Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بیماری کبد چرب غیر الکلی یا به قول پزشکان، NAFLD، از بیماری‌های مزمن کبدی در جهان است که شیوع آن به دلیل تغییر شیوه زندگی در حال افزایش است. این بیماری که با تجمع چربی در کبد مشخص می‌شود طیفی از آسیب‌های کبد از استئاتوز اولیه تا سیروز و نارسایی کبدی را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله عوامل خطر مرتبط با این بیماری می‌توان به چاقی و دیابت نوع دو اشاره کرد. اگرچه علت اصلی بیماری کبد چرب غیر الکلی کاملاً مشخص نشده است، اما به نظر می‌رسد عواملی نظیر اختلال در سوخت‌وساز چربی‌ها، مقاومت به انسولین، استرس اکسیداتیو و التهاب، در بروز و پیشرفت این بیماری دخیل باشند.

به گفته متخصصان، رویکرد اولیه در درمان این بیماری، شامل اصلاح سبک زندگی، اصلاح رژیم غذایی و فعالیت‌های ورزشی است. البته از درمان‌های دارویی شامل تجویز آنتی اکسیدان ها، حساس کننده‌های به انسولین، عوامل کاهنده چربی خون و دارو‌های محافظت‌کننده از کبد نیز در این خصوص استفاده می‌شود. به علاوه گیاهان دارویی نیز می‌توانند نقش ویژه‌ای در این رابطه بازی کنند. دارو‌های گیاهی با داشتن ترکیبات ضد التهاب و آنتی اکسیدان می‌توانند در بهبود بیماری‌های کبدی مؤثر باشند. ضمن این که اثرات جانبی کمتری را نیز برجا می‌گذارند. گروهی از پژوهشگران کشور از دانشگاه علوم پزشکی کاشان و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی شرکت داروسازی باریج اسانس واقع در همین شهر، در قالب یک تیم هشت‌نفره تحقیقاتی، در همین زمینه پژوهشی را به انجام رسانده‌اند که در آن اثر مخلوط عصاره‌های گیاهان عناب، کاسنی و خار مریم بر درمان کبد چرب غیرالکلی مورد بررسی واقع شده است.

در این پژوهش، از موش‌های صحرایی به عنوان جانوران مدل استفاده شده است. این جانوران پس از ۴ ماه تغذیه با رژیم پرچرب و تشخیص کبد چرب در آن‌ها، با مخلوط عصاره‌های گیاهان عناب، کاسنی و خار مریم تحت درمان قرار گرفتند و سپس وضعیت چربی، فعالیت آنزیم‌های کبدی و بافت کبد آن‌ها مورد بررسی دقیق قرار گرفت.
نتایج این بررسی‌ها نشان داد که استفاده از مخلوط عصاره‌های گیاهان دارویی فوق، به طور قابل قبولی باعث بهبود موارد ذکرشده فوق به عنوان مهم‌ترین شاخص‌های کبد چرب می‌گردد.

به گفته سید علیرضا طلایی، پژوهشگر مرکز تحقیقات فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کاشان و سایر همکارانش در این تحقیق، «دریافت رژیم پرچرب موجب افزایش مقادیر کلسترول، تری‌گلیسرید و همچنین افزایش فعالیت آنزیم‌های کبدی و تجمع چربی در بافت کبد شد. اما دریافت عصاره با دوز‌های مشخص، موجب بهبود وضعیت شاخص‌های فوق شد».

آن‌ها معتقدند: «دریافت عصاره ترکیبی گیاهان عناب، خارمریم و کاسنی به خاطر خاصیت درمانی بالقوه آن‌ها می‌تواند سبب کاهش استئاتوز و التهاب ایجادشده در بافت کبد شود».

بر اساس یافته‌های این پژوهش که در نشریه «گیاهان دارویی» منتشر شده‌اند، شاید بتوان در آینده و پس از انجام آزمایش‌های تکمیلی روی مدل‌های انسانی، از این ترکیب، یک فرمولاسیون جدید برای درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی معرفی کرد.

شایان ذکر است نشریه «گیاهان دارویی» متعلق به پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی است و به صورت فصل‌نامه منتشر می‌گردد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت کبد چرب گیاهان دارویی عصاره ها کبد چرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۹۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار

فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، اولین دوره برداشت جلبک‌های دارویی توسط مسئول راه اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار از سواحل صخره‌ای منطقه رمین در این شهرستان با همکاری اداره‌کل شیلات استان سیستان و بلوچستان انجام شد.

نفیسه گل بشیر‌زاده مسئول راه اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی در خصوص اهمیت این نوع جلبک‌ها، اظهار داشت: برداشت این گونه جهت برسی خواص دارویی در اولویت قرار گرفت و این گونه از جلبک‌های خوراکی و دارویی در بهمن ماه با کاهش دما در منطقه چابهار شروع به رشد و همزمان با گرم شدن هوا در اوایل خرداد از بین می‌روند.

وی افزود : با توجه به نزدیک شدن به پایان زمان رشد این جلبک‌ها در سواحل چابهار تصمیم به برداشت و نگهداری این گونه از جلبک‌ها برای برسی‌های خواص بیولوژیک و آنتی باکتریال گرفته شد. همچنین از هفت نمونه جلبک قهوه‌ای مانند سیستو سریا (Cystoseria) نیز جهت برسی خواص دارویی برداشت شد.

گلبشیر زاده عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی چابهار تصریح کرد: در فاز نخست فعالیت این مرکز بررسی تکنولوژی و جنبه های اقتصادی تولید دارو، محصولات مراقبتی پوست و... بر پایه جلبک‌های دریایی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش تسنیم، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار در سال گذشته موفق به اخذ مجوز از شورای گسترش دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی شد و هم اکنون با رویکرد تولید محصولات دارویی دریایی در حال فعالیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار