Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به سخنان هوک در مورد اتصال مذاکره و بهبود اقتصاد ایران گفت: چنین سخنانی بیشتر جنبه انتخاباتی دارد. هوک از آمار اعلام شده توسط نهادهای رسمی در آمریکا پس از شیوع کرونا بی اطلاع است. حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درباره ادعای اخیر برایان هوک نماینده ویژه امور ایران در کاخ سفید مبنی بر اینکه مقامات ایران باید بین گزینه مذاکره با آمریکا و یا فروپاشی اقتصاد خود یکی را انتخاب کنند گفت: صحبت‌های هوک بیانگر آن است که او از حوزه ماموریتی که در کاخ سفید به عهده داشته است، اطلاعات کافی ندارد این در حالی است که به نظر می‌رسد او حتی از محل زندگی خود نیز بی اطلاع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: هوک اگر می‌خواهد بداند وضع اقتصادی در کجای جهان بیشتر متلاطم شده بهتر است نگاهی به آمار‌های ارایه شده از طرف مراکز رسمی آمریکا بیندازد که براساس این آمار بیکاری در آمریکا در چند وقت اخیر به ۱۴.۴ دهم درصد رسیده که از سال ۱۹۹۸ تاکنون بی سابقه است کسری بودجه در این کشور افزایش یافته و ورشکستگی یا تعطیلی واحد‌های کوچک در آمریکا رو به گسترش است به گونه‌ای که یک سوم کسب و کار‌های کوچک تعطیل شده بازار بورس در این کشور دچار رکود است و میزان نگرانی از زندگی در آمریکا پس از شیوع ویروس کرونا به شدت افزایش یافته حتی بسیاری از واحد‌های نظامی این کشور از جمله ناو روزولت نیز از دور خارج شده است. هوک ظاهرا بی اطلاعی خود در رابطه با ایران و آمریکا را با اظهارنظر اخیر در افکار عمومی افشا کرد.

این کارشناس مسائل بین الملل در خصوص وضعیت اقتصادی در ایران گفت: کاملا واضح است که ویروس کرونا اثرات خود در نظام اقتصادی ایران را نشان داده است، اما به لطف الهی جمهوری اسلامی جزو معدود کشور‌هایی است که توانسته این ویروس را مهار کند و اقتصاد ایران کمترین آسیب را در این موضوع دیده است کسب و کار‌ها آرام آرام در حال بازگشایی است در حالی که در آمریکا هنوز برخی از ایالات در حال نزدیکی به پیک این بیماری هستند، اما در ایران پیک بیماری در تمام شهر‌ها پشت سر گذاشته شده است.

وی با اشاره به بخش دوم صحبت‌های هوک مبنی براینکه ایرانی‌ها باید مذاکره با آمریکا را انتخاب کنند گفت: اساسا مذاکره با آمریکایی‌ها مثل بازی شطرنج با گوریل است. آمریکا به تعهدات خود در چارچوب مذاکرات قبل تا چه اندازه پایبند بوده است که مجددا ایران یا هر کشور دیگری علاقه به مذاکره با کاخ سفید داشته باشد.

عابدینی با اشاره به دو سال مذاکره فشرده جمهوری اسلامی با ۱+۵ با محوریت ایالات متحده گفت: نتیجه این مذاکرات منجر به انعقاد برجام شد آمریکایی‌ها چه در به برجام پایبند بودند اساسا به نظر می‌رسد تعریف آمریکایی‌ها از مذاکرات دیکته کردن است و مقامات ایالات متحده فراموش کردند که جمهوری اسلامی ۴۲ سال است که عادت به نوشتن دیکته از طرف آن‌ها نیستند.

این کارشناس مسائل بین الملل با تاکید بر مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی در حوزه‌های داخلی و منطقه‌ای تاکید کرد: با وجود چنین امتیازی چرا اساسا جمهوری اسلامی باید وارد مذاکره با کسی شود که حتی متحدین نزدیک او نیز به وعده هایش باور ندارند این در حالی است که دیپلمات‌های اروپایی نسبت به سیاست‌های کاخ سفید شدیدا منتقدند با این حساب مذاکره ایران با آمریکا چه مشکلی را مرتفع خواهد کرد.

