Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@10:59:04 GMT

خطر تبدیل اضطراب کرونا به وسواس

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۵۹۵۳۸

مهدی عسکری‌پور روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا اظهار داشت: با بروز ویروس کرونا در کشور شهروندان به ۲ گروه اصلی طبقه‌بندی شدند. گروه نخست با پذیرش این رویداد اصول پزشکی را رعایت و گروه دوم با انکار حقیقت ضرورت رعایت این اصول (همچون قرنطینه خانگی) را نادیده گرفتند.

وی افزود: با تداوم این بحران، تعطیلی کسب وکارها، مراکز علمی - آموزشی و همچنین مباحث رسانه‌های جمعی نظیر رادیو و تلویزیون و فضای مجازی جامعه به مرحله پذیرش رسید و بنابراین رعایت اصول بهداشتی نیز منسجم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عسکری‌پور تصریح کرد: با اعلام کاهش شیوع بیماری و آمار مرگ و میر اما کشور از منظر روانی آرام و با رفع برخی از محدودیت‌ها همچون ممنوعیت جاده‌ها عدم رعایت اصول بهداشتی کاهش یافت.

این مدرس در خصوص شیوع مجدد کرونا ویروس عنوان کرد: بازگشایی برخی از اماکن عمومی و ادارات شاید از منظر روحی و روانی جامعه را آرام سازد، اما کشور در وضعیت سفید قرار نگرفته است؛ بنابراین رعایت اصول پزشکی با کاهش برخی از محدودیت‌ها نباید کاهش یابد؛ در غیر این صورت کشور با موج دوم بیماری روبه‌رو می‌شود.

به گفته عسکری‌پور شیوع مجدد این بیماری به ویژه برای اقشار آسیب‌دیده همچون بازماندگان قربانیان کرونا بی‌شک با اضطراب و نگرانی بیشتری همراه خواهد بود و کاهش و رفع این اضطراب نیز مستلزم راهکارهای روانشناختی از طریق برگزاری جلسه‌های مشاوره آنلاین و حضوری است.

وی افزود: درواقع با شناسایی اقشار آسیب‌دیده (بازماندگان قربانیان کرونا، مبتلایان و...) و حمایت‌های روانی نظام پزشکی می‌توان با موج دوم کرونا ویروس مقابله کرد.

علل اصلی مراجعه به مراکز مشاوره در دوران شیوع کرونا چیست؟

این کارشناس در ادامه در خصوص علل اصلی مراجعه به مراکز مشاوره نیز در دوران شیوع این بیماری اظهار داشت: براساس آمار ۲ اختلال اساسی اضطراب و وسواس در مراجعان مراکز مشاوره بیش از دیگر آسیب‌های روحی به چشم می‌خورد.

وی افزود: درواقع اضطراب و وحشت ناشی از ابتلاء به بیماری سبب افراط در شست وشو، قرنطینه خانگی و قطع ارتباطات و تعاملات اجتماعی می‌شود و تداوم این مساله خلق افسرده را برای آدمی رقم می‌زند.

به عقیده عسکری‌پور یکی از علل اصلی بروز رفتارهای وسواس‌گونه افراط در احتیاط با هدف کاهش اضطراب و نگرانی است که در درازمدت به وسواس بدل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این آسیب روانی نیز نیازمند دریافت حمایت‌های روانی و مشاوره است که به ویژه برای مبتلایان به اختلال وسواس فکری - عملی بیش از گذشته احساس می‌شود.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: عسکری پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۹۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان جدید بیماری آلزایمر

آفتاب‌‌نیوز :

نتایج تحقیقات جدید نشان داده است که قرص معمولی دیابت به نام تیازولیدیندیون‌ها (TZDs) می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

این داروی درمان دیابت که به راحتی در دسترس است برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تجویز و یک یا دو بار در روز مصرف می‌شود. آن‌ها مقاومت به انسولین را هدف قرار می‌دهند و هورمون را قادر می‌سازند تا کنترل گلوکز را بهبود بخشد.

