Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@18:42:25 GMT

کمبود کارگر فصلی برای برداشت گل‌محمدی در گلپایگان

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۰۲۲۷۳

کمبود کارگر فصلی برای برداشت گل‌محمدی در گلپایگان

به گزارش خبرنگار مهر، حیدرعلی گل‌محمدی بعد از ظهر پنجشنبه در حاشیه بازدید از مزرعه گل‌محمدی در منطقه حسن آباد گلپایگان اظهار داشت: کاشت گل‌محمدی یکی از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی برای تغییر الگوی کشت و استفاده از روش آبیاری نوین است که مورد توجه کشاورزان شهرستان گلپایگان نیز قرار گرفت.

وی افزود: در شهرستان گلپایگان ۱۵۰ هکتار از اراضی زیر کشت گل‌محمدی است که به صورت میانگین سه تا چهار تن در هکتار گل برداشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان گفت: گل‌محمدی در ساعات ابتدایی صبح باید برداشت شود اما با کمبود کارگر فصلی ماهر و با تجربه مواجه هستیم.

وی، نبود صنایع تبدیلی و اسانس در گلپایگان از دیگر مشکلات متصدیان کاشت گل‌محمدی عنوان کرد و گفت: تعدادی کارگاه سنتی و واحد نیمه صنعتی گلابگیری در گلپایگان وجود دارد، همچنین یکی از کارخانه‌ها مجوز لازم را برای تأسیس گرفت منتها تسهیلاتش در بانک ماند و نتوانست اخذ کند، اگر صنایع تبدیلی و اسانس گل‌محمدی در شهرستان راه‌اندازی شود بازار صادرات خوبی خواهیم داشت.

کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش دلیل اصلی راه‌اندازی نشدن کارخانه صنایع تبدیلی

گل‌محمدی تاکید کرد: علت راه‌اندازی نشدن کارخانه صنایع تبدیلی و اسانس گل‌محمدی را کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش است، محصول گل‌محمدی مقاوم در برابر خشکی و به آب کمتری نیاز ندارد و برنامه ریزی داریم یک هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان زیر کشت این محصول قرار گیرد، اکنون به دلیل نبود صنایع تبدیلی در گلپایگان به کشاورزان کاشت این محصول توصیه نمی‌شود.

وی با بیان اینکه توسعه مزارع گل‌محمدی در جذب گردشگر تأثیر دارد، تأکید کرد: لبنیات و کباب برند شهرستان گلپایگان است و با سرمایه‌گذاری در ایجاد صنایع تولید اسانس گل‌محمدی این شهرستان نیز می‌تواند مانند قمصر باشد.

نیازمند سرمایه گذار و کمک نهادهای دولتی برای ایجاد صنایع تبدیلی هستیم

محسن ابراهیمی متصدی مزرعه کاشت گل‌محمدی در منطقه حسن آباد گلپایگان با بیان اینکه این مزرعه گل‌محمدی زمستان سال ۹۱ ایجاد شد، اظهار داشت: در شهرستان گلپایگان گل‌محمدی با کیفیت بسیار مطلوب و کمیت مناسب برداشت می‌شود اما متأسفانه به دلیل نبود صنایع تبدیلی مشکلات زیادی گریبان تولید کننده گل‌محمدی است.

وی گفت: نیازمند سرمایه گذار و کمک نهادهای دولتی برای ایجاد صنایع تبدیلی هستیم تا به صورت کانال در شهرستان رشد کند و در نتیجه جذب توریست و درآمد زایی بهتری به همراه داشته باشد.

متصدی کاشت گل‌محمدی در گلپایگان تصریح کرد: کارگران فصلی شهرستان به خوبی قادر به برداشت گل‌محمدی نیستند و باید فرهنگ سازی تا کارگران ماهر پرورش دهیم و کارگر بومی بکارگیری شود.

استفاده از کود کمپوست گلپایگان برای مزارع

وی با بیان اینکه از کود کمپوست گلپایگان برای مزارع استفاده می‌شود که در گل دهی تأثیرات مثبتی دارد، بیان داشت: تکنولوژی اسانس گیری از گل‌محمدی و تبدیل آن به سایر فرآورده‌های دارویی راه حل است و تولید گلاب دردی را دوا نمی‌کند.

متصدی مزرعه کاشت گل‌محمدی در منطقه حسن آباد گلپایگان تصریح کرد: در سال گذشته ۱۷ تن گل‌محمدی برداشت شد و پنج تن محصول به دلیل کمبود کارگر از بین رفت، امسال پیش بینی می‌شود از سطح هشت و نیم هکتار زیر کشت حدود ۴۰ تن گل محمدی برداشت شود.

 

کد خبر 4936190

منبع: مهر

کلیدواژه: کشاورزی صنایع تبدیلی گل محمدی تسهیلات بانکی ویروس کرونا شیراز بوشهر روز قدس شهرکرد عید سعید فطر گرگان شیوع کرونا قزوین روز جهانی قدس بیرجند نماز عید سعید فطر روابط عمومی مشهد شهرستان گلپایگان کاشت گل محمدی صنایع تبدیلی گل محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۲۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت بیش از ۲۰۰۰ تن گل محمدی در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری حدود ۲۸۰۰ تن گل محمدی تر در استان برداشت شود.

یوسف گازران در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص پیش‌بینی میزان تولید گل محمدی طی فصل برداشت این محصول در خراسان رضوی اظهارکرد: سطح زیر کشت گل محمدی به دلیل خشکسالی‌ها و افت چاه‌های آبیاری در استان از ۱۳۲۷ هکتار در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱۲۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت.

وی افزود: این سطح در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۷۰۰ هکتار بوده که کشاورزان بدون آگاهی از اقلیم کاشت این گیاه که باید در کوهپایه‌ها توسعه یابد در دشت‌ها بدون در نظر گرفتن صنایع فرآوری اولیه مانند خشک‌کن‌ها و دستگاه‌های تقطیر اقدام به کاشت کردند.

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: به دلیل عدم تناسب هزینه‌ها با قیمت گل تر، آن تعداد از کشاورزانی که تنها گل تر می‌فروختند چون درآمد اقتصادی نداشتند، متاسفانه گلستان‌های چند ساله را از بین بردند.

گازران درباره پیش بینی تولید گل محمدی در سال جاری خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری حدود ۲۸۰۰ تن گل محمدی تر در استان برداشت شود.

کارشناس‌ مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر در استان تعداد ۲۵ واحد صنایع بزرگ گلاب‌گیری و فراوری گل محمدی و حدود ۳۰۴ واحد سنتی فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است
  • فیلم| برداشت گل محمدی در میمند فارس
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۲۰۰۰ تن گل محمدی در خراسان رضوی
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم
  • روایت سازنده مستند «مشتی اسماعیل» از شالیکاری