Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@10:40:52 GMT

۱۵ تن گل محمدی در بوستان محله شیطور بافق برداشت شد

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۸۲۱۱

۱۵ تن گل محمدی در بوستان محله شیطور بافق برداشت شد

ماشاءالله عبداللهی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کاشت گونه محلی گل‌های زرد و محمدی در

پارک روستای شیطور به جای گیاهان و درختان بی ثمر از سال ۱۳۹۵ آغاز شده است.

وی زمین‌های زیرکشت گل محمدی و گل زرد را به ترتیب ۶ و ۲ هزار مترمربع اعلام کرد و افزود: این گونه گیاهی با آب و هوای منطقه سازگاری دارد و برای صرفه جویی در مصرف آب طرح سامانه آبیاری نوین در آن اجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهیار شیطور زمان برداشت گل محمدی را ۲۵ روز از نیمه اردیبهشت ماه ذکر کرد و ادامه داد: برداشت محصول صبح زود و قبل از طلوع آفتاب آغاز و پیش از گرم شدن تدریجی هوا باید پایان یاید و بی درنگ محصول به بیرون از مزرعه منتقل تا کیفیت خود را از دست ندهد.

به گفته وی از محصول تولیدی گلاب معطر محلی ، شربت و مربای خانگی تهیه می‌شود و مقداری هم به عنوان برگ گل خشک و غنچه به صورت دم کرده برای مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.
عبداللهی درختان کشت شده در کنار گل زرد و محمدی را سنجد، عناب، زرشک و انواع توت به مساحت ۲ هزار متر مربع ذکر کرد که به گفته وی زمینه اشتغال ۲ نفر به طور مستقیم فراهم شد.

دهیار شیطور از کشت گیاهان دارویی گل گاوزبان، مرزنجوش، به لیمو، کاسنی، آویشن، زیره سیاه و سایر گونه‌های سازگار با اقیلم منطقه به مساحت ۲ هزار مترمربع در آینده نزدیک در پارک محله خبر داد.
عبداللهی تصریح کرد: با توجه به آب و هوای منطقه سبزدشت که به بهشت گیاهان دارویی منطقه شهرت دارد، ۷۰  گونه گیاه دارویی در این منطقه می روید که می‎توان با تحقق شعار انتخابی جهش تولید در سال ۹۹ از این طریق به ایجاد اشتغال‎ و کارآفرینی در مطنقه کمک کرد.

وی به ارائه طرح کاشت گل محمدی و باغ عناب و زرشک اشاره و مشکل طرح را واگذاری زمین از سوی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری عنوان کرد.

پیش از این گونه‌های بی ثمر از قبیل گل‌های بهاری، چمن، سرو، کاج و از این نوع گیاهان و درختان که به آب فراوان نیاز دارد، در پارک و فضاهای مستعد محله کشت می‌شد.

روستای شیطور دهستان سبزدشت با ۲۵۰ خانوار جمعیت در ۸۲ کیلومتری شهر بافق و در مسیر شهرستان کوهبنان کرمان واقع است .

گل محمدی و زرد به صورت خیلی پراکنده در حیاط منازل تعدادی از مردم شهرستان بافق می روید و محصول آن بیشتر جنبه خود مصرفی دارد. 

دهستان سبز دشت با حدود ۷۵ روستا و آبادی چهار هزار و ۸۰۰ نفر جمعیت دارد و پسته،جو ، گندم و زعفران در آن کشت می شود.

 مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها گیاهان بافق سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گیاهان بافق سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گیاهان بافق سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گل محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۸۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۳ تُن گل محمدی ارگانیک از مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد زواره

محمدرضا معصومی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مرکز زواره در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اعلام کرد که برداشت گل محمدی از تعداد ۴ هزار و ۵۰۰ اصله گل محمدی در سطح پنج هکتار از بوستان‌های گل محمدی در مزرعه آموزشی و تحقیقاتی شهید امید اکبری نیسیانی و محوطه و فضای سبز این مرکز آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود حدود ۳ تُن گل محمدی ارگانیک برداشت و برای تولید گلاب به کارگاه منتقل شود.

وی افزود: استفاده از نظام کشاورزی ارگانیک یعنی مصرف کود‌های آلی و استفاده از روش‌های به‌زراعی به‌جای مصرف کود‌های شیمیایی موجب افزایش کیفیت محصول گل محمدی مرکز در مقایسه با مکان‌های دیگر شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مرکز زواره، پیش بینی درآمد این مرکز را بیش از ۲۰۰ میلیون تومان عنوان کرد و گفت به‌واسطه شرایط اقلیمی برداشت گل از اواسط فروردین آغاز شده و تا اواسط اردیبهشت ادامه خواهد داشت و به دلیل باردهی سریع، نگهداری آسان و درگیری کمتر با آفات می‌تواند درآمد بیشتری را برای مرکز به همراه داشته باشد، همچنین به صورت خشک شده نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد یا از آن گلاب و اسانس استحصال شود.

معصومی متذکر شد: دانشگاه آزاد اسلامی مرکز زواره با چالش فرآوری مواجه بوده که امسال به همت کارکنان با خریداری تجهیزات و راه‌اندازی کارگاه گلاب‌گیری، زنجیره ارزش گل محمدی تکمیل شد.

وی، هدف از کشت این محصول را ایجاد اشتغال، کسب درآمد غیرشهریه ای، مصرف کم آب، توسعه و ترویج کشت گیاهان دارویی در منطقه و درنهایت زیباسازی فضای سبز و محوطه دانشگاه عنوان کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک سفر خبری خوشمزه!
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • برداشت گل‌محمدی در نواحی مرزی گنبدکاووس
  • جلوه زیبای گل محمدی در باغات اشکذر
  • محمدی: حذف تیلور استرس را از روی یزدانی برداشت/ حریف او را دست کم نگیرید
  • پیش بینی برداشت بیش از ۷۰۰ تن گل محمدی در خراسان جنوبی
  • آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان اشکذر
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • برداشت ۳ تُن گل محمدی ارگانیک از مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد زواره
  • گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی