Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-01@12:53:19 GMT

داروی سلسپت بیماران پیوند کلیه نایاب شد

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۲۵۵۳۹

داروی سلسپت بیماران پیوند کلیه نایاب شد

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، محمد سعید الموسوی گفت: داروی اصلی مورد نیاز بیماران پیوند کلیه برای اینکه پیوند کلیه آنها پس نزند، داروی سلسپت سوئیسی است. البته یکی دو شرکت داروسازی ایرانی هم مشابه این دارو را تولید کرده اند، یک مورد نمونه مشابه خارجی هم دارد که داروی مایفورتیک است اما یک بیمار پیوند کلیه که سالهاست پیوند کرده و در طول سالهای گذشته با مصرف داروی سلسپت پیوند کلیه او جواب داده است، ریسک نمی کند که با تغییر دارو، خود را در خطر پس زدن پیوند قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کمبود داروی سلسپت استرس زیادی به بیماران پیوند کلیه وارد کرده است، یک بیمار پیوندی از زمانی که پیوند کلیه می زند تا روزی که نفس می کشد باید این دارو را مصرف کند تا کلیه پس نزند. بسیاری از این بیماران با انجمن حمایت از بیماران کلیوی تماس می گیرند و درخواست دارند که این دارو تامین شود. هزینه یک پیوند کلیه اکنون حدود ۱۰۰ میلیون تومان است. هیچ بیمار پیوندی این ریسک را نمی کند که با تغییر دارو خود را در خطر پس زدن پیوند قرار دهد و این مساله به نفع وزارت بهداشت و دولت هم نیست.

الموسوی گفت: شرکت دارویی که داروی سلسپت را وارد می کند نیز اعلام کرده که پنج میلیون یورو پول خرید این دارو را با ارز ۴۲۰۰ تومانی به سازمان غذا و دارو پرداخت کرده و این سازمان نیز این پول را در اختیار بانک مرکزی داده تا مراحل بازرگانی واردات این دارو انجام شود. سفیر سوئیس هم اعلام کرده که با استفاده از کانال مالی انتقال وجه برای واردات این دارو همکاری می کند. باید پول این دارو به شرکت تولید کننده پرداخت شود ولی ظاهرا هنوز این مبلغ به شرکت سوئیسی پرداخت نشده است.

وی افزود: مشکل کمبود داروی سلسپت اواخر سال ۹۸ نیز به وجود آمده بود. آن زمان هم هزینه خرید ۲.۵ میلیون عدد از این دارو پرداخت شده بود اما پروازی برای انتقال این دارو به کشور وجود نداشت و شب عید تعداد زیادی از بیماران پیوند کلیه به شدت در استرس بودند تا اینکه اول فروردین مشکل پرواز حل شد و سوم فروردین این دارو در کشور تامین شود.

عضو هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی ادامه داد: پزشکان به بیماران پیوند کلیه توصیه نمی کنند که داروی سلسپت را عوض کنند. در واقع پزشک معالج باید داروی مصرفی بیماران پیوندی را تجویز کند نه اینکه سازمان غذا و دارو بگوید چه دارویی را مصرف کنید، اگر بیماران پیوندی داروی دیگری را مصرف کنند و کلیه پس بزند مسئولیت آن با کیست. هر روز تلفن هایی از اقصی نقاط کشور داریم که بیماران پیوند کلیه برای تهیه داروی سلسپت مشکل و نگرانی دارند و گلایه می کنند.

وی افزود: نمی شود به زور بیماران پیوند کلیه را مجبور کنیم فلان دارو را مصرف کنند. کمبود و نایاب شدن داروی سلسپت هر دو ماه یکبار تکرار می شود و یک فشار روانی مداومی به این افراد وارد می شود به خصوص اکنون که در شرایط کرونایی هستیم و به بیماران پیوند کلیه توصیه می شود زیاد از خانه خارج نشوند.