وی گریزی به ابزار اصلی آمریکایی‌ها در تعامل با کشور‌های جهان یعنی تحریم زد و خاطر نشان کرد: به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها به هیچ عنوان دست از تحریم خود علیه کشور‌ها برنمی دارند و به قول وزیر امور خارجه کشورمان معتاد به تحریم اند با این حساب چه امیدی برای مذاکره با چنین کشوری به امید لغو تحریم‌ها می‌توان داشت به اضافه اینکه نتیجه مذاکره آمریکا با کره شمالی و سه بار دیدار با رهبر این کشور اتفاق مهمی را برای مردم کره رقم نزد لذا هیچ عقل سلیمی در دنیا با این شرایط نه تنها تشویق به مذاکره نمی‌کند بلکه کشور‌ها یکدیگر را از نشستن بر سر میز مذاکره با آمریکا نهی می‌کنند لذا موضوع مذاکره با آمریکا هیچ جایگاهی در چارچوب دکترین جمهوری اسلامی نخواهد داشت.

عابدینی در پایان خاطر نشان کرد: از سوی دیگر آمریکایی‌ها در ۱۳ آبان سال جاری انتخابات ریاست جمهوری را در پیش دارند و به نظر می‌رسد این قبیل افاضات بیشتر دارای کارکرد داخلی برای آن‌ها باشد این در حالی است که نظرسنجی‌های فعلی در آمریکا حکایت از این دارد ترامپ در شرایط ثبات برای انتخاب شدن در انتخابات پیش رو نیست و با وجود اینکه روسای جمهور در امریکا معمولا بالای ۵۰ درصد شانس انتخاب مجدد دارند، اما این شانس در مورد ترامپ مصداق ندارد و همه این مسائل به خودی خود حکایت از آن دارد که شرایط فعلی زمان مناسب برای مذاکره نیست و حتی اگر موضوع انتخابات آمریکا پیش رو نبود نیز ایران از تجربه خود استفاده می‌کرد و پای میز مذاکره مجدد با آمریکا نمی‌نشست، چون آمریکایی‌ها هیچ گاه فتنه گری علیه جمهوری اسلامی را کاهش ندادند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آمریکا عابدینی مذاکره برایان هوک ایران اقتصاد کرونا کارشناس مسائل بین الملل مذاکره با آمریکا نظر می رسد آمریکایی ها کاخ سفید کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۹۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میوه های فرهنگ و موشک را در اقتصاد بچینید

خوب بود که در نمایشگاه اکسپو امسال، غرفه ای با نماد موشک طراحی می شد و به زبان های مختلف نوشته می شد: « ما امن ترین جای جهان هستیم. از سرمایه هایتان محافظت می کنیم.» - اخبار اقتصادی -

یادداشت اقتصادی تسنیم -

 1- نزدیک به دو میلیارد مسلمان در جهان زندگی می کنند و بسیاری از آنان به حلال و حرام الهی و باورهای دینی در زمینه معیشت و اقتصاد اهمیت می دهند و اگر شرایط دوری از حرام و به دست آوردن پول پاک تسهیل شود، به راحتی به آن روی آورده و مطلوبیت زندگی خود را افزایش می دهند. برای یک مسلمان یکی از مهمترین جلوه های پول پاک، بانکداری بدون ربا است. به همین جهت کشورهای متعددی حتی از جهان غرب بانک هایی غیر ربوی تاسیس کرده اند تا بتوانند سرمایه های مسلمانان را جذب کنند و به رونق اقتصادی کشور خود بیفزایند. این در حالی است که کشور ما هنوز چندان نتوانسته است از این ظرفیت فرهنگی و دینی برای جذب سرمایه گذاری بهره ببرد. بهره بردن از این ظرفیت عظیم فرهنگی و کنار زدن موانع سرمایه گذاری و تلاش در جهت شفافیت عملکرد بانک ها و شناسایی آن به مسلمانان منطقه می تواند راهبردی میان مدت و دست یافتنی برای جمهوری اسلامی باشد. بی جهت نیست که پوتین رئیس جمهور روسیه نیز دستور آموزش بانکداری اسلامی را صادر کرده و اساتید و مسئوولان مربوطه را به آموزش مسائل اقتصاد اسلامی و بانکداری بدون ربا فراخوانده است. 

