Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مجید صفایی اظهار کرد: این طرح‌ها با ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار اجرا می‌شود.

وی بیان کرد: مرمت پل پاتاوه با یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال و مرمت بخشی از بافت تاریخی دهدشت با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از طرح‌های مهم است.

صفایی ابراز کرد: مجموعه پل‌های تاریخی پاتاوه شامل ۵ پل است که قدیمی‌ترین آن پل تخت شاه‌نشین مربوط به دوره ساسانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموعه پل‌های تاریخی پاتاوه در سال ۱۳۵۲ به ثبت ملی رسید و اواخر دهه ۷۰ کار مرمت و احیای این اثر تاریخی مجموعه پل‌ها شروع شد.

بافت قدیم شهر دهدشت بلاد شاپور یکی از بزرگ‌ترین آثار دوره صفوی به لحاظ اهمیت بافت تاریخی و وجود بناهای ارزشمند است و سال‌های متمادی است که مسئولان خبرهای زیادی از احیای این بافت داده‌اند.

بافت قدیمی بلاد شاپور با ۴۵ هکتار وسعت یکی از بزرگ‌ترین بافت‌های تاریخی کشور به شمار می‌آمد، اما این بافت به دلایل توسعه شهرنشینی تخریب شد و هم‌اینک ۳۷ هکتار از این شهر قدیمی باقی مانده است.

بر اساس شواهد تاریخی، موقعیت جغرافیایی این شهر به عنوان یکی از مراکز سکونت صفویان و تجارت با بنادر جنوبی، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است.

وجود بیش از ۲ هزار خانه، مسجد، حمام، کاروانسرا و بازار بزرگ در این بافت قدیمی نشان از قدمت بالای آن دارد و روز به روز بیشتر تخریب می‌شود.

در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت، کاروانسرایی به‌جامانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد. این بنا ۳۷ حجره و ۳۰ ایوان در جلو حجره‌ها دارد که دورتادور حیاط بنا شده‌اند.

۴ ایوان بزرگ در ۴ گوشه آن به شکل متقارن وجود دارد که هر ایوان به ۳-۴ حجره راه دارد. این کاروانسرا محل بیتوته بازرگانان آن روزگار بوده است.

میراث تاریخی بلاد شاپور در دل شهر دهدشت از ظرفیت‌های گردشگری مهم شهرستان است که تاکنون کار قابل توجهی برای معرفی و جذب گردشگر در این بافت صورت نگرفته است.

صفایی گفت: مرمت بناهای قلعه عزیزی دهدشت و پل بریم نیز هر یک با ۷۰۰ میلیون ریال انجام می‌شود.

وی بیان کرد: قلعه عزیزی جزو قلعه‌ها، بناها و آثار مهم تاریخی و باستانی به‌جامانده از دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی در شهرستان بویراحمد است.

این قلعه در ۲ طبقه در ابعاد ۲۱ در ۱۳ متر، با مصالح قلوه‌سنگ و ملاط گچ و با کاربری مسکونی و دفاعی ساخته شده و مساحت آن نیز ۲۷۳ متر مربع است.

این اثر باستانی در فهرست آثار ملی ثبت شده و بر روی تپه ای در روستای دم چنار عزیزی بویراحمد قرار دارد.

پل بریم به‌ صورت طاق‌های کمانی به هم پیوسته است که در روزگار کهن محل عبور، تجارت و مبادله فرهنگ مردمان دور و نزدیک منطقه بود.

بخش‌های به‌جامانده از این میراث تاریخی شامل ۱۳ دهانه طاق چشمه و پایه ستون‌های بزرگ است.

این مکان دیدنی در حدود ۸ کیلومتری شهر باشت، در محدوده روستای چم بلبل و حدود ۹۰ کیلومتری جنوب یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

پل تاریخی بریم باشت در ۵ آذر سال ۱۳۸۰ به شماره ۴۴۰۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مدیر کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی، قرار است این طرح‌ها تا پایان شهریور تکمیل شود.

صفایی با اشاره به اینکه بناهای تاریخی به دلایل مختلف از جمله پدیده‌های طبیعی نظیر سیل، زلزله، باد و باران آسیب می‌بینند تاکید کرد: هر سال بخشی از این بناهای تاریخی مرمت می‌شود.

وی ابراز کرد: بناهای تاریخی افزون بر امکان جذب ایرانگردان و جهانگردان به عنوان روایتگران شکوه و تمدن ایرانی ارزشمند هستند و تلاش برای بقای این آثار ارزشمند تاریخی ضروری است.

تاکنون ۷۵۰ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

آسیاب‌ها، خانه‌های تاریخی، قلعه‌ها، آب‌انبارها، بقاع متبرکه، گورستان‌ها، استودان‌ها، پل‌ها، بافت‌های تاریخی، حمام‌ها، مساجد و کاروانسراها از جمله بناهای تاریخی ثبت ملی شده کهگیلویه و بویراحمد است.

نقوش برجسته تنگ سولک در بهمئی، آثار سنگی چین لوداب، شهر سنگی دلی یاسیر کهگیلویه، قلعه کی نصیر بهادر بویراحمد، قلعه رئیسی کهگیلویه و دو گور دو پا در باشت از جمله بناهای تاریخی مهم این استان است.

کهگیلویه و بویراحمد در دوره‌های تاریخی مختلف با نام‌هایی مانند بلاد شاپور، جبال گیلویه و کهگیلویه شناخته می‌شد.

کد خبر 515351 برچسب‌ها استان کهگیلویه فرهنگ - میراث فرهنگی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان کهگیلویه فرهنگ میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد بناهای تاریخی میلیون ریال بلاد شاپور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۴۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز اجرای طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد

فرشید کرمی گفت: با هدف احیاء و زنده نگه داشتن ورزش باستانی و پهلوانی، ترویج و توسعه فرهنگ پهلوانی، تقویت روحیه فداکاری، جوانمردی و احیاء فضائل اخلاقی در بین دانش آموزان، طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد به اجرا درآمد. 


وی، گفت: در طرح شهید طوقانی با اجرای ورزش صبحگاهی با ضرب آهنگ ورزش زورخانه‌ای و در ذیل سند تحول بنیادین، تحقق ساحت‌های اعتقادی، اخلاقی و ساحت زیست بدنی دنبال می‌شود. 


معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در این طرح مراسم صبحگاهی در مدارس معین آغاز می‌شود گفت: استعدادیابی در حوزه ورزش زورخانه‌ای یکی از اهداف طرح شهید طوقانی است. 


فرشید کرمی با اشاره به اینکه در این طرح ۲۵ دانش آموز آموزش دیده مرشدی در مدارس حضور یافته و در مراسم صبحگاهی به دانش آموزان مدرسه مربوطه ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی را آموزش می‌دهند افزود: این دانش آموزان آموزش دیده مرشدی از مدارس شهر‌های یاسوج، چرام و دهدشت هستند. 


وی، گفت: ورزش زورخانه‌ای یکی از هویت‌های ملی ما محسوب شده که در پرورش جسمی، روحی و معنوی و رشد تحصیلی دانش آموزان تاثیر بسزایی دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • آغاز اجرای طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
  • اجلاسیه ۲٠۸ شهید ارتشی کهگیلویه و بویراحمد در گچساران آغاز شد
  • آغاز بزرگترین رویداد فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • ثبت سفارش کتب درسی دانش‌آموزان در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • چهارم اردیبهشت ؛ روزی به نام رادیو
  • مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه