Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@00:04:32 GMT

بازگشت ماهیگیری تفریحی در رودخانه‌های مازندران

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۹۸۸۱

بازگشت ماهیگیری تفریحی در رودخانه‌های مازندران

کپور ،آزاد و اورنج از گونه های معروف ماهیان رودخانه های مازندران هستند که در اندازه های مختلف به صورت خود پرورشی در رودخانه های استان رشد می کنند و جوانان با گرم شدن هوا از خرداد ماه وارد رودخانه های استان می شوند.

کم آبی و حتی خشکسالی طی ۱۰ سال اخیر در کشور و استان مازندران سبب شد تا بسیاری از رودخانه های استان حتی آب زیست محیطی خود را نداشته باشند و در نتیجه تفریح شنا و ماهیگیری در رودخانه های مازندران بسیار کم رنگ وحتی به نقطه صفر رسیده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجایی که عمده آبیاری مزارع شالیزارهای مازندران از طریق سردهنه ها صورت می گیرد ، کشاورزان با مشاهده عینی ماهیانی که در این سردهنه ها در جنب و جوش هستند ،متوجه ماهی دار شدن  رودخانه ها شده و برنامه ریزی تفریحی برای صید ماهی مورد توجه قرار می گیرد.

ماهیگیری با دست و تور در رودخانه های اصلی و فرعی مازندران همواره یکی از تفریحات لذتبخش  روستاییان در زمان فعالیت برنجکاری است که این فعالیت سرگرم کننده پس از یک دهه کم آبی رودخانه ها ،امسال بار دیگر شروع شده است.

ماهیگیری با دست و تور ماهیگیری که به زبان محلی ( کرفا ) گرفته می شود بسیار لذتبخش تر از خوردن ماهی است  و هر ساله با گرم شدن هوا و در نتیجه کاهش حجم آب رودخانه ، شرایط برای ماهیگیری مهیا می شود و جوانان به همراه با تجربه ها وارد رودخانه های اطراف محل خود و حتی به سمت رودخانه های مهم شیلاتی استان نیز می روند.

مازندران ۱۲۰ رودخانه اصلی و فرعی دارد و بر اساس تعریف شیلات مازندران ۲۳ رودخانه منتهی به دریای خزر در استان از جمله تجن ، تلار ، هراز ، بابلرود، چشمه کیله به عنوان رودخانه های شیلاتی محسوب می شوند.

اگرچه صید ماهی در رودخانه های شیلاتی مازندران با هدف تکثیر طبیعی تا پایان خرداد نیز ممنوع است  اما با توجه به این که همه رودخانه های استان کاربری آبیاری مزارع شالیزاری را دارند و انشعاب گرفتن رودخانه های فرعی از رودخانه های اصلی حتی رودخانه شیلاتی سبب می شود تا ماهیان در همه رودخانه ها به صورت کم و زیاد مهاجرت داشته باشند.

وجود ۹۰۰ کیلومتر سواحل ایرانی دریای خرز در شمال که ۳۳۸کیلومتر آن درخطه مازندران قرار دارد سبب شده است تا  ۱۲۰ رشته رودخانه فصلی و دائمی همواره از نعمت ماهی دار شدن بهره مند شوند و در واقع آبزی پروری یکی از ظرفیت های مهم مازندران است.

بر اساس اعلام شیلات مازندران سرریز شدن آب سدها و  تکمیل ظرفیت ذخیره آب در ۸۰۰ قطعه آببندان ، دائمی شدن روان آب و افزایش دبی آب ۱۲۰رودخانه بزرگ و کوچک و بالا آمدن آب چاهها امسال  پرورش و تولید انواع ماهیان گرم آبی را در مازندران رونق داده است.

شیلات مازندران با دارا بودن بیش از سه هزار و ۵۰۰ مرکز آبزی پروری و اشتغال بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر بهره بردار جایگاه ویژه ای درفعالیت های شیلاتی کشور دارد.
طبق آمار شیلات مازندران ، پارسال حدود ۸۲ هزار تن انواع آبزیان پرورشی در استان تولید شد.

پرورش ماهیان گرم آبی از جمله کپور ، آزاد ، سفید و فیتفاک پشت سدها ، آببندان ها و مزرعه ها و پرورش ماهیان سرد آبی بویژه قزل آلا در حاشیه رودخانه های دامنه های البرز در استان مازندران انجام می شود.

برچسب‌ها پرورش ماهی مازندران رودخانه های کوهستانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پرورش ماهی مازندران رودخانه های کوهستانی پرورش ماهی مازندران رودخانه های کوهستانی رودخانه های استان شیلات مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۹۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سرپل ذهاب از کشف، جمع آوری و ضبط بیش از ۶۰۰ متر تور ماهی از صیادان غیرمجاز در این شهرستان خبر داد.

کیانوش احسانی پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سرپل ذهاب هنگام پایش، گشت و کنترل زیستگاه‌ها و منابع آبی سطح حوزه استحفاظی موفق به کشف و ضبط بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری شدند.

وی افزود: این چندمین بار طی هفته‌های اخیر است که مأموران نسبت به جمع آوری تورهای پهن شده توسط صیادان غیر مجاز در سد تنگ حمام شهرستان سرپل ذهاب اقدام می‌کنند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سرپل ذهاب بیان کرد: مناطق و زیستگاه‌های تحت مدیریت این شهرستان به صورت شبانه روزی توسط مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان پایش و کنترل می‌شود.

احسانی پور تاکید کرد: در صورت مشاهده هر گونه تخلف با متخلفان برابر ضوابط و مقررات زیست محیطی برخورد قانونی خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پایان فصل صید در گلستان؛ صید بیش از ۱۲۰۰ تُن انواع ماهیان استخوانی
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • تنها پل چوبی روستای شورکش بر اثر باران سیل آسا تخریب شد + فیلم
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • ماهیگیری با دست خالی! (فیلم)