Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز با بیان این‌که انتقال حاشیه نشینان به مناطقی دورتر از مناطق مسکونی خود، کار درستی نیست، گفت: به عنوان مثال نمی‌توان حاشیه نشینان اتوبان پاسداران را به مناطق دورتر از آن منطقه منتقل کرد؛ بلکه با در نظرگرفتن حریم‌های خطر و گسل باید ساخت و ساز اصولی و استاندارد در آن منطقه انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فریدون بابایی اقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که حاشیه نشینی بحثی پیچیده است، اظهار کرد: جریان حاشیه نشینی مربوط به حدود 60 سال گذشته بوده که با مستقرشدن جمعیت در بازه‌ی زمانی خاصی به وجود آمده است.

وی با تاکید بر این‌که حاشیه نشینی را باید به عنوان واقعیت امروزی شهرها بپذیریم، گفت: حاشیه نشینان جزوی از شهروندان ما هستند که باید براساس قانون اساسی در تامین حقوق آن‌ها تلاش کنیم و اگر زمانی با سهل انگاری‌هایی تملک زمین انجام شده، به طور قهری با آن‌ها برخورد نکنیم. 

وی با بیان این‌که فارغ از ماهیت موضوع، حاشیه نشینی و مالکیت ساکنین را باید به عنوان واقعیتی به رسمیت بشناسیم، گفت: دومین گام بعد از به رسمیت شناختن حاشیه نشینی، جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی در سطح شهر است‌ که لازمه‌ی این اقدام نیز ارائه‌ی آموزش‌های شهروندی و متقاعد کردن مردم از طریق فرهنگ سازی برای جلوگیری از حاشیه نشینی است.

عضو هیئت علمی گروه برنامه ریزی شهری دانشگاه تبریز با بیان این‌که برای جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز خواسته یا ناخواسته باید از روش‌های قهری استفاده کرد، گفت: ممانعت و پیشگیری از ساخت و ساز غیرمجاز باید به طور جدی انجام گیرد؛ چرا که این امر تبعات اجتماعی زیادی در بردارد. جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز مستلزم پیگیری‌های زیاد است.

وی افزود: بعد از شناسایی مناطق حاشیه نشین شهر، باید به تملک و تجمیع حاشیه نشینی اقدام کرده و به جای ساخت مسکن در شهرکی دور از آن منطقه، در فاصله‌ی ۴۰۰ متر از مناطق حاشیه نشین درجاسازی کنیم؛ این اقدام تجربه‌ای موفق بوده که در کشور ترکیه نیز عملیاتی شده است.

وی افزود: برای اصلاح حاشیه نشینی بعد از انجام اقدامات اولیه، با رعایت اصول ساخت و ساز در آن منطقه درجا سازی کنیم؛ چرا که بافت اجتماعی این مناطق به گونه‌ای است که نوعی وابستگی عواطف قومی در آن وجود دارد و نمی‌توانند جدا از یکدیگر و در مناطقی دور از هم زندگی کنند.

بابایی اقدم با اشاره به دغدغه‌ای که در کمیسیون شهرداری مطرح شد، گفت: ما در قبال تملک خانه‌ی حاشیه نشینان باید کلید خانه‌ی استاندارد و جدیدی را تحویل دهیم و باید قیمت تمام شده به اندازه‌ای پایین باشد تا کسی از بابت خرید مسکن جدید، بدهکار نشود.

وی با اشاره به بهره‌گیری از ظرفیت‌ خیران شهر در ساخت مسکن استاندارد برای حاشیه نشینان، گفت: زمان شیوع کرونا با کمک خیران اقدامات خیرخواهانه‌ی زیادی انجام شد؛ معتقدم در موضوع ساخت و ساز مسکن برای حاشیه نشینان نیز با کمک خیران می‌توان اقدامات موثری انجام داد تا قیمت تمام شده‌ی مسکن به پایین‌ترین حد کاهش یابد.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز افزود: قیمت تمام شده‌ی مسکن استاندارد باید به گونه‌ای باشد که مردم حاشینه نشین قدرت خرید آن را داشته باشند؛ حاشیه نشینان جزو دهک‌های پایین جامعه محسوب می‌شوند که اکثر آن‌ها با پول یارانه امرار معاش می‌کنند. ما نمی‌توانیم به فردی که درآمدی ندارد، واحدی به فروش برسانیم که نتواند آن را خریداری کند.

وی تاکید کرد: طبق اصل  ۱۹،۲۰،۲۲ و ۳۱ قانون اساسی، سیاست‌های کلی نظام، چشم‌انداز ۲۰ ساله و ... نیز بحث تامین مسکن طبقات پایین جامعه مطرح شده است و باید منابعی برای تامین مسکن آن‌ها تعریف شود.

اگر امروز به ساخت و سازهای غیرمجاز حساس نباشیم، تبریز به گورستانی بزرگ‌ تبدیل خواهد شد

وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان این‌که جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز یک مطالبه‌ی مردمی است، گفت: با توجه به زلزله خیز بودن تبریز نباید با جان مردم بازی کرد. اگر امروز نسبت به ساخت و سازهای غیرمجاز حساسیت نداشته باشیم قطعا تبریز در آینده به گورستانی بزرگ‌تبدیل خواهد شد، چه بسا که در حین وقوع زلزله‌ای حتی امکان امداد رسانی به مردم در کوچه‌های غیراستاندارد نباشد و مردم در خانه‌های غیراستاندارد خود دفن شوند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز تاکید کرد: هر چه ساخت و ساز غیرمجاز افزایش یابد خطرات ناشی از آن نیز تشدید خواهد شد؛ بنابراین باید ساختاری برای جلوگیری از آن تعریف شود، با وجود قوانین شهرداری، هنوز ما در این خصوص موفق نشده‌ایم و حتی اکنون شاهد گسترش مناطق حاشیه نشین هستیم و روز به روز بر تعداد احداث در حاشیه نشینی افزوده می‌شود.

وی با بیان این‌که ما باید مانع ساخت و ساز غیرمجاز در شهر شویم، گفت: پیشنهادی برای ایجاد معاونت پیشگیری از ساخت و ساز غیرمجاز ارائه کرده‌ایم تا با انجام اقداماتی از طریق تکنولوژی‌های نوین، مکان و تعداد ساخت و سازهای غیرمجاز شهر را رصد کنیم.

وی افزود: معاونتی را در شهرداری تبریز تحت عنوان معاونت پایش و کنترل و نظارت بر ساخت و سازهای غیرمجاز مصوب کرده‌ایم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی ساخت و سازهای غیرمجاز ساخت و ساز غیرمجاز حاشیه نشینان حاشیه نشینی حاشیه نشین آن منطقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۱۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در حوزه تخلفات شهری بیش از ۱۱۳۷ مورد تخریب و جمع‌آوری صورت گرفت

شهردار منطقه ۱۰ شیراز ضمن توصیه به شهروندان که از هرگونه تفکیک و تغییر کاربری و ساخت‌وساز غیرمجاز در محدوده و حریم شهر خودداری کنند تا متحمل خسارات در این خصوص نشوند، گفت: در سال گذشته در حوزه تخلفات شهری با بیش از ۱۱۳۷ مورد برخورد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۰ شیراز، شهرام سبزیان‌فرد، امروز _ سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ اظهار کرد: در سال گذشته و ابتدای سال‌جاری میزان اجرای آرای قطعی و لازم‌الاجرای کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها و همکاری در اجرای آرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها در منطقه ۱۰ با جدیت دنبال و انجام شده است.

وی افزود: جمع‌آوری و تخریب بیش از ۱۱۳۷ مورد تخلفاتی در سال گذشته و اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰۰، جمع‌آوری وسایل تخلفات ساختمانی، جمع‌آوری سایه‌بان غیرمجاز، پلمپ مغازه و اجرای رأی تخریب ساختمان از جمله مواردی است که در حوزه تخلفات شهری که با آنها برخورد شده است.

شهردار منطقه ۱۰ شیراز تاکید کرد: اجازه سو استفاده به افراد سودجو در اراضی فاقد کاربری و اراضی کشاورزی و در حریم را نخواهیم داد و به شهروندان توصیه می‌شود از هرگونه تفکیک و تغییر کاربری و ساخت‌وساز غیرمجاز در محدوده و حریم شهر خودداری کنند تا متحمل خسارات در این خصوص نشوند.

سبزیان‌فرد ادامه داد: متأسفانه در سال گذشته باوجود توصیه‌هایی به شهروندان برای خودداری از ساخت‌وسازهای غیر مجاز، برخی از شهروندان به توصیه‌ها عمل نکردند و با اجرای آرای تخریب کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری و تخریب‌های موضوع تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ اراضی متحمل خسارت شدند.

وی ضمن تشکر و قدردانی از دستگاه قضائی و نیروی انتظامی استان و مجموعه فرمانداری شهرستان شیراز و امور اراضی، با اعلام این مطلب که در اجرای آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ برای متخلفین و ساخت‌وسازهای غیرمجاز و پیشگیری از تخلفات ساختمانی مصمم هستیم، خاطرنشان کرد: در برخی نقاط حریم شهر در منطقه ۱۰ متأسفانه در محور شمال‌غرب شیراز گویا یک روند غلط در حوزه ساخت‌وسازهای غیرمجاز وجود دارد که با رویکرد شهرداری منطقه ۱۰ در دو سال گذشته سعی شد فضای ساخت‌وساز غیرمجاز برای افراد متخلف را ناامن و آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ را در خصوص ساختمان‌هایی که مجوزی از شهرداری ندارند، اجرایی نکنیم.

شهردار منطقه ۱۰ شیراز در ادامه با اشاره به وسعت منطقه و امکانات لجستیکی، عملیاتی و نیروی انسانی برای مقابله با پدیده‌های تفکیک و تغییر کاربری‌های غیرمجاز و خلاف‌سازی در منطقه افزود: شهرداری منطقه ۱۰ با وسعت خدماتی بالغ بر چهار هزار هکتار و مساحت حریم بالغ بر ۱۹۰۰۰ هکتار و جمعیتی بالغ بر ۲۰ هزار نفر و ۱۸ شهرک با چالشی بزرگ در حوزه تخلفات ساختمانی روبه‌رو است.

سبزیان‌فرد اظهار کرد: با تمام این مشکلات عزم برای مقابله جزم شده است و انجام ده‌ها عملیات گسترده تخریب، پیگیری و اجرای آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ در حوزه تخلفات ساختمانی در محور شمال‌غرب شیراز در سال گذشته و ۴۵ روزه سال‌جاری نشان از این دارد که متخلفان این حوزه با رویکرد جدیدی در حوزه تخلفات ساختمانی مواجه خواهند بود.

وی عزم منطقه برای جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز را جدی اعلام کرد و افزود: مهمترین عاملی که باعث می‌شود، شهرداری، شهروندان را به سمت ساخت‌وساز اصولی و با مجوز تشویق کند، جلوگیری از سوداگری عده‌ای سودجو و پیشگیری از دست‌اندازی به اراضی زراعی، ملی و ایمن‌سازی شهر به لحاظ شهرسازی است که در ساخت‌وسازهای غیرمجاز به دلیل اینکه نظارت موضوع سه‌گانه شهرسازی، بهداشت و ایمنی رعایت نمی‌شود، در مقابل کوچک‌ترین حادثه مشکلاتی را برای خود شهروندان و شهر ایجاد می‌شود.

شهردار منطقه ۱۰ شیراز اضافه کرد: رعایت قوانین شهرسازی و اخذ مجوزهای قانونی علاوه بر حفظ ساختار شهرسازی یک شهر و جلوگیری از هرج‌ومرج و کوتاه شدن دست سوداگران، به شهرداری برای ارائه خدمات شایسته به شهروندان نیز کمک می‌کند.

سبزیان‌فرد خاطرنشان کرد: پس از اقدامات انجام گرفته شاهد کاهش گزارش‌های مردمی به مرکز ۱۳۷ در حوزه ساخت‌وسازهای غیرمجاز بودیم که قطعاً این روند به صورت مستمر و روزانه در دستور کار کارشناسان و مأمورین ما برای جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز است.

وی ادامه داد: هر فردی که اقدام به ساخت‌وساز ساختمان‌ها و بناهای مختلف می‌کند، باید با قوانین ساختمان‌سازی و همچنین تخلفات ساختمانی آشنا باشد، از این رو رعایت این قوانین و ضوابط در زمان ساخت‌وساز به نفع خود مردم است، چرا که اگر این کار را انجام ندهند، در مراحل بعدی باید با دردسرها و مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.

به گفته شهردار منطقه ۱۰ شیراز، اگر در هر ساختمانی در زمان ساخت تخلفی صورت گرفته باشد، سازنده یا مالک موظف خواهند بود که جریمه‌های مربوط به آن را به صورت کامل پرداخت کنند یا با آرای تخریب کلی مواجه خواهند شد و حتی ممکن است علاوه بر پرداخت جریمه‌های نقدی، مجبور به تخریب بخش‌هایی از ساختمان خود بشوند.

کد خبر 751440

دیگر خبرها

  • در حوزه تخلفات شهری بیش از ۱۱۳۷ مورد تخریب و جمع‌آوری صورت گرفت
  • ۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی بخش قلعه‌نو آزادسازی شد
  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • لیورپول برد و تاتنهام را از لیگ قهرمانان دورتر کرد
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • تخریب ۵۳ بنای غیرمجاز در استان قزوین
  • شناسایی و برخورد با ۵۶۲۷ مورد تجاوز به حریم راه‌های مازندران
  • ایجاد ۳۰هزار پارک حاشیه‌ای در مناطق یک، ۴ و ۵ | ۱۰ پارکینگ جدید در تهران ساخته می‌شود
  • حاشیه جدید بارسا: اعتراض همسر ستاره به نیمکت‌نشینی!