2- علاوه بر ظرفیت های فراوان فرهنگی، عامل مهم دیگری در دلبستگی جهان اسلام با جمهوری اسلامی وجود داشته و اخیرا برجسته شده و جانی تازه گرفته است؛ و آن حمایت همیشگی و آشکار ایران اسلامی از فلسطین و دشمنی آشکار با اسرائیل است و گل سرسبد آن نیز حمله مستقیم و غرورآفرین و با صدای رسای جمهوری اسلامی به اسرائیل غاصب است. در حالی که بسیاری از حکام عرب ننگ همکاری با اسرائیل را با خود به دوش می کشند و بسیاری از مردم مسلمان و عرب زبان منطقه را از خود ناامید کرده اند، جمهوری اسلامی بر اساس نگاه بشردوستانه و وحدت گرایانه خویش، از حمایت های متعدد خویش از مردم مظلوم فلسطین دریغ نمی کند.

همین رویکرد، دل های مسلمانان زیادی را با جمهوری اسلامی همراه کرده است. عرب زبان ها و مردم آزاده جهان نیز به رویکرد جمهوری اسلامی درود می فرستند. به طور منطقی بسیاری از آنان اگر بدانند زمینه های سرمایه گذاری در جمهوری اسلامی فراهم است، با آغوش باز از آن استقبال می کنند و سرمایه های خود را به کشوری گسیل می دارند که امید دارند با تقویت قدرت اقتصادی آن، امنیت بیشتری برای مردم منطقه فراهم آورد.

نمایشگاه اکسپو از این نظر نیز فرصت مناسبی است تا میان بنگاه های ایرانی و کسب و کارهای دانش بنیان از یک سو و سرمایه داران همدل با جمهوری اسلامی از سوی دیگر، آشنایی و تعامل برقرار سازد و میوه های اقتصادی موشک ها و قدرت جمهوری اسلامی به کام ملت ریخته شود.

خوب بود که در نمایشگاه اکسپو، غرفه ای با نماد موشک طراحی می شد و به زبان های مختلف نوشته می شد: « ما امن ترین جای جهان هستیم. از سرمایه هایتان محافظت می کنیم.» پس از نمایش اقتدار جمهوری اسلامی، امنیت ملی به طرز قابل توجهی افزایش یافته است و بازدارندگی جمهوری اسلامی در اذهان عمومی به طرز عجیبی پررنگ شده است و همه ی اینها می تواند ضامن رشد سرمایه گذاری در کشور عزیزمان شود اگر تدبیر و درایت همراه آن شود.

3- بسیاری از ایرانیان خارج از کشور از پیشرفت کشورشان احساس عزت و غرور می کنند و از اینکه جمهوری اسلامی، با اقتداری مثال زدنی از خاک کشور خود با تمام توان حراست می کند، خوشحال و سر زنده اند. گذشت آن دوران که محمود افغان با لشکر نه چندان بزرگ خود از قندهار به اصفهان آمده و پایتخت کشورمان را تصرف کرده و امپراطوری صفویه را به تاریخ پیوند دهد. گذشت دورانی که سربازان کشورهای بیگانه ایران را اشغال کرده و از ارتش رضاخانی هیچ مقاومتی دیده نشود. بی شک، اقتدار و امنیت ایران امروز، آرزویی دست نیافتنی برای بسیاری از اجداد ما بوده است. با تعامل صحیح و سازنده با این دست از ایرانیان و دعوت از آنها برای حضور در نمایشگاه اکسپو، زمینه های جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور و ایجاد اشتغال برای جوانان این مرز و بوم بیش از پیش فراهم می شود.

4- و در آخر باید خاطرنشان کرد نمایشگاه اکسپو حرکتی قابل تحسین در جهت رونق کسب و کار و جذب سرمایه است. باید مراقب بود در این مسیر از موانع پیش رو و دردسرها و مشکلاتی که به طور طبیعی رهزن هستند، ناامید نشده و از توسعه کمی و کیفی این نمایشگاه غفلت نکنیم. معرفی جوانان و پیشکسوتان با انگیزه ایرانی و اختراعات و کسب و کارهای دانش بنیان به دنیا – و به خصوص دنیای اسلام- در کنار امنیت و ثبات سیاسی کشور و جذابیت سودآوری آن در مقایسه با کشورهای پیشرفته، پای بسیاری از سرمایه گذاران را بیش از پیش به ایران عزیز باز خواهد نمود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • میوه های فرهنگ و موشک را در اقتصاد بچینید
  • پیروزی بدون جنگ
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • افزایش دوبرابری سهم اقتصاد دیجیتال در کشور با اجرای برنامه هفتم
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق