Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@04:23:43 GMT

داستان تکراری مرگ ماهیان قره‌سو

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۵۷۳۴

داستان تکراری مرگ ماهیان قره‌سو

ایسنا/کرمانشاه دیدن لاشه‌ ماهی‌های مرده در قره‌سو به منظره‌ای عادی تبدیل شده و هر سال خصوصا در فصل گرما با کاهش آب رودخانه و افزایش غلظت فاضلابی که در آن جریان دارد، مرگ ماهی‌های کوچک و بزرگ قره‌سو را شاهدیم.

طی چند سال اخیر بارها پیش آمده که چند هزار قطعه ماهی در این رودخانه از بین رفته  و این داستان امسال دوباره تکرار شد و تعداد زیادی ماهی‌ در محدوده مشخصی از این رودخانه از بین رفتند و لاشه آنها به کنار رودخانه آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه آزمایش‌ و نمونه‌گیری‌ها برای بررسی دلیل اصلی مرگ ماهیان قره‌سو آغاز شده، اما بعید نیست مانند همیشه فاضلاب عامل اصلی از بین رفتن ماهی‌ها باشد.

آذر ولی‌زاده معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، درباره ماجرای مرگ تعدادی از ماهیان رودخانه قره‌سو گفت: ششم خرداد ماه و در جریان پایش‌های فصلی که از رودخانه قره‌سو انجام می‌دهیم متوجه تلف شدن تعدادی از ماهیان رودخانه شدیم که عمدتا هم ماهیان ریز بودند.

وی با بیان اینکه تعداد دقیق ماهی‌های تلف شده مشخص نیست، یادآور شد: مرگ ماهی‌ها در محدوده هزار متر پایین‌تر از پل میدان امام حسین(ع) تا محدوده پل لب آب رخ داده است.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه از انجام نمونه‌گیری و آنالیز در چند نقطه از رودخانه قره‌سو به منظور تعیین علت دقیق مرگ ماهی‌ها خبر داد و اضافه کرد: تا روشن شدن نتایج آزمایشات، نمی‎توان اظهارنظر قطعی در این باره کرد.

ولی‌زاده گفت: البته آنچه مشخص است ورود حجم زیادی از فاضلاب به رودخانه قره‌سو است، بگونه‌ای که نه تنها دو سوم فاضلاب شهر کرمانشاه وارد این رودخانه می‌شود، بلکه فاضلاب از روستاهای مسیر نیز به قره‌سو می‌آید که بر افزایش آلودگی آب بی تاثیر نیست.

وی گفت: تا زمانی‌که مشکل ورود فاضلاب به رودخانه حل نشود، امکان مرگ و میر ماهیان و سایر جانوران آبزی و کنارآبزی وجود دارد.

به گفته این مسئول، مرگ و میر ماهیان رودخانه قره‌سو فقط به امسال محدود نمی‌شود و در سال‌های گذشته نیز بارها تلفات ماهیان را شاهد بوده ایم و تنها راهکار حل ریشه‌ای معضل آلودگی آب این رود است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قره سو استانی اجتماعی محیط زیست كرمانشاه فاضلاب ماهي رودخانه قره سو مرگ ماهی ماهی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۵۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران

مدیرکل شیلات مازندران گفت: با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری و افزایش ۴۵ هزار تن تولید اولیه محصولات شیلاتی در مازندران یک‌هزار شغل جدید ایجاد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، قاسم کریم‌زاده، امروز _یکشنبه، نهم اردیبهشت_ در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران با اشاره به ظرفیت و پتانسیل‌های شیلاتی این استان اظهار کرد: در این نمایشگاه پنج محور پتانسیل شیلاتی مازندران بررسی و در نمایشگاه عرضه شده است.

وی با بیان اینکه صادرات و توسعه بازار آبزیان از مهم‌ترین برنامه‌های حوزه صادراتی است، افزود: شیلات مازندران دارای سه هزار و ۹۰۰ واحد آبزی‌پروری و ۱۱۴ تشکل صیادی است که سالانه ۱۳ هزار نفر در پروتئین جامعه تلاش می‌کنند.

مدیرکل شیلات مازندران میزان تولید این استان را در بخش شیلاتی سالانه حدود ۱۳۰ هزار تن عنوان و مطرح کرد: از این میزان تولید سالانه شش تا ۱۲ تن محصول صادر می‌شود.

کریم‌زاده با اعلام اینکه سالانه ۱۰ تا ۲۰ میلیون دلار از محل صادرات شیلاتی مازندران حاصل می‌شود که سال گذشته رقم صادرات این استان ۸۰۳ میلیون دلار بود، گفت: ماهیان خاویاری محصول اصلی و ارزآور حوزه شیلاتی کشور و این استان است که سالانه دو هزار و ۶۰۰ تن ماهی خاویاری در مازندران تولید می‌شود؛ از این میزان با استحصال ۹۰۳ تن خاویار به ارزش اقتصادی یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.

وی میزان صادرات ماهیان خاویاری را با میزان تولیدات خاویار ۱۱۰ تن انواع گوشت خاویاری به کشورهای مختلف با ارزش اقتصادی آن ۷۳۰ هزار دلار بیان کرد و گفت: مازندران ۵۲ درصد استحصال ماهیان خاویاری کل کشور و ۴۷ درصد استحصال خاویار را در اختیار دارد.

این مسئول با اشاره به توسعه زنجیره ارزش محصولات شیلاتی این استان یادآور شد: سه موضع توسعه پرورش ماهی در قفس‌های دریایی با نگاه اقتصاد دریا محور با مشارکت مردم، توسعه پرورش ماهیان خاویاری با اراضی ساحلی و تولید ماهیان کیلکا با اقتصاد دریامحور در این اداره‌کل مورد تاکید است.

وی با بیان اینکه در این اداره کل، ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری شناسایی شده است، خاطرنشان کرد: با به انجام رسیدن این فرصت‌ها، ۴۵ هزار تن تولید اولیه محصولات شیلاتی استان افزایش پیدا می‌کند، همچنین یک‌هزار شغل جدید در این مسیر ایجاد می‌شود.

کد خبر 748902

دیگر خبرها

  • پایان فصل صید در گلستان؛ صید بیش از ۱۲۰۰ تُن انواع ماهیان استخوانی
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • چشمک به سکوی سوم با درخشش تکراری امیر غفور
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • ناکامی تکراری سرمربی پرسپولیسی مقابل استقلال؟
  • حذف تکراری پرسپولیس مقابل گربه سیاه در اراک/ پرسپولیس دو بار بازی برده را از دست داد
  • کلنگ احداث طرح زنجیره تولید و پرورش ماهیان سردابی