در مطالعه‌ای که بر روی بیش از نیم میلیون بیمار انجام شد، احتمال ابتلا به آلزایمر در افرادی که این قرص‌ها را مصرف می‌کردند ۲۲ درصد کمتر بود.

دکتر جین ژو، سرپرست گروه تحقیق از دانشگاه آریزونا گفت: دیابت نوع ۲ با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل ازجمله دو زیرگروه اصلی آن، بیماری آلزایمر و دمانس عروقی (VaD) مرتبط است.

هم دیابت و هم آلزایمر با گردش خون ضعیف ارتباط دارند و تیازولیدیندیون‌ها می‌توانند با کاهش کلسترول بد و کاهش فشار خون به مقابله با آن کمک کنند. این دارو جریان خون را افزایش می‌دهد تا اکسیژن بیشتری به مغز برسد که به کاهش علائم آلزایمر کمک می‌کند.

این مطالعه گسترده، سوابق سلامتی آمریکایی‌هایی را که بین ژانویه ۲۰۰۰ تا دسامبر ۲۰۱۹ مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده شده بودند، ردیابی کرد. موارد آلزایمر و دمانس عروقی به ترتیب ۱۱ و ۵۷ درصد در میان افرادی که با آکتوس (Actos) یا آواندیا (Avandia) و تیازولیدیندیون‌ها دیگر درمان شدند در مقایسه با افراد تحت درمان با دارو‌هایی مانند متفورمین یا سولفونیل اوره کاهش یافت.

دکتر ژو اظهار کرد: بیماری‌های عروقی خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهند بنابراین کاهش تیازولیدیندیون‌ها در دمانس عروقی ممکن است پیشرفت آلزایمر را نیز کاهش دهد. برخی از مطالعات که تیازولیدیندیون‌ها را با دارونما یا مراقبت‌های استاندارد در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مقایسه می‌کنند، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر را گزارش کرده‌اند.

تصور می‌شود که عوامل سبک زندگی مانند دیابت نوع ۲، نقش کلیدی در ایجاد آلزایمر دارند.

دکتر ژو توضیح داد: نتایج این مطالعه همچنین نشان داد که تیازولیدیندیون‌ها در بیماران دارای اضافه وزن یا چاق محافظت بیشتری دارند و ممکن است تیازولیدیندیون‌ها منجر به کاهش چاقی مرکزی عامل خطر شناخته شده برای زوال عقل شوند.

این امر امکان مقابله با زوال عقل را از طریق قرص‌های پیشگیرانه باز می‌کند، اگرچه همه دارو‌های دیابت کاهش خطر یکسانی نداشتند و مصرف‌کننده سولفونیل اوره ۱۲ درصد بیشتر از کسانی که متفورمین دریافت می‌کردند در معرض ابتلا به زوال عقل بودند.

دکتر ژو گفت: مطالعات آینده برای استفاده مجدد از دارو‌های ضد دیابت خوراکی برای پیشگیری از زوال عقل ممکن است اولویت‌بندی تیازولیدیندیون‌ها را در نظر بگیرد. مصرف‌کنندگان سولفونیل اوره می‌توانند در مقایسه با مصرف‌کنندگان متفورمین یا تیازولیدیندیون‌ها در معرض خطر بالای زوال عقل باشند بنابراین، نظارت منظم بر عملکرد‌های شناختی در این جمعیت مهم‌تر است.

مکمل سولفونیل اوره با متفورمین یا تیازولیدیندیون‌ها ممکن است تا حدی اثرات جانبی زوال عقل آن را جبران کند.

آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل بیش از ۹۲۰هزار نفر در بریتانیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این رقم در دهه آینده به سرعت افزایش خواهد یافت. تمرکز بر این اقدامات پیشگیرانه که در حال حاضر وجود دارد می‌تواند تا حدودی مانع از ابتلای افراد به زوال عقل شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • حق تفکیک برای زمین‌های امامزاده ابراهیم شفت کاهش پیدا می‌کند
  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • راهکارهای کاهش استرس
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • درمان جدید بیماری آلزایمر