Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رئیس اتحادیه ناشران کشور گفت: می‌توان گفت میزان مطالعه در کشور بعد از پایان دو هفته اول فروردین ماه سال ۹۹ تنها یک درصد بوده که آن هم محدود به کتاب‌های فرهنگی و عمومی بوده است. تاریخ انتشار: 16:33 - 06 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۱۲۲۸

هومان حسن‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون میزان سرانه مطالعه طی برگزاری پویش «در خانه بمانیم» گفت: آمار‌های دقیقی از میزان فروش کتاب‌ها وجود ندارد، اما بررسی گویا این مهم است که تعطیلی حاصل از گسترش بیماری کرونا توانست تا حدود بسیار کمی روی سرانه مطالعه کتاب در کشور تاثیر بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین راستا ادامه داد: بسیاری از انتشاراتی‌ها و مراکز توزیع کتاب نیز به موازات تعطیلات نوروز و بیماری کرونا تعطیل بودند و جز ارائه خدماتی محدود برای فروش کتاب فعالیت خاصی را نداشته‌اند لذا قائدتا خرید و فروش محدود بوده است.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

حسن پور میزان مطالعه بعد از هفته دوم فروردین ماه را تنها یک درصد اعلام کرد و افزود: می‌توان گفت میزان مطالعه در کشور بعد از پایان دو هفته اول فروردین ماه سال ۹۹ تنها یک درصد بوده که آن هم محدود به کتاب‌های فرهنگی و عمومی بوده است.

وی پیرامون افزایش فروش کتاب‌های حوزه بورس بیان کرد: با وجود شرایطی که کرونا بر روی مشاغل ایجاد کرد گسترش رویکرد سرمایه گذاری در حوزه بورس و درخواست کسب اطلاعات در این حوزه رونق و افزایش داشته است و از آنجا که بورس یک جریان پیچیده را در بر دارد و برای کسب اطلاعات در این حوزه به آگاهی عمیق نیاز است لذا می‌توان گفت قطعا آمار فروش کتاب‌های حوزه بورس افزایش داشته است.

حسن پور بار دیگر سرانه مطالعه را تنها محدود به ماه فروردین دانست و تاکید کرد: پس از پایان ماه فروردین و از سر گیری روند مشاغل سرانه مطالعه در کشور تا حدودی کم رنگ شده و عموما افراد به زندگی و کار خود پرداخته اند لذا زمان برای مطالعه تا حدود زیادی تحت تاثیر قرار گرفته و به نوعی دغدغه‌ها و دل‌مشغولی‌ها زندگی افراد را در بر گرفته لذا نمی‌توان گفت که مطالعه مردم بصورت مستمر ادامه داشته و یا افزایش قابل توجهی را نشان می‌دهد در عین حال فاصله حرف تا عمل بسیار است، کسانی که قصد خرید کتاب داشته‌اند عموما کتاب لازم خود را پیش از تعطیلات خریداری کرده‌اند و از آنجا که تمایل مردم به کتاب‌های کاغذی همچنان زیاد است نمی‌توان گفت که مطالعه در حوزه فضای مجازی و با کتاب‌های الکترونیک افزایش داشته است.

وی پیرامون تاثیر اوقات فراغت بر سرانه مطالعه در کشور ابراز کرد: نمی‌توان گفت که شکل گیری پویش «در خانه بمانیم» نتیجه مثبت و منفی را بر سرانه مطالعه داشته بلکه وجود بیماری کرونا رویکردی اجتماعی را به اجبار برای مردم به همراه داشته است، اما حتی این امر نیز سبب بالا رفتن سرانه مطالعه نشد.

حسن پور بیشترین حوزه مطالعاتی را در حوزه کتاب‌های عمومی دانست و خاطرنشان کرد: برای بررسی آمار مطالعه باید در نظر داشت که طبقات اجتماعی هر کدام آماری خاص دارند با این حال به طور کلی می‌توان گفت به جز کتاب‌های درسی که مطالعه آنها تحت اجبار انجام می‌شود کتاب‌های که در حوزه عمومی هستند بیشتر آمار مطالعه را در اوقات فراغت و تعطیلات را به خود اختصاص می‌دهند که البته باعث افزایش اطلاعات عمومی در جامعه خواهند شد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات بازار نشر مطالعه در کشور سرانه مطالعه توان گفت فروش کتاب کتاب ها حسن پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۸۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران جزو چهار کشور نخست دنیا در حوزه سدسازی است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما «علی اکبر محرابیان» در مراسم افتتاح پروژه چند منظوره اومااویا در جنوب شرق کشور سریلانکا که با حضور رؤسای جمهور ایران و سریلانکا برگزار شد، گفت: بر اساس اعلام کمیسیون بین‌المللی سد‌های بزرگ، ایران جزو ۴ کشور نخست دنیا در سد‌های درحال ساخت و نوآوری در سدسازی است و بر اساس اعلام کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی ایران پنجمین کشور جهان از لحاظ وسعت شبکه‌های مدرن آبیاری و زهکشی است.

وزیر نیرو افزود: در سال‌های گذشته ایران در عرصه تولید تجهیزات و قطعات مورد نیاز تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب موفق شده است بیش از ۹۵ درصد نیاز‌های خود را از داخل کشور تامین کند و هم اکنون بیش از ۲۰۰ سد بزرگ و ۶۰۰ سد کوچک با حجم مخزن حدود ۶۰ میلیارد مترمکعب و حدود ۲.۵ میلیون هکتار شبکه آبیاری و زهکشی مدرن و صد‌ها تصفیه‌خانه آب و فاضلاب در کشور ایران ساخته شده است.

محرابیان بیان کرد: با توجه به ظرفیت فنی و مهندسی کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب ایران توانسته است در سال‌های گذشته ۵۰ پروژه بزرگ آب و برق را در ۲۰ کشور جهان یا به اتمام برساند و یا در حال اجرا داشته باشد.

وی در همین رابطه اظهار داشت: به عنوان نمونه از جمله پروژه‌هایی که با توان مهندسان ایرانی در کشور تاجیکستان به بهره‌برداری رسیده است، می‌توان به سد و نیروگاه سنگ توده اشاره کرد و نیز در حال حاضر پروژه سد راغون که یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های عمرانی جهان در کشور تاجیکستان با ارتفاع ۳۳۵ متر و ظرفیت ذخیره ۱۴ میلیارد متر مکعب است، توسط مشاوران و پیمانکاران بین‌المللی از جمله شرکت‌های ایرانی در حال ساخت است.

محرابیان در ارتباط با توان مهندسی ایران در صنعت برق نیز بیان کرد: در بخش برق بر اساس آمار‌های آژانس بین‌المللی انرژی ایران در حوزه تولید برق حرارتی جزو ۱۰ کشور اول جهان است و در بخش نیروگاه‌های برق آبی نیز به همت متخصصان داخلی، ایران جزو کشور‌های برتر جهان شناخته می‌شود.

وزیر نیرو در ادامه با تاکید بر اینکه می‌توان عرصه‌های فنی و اقتصادی را به عنوان انگیزه‌ای برای توسعه صلح و دوستی بین کشور‌ها و ملت‌ها قلمداد کرد، ادامه داد: در نتیجه رویکرد مثبت دولت‌ها در عرصه بین‌الملل و همکاری آنها در حوزه‌های فنی و مهندسی می‌توانیم به توسعه صلح و دوستی در جهان دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به افتتاح پروژه چند منظوره اومااویا در کشور سریلانکا گفت: امروز در کشور سریلانگا گرد هم آمده‌ایم تا یکی از دستاورد‌های مهم اقتصادی و فنی مشترک بین دو کشور را که با توان و تخصص مهندسان ایرانی اجرایی شد، به صورت رسمی به بهره برداری برسانیم.

محرابیان در همین خصوص گفت: طرح چند منظوره اوما اویا که توسط شرکت ایرانی فراب احداث شده است هم اکنون با همت متخصصان دو کشور و توجه ویژه دولتمردان کشور سریلانکا آماده بهره برداری است، یک پروژه پیچیده بود که از جمله اهداف احداث آن می‌توان به تولید ۱۲۰ مگاوات برق، احداث دو سد با کاربرد انتقال میان حوضه‌ای آب، تامین آب شرب بخشی از مردم و تامین آب برای ۵ هزار هکتار زمین کشاورزی اشاره کرد.

وزیر نیرو ادامه داد: طی دوره ساخت این سد و نیروگاه برای بیش از ۱۷۰۰ نفر از مردم خوب و مهربان کشور سریلانکا به صورت مستقیم اشتغالزایی شد و در کنار آن در عملیات ساخت این پروژه رکورد‌های ویژه‌ای در زمینه حفر تونلها، نصب عمیق‌ترین نیروگاه برق آبی در عمق ۷۰۰ متری زمین و تعبیه شفت ۶۱۸ متری و نیز احداث تونل عمودی برای هدایت آب روی توربین‌ها اشاره کرد.

محرابیان افزود: هر کدام از این اقدامات اگر جزو نخستین‌ها در جهان نباشد، به طور قطع درعرصه فنی و اجرایی در زمره پروژه‌های عظیم و برجسته جهان قرار می‌گیرد.

وزیر نیرو در بخش پایانی سخنان خود با قدردانی از زحمات متخصصان ایرانی و سریلانکایی به منظور تحقق این عملیات پیچیده، اظهار داشت: اجرای موفق پروژه چند منظوره اومااویا می‌تواند مقدمه‌ای برای توسعه همکاری‌های ایران و سریلانکا در سایر پروژه‌های مشابه دیگر باشد.

وزیر نیرو گفت: لازم می‌دانم از مواضع مثبت و به حق دولت سریلانکا درباره تهاجم رژیم اشغالگر و کودک‌کش صهیونیستی به غزه و حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق تشکر و قدردانی ویژه کنم.

دیگر خبرها

  • ببینید | آمار شوکه‌کننده از میزان قطع نخاع شدن مردم به دلیل ناایمنی خودورها
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»
  • سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد
  • ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغالزایی در سال ۱۴۰۳/ سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد
  • این اسید لاغرتان می‌کند
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • ایران جزو چهار کشور نخست دنیا در حوزه سدسازی است
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها