Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز، فتحی  رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی در جلسه شورای هماهنگی مدیران سازمان گفت: اگر خرید تضمینی محصول گندم به درستی هدف گذاری شده و از ملزومات لازم از جمله استفاده از ظرفیت فرمانداری ها، دهیاری‌ها و مراکز خرید به نحو مطلوب استفاده شود، پیش بینی می‌شود در سال ۱۳۹۹ بیش از ۶۰۰ هزار تن محصول گندم از گندمکاران آذربایجان شرقی خریداری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: در بعضی از مناطق آذربایجان شرقی مانند شهرستان خداآفرین به فصل برداشت گندم نزدیک می‌شویم، ولی در سایر مناطق جهت افزایش عملکرد در واحد سطح، ظرفیت مناسب و لازم وجود دارد که باید از این ظرفیت‌ها به نحو احسن و مطلوب بهره برداری شود.

او با تاکید بر حساسیت موضوع برداشت محصولات کشاورزی در سالجاری با توجه به شرایط کرونایی و عدم امکان واردات محصولات زراعی از خارج، افزود: تست و معاینات فنی دستگاه‌های کمباین برای جلوگیری از ریزش و هدر رفت محصول در حین برداشت، نقش بسزایی ایفاء می‌کند.

فتحی گفت: امسال برای بخش کشاورزی سال سخت و دشواری است، امسال به واسطه کرونا اکثر کشور‌های جهان تصمیم گرفته اند که محصولات کشاورزی خود را صادر نکنند، بر این اساس برای تهیه و تامین محصولات مورد نیاز خود باید به تولیدات داخلی توجه ویژه‌ای انجام شود.

او گفت: طرح یاوران تولید دارای شیوه نامه و دستورالعمل خاص می‌باشد، برابر شیوه نامه طرح یاوران تولید، مدیران شهرستان می‌توانند پیشنهادات و نظرات خود را نسبت به اجرای هرچه بهتر این طرح در کارگروه مربوطه ارائه کنند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی همچنین گفت: پایش و رصد مزارع غلات نسبت به تشخیص آفات و شناسایی بیماری‌ها به خصوص مزارع گندم استان باید با حساسیت ویژه‌ای انجام شود.

فتحی افزود: اگر پایش و رصد مزارع نسبت به تشخیص آفات و شناسایی بیماری‌ها بدرستی و بموقع صورت پذیرد شاهد افزایش عملکرد در واحد سطح خواهیم بود.

او با اشاره به وجود آفت سنک بذرخوار کلزا در مزارع این محصول در سال گذشته گفت: به منظور آمادگی برای مدیریت کلزا، پایش مرتب مزارع کلزا به ویژه همزمان با رسیدن غلاف‌ها برای اطلاع از وجود آن ضرورت دارد.

فتحی با تاکید بر این که محلول پاشی مزارع آلوده کلزا و همچنین مزارع همجوار برای جلوگیری از صدمه سنک بذرخوار کلزا ضروی است، گفت: با توجه به رطوبت نسبی هوا و بارش‌های مناسب در بسیاری از مناطق مزارع گندم آذربایجان شرقی در سالجاری، احتمال شیوع بیماری زنگ در برخی مناطق شمال غرب استان بالا بوده به همین خاطر به کارشناسان کشاورزی توصیه می‌شود که مزارع گندم را پایش کرده و در صورت مشاهده زنگ زرد و سایر عوامل خسارت زا به کشاورزان راهنمائی‌های لازم را ارائه کنند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در گذشته ترکیب سنی و تحصیلی کشاورزان و بهره برداران کشاورزی از ترکیب نامناسبی برخوردار بود، ولی در حال حاضر با انتقال یافته‌های نوین کشاورزی به جامعه هدف یعنی جامعه کشاورزی و بهره برداری از علوم و دانش روز، مهاجرت معکوس از شهر‌ها به روستا‌های استان اتفاق می‌افتد و قشر جوان جامعه رغبت زیادی نسبت به انجام فعالیت‌های کشاورزی از خود نشان می‌دهند.

او همچنین از راه اندازی رادیوی اینترنتی توسط مدیریت جهادکشاورزی شهرستان مراغه تمجید وگفت: شیوه‌های ترویجی سال‌های گذشته جوابگوی نیاز‌های فعلی جامعه هدف نمی‌باشد، تشکیل گروه‌های مختلف در فضای مجازی توسط کشاورزان و بیان موضوعات و آموزش‌های ترویجی و تبادل نظر اعضای این گروه‌ها با یکدیگر می‌تواند به عنوان یکی از شیوه‌های نوین و کاربردی آموزش‌های ترویجی مورد توجه قرار گیرد.

آذربایجان شرقی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار سطح کشت دارد که ۶۷ درصد آن دیم و مابقی آبی است؛ در این استان ۷۲ هزار هکتاری گندم آبی و ۳۶۰ هزار هکتار مزارع گندم دیم وجود دارد.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی اذربایجان شرقی خرید تضمینی گندم آذربایجان شرقی مزارع گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۵۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، فرید بیگی درباره مبارزه شیمیایی با عوامل خسارتزا در مزارع گندم و جو استان مازندران گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۵۴ هزار و ۱۶۱ هکتار مزارع گندم و جو استان مبارزه شیمیایی شد.

او با اشاره به مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۳۸ هزار و ۵۱۵ هکتار مزارع گندم استان، افزود: مبارزه با آفات با مصرف سموم متالدهاید، مالاتیون، کنفیدور، دورسبان و سایپرمترین در ۵ هزار و ۶۲۵ هکتار مزارع گندم استان انجام شد که ۵ هزار و ۲۳۲ هکتار علیه حلزون، ۳۴۰ هکتار با سوسک سیاه زابروس و ۵۳ هکتار با کرم مفتولی بود.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مبارزه با علف‌های هرز پهن برگ در ۲۰ هزار و ۸۵۹ هکتار، کشیده برگ در ۲۳ هزار و ۸۰۹ هکتار و توام (دومنظوره) در ۲۱ هزار و ۵۰۹ هکتار مزارع گندم استان انجام شد، اضافه کرد: مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم استان با استفاده از ۶۶ هزار و ۱۶۵ لیتر/کیلو سموم گرانستار، توفوردی، پوماسوپر، آکسیال، آپیروس، لنتو، آتلانتیس، آتللو، تیفیس و ویکیلیس صورت گرفت.

بیگی با بیان اینکه مبارزه با بیماری‌های گندم با مصرف ۶۶ هزار و ۴۰۳ لیتر/کیلو سموم تیلت، رکس، آلتو، فولیکو، اینور و سایر سموم در ۶۶ هزار و ۷۱۳ هکتار مزارع کندم استان انجام شد، تصریح کرد: با بیماری زنگ زرد در ۲۰ هزار و ۷۱۹ هکتار، سپتوریوز برگی در هزار و ۴۷۷ هکتار، سفیدک سطحی در ۱۵ هزار و ۱۵۸ هکتار، فوزاریوم خوشه در ۱۸ هزار و ۸۰۶ هکتار، زنگ قهوه‌ای در ۶۴۰ هکتار، لکه خرمایی در ۷۴۴ هکتار و توام در ۹ هزار و ۱۶۹ هکتار از مزارع گندم استان مبارزه شد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران درباره مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در مزارع جو استان، گفت: از ابتدای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ تاکنون مبارزه شیمیایی با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۵ هزار و ۶۴۹ هکتار مزارع جو استان انجام شد.

وی با اشاره به اینکه مبارزه شیمیایی با آفت حلزون در هزار و ۲۷۲ هکتار مزارع جو استان انجام شد، افزود: تاکنون با علیه علف‌های هرز کشیده برگ در ۲ هزار و ۳۸۹ هکتار، پهن برگ در ۲ هزار و ۳۷۹ هکتار و توام در ۸۲ هکتار و بیماری‌های سفیدک سطحی در هزار و ۴۲ هکتار، لکه خرمایی در ۶۲۲ هکتار، زنگ زرد در ۷۳۱ هکتار، سپتوریوز برگی در ۳۹۲ هکتار، فوزاریوم در ۸۶۵ هکتار، زنگ قهوه‌ای در ۱۲ هکتار و توام در ۸۵۹ هکتار از مزارع جو استان مبارزه شیمیایی شد.

دیگر خبرها

  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • پیش بینی برداشت ۴٠٠هزار تن گندم از مزارع استان ایلام
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • بارش‌ها در آذربایجان‌غربی تقویت می‌شود/ثبت ۲۶ میلی‌متر بارندگی در سردشت
  • آخر هفته بارانی برای آذربایجان‌شرقی
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان