Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@20:04:27 GMT

در روزهای کرونایی، هنر یکی از لوازم بقاست

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۳۳۱۴

در روزهای کرونایی، هنر یکی از لوازم بقاست

بیش از سه ماه است که از شیوع ویروس کووید19 می‌گذرد و اکنون هنرمندان بیش از گذشته آثارشان را در فضای مجازی در معرض دید مخاطبان قرار می‌دهند. اما در این بین هنرمندانی هم هستند که قبل از این دوران آثارشان را در فضای مجازی می‌گذاشتند و با این فضا بیشتر آشنایی داشتند.

فضایی که از مرزهای ملی براحتی عبور می‌کند و مخاطبان در هر جای دنیا می‌توانند آثار هنرمندان را در چند دقیقه ببینند یا حتی آن را خریداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهزاد شیشه‌گران از هنرمندان پیشکسوت نقاش، طراح و گرافیک سال‌هاست که آثارش را در فضای مجازی منتشر می‌کند. او در دوران قرنطینه دو نمایشگاه از کارهایش برگزار کرده است. اولین نمایشگاهش در دوره قرنطینه و انتشار ویروس جهانی کرونا با نام نمایشگاه «کرونا پرتره» را در فضای مجازی برگزار کرد و دومین آن را به پیشنهاد گالری ویستا به‌ کارهای انتزاعی اش اختصاص داد.

شیشه گران در مورد کار در این شرایط بحرانی به «ایران» می‌گوید: «به شخصه جاذبه هنری برای من آنجایی تعریف می‌‌شود که اثرم را پیوند می‌‌دهم با مسائلی که من را سخت تحت تأثیر قرار می‌دهند. یعنی مداخله در ژرفای حوادث خوب و بد زندگی‌مان که این عمل را نوعی مسئولیت و تعهد اجتماعی و هنری خود می‌دانم، دلم می‌خواهد در حرفه‌ام و در هنر، متأثر از روزگارم باشم. دوست دارم تأثیر صداهای روزگارم را در دیگر هنرها و رسانه‌ها نیز بدانم، بخوانم و بشنوم؛ مثلاً در موسیقی، نقاشی، گرافیک، عکاسی، در شعر و ادبیات و تئاتر و سینما و تأثیر آن را بر روح و جانم حس کنم. هنر یکی از لوازم بقاست. هنر در این‌جاست که توانِ برانگیختن را دارد. اگر نتواند در لحظه و بهنگام انسان را برانگیزاند، بی‌تردید چیزی جز یکی از اشیای عادی پیرامون زندگی‌مان نخواهد بود.

البته این اعتقاد، انگیزه و توان در همه کس و در همه جا یکسان نخواهد بود.» او در ادامه با اشاره به رابطه تماشاگر و اثر هنری می‌افزاید: «به‌نظر من اثر هنری برای مخاطب آفریده می‌شود، از آنجا که رابطه تماشاگر یا مخاطب با اثر هنری رابطه‌‌ای دوسویه است، اثر هنری، تماشاگر را تلنگر می‌زند و او را وادار به اندیشیدن می‌کند. برای من همیشه شرایط سخت و بحرانی به جای اینکه متوقفم کند، مرا به جنبش و حرکت وا می‌دارد و در دل حادثه آثارم را به وجود می‌آورم. این بار هم قرنطینه فرصتی را برایم فراهم کرد، تا بیش از روزهای عادی کار کنم و به این مصیبت هولناک بشری یعنی «کرونا» بپردازم و آن را با تکنولوژی‌های امروز در لحظه، در شبکه‌های اجتماعی به نمایش بگذارم.»

او که مثل بسیاری از هنرمندان شرایط کرونا را بخوبی درک کرده است و تأثیر عمیقی برآثارش گذاشته است معتقد است که ایده برگزاری نمایشگاهش از پدیده کرونا نشأت گرفته است. «پدیده‌ای که چهره جهان را دگرگون کرد؛ یعنی چهره انسان با چشمانی نگران و مضطرب، در پوششی از ماسک قرار گرفت و همین تغییر درچهره جهان سوژه کار من شد اما با یک نگاه نزدیک به آبستراکت، یعنی هنر تجریدی.»  این نقاش پیشکسوت در خصوص ویژگی‌های آثارش در این مجموعه می‌گوید: «مجموعه آثار «کرونا پرتره» همگی دارای یک مضمون واحد و برگرفته از واقعیتند و به شکل واریاسیون (گون‌به‌گون) که دغدغه 5 دهه کار حرفه‌ای من است، به وجود آمدند. در رابطه با شیوه اجرای کار، آثارم ابتدا به‌صورت دستی طراحی و نقاشی شدند و سپس در کامپیوتر به سرانجام نهایی رسیدند. این نمایشگاه از اول تا پانزدهم اردیبهشت با سه پوستر و پانزده اثر طراحی و نقاشی برگزار شد.

هر روز یک اثر ساعت چهار عصر در شبکه‌های اجتماعی به نمایش درآمد. چون کرونا موضوعی جهانی بود من نیز پیام آثارم را سعی کردم با نگاهی غیربومی و از طریق شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام، فیس‌بوک و تلگرام مطرح کنم.»  نمایشگاه «کرونا پرتره» دهمین نمایشگاهی است که این هنرمند به‌صورت مجازی برگزار کرده است. نمایشگاهی که مخاطبان بسیاری هم داشته است؛ چراکه اگر نمایشگاه‌های قبلی او بازخورد مثبت نداشت، این هنرمند نقاش هم تغییر رویه می‌داد.
شیشه گران درباره نمایش آثارش در گالری ویستا می‌گوید: «هم‌زمان با برگزاری نمایشگاه «کرونا پرتره» به‌صورت آنلاین، مدیر گالری «ویستا» از من دعوت کرد تا یکی از دوره‌های متأخر کاری‌ام را در اختیارشان قرار دهم تا در زمان تعطیلی گالری‌ها، به‌صورت مجازی آنها را در صفحه اینستاگرام گالری به نمایش بگذارند.

من هم تعداد پانزده نقاشی انتزاعی‌ام را که در طول سال‌های 1392 تا 1395 به وجود آمده بودند در اختیارشان قرار دادم.» او در مورد این آثار و خصوصیاتشان توضیح داد:«این نقاشی‌‌ها با رنگ‌های زنده و شاد متأثر از گبه‌‌ها، جاجیم‌‌ها و دست‌بافت‌‌های فرهنگ ایرانی به وجود آمده‌‌اند بی‌آن‌که تقلیدی از آن آثار باشند. ‌لازم به توضیح می‌دانم که من در آثارم خطاطی نمی‌کنم بلکه خط را ده دوازده سالی است که به‌عنوان عنصرِ بصری در آثارم به‌کار می‌گیرم. عناصری که در مبانی هنرهای تجسمی مطرح است، یعنی خط، نقطه، سطح، بافت و رنگ. من این خط‌ها را در آثار نقاشی‌ام با موضوع‌های مختلف مانند پرتره، فیگور، طبیعت بی‌جان، منظره، آبستره و... در دوره‌های متنوع کاریم به‌کار گرفته‌ام.»

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: فضای مجازی اثر هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۳۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک قرن سنندج در قاب تصویر

ایسنا/کردستان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان گفت: دومین نمایشگاهی عکس‌های قدیمی شهر سنندج برگرفته از کتاب آلبوم سنندج تألیف «حامد شریعتی» برپا می‌شود.

اسعد فرهادی ۶ اردیبهشت در گفت‌وگو با خبرنگاران، با اشاره به نامگذاری ۶ تا ۱۲ اردیبهشت به نام هفته سنندج، اظهار کرد: دومین نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج برگرفته از کتاب آلبوم سنندج تألیف "حامد شریعتی" شامل ۶۰ عکس قدیمی شهر سنندج در اندازه ۷۰*۵۰ از سال های ۱۲۶۰ تا ۱۳۶۰ (یک قرن) است و در معرض نمایش عموم قرار داده شده است.

وی با اشاره به رسالت‌های حوزه هنری در توجه به فرهنگ و هنر استان، خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه تصاویری از شخصیت‌ها، مکان‌ها، آداب و رسوم مردم سنندج و رخدادها و وقایع تاریخی رقم خورده در سنندج در یک قرن به همت حامد شریعتی گردآوری و در معرض نمایش علاقه مندان و پژوهشگران قرارگرفته است.

وی افزود: این نمایشگاه در ادامه نمایشگاه قبلی این هنرمند بوده که در سال ۱۴۰۱ به مناسبت روز سنه به همت حوزه هنری به نمایش گذاشته شد و برای نخستین بار در معرض نمایش عموم قرار گرفته است.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان با اشاره به مشارکت حوزه هنری با شهرداری و شورای شهر سنندج در برنامه های هفته سنه ادامه داد: همکاری در برگزاری مراسم افتتاحیه و جشنواره عکس سنه که توسط خانه عکاسان در حال انجام است بخشی از این همکاری‌ها و فعالیت‌ها به این مناسبت است.

فرهادی به موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌های غنی استان هم گریزی زد و گفت: براساس سند زیست بوم حوزه هنری استان کردستان در سال جاری تلاش خواهد شد تا با بهره مندی از تمام هنرها علی الخصوص هنر عکاسی نسبت به معرفی بیش از پیش استان کردستان و شهر سنندج و کمک به توسعه آن گام های مؤثری را برداریم.

وی با دعوت از عموم مردم جهت بازدید از این نمایشگاه گفت: نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج از هشتم تا سیزدهم اردیبهشت در گالری سوره پردیس سینمایی بهمن سنندج دایر بوده و از ساعت ۱۶ تا ۲۰ پذیرای بازدید علاقه مندان است.

فرهادی تصریح کرد: آیین افتتاحیه و بازگشایی نمایشگاه شنبه ۸ اردیبهشت ساعت ۱۷ با حضور مسئولین، هنرمندان و علاقه مندان در محل گالری سوره برگزار می‌شود.

۶ اردیبهشت با تصویب در شورای فرهنگ عمومی استان به عنوان روز سنه (سنندج) نامگذاری شده است به همین مناسبت به مدت یک هفته برنامه‌های فرهنگی وهنری در سطح شهر سنندج برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • یک قرن سنندج در قاب تصویر
  • عکس| «بانو سوسانو» در نمایشگاه نقاشی
  • «کُر کوهستان» روی آنتن شبکه دو می‌رود/ روزهای نفسگیر در چهارمحال
  • دو عضو کانون مازندران منتخب در مسابقه دوست فلسطینی من
  • برپایی نمایشگاه نقاشی بهاران در بهار در نیشابور
  • رازی که «هوش مصنوعی» دربارۀ این نقاشی 500 ساله کشف کرد
  • «کُر کوهستان » روی آنتن شبکه دو می‌رود/ روزهای نفسگیر در چهارمحال و بختیاری
  • افتتاح نمایشگاه نقاشی در دامغان
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «در شکوه هفتمین اقرار» در یزد