الموسوی تاکید کرد: مسئولان وزارت بهداشت از جمله سازمان غذا و دارو یا مرکز مدیریت پیوند و بیماران خاص به بیماران پیوند کلیه توصیه می کنند که داروی ایرانی یا داروی خارجی مایفورتیک را مصرف کنند ولی این بیماران جرئت چنین ریسکی را ندارند زیرا اگر پیوند کلیه آنها پس بزند، زندگیشان به هم می ریزید و باید دوباره به چرخه دیالیز برگردند، در بین افراد پیوند کلیه کسانی را داریم که خودشان داروساز هستند، هیچ کدام حاضر نیستند به جای داروی سلسپت که به آنها ساخته است داروی دیگری را جایگزین کنند.

وی افزود: داروی سلسپت تحریم نیست، اول فروردین ۹۹ هم با یک هواپیمانی چارتر، ۲.۵ میلیون عدد از این دارو از سوئیس وارد شد. در گذشته البته مشکل بیماران پیوندی قیمت این دارو و هزینه بالای آن بود که در دولت قبل با پیگیری هایی که انجام شد، وزارت رفاه قبول کرد ۹۰ درصد هزینه این دارو را پرداخت کند و اکنون بیماران پیوندی فقط ۱۰ درصد هزینه این دارو را می پردازند که ماهانه حدود ۱۲۰ هزار تومان می شود البته تعدادی از این بیماران حتی توان پرداخت این مبلغ را هم ندارند و انجمن حمایت از بیماران کلیوی این هزینه را برای بیماران بی بضاعت پرداخت می کند.

ایرنا

انتهای پیام/

20 / 20 محمد سعید الموسوی پیوند کلیه داروی پیوند کلیه عضو هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی کمبود داروی سلسپت استرس بیماران پیوند کلیه نایاب شدن دارو

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: پیوند کلیه داروی پیوند کلیه نایاب شدن دارو انجمن حمایت از بیماران کلیوی بیماران پیوند کلیه بیماران پیوندی داروی سلسپت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۵۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین؛ وزیر بهداست درمان و آموزش پزشکی امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره کمبود دارو برای بیماران تالاسمی با تأکید بر اینکه بنای ما و اولویتمان این است که با تقویت شرکت‌های دانش بنیان، داروی مورد نیاز و کمبودها را تامین کنیم، گفت: در زمینه داروی بیماری تالاسمی، افزایش تولید داشته‌ایم، ولی تمایلی برای استفاده از داروی خارجی وجود دارد که این را باید پزشک تشخیص دهد.

خدمات پزشکی به کودکان تا ۷ سال رایگان شد

دکتر عین اللهی همچنین با اشاره به اینکه حوادث و بیماری‌ها در هفت سال نخست زندگی می‌تواند در بقیه عمر باقی بماند و سلامت فرد را مختل می‌کند، گفت: بر این اساس به پیشنهاد وزارت بهداشت، در هیئت دولت این طرح به تصویب رسید که خدمات رایگان به کودکان تا زیر ۷ سال در مراکز دولتی داده شود تا از این طریق سلامت آن ها ایمن شود. این موضوع به همه بیمارستان های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

وزیر بهداست در خصوص ابهام‌ها و ادعاهایی که در خصوص عوارض واکسن آسترازنکا در میان مردم مطرح می‌شود از دادن پاسخ صریح و مشخص خودداری کرد و صرفا گفت: کمیته علمی داریم که متشکل از ۶۰ نفر از بهترین دانشمندان کشور است. بیشترین واکسن مصرفی ما سینوفارم بود که از چین وارد شده بود. سینوفارم کم عارضه ترین واکسن بود و در کشور حدود ۱۵۵ میلیون دوز از این واکسن استفاده شد. کمیته واکسن ما عوارض را رصد می کند و ما حداقل عوارض را در کشور داشتیم. اگر واکسن مصرف نمی شد، ضایعاتی زیادی داشتیم، اما موفق شدیم کرونا را کنترل کنیم.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است 
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • جوان رفسنجانی ناجی جان بیماران شد
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد