Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد لاهوتی در گفت‌وگو با ایلنا در مورد دلایل افزایش قیمت حمل بار صادراتی در سال جدید گفت: کرایه حمل صادراتی اعم از دریایی و ریلی تقریباً در سه ماه گذشته تا سه برابر افزایش پیدا کرده است. دلیل این افزایش را در موارد متعددی می‌توان جستجو کرد؛ در وهله نخست از زمانی که ارز نیمایی مبنای قیمت‌ ارزی کرایه حمل ریلی و دریایی شد، ارز ۴۲۰۰ تومانی به ۸۰۰۰ نیما افزایش یافت که عملا در سال گذشته این هزینه را دو برابر کرد و پس از آن با افزایش نرخ نیما، کرایه حمل هم متناسب با آن در هر مرحله افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اما آنچه بیشتر خود را نشان می‌دهد در دو یا سه ماه گذشته نرخ نیما با توجه به افزایش نرخ ارز در بازار آزاد حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است لذا بخشی از این افزایش کرایه حمل ناشی از این مسئله است.

لاهوتی با اشاره به تاثیر کرونا بر افزایش نرخ کرایه بار صادراتی گفت: نکته بعدی که باید به آن توجه کرد مسئله افزایش نرخ کرایه در شرایط کرونایی است. از اول اسفندماه که تقریباً مرزهای کشورهای همسایه یک به یک روی کالاهای ایرانی بسته شد و حمل و نقل زمینی بنوعی کارکرد خود را از دست داد، افزایش تقاضا در بخش ریلی و دریایی از یک سو و کمبود خطوط کشتیرانی و ریلی به میزان تقاضا از سوی دیگر تاثیر منفی خود را بر قیمت‌ها گذاشت. بنابراین افزایش نرخ ارز و عدم تناسب افزایش تقاضا با عرضه خدمات در بازار، باعث ایجاد رقابت ناسالم شد و قیمت‌ها خارج از عرف و قاعده افزایش یافت.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: افزایش تقاضا در خطوط ریلی و محدودیت در خطوطی دریایی بین ایران و سایر کشورها به دلیل تحریم‌ها، باعث شد تا افزایش تقاضا موجب افزایش قیمت‌ها شود. البته در بحث ریلی به غیر از کشورهای اوراسیا، صادرات کمتری داشتیم که به دلیل بسته شدن مرزها به ناچار به سمت استفاده از حمل و نقل ریلی رفتیم که یکی از آنها کشور ترکیه بود و آن نیز به دلایل متعددی تاثیر افزایش قیمت‌ها را در خود داشت. به این معنی که در شرایط عادی روزانه ۲۰ واگن تردد در مرز رازی داشتیم که این به ۲۰۰ واگن رسید و این افزایش تقاضا موجب سوء استفاده و افزایش غیرمتعارف قیمت‌ها شد، البته صادرکنندگان به ناچار مجبور به پرداخت این اعداد و ارقام شدند. 

لاهوتی ادامه داد: این مشکلات را در جلسه راه آهن و کارگروه شورای عالی صادرات مطرح کردیم، اما پاسخ راه‌آهن این بود که ما خطوط را در اختیار شرکت‌های خصوصی قرار می‌دهیم، افزایش قیمت خارج از کنترل ما است و این مربوط به رقابت در داخل بخش خصوصی و به دلیل عرضه و تقاضا است. اما به نظر می‌رسد دستگاه‌های حاکمیتی امکان نظارتی و کنترل را کماکان دارند و باید از این ابزار استفاده کنند تا قیمت‌ها مدیریت شود چرا از گذشته بحث حمل و نقل یکی از فاکتورهای منفی در قیمت تمام شده کالاها بود.

وی یادآور شد: با این اتفاقات روی داده در سه ماه گذشته کرایه حمل بار صادراتی سرسام آور افزایش پیدا کرد که تاثیر منفی خود را بر صادرات و قیمت کالاهای صادراتی خواهد گذاشت و چون سال ۱۳۹۹ به «جهش تولید» نامگذاری شده و ارزآوری برای تامین مایحتاج داخلی مهم است به نظر می‌رسد یکی از موضوعات مهم توجه به صادرات و حمایت از آن باشد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ارز ترکیه افزایش نرخ ارز افزایش قیمت ها قیمت کالاهای صادراتی افزایش پیدا افزایش تقاضا افزایش قیمت بار صادراتی افزایش نرخ کرایه حمل قیمت ها سه ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۴۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در راستای جهش تولید؛ افزایش دو برابری سقف ضمانت‌نامه‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسین مقیسه مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک، گفت: به پیشنهاد هیأت مدیره و تصویب مجمع عمومی، سقف ضمانت‌نامه‌های اعتباری از ۵ به ۱۰ میلیارد تومان و سقف انواع ضمانت‌نامه‌های غیر اعتباری (پیمانکاری - قراردادی) از ۱۰ به ۲۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

وی با تاکید بر اهمیت افزایش سقف ضمانت‌نامه‌ها تاکید کرد: افزایش سقف ضمانت‌نامه‌های این صندوق برای صنایع کوچک در سال جهش تولید با مشارکت مردم، اثربخشی خدمات صندوق را به صورت معناداری افزایش خواهد داد و نقش صندوق را در جهش تولید برجسته‌تر خواهد کرد.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک افزود: ضمانت‌نامه اعتباری، برای پوشش ریسک عدم بازپرداخت تسهیلات اعطایی به نفع بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری و همچنین تضمین تأمین مالی از طریق سکوهای تأمین مالی جمعی و سکوهای تأمین مالی زنجیره تأمین با تخفیف حداکثر ۵۰ درصدی در کارمزد صادر می‌شود. درصد پوشش این نوع ضمانت‌نامه ۱۰۰ درصد اصل و سود تسهیلات سرمایه در گردش، ایجادی و توسعه‌ای را شامل خواهد شد.

این مسؤول عنوان کرد: صندوق با صدور انواع ضمانت‌نامه غیر اعتباری به‌نفع کارفرما، تسهیل‌گر اجرای قراردادهای واحدهای تولیدی مشمول تعریف صنایع کوچک است.

مقیسه در پایان خاطرنشان کرد: ضمانت‌نامه‌های شرکت در مناقصه، پیش‌پرداخت و حسن انجام کار را می‌توان مهم‌ترین ضمانت‌نامه‌های پیمانکاری دانست که در صندوق بدون دریافت ودیعه نقدی و با تخفیف حداکثر ۵۰ درصدی در کارمزد، به درخواست واحدهای تولید کوچک و به نفع کارفرمایان صادر می‌شود.

کد خبر 6096958

دیگر خبرها

  • افزایش ۹ برابری توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد
  • تشریح اقدامات مدیریت بحران خراسان جنوبی در سیل اخیر
  • پیشنهاد افزایش ۳۵ تا ۴۰ درصدی نرخ کرایه تاکسی در اهواز
  • بازار رمزارز‌ها / زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • افزایش دو برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صنایع کوچک
  • افزایش ۲ برابری ضمانت‌نامه‌های اعتباری و غیراعتباری صندوق سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • افزایش ۲ برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • در راستای جهش تولید؛ افزایش دو برابری سقف ضمانت‌نامه‌ها
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۶ ارديبهشت
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد / قیمت روز ارزهای دیجیتال