرتبط با تکنیکال، تفسیر و تحلیل و گذراندن دوره‌های این فن و بهره‌مندی از نظر تحلیل‌گران بزرگ بازار به عنوان مشاور امری ضروری است.

در گام اول هر فرد خود بهترین تحلیلگر برای سرمایه و سبد بورسی‌اش است و باید توجه داشت که طبق قانون آمار و احتمال امکان خطای تحلیل تحلیلگر در شرایط مختلف وجود دارد.

 ورود یک ریسک به بازار می‌تواند تمام تحلیل‌ها را باطل کند به عنوان نمونه با یک اتفاق بورس در یک روز افت پنج درصدی را تجربه کرد و در شرایط حاد قرار گرفت که این جریان‌ها ریسک سیستماتیک است و شاید تحلیلگر یک سری اخبار و جریان‌ها را نتواند پیش بینی کند.

 مردم صرفا به دلیل اینکه یک سهم قیمت پایینی دارد اقدام به خریداری می‌کنند در صورتی که هیچ اطلاعی در مورد سهم مذکور و نوع فعالیت آن ندارند و این همان تحلیلی است که وجود ندارد.

 مردم اگر با دید بلند مدت که گام اول ورود منطقی است وارد این بازار شدند، بهتر است سهم‌های بنیادی با تولید‌های اساسی در کشور همچنین صورت‌های مالی و عملکرد شفاف و عملکرد هر ساله به صورت مستمر و مضاعف دارند خریداری کنند.

در این صورت مردم می‌توانند سرمایه گذاری بی‌خطری انجام دهند  باید دقت شود که  قبل از سرمایه‌گذاری در هر سهمی اطلاعات مختصری از شرایط شرکت، صورت‌های مالی، شفافیت تولیدات و جایگاه تولیدات در بازار داخلی و خارجی با در نظر گرفتن شرایطی مثل تحریم‌ها داشته باشند که سرمایه‌گذاری کم خطر و کم ریسکی را تجربه کنند.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: بورس بازار سهم سود بازار بورس داخلی و خارجی بازار بورس سرمایه گذاری برای ورود خرید و فروش بلند مدت تحلیل ها باید دقت سهم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۸۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا چینی‌ها به بازار مسکن نیامدند؟ / پورحاجت: سرمایه‌های بخش خصوصی در دیوان‌سالاری‌های ناکارآمد بخش دولتی حبس می‌شود؛ کسی هم خیالش نیست

مریم فکری: اردیبهشت هم آمد و چینی‌ها نیامدند. در حالی که گفته می‌شد از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۳ چینی‌ها به بازار مسکن ایران ورود پیدا می‌کنند که حالا با وجود گذشت ۱۴ روز از اردیبهشت‌ماه، هیچ اتفاقی نیفتاده است.

پاییز سال گذشته خبری به نقل از معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران منتشر شد و او اعلام کرد که قرار است چینی‌ها در بازار مسکن به خصوص بافت فرسوده اقدام به ساخت مسکن به صورت کلید به کلید کنند و فرآیند مذاکره با شرکت‌های ساختمانی چینی، ‌صرفا با سازندگان بخش خصوصی این کشور بوده و هنوز توافق یا قرارداد نهایی صورت نگرفته است.

مدتی پس از آن نیز وزارت راه و شهرسازی و در راس آنها مهرداد بذرپاش اعلام کرد که چینی‌ها پیشنهادات متعددی در وزارتخانه به ما دادند و در چندین مورد با هم توافق کردیم. هدفگذاری وزارت راه و شهرسازی آوردن سرمایه خارجی در بخش ساختمان و مسکن است و به دنبال جذب سرمایه خارجی هستیم.

اما امروز و با وجود با گذشت یک ماه و نیم از سال ۱۴۰۳، هنوز به طور مشخص درباره ورود چینی‌ها به نوسازی بافت فرسوده و این‌که این طرح در چه مراحلی قرار دارد، اطلاع‌رسانی نشده است. اگرچه پیش از این محمدرضا رضایی‌کوچی، رییس کمیسیون عمران مجلس پیشتر اعلام کرده بود که چینی‌ها از اردیبهشت ماه وارد بازار مسکن ایران خواهند شد.

چرا چینی‌ها به بازار مسکن نیامدند؟

فرشید پورحاجت، عضو کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در همین خصوص می‌گوید: در رابطه با آمدن چینی‌ها، ما از روز اول هم گفتیم اطلاعی نداریم. یک صحبت‌هایی در رسانه شد، اما کسانی که این صحبت‌ها را کردند، امروز باید پاسخ دهند که علت نیامدن چینی‌ها چه بوده است.

وی می‌افزاید: اما آنچه که بدیهی است، این‌که بنگاه‌های اقتصادی در تمام دنیا ابتدا بازاریاب‌های خود را به کشورها می‌فرستند تا بررسی‌های کافی را انجام می‌دهند. به عبارتی، ریسک و شرایط سرمایه‌گذاری در هر کشوری را بررسی می‌کنند و آن زمان تصمیم می‌گیرند سرمایه‌گذاری کنند و یا این‌که فعالیت نداشته باشند.

این کارشناس اقتصادی تصریح می‌کند: در هر صورت باید ببینیم که چینی‌ها در حال بررسی شرایط هستند یا خیر. اما اساس و موضوعیت داستان این است که ما به‌عنوان فعال بخش خصوصی کشور، امروز در شرایطی قرار داریم که فعالیت‌مان با مخاطرات جدی روبه‌روست و تولید و عرضه مسکن در کشور، شرایط خوبی را دنبال نمی‌کند.

پورحاجت عنوان می‌کند: حالا من نمی‌دانم دولت چه سیاست‌هایی را می‌خواهد برای آن بخش که قرار است در کشور فعالیت کند، فراهم کند. هم‌اکنون در کشور نه به لحاظ تکنولوژی و نه از نظر نیروی انسانی، مشکلی برای بخش خصوصی برای فعالیت نداریم، اما شرایط بابت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در وضعیت مناسبی نیست.

وی متذکر می‌شود: من بارها گفته‌ام که ریسک سرمایه‌گذاری در کشور به شدت بالا رفته، ساختارهای حاکم بر نظامات اداری به شدت تیره و تار است، دستگاه‌های خدمات‌رسان به هیچ‌وجه پای کار نیستند و فقط شعار می‌دهند و هیچ خدمت مناسبی را برای بخش خصوصی ارائه نمی‌شود. شوربختانه این‌که این دستگاه‌ها فقط به عنوان بنگاه‌های دریافت مبالغ ریالی عرضه اندام می‌کنند و خدمت مناسبی هم ایجاد نمی‌شود.

حبس یک‌ساله سرمایه بخش خصوصی

عضو کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن در ادامه می‌گوید: بحث چینی‌ها را بار اول شهرداری تهران مطرح کرد. ما به شهرداری تهران به عنوان مطالبه بخش خصوصی چندین بار گفته‌ایم که زمان صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور بین ۶ ماه تا یک‌سال در بهترین شرایط است. این ۶ ماه تا یک‌سال بهترین دوران برای فعال بخش خصوصی است که می‌خواهد پروژه‌ای را تعریف کند.

پورجاحت می‌افزاید: آیا نمی‌شد زمان صدور پروانه‌های ساختمانی کاهش پیدا کند؟ آیا نمی‌شد برنامه‌ریزی کنیم که یک‌سال سرمایه‌های بخش خصوصی کشور، در لابی و دیوان‌سالاری‌های اداری نگذرد؟ آیا نمی‌شد که بگیر و ببندهای غیرضروری در حوزه صنعت و ساختمان کاهش پیدا کند و تولید مسکن کشور افزایش یابد.

وی متذکر می‌شود: این‌گونه یک‌سال سرمایه‌های بخش خصوصی در دیوان‌سالاری‌های ناکارآمد بخش دولتی قفل می‌شود و کسی هم خیالش نیست که چنین اتفاقی می‌افتد.

وی عنوان می‌کند: حالا سوال این است که چینی‌ها که می‌خواهند بیایند سرمایه‌گذاری کنند، آیا آن‌ها هم مشمول زمان پروانه‌های ساختمانی یک‌ساله هستند یا خیر؟ آیا این کشورهای هم گرفتار ناکارآمدی یک سازمانی می‌شوند که فقط منافع خود را نگاه می‌کند؟

وی تصریح می‌کند: ما در حال حاضر مشکلی در رابطه با تولید مسکن در کشور نداریم؛ موضوع اصلی این است که دیوان‌سالاری و مشکلات سرمایه‌گذاری در بخش مسکن و ساختمان بسیار سخت شده است و گره این کار هم به راحتی توسط دولت باز می‌شود، اما عزمی در این خصوص مشاهده نکردم.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902372

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • چرا چینی‌ها به بازار مسکن نیامدند؟ / پورحاجت: سرمایه‌های بخش خصوصی در دیوان‌سالاری‌های ناکارآمد بخش دولتی حبس می‌شود؛ کسی هم خیالش نیست
  • با اجرای مالیات برعایدی سرمایه بساط سفته بازی جمع می‌شود
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم