Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی دولت در یادداشتی با عنوان «سوم خرداد / آنچه بود و آنچه شد» با تبریک سوم خردادماه سالروز فتح خرمشهر در عملیات بیت‌المقدس تاکید کرد که این روز یک نماد از نوعی زیستن و تجربه‌ای شیرین است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «علی ربیعی» در یادداشتی با عنوان «سوم خرداد / آنچه بود و آنچه شد» با تبریک سوم خردادماه سالروز فتح خرمشهر در عملیات بیت‌المقدس تاکید کرد که این روز یک نماد از نوعی زیستن و تجربه‌ای شیرین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی دولت در این یادداشت در اینستاگرام افزود: روزهایی چه در زندگی شخصی و چه در تاریخ یک ملت رقم می‌خورند که آثار عمیق‌شان برای همیشه در حافظه تاریخی زندگی فردی و اجتماعی ماندگار می‌شود و سنگینی می‌کند. من هنوز به ۲۵ سالگی نرسیده بودم که دو واقعه مهم اجتماعی بی‌نظیر را درک کردم. دو واقعه بزرگی که چشیدن شهد آنها و کام‌های شیرین شده میلیونی آنچنان بود که گویی از زمین و آسمان باران امید می بارید و یک ملت به رقص و پایکوبی برخاسته بود. پس از بهمن‌ماه ۵۷، سوم خرداد چنین بود.


سوم خرداد چه بود و چه شد؟


همه جامعه احساس می‌کردند سرزمین و هویت‌شان مورد حمله قرار گرفته و اشغال شده است. چنان سرمایه اجتماعی، عمیق و گسترده بود و همگان دفاع را حق مسلم جامعه می‌دانستند که نشان دادن زور و قلدری جهانی نیاز به مصاحبه و برنامه تلویزیونی و فیلم و.... نداشت. مردم آن را با تمام وجود حس و لمس می‌کردند.


خرمشهر، تبدیل به غم ملی شده بود. روح جمعی زخم خورده یک جامعه به پا خاست. همه در کنار هم. از پیرزنی با چند تخم مرغ اهدایی تا نوجوانی شناسنامه دستکاری شده در دست برای اهدای جان.


تمام مردم، مسئولان اداره جامعه را دارای حق می‌دانستند. آنها را در کنار خود در حصر آبادان و دروازه خرمشهر می‌دیدند. ایستادگان در صف کوپن، در صف جبهه نیز می‌ایستادند. پدیده باستی‌هیلز نشین‌ی نه زمینه و نه جرات ظهور داشت و بانک‌دارها و مال‌دارهای یک شبه مثل برجهای سر به فلک کشیده، رویش قارچ‌گونه نداشتند.


اعتماد به خود، اتکای به نفس بالا، اعتماد به خانواده، دوستان و دیگران و اعتقاد به صداقت آنچنان مواج بود که هیچ امری قادر به ایجاد خلل در میان جامعه نبود و این چنین شد که حماسه سوم خرداد خلق گردید و کامهای نسلی را چنان سخاوتمندانه سرشار از شهد کرد که شیرینی آن تا به امروز ادامه دارد.


برای من سوم خرداد یک روز از تقویم نیست‌. سوم خرداد یک نماد از نوعی زیستن و تجربه‌ای شیرین است. و چنین شد که آوای "ممد نبودی..." برای همیشه در ذهنها ماندگار شد.


سوم خرداد را به همه ایرانیان خصوصا سه دهه هفتاد و هشتاد و نود تبریک می‌گویم.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: سالروز آزادسازی خرمشهر فتح خرمشهر خرمشهر سوم خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۶۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

الهه جعفرزاده: ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچکند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی داروها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) داروها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی داروهای حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این داروها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

داروهای ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامیدها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی داروها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

منبع: medicalnewstoday

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1578624

دیگر خبرها

  • حجاب و عفاف نماد مسلمانی و پرچم افتخار امت اسلامی است
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • همه چیز درباره بخش نوعی نگاه، فیلم کوتاه و سینه فونداسیون کن ۲۰۲۴
  • داوران نوعی نگاه جشنواره کن معرفی شدند
  • داوران نوعی نگاه کن معرفی شدند
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های جنوب غرب خوزستان
  • بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های دفاع مقدس در جنوب غرب خوزستان
  • اشک‌های شیرین امیرعلی نبویان برای همسرش
  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور