Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیر کل موزه ملی ایران توضیحاتی را درباره نوبت بندی زمان بازدید از این موزه با رعایت پروتکل های بهداشتی عمومیِ همه موزه ها و پروتکل اختصاصی موزه ملی ایران ارائه داد. تاریخ انتشار: 17:46 - 04 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۳۵۰۳

خبرگزاری میزان – به دنبال دستور رییس جمهور مبنی بر آغاز فعالیت موزه‌ها و بنا‌های تاریخی، موزه ملی ایران نیز علاوه بر رعایت پروتکل عمومی پژوهشکده حفاظت و مرمت، با تهیه‌ی پروتکل اختصاصی، بازدید از موزه مادر ایران را که از ۲۹ اسفند برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیل شده بود در هفت نوبت، طبقه‌بندی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جبرییل نوکنده، مدیر کل موزه ملی ایران درباره این موضوع گفت: با توجه به بحران ویروس کرونا محدودیت‌هایی در بازدید‌ها اعمال شده و به منظور حفاظت پیشگیرانه در سلامت کارکنان، بازدیدکنندگان و همچنین صیانت آثار موزه‌ای دستورالعمل ویژه بازدید در موزه ملی ایران تدوین و اجرایی می‌شود که ضروری است همه‌ی بازدیدکنندگان پیش از مراجعه به موزه ملی ایران این پروتکل را دقیق مطالعه کرده و موارد آن را رعایت کنند.

او با بیان این‌که بازگشایی کامل همه‌ی بخش‌های موزه، شاید در بحران کرونا امکان‌پذیر نباشد، ادامه می‌دهد: در تلاش هستیم تا به صورت تدریجی و پلکانی سالن‌های نمایشی موزه را بازگشایی کنیم. در مرحله نخست از چهارم تا ۹ خرداد صرفا «نمایشگاه کشفیات باستان شناسی سال ۱۳۹۸» گشایش یافته و از دهم خرداد موزه ایران باستان از دوره آغاز عیلامی تا پایان دوران ساسانی در طبقه همکف قابل بازدید می‌شود.

بیشتر بخوانید: بازگشایی موزه‌های پایتخت منوط به تصمیم ستاد کروناست

او با بیان این‌که انتظار می‌رود مخاطبان و علاقمندان موزه‌ای این‌بار با مسئولیت اجتماعی بیشتری به بازدید از موزه‌ها بیایند و در پاسداری از میراث فرهنگی و جلوگیری از گسترش این بیماری همگام باشند، ادامه می‌دهد: بازدیدکنندگان حتما باید قبل از مراجعه به موزه ملی ایران پروتکل یاد شده را به دقت مطالعه کرده و نسبت به بازدید در مسیر‌های از پیش تعیین شده و به نشانه‌گذاری‌های نصب شده، توجه کنند.

پروتکل اختصاصی بازدید از موزه ملی ایران

به گزارش روابط عمومی موزه ملی ایران؛ پروتکل ویژه بازدید از موزه ملی ایران برای مدت زمان بحران بیماری کرونا تدوین شده و به طور متناوب بروز رسانی می‌شود، به این شرح است:

تهیه بلیت به صورت اینترنتی از سایت تفریحاتی و اپلیکیشن تاپ و تعیین وقت قبلی صورت می‌گیرد. ورود به موزه‌ها تنها با تعیین زمان از قبل امکان‌پذیر است.

- بلیت‌ها دارای نوبت مشخص هستند وترتیب نوبت بازدید (سانس) باید رعایت شود. در زمان شیوع کرونا تعیین وقت قبلی بلیت رایگان برای آن دسته از بازدیدکنندگانی که از کارت­های دارای امتیاز بازدید رایگان استفاده می­کنند نیز ضروری است. ارائه کارت و مدرک معتبر در خصوص بهره‌مندی از این امتیاز به بخش کنترل بلیت ضروری است.

- بازدید بصورت نوبتی انجام می‌شود و بازدیدکننده صرفا در زمان مشخص شده حق بازدید دارد. توصیه می­شود با درنظر گرفتن دوری مسافت، شرایط جوی، ترافیک یا هر عامل دیگری وقت بازدید خود را بر اساس زمان اعلام شده تعیین و اقدام به تهیه بلیت کنند. هرگونه تاخیر یا تعجیل پذیرفته نیست. خواهشمند است در مدیریت بازدید با موزه همکاری لازم را بعمل آورید.

- در صورت تهیه بلیت از واحد فروش بلیت موزه، از ماسک و دستکش استفاده کنید. در هنگام ورود و درصورت ازدحام فاصله ایمن خود را از نفرات جلویی حفظ کنید. تهیه بلیت با وجه نقد امکان پذیر نخواهد بود.

- برای پیشگیری از انتقال بیماری‌های حاد تنفسی مانند (کرونا و آنفولانزا) سنجش درجه حرارت بدون تماس با کمک دستگاه تب­سنج از کلیه بازدیدکنندگان، مراجعین و کارکنان در ورودی موزه ملی ایران صورت می­گیرد؛ بنابراین امکان ورود فرد با ثبت درجه حرارت بدن بالاتر از ۵/۳۷ درجه سانتی گراد یا علائم مشکوک و غیرطبیعی مانند سرفه یا تنگی نفس به هیچیک از فضا‌های موزه وجود نخواهد داشت.

- چنانچه بازدیدکننده‌ه­ا مایل به رعایت قوانین و شیوه­‌نامه حاضر نباشد، می­‌تواند انصراف خود را از ادامه بازدید اعلام کند.

- بخش امانات موزه در شرایط حاضر دارای محدودیت است. در صورت امکان از به همراه آوردن وسایل اضافه خودداری کنید.

- بازدیدکنندگان موظفند در ورودی و در حضور مسئول کنترل موزه نسبت به تعویض ماسک و دستکش نو خود اقدام کنند.

- کلیه بازدیدکنندگان موظف به پوشیدن روکش کفش در ورودی موزه هستند، تا از ورود آلودگی‌های سطح خیابان به موزه جلوگیری بعمل آید.

- ورود و استفاده از هر گونه مواد ضدعفونی‌کننده به منظور جلوگیری از آسیب‌های احتمالی به آثار موزه ممنوع است.

- مسیر بازدید برحسب فاصله اجتماعی و ضرورت­‌های مراقبت از اشیا طراحی و اجرا شده است.

- در طول مسیر بازدید علائم راهنمایی نصب شده است. نسبت به رعایت آن‌ها اقدام کنند.

- مسیر بازدید یک­طرفه است، و حرکت از یک نقطه آغاز و در خروجی‌­ها پایان می­‌یابد، لذا هرگونه بازگشت در مسیر با هر توجیهی امکان­پذیر نخواهد بود.

- فاصله اجتماعی دو متری از سایر افراد را رعایت کنید.

- فاصله ۵۰ سانتی‌متری از ویترین­‌ها، پایه­‌های نگهدارنده و موانع را رعایت کنید. یادآوری می­‌شود که در شرایط حاضر با توجه به ضرورت رعایت فاصله اجتماعی و سلامت آثار نمی­‌توانید به همه آثار یا اطلاعات آن در حین بازدید دسترسی داشته باشید.

- هیچیک از آثار، ویترین­‌ها، پایه­‌های نگهدارنده، موانع و ... را لمس نکنید.

- چنانچه بازدیدکنندگان فاصله اجتماعی مناسب را رعایت نکنند، موزه مجاز به تذکر خواهد بود. در صورت عدم رعایت، امکان ادامه بازدید برای ایشان میسر نخواهد بود.

- موزه در این ایام از پذیرش گروه‌های بزرگ (بیشتر از شش نفر) معذور است. رزرو و ثبت نام گروهی تا اطلاع ثانوی مورد پذیرش نیست.

- بازدید به صورت انفرادی، خانوادگی و گروه‌های کوچک (کمتر از۶ نفر) تعریف شده است و موزه در بحران کرونا تا اطلاع ثانوی از پذیرش کودکان زیر شش سال معذور است.

- با توجه به لزوم کاهش ارتباطات رودررو در جریان بیماری کووید ۱۹، راهنمایان موزه، شما را در تمام طول مسیر بازدید همراهی نخواهند کرد و صرفا به پرسش‌های موردی پاسخگو خواهند بود.

- جهت پیشگیری از شیوع ویروس کووید ۱۹، بروشور در دسترس قرار نمی­‌گیرد. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر به وبگاه موزه مراجعه و پی‌دی‌اف اطلاعات آثار را دریافت کنید. شما همچنین می‌توانید فیلم موزه را در سایت آپارات ببینید.

- کافه، رستوران در موزه تا اطلاع ثانوی بسته است.

- فروشگاه موزه تا اطلاع ثانوی بسته است.

- پس از استفاده از سرویس‌های بهداشتی دست‌های خود را طبق پروتکل‌های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت به خوبی شستشو داده و خشک کنید.

- جهت اقامه نماز در نمازخانه موزه به همراه داشتن مهر و سجاده شخصی الزامی بوده و پس از اقامه نماز دست­ها را شسته یا ضدعفونی کنید همچنین تاحد ممکن رعایت فاصله یک متری بین نمازگزاران در نماز‌های فرادا توصیه می­شود. پس از نماز از استراحت در نمازخانه خودداری کنید.

- قبل از ورود به موزه، دستورالعمل‌­های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ستاد ملی مبارزه با کرونا و سازمان بهداشت جهانی را مطالعه کنید.

- با توجه به شرایط خاص توصیه می‌شود پیش از آمدن به موزه برای آگاهی از آخرین اطلاعات و تصمیمات بازدید، به وبگاه موزه ملی ایران به نشانی http://irannationalmuseum.ir/fa مراجعه کنند.

مکان‌های منتخب قابل بازدید از موزه ملی ایران

- «نمایشگاه کشفیات باستان‌شناسی سال ۹۸» از تاریخ ۴ خرداد ۱۳۹۸ به بعد آماده بازدید خواهد بود. در این مرحله ظرفیت پذیرش روزانه حدود صد نفر است.

- «موزه ایران باستان» از آغاز دوره عیلامی تا پایان دوره ساسانی (طبقه همکف) از تاریخ دهم خرداد ۱۳۹۹ به بعد آماده بازدید خواهد بود.

برای صیانت از آثار موزه‌ای و آماده‌سازی زیر ساخت‌های لازم پیشگیرانه در بحران کرونا، بازگشایی به صورت تدریجی انجام می‌گیرد و با محدودیت‌های بازدید در موزه روبرو هستیم. بازگشایی سایر قسمت‌ها متعاقبا اعلام خواهد شد.

جدول نوبت بازدیدها

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ویروس کرونا بازگشایی موزه ها تا اطلاع ثانوی موزه ملی ایران بازدید از موزه فاصله اجتماعی مسیر بازدید امکان پذیر تهیه بلیت موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۰۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نکوداشت کاشف السلطنه فردا در لاهیجان

روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان اعلام کرد: آیین نکوداشت حاج محمدمیرزا قوانلو ملقب به کاشف السطنه (پدر صنعت چای ایران) عصر فردا در موزه چای لاهیجان برگزار می‌شود.

این برنامه با همکاری فرمانداری، شهرداری و شورای اسلامی لاهیجان، اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان و سازمان چای کشور برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۱۶ الی ۱۸ فردا (پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه) برای شرکت در مراسم در جوار مقبره کاشف السلطنه حضور یابند.

کاشف السلطنه کیست؟

تاریخ می‌گوید: «محمدخان قاجار قوانلو» کارمند وزارت خارجه و کنسول ایران در هند بود، به فکرش رسید که آب و هوای مزارع چای هند شبیه آب و هوای گیلان است. پس تصمیم گرفت، یک امتحانی کند و ببیند می‌تواند چای را در ایران بکارد یا نه. رفت دنبال کار و در یادداشتی هم نوشت: «می روم دنبال چای ... ان شاءالله کسان دیگری هم در فکر رفع احتیاج سایر کالا‌ها باشند».

باقی داستان این است که مقدار زیادی بذر چای و ۳ هزار نهال چای را با هر زحمتی بود در سال ۱۲۷۹ هجری شمسی به ایران آورد و در لاهیجان کاشت و به یک نفر از معتمدین محلی سپرد که مراقب مزرعه چای باشد و بوته‌ها را زیاد کند و خودش دیگران را تشویق کرد که چای بکارند و نتیجه آن که تا چند سال بعد چای ایرانی رسیده بود به سینی چای ایرانی ها. همین موفقیت او در بومی کردن صنعت کشت چای باعث شد از مظفرالدین قاجار لقب «کاشف السلطنه» بگیرد و از مردم ایران نیز لقب «پدر چای ایران».

موزه کاشف السلطنه کجاست؟

موزه کاشف السلطنه یا همان موزه تاریخ چای ایران به عنوان تنها موزه تخصصی و تاریخی چای در کشور در آرامگاه کاشف السلطنه (بنیانگذار صنعت چای ایران) در شهر لاهیجان در ۴۰ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان قرار دارد.

این موزه امروزه با توجه به جذب گرشگران داخلی و خارجی جزء یکی از معروف‌ترین و بی نظیرترین جاذبه‌های شهرستان لاهیجان محسوب می‌شود. 

فضای داخلی موزه چای ایران از ۲ طبقه تشکیل شده است. در طبقه پایین تندیس و دست نوشته‌ها و برخی وسایل شخصی کاشف السلطنه به همراه ادوات کشت و فرآوری گیاه چای قرار دارد. 

در طبقه دوم که به صورت بالکن بر روی طبقه اول ساخته شد، بیشتر پوشش و آداب و سنن مردم گیلان و لاهیجان به نمایش گذاشته است. مقبره کاشف السلطنه نیز در بخش انتهایی طبقه دوم قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • بازدیدشهردار تبریز از پروژه عظیم باغ موزه دفاع مقدس در پارک موزه شمیم پایداری تبریز
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • اقامتگاه ییلاقی پادشاهان قاجار و پهلوی اینجاست
  • نمایشگاه «در ستایش سعدی» به موزه خوشنویسی ایران می‌آید
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی زنجان
  • بازدید رایگان از موزه های سنندج در روز سنه
  • (تصاویر) بازدید دیوید کامرون از موزه فرش ترکمنستان
  • جای خالی صالحی امیری در کمیته ملی المپیک
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • نکوداشت کاشف السلطنه فردا در لاهیجان