Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی وزیر نفت در گفت وگو با رسانه ها اعلام کرده است ایده احداث آسمان خراش شرکت ملی گاز مربوط به دولت دهم است که دولت دهم ایده صادرات گاز به سوریه و لبینان را نیز داشت اما متاسفانه هنوز بعد از گذشت سالها مسکوت مانده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ این روزها خبر احداث آسمان خراش شرکت ملی گاز ایران در رسانه های مختلف در حالی بازتاب های گوناگون داشته است که وزیر نفت در یک مصاحبه خبری رسما اعلام کرده ساخت این آسمان خراش ایده ای بود که در دولت دهم مطرح شد و در حال حاضر دولت پولی برای ساخت آسمان خراش ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله موجب شد تا نوک پیکان اتهام زنی دوباره به سمت دولت دهم نشانه رود. هرچند که باید در پاسخ به بیژن زنگنه گفت دولت دهم ایده های خوبی برای اجرا داشت تا درآمد های کشور افزایش یابد چرا این ایده ها اجرا نشد و به سراغ اجرایی کردن ایده ای رفتید که هیچ منفعتی برای اقتصاد کشور ندارد که یکی از از این ایده ها موضوع صادرات گاز ایران با خط لوله به عراق، سوریه و لبنان موسوم به خط لوله اتحاد اسلامی است.

هرچند که جناب وزیر نفت اخیرا در گفتوگوی خود اعلام کرده اند طرحی برای صادرات گاز ایران از عراق به سوریه وجود نداشته و فقط در حد یک ایده است.

این گزارش حاکی است وزیران نفت ایران، عراق و سوریه، سوم مرداد سال 1390  تفاهمنامه انتقال گاز ایران به اروپا از مسیر عراق، سوریه و لبنان و از آنجا به اروپا را امضا کردند و افقنامه اصولی سه جانبه این طرح در بیستم اسفند ماه 1391 به تایید نهایی وزرای نفت ایران و عراق رسید که البته برای تایید از سوی مقام های سوریه ارسال شد.

تامین مالی احداث خط لوله انتقال گاز ایران برای صادرات گاز به اروپا از مسیر عراق، سوریه و لبنان، به شیوه بی.او.او اعلام شد و سه کشور پیش بینی کرده بودند بهره برداری از این خط لوله، سال های ٢٠١٣ تا ٢٠١٤ آغاز شود.

بر این اساس، یک خط لوله انتقال گاز 56 اینچ به طول 4 هزار و 900 کیلومتر، گازایران را از طریق عراق، سوریه و دریای مدیترانه به یونان و ایتالیا و بقیه اروپا انتقال می داد. 

اما تغییر دولت در ایران و موضوع برجام و تغییر اولویت های وزارت نفت این طرح یا بهتر است بگوییم ایده از دستور کار خارج شد و دیگر در دستور کار بازنگشت.

به گزارش خبرنگار راه دانا پروژه اصلی این طرح شامل 1500 کیلومتر خط لوله انتقال گاز با ظرفیت 110 میلیون متر مکعب در روز و سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری  بود که گاز را از مبدا عسلویه و  عبور از خاک عراق به دمشق و سپس به بیروت منتقل می کرد اما از این طرح فقط صادرات گاز به عراق اجرایی شد و دیگر خبری از ادامه انتقال گاز به سوریه و لبنان نبود هرچند که باید گفت مسئله داعش و ناامنی های سوریه و عراق در این مسئله بی تقصیر نیست اما اکنون که شرایط منطقه مساعد شده است به نظر می رسد فرصت مانسب است که دوباره این ایده مطرح شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سوریه و لبنان صادرات گاز انتقال گاز آسمان خراش گاز ایران دولت دهم خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۰۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور عراق : کنترل پایگاه‌های مرزی که محل استقرار گروه‌های مخالف ایران بود را به دست گرفتیم

عبدالامیر الشمری وزیر کشور عراق گفت که نیروهای عراقی کنترل پایگاه‌های مرزی که محل استقرار گروه‌های مخالف ایران بود را دست گرفتند.
 
به گزارش انتخاب؛ پیشتر، تهران و بغداد در مارس 2023 با امضای یک توافقنامه امنیتی در خصوص خلع سلاح احزاب کرد مخالف جمهوری اسلامی در اقلیم کردستان عراق به توافق رسیدند. در این توافقنامه بر عدم تبدیل خاک عراق به مرکزی برای حضور گروه‌های مسلح یا نقطه شروعی برای هدف قرار دادن همسایگان این کشور و عدم تضعیف حاکمیت عراق تاکید شده است.
 
الشمری در این مصاحبه روز شنبه 26 اسفند همچنین تاکید کرد که دولت بغداد اجازه نخواهد داد حزب «پ ک ک» بهانه‌ای برای هدف قرار دادن خاک عراق شود.
 
وزیر کشور عراق با اشاره به آغاز روند اعطای مجوز حمل سلاح‌ سبک برای شهروندان عراقی و خریداری اسلحه سنگین از شهروندان توسط دولت، تاکید کرد که سلاح باید تنها در اختیار دولت باشد.
 
وضعیت مرزی با ترکیه
 
وزیر دفاع پیشتر درباره تنش مرزی با ترکیه به دلیل حضور حزب کارگران کردستان «پ‌ک ک» در خاک اقلیم کردستان، آن را نگران کننده توصیف کرده و گفت: «مداخله ترکیه تا تصرف مناطق مرزی پیش رفته که از آنها به عنوان میدان جنگ (علیه حزب کارگران کردستان) استفاده کند.»
 
الشمری اظهار داشت که مرز دهوک در شمال عراق در معرض مداخله نظامی ترکیه است و به منطقه‌ای برای درگیری با «پ‌ک‌ک» تبدیل شده است.
 
او افزود: «دولت در خصوص حزب کارگران کردستان با ترکیه هماهنگی کرده است، اما این موضوع به دلیل صعب‌العبور بودن منطقه از نظر جغرافیایی نیاز به زمان دارد.»
 
عراق می‌گوید عملیات‌ نظامی ترکیه در شمال، حاکمیت این کشور را نقض می‌کند، اما آنکارا با تاکید بر ضرورت ادامه این حملات برای محافظت از خاک خود، نسبت به تهاجم جدید هشدار داد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تلاش وزارت خارجه برای تسهیل فعالیت شرکت‌های ایرانی در عراق و سوریه
  • دولت با اولویت دادن به نوآوری در صنعت گاز تاب آوری اقتصادی خود را افزایش داد
  • دولت با اولویت دادن به نوآوری و پایداری در صنعت گاز تاب آوری اقتصادی خود را افزایش داد
  • هدف گذاری ۲۰ میلیارد دلاری در تجارت ایران با عراق
  • چشم‌انداز صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری به سوریه در سال آینده
  • چشم‌انداز صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری به سوریه در ۱۴۰۳
  • اجاره‌نشینی در آسمان‌خراش
  • عراق کنترل پایگاه‌های مرزی مخالفان ایران را برعهده گرفت
  • وزیر کشور عراق : کنترل پایگاه‌های مرزی که محل استقرار گروه‌های مخالف ایران بود را به دست گرفتیم
  • گزارش تازه عراق از پایگاه‌های گروه‌های مخالف ایران