Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعی از تشکل‌های دانشجویی و طلبگی طی نامه‌ای از رئیس مجمع تشخیص مصلحت خواستند تا گزارش خود از روند اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و میزان موفقیت آمیز بودن و نیز اشکالات موجود در این سیاست‌ها را در اختیار عموم قرار دهد.

به گزارش حوزه تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، جمعی از تشکل‌های دانشجویی و طلبگی طی نامه‌ای خطاب به آیت‌الله آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون مسئله خصوصی‌سازی و سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی نوشتند: ما به عنوان جمعی از تشکل ها و نهاد های دانشجویی و طلبگی دغدغه مند، از مجمع محترم به عنوان ناظر بر حسن اجرای این سیاست‌ها که موظف به ارائه گزارش نظارتی سالانه نیز هست، مطالبه داریم که این نهاد گزارش خود را از روند این سیاست ها و میزان موفقیت آمیز بودن و نیز اشکالات موجود در این سیاست ها را به منظور شفافیت فضا و تعیین تکلیف در اختیار عموم قرار دهد و توضیحات لازم را در رابطه با واگذاری های غلط و سایر ناکارآمدی های موجود در این زمینه ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متن این نامه خطاب به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به شرح زیر است:


بی گمان کاری که به تو سپرده شده برای تو طعمه نیست؛ بلکه امانتی است بر گردن تو که باید در برابر مافوق خود پاسخگو باشی و از او اطاعت کنی. تو حق نداری نسبت به ملّت استبداد بورزی و خودسرانه تصمیم بگیری یا بی در دست داشتن سندی اطمینان بخش به کار مهم و خطیری دست یازی.(نامه پنجم نهج‌البلاغه - نامه حضرت علی(ع) خطاب به اشعث‌بن‌قیس)

خدمت آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام

سلام علیکم؛

ابلاغ سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در خرداد ماه سال ۱۳۸۴ رویدادی استراتژیک و بسیار مهم برای اقتصاد ایران بود. سیاست هایی که به طور خلاصه عبارت است از : آزاد شدن دولت از فعالیتهای اقتصادی غیرضرور، باز شدن راه برای حضور حقیقی سرمایه‌گذار در عرصه‌ی اقتصاد کشور، تکیه بر تعاون - شرکتهای تعاونی - و چتر گسترده شرکتهای تعاونی بر روی اقشار ضعیف مردم، پرداختن دولت به آداب و قواعد نقش حاکمیتی، سیاستگذاریهای اجرائی و ایفای نقش حاکمیتی و صرف چگونگی مصرف درآمدهای ناشی از این واگذاری در بخشهایی که ذکر شده، و بعد، الزامات دولت در امر واگذاری.

این سیاست ها از جمله مباحث چالشی و نقاطی است که نگاه های مختلفی به آن وجود داشته و حتی عده ای به طور کلی مخالف این سیاست ها بوده و یا عده ای روش اجرای آن را نادرست می دانند. اکنون پس از گذشت ۱۵ سال از ابلاغ این سیاست ها و سر کار بودن دو دولت با رویکرد ها و نگاه های اقتصادی متفاوت، می توان به صورت دقیقتر و کارشناسی شده تر درباره روند اجرای این سیاست ها و میزان موفقیت آنها در برآورده کردن اهداف آن صحبت کرد. از جمله فلسفه این سیاست ها بر اساس بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با دست اندرکاران اجرای سیاست ها در سال ۱۳۸۵، تبدیل واحدهای کم‌بازده و بی اثر یا کم‌اثر به واحدهایی پراثر و پیش‌برنده‌ی اقتصاد کشور و البته در کنار این، سوق دادن ثروتهای عمومی، یعنی بیت‌المال، به سمت اقشار محروم بوده است. مواردی همچون : ایجاد خوداتکایی برای خانواده‌های مستضعف و محروم و تقویت تأمین اجتماعی، مواردی است که عینا در این سیاست ها (ذیل بند د ) ابلاغ شده است.

با توجه به رخداد های سیاسی-اجتماعی چند سال اخیر، به نظر می رسد در تعداد قابل توجهی از موارد این سیاست ها با مشکل مواجه شده و نگاهی در جامعه مبنی بر شکست خورده بودن این سیاست ها در حال رواج پیدا کردن است. در طی این سالیان مسئولیت نظارت و ارائه گزارش سالانه بر روند این سیاست ها بر عهده مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و طبعا این نهاد در جریان اتفاقات رخ داده در این زمینه و جزئیات مربوط به پیاده سازی این سیاست ها بوده همچنین بر تمام نقاط قوت و ضعف آن احاطه دارد. در کل می توان گفت که جامع ترین روایت از ۱۵ سال گذشته بر این سیاست هارا، مجمع تشخیص می تواند ارائه دهد. ناگفته نماند که این احاطه بر مسئله، باید به پاسخگویی مجمع در قبال خطاهای احتمالی رخ داده در این زمینه و ارائه توضیحات لازم در این زمینه منجر شود.

ما به عنوان جمعی از تشکل ها و نهاد های دانشجویی و طلبگی دغدغه مند، از مجمع محترم به عنوان ناظر بر حسن اجرای این سیاست‌ها که موظف به ارائه گزارش نظارتی سالانه نیز هست، مطالبه داریم که این نهاد گزارش خود را از روند این سیاست ها و میزان موفقیت آمیز بودن و نیز اشکالات موجود در این سیاست ها را به منظور شفافیت فضا و تعیین تکلیف در اختیار عموم قرار دهد و توضیحات لازم را در رابطه با واگذاری های غلط و سایر ناکارآمدی های موجود در این زمینه ارائه دهد.

امضاکنندگان:

بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر
بسیج دانشجویی دانشگاه تهران
بسیج دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی
بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه‌نصیر
بسیج دانشجویی دانشگاه سهند تبریز
بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه
بسیج طلبگی حوزه مشکات
مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران(آرمان)
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز

انتهای پیام/
 

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشجویان قانون اساسی مصلحت تشکل های دانشجویی بسیج دانشجویی دانشگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام اصل ۴۴ قانون اساسی جمعی از تشکل ها سیاست ها میزان موفقیت سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۹۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکل‌های دانشجویی غزه دوشادوش جنبش دانشگاهی تاریخ ساز در آمریکاست

به گزارش خبرگزاری مهر، تشکل‌های دانشجویی در نوار غزه با صدور بیانیه‌ای از خیزش دانشجویان و نخبگان آمریکایی در حمایت از مردم مظلوم غزه، استقبال کردند.

پایگاه خبری العهد لبنان شنبه شب گزارش داد که تشکل‌های دانشجویی در نوار غزه روز شنبه با انتشار بیانیه‌ای با استقبال از همبستگی و حمایت انجمن‌های دانشجویی ده‌ها دانشگاه در سرتاسر آمریکا از خیزش جنبش‌های دانشجویی ضد جنایت اسرائیل در نسل کشی مستمر در حق اهالی غزه تقدیر و تمجید کردند.

در این بیانیه آمده است که حمایت ده‌ها تشکل دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا یادآور تاریخ سراسر درخشان مبارزه جنبش‌های دانشجویی در آمریکا و همچنین قیام تاریخی تشکل دانشجویان در آمریکا سال ۱۹۶۸ میلادی است که سلطه امپریالیستی آن روزگار از ویتنام تا فلسطین را به چالش کشید و با قیام تاریخی خود نقطه عطفی در تحول وضعیت اروپا و آمریکای آن روزگار رقم زد.

تشکل‌های دانشجویی نوار غزه با ابراز صمیمانه‌ترین درودها به پیشگاه دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های کلمبیا، ییل، نیویورک، روتجرز، میشیگان و ده‌ها دانشگاه دیگر در سرتاسر آمریکا از خروش همبستگی آنان در پایان دادن به نسل کشی آمریکایی صهیونیستی ضد ساکنان غزه تقدیر و تمجید کردند.

تشکل‌های دانشجویی در نوار غزه با اشاره به بمباران هدفمند صهیونیست‌ها با حمایت آمریکا ضد مراکز دانشگاهی و فرهنگی و غیرنظامیان در غزه سرکوب قیام دانشجویان ضد جنایت‌های آمریکا و اسرائیل در غزه از سوی پلیس آمریکا و محرومیت دانشجویان در خدمات آموزشی را محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است که سرکوب تجمعات دانشجویی و نخبگان در حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا در شرایطی ادامه دارد که مدیران دانشکده‌ها در اقدامی هماهنگ با برخی اعضای مجلس نمایندگان در حال سیاه نمایی، اخراج و تخریب وجهه فعالان و نخبگان حامی فلسطین و بستن نهادهای دانشجویی مانند «دانشجویان برای برپایی عدالت در فلسطین» هستند.

این بیانیه تصریح کرد که قیام گروه‌ها و انجمن‌های دانشجویی در سرتاسر دانشگاه‌های آمریکا یادآور قیام تاریخی و انتفاضه دانشجویی سال ۱۹۶۸ میلادی در آمریکا است با به چالش کشیدن نظام سلطه از ویتنام تا فلسطین تحولی بنیادین در وضعیت اروپا و آمریکای آن روزگار رقم زد و اینک نیزف جنبش دانشجویی کنونی با خیزش خود در سال ۲۰۲۴ طلایه دار تکرار تاریخ است.

این بیانیه با اشاره به تصویب کنگره آمریکا در ارسال بسته تسلیحاتی جدید به ارزش ۲۶ میلیارد دلار به اسرائیل در نسل کشی و بمباران ملت مظلوم غزه، تلاش دانشجویان آمریکایی در توقف ماشین جنگ و کشتار در محافل دانشگاهی را ستورد.

دانشجویان نوار غزه در بیانیه خود بار دیگر تاکید کردند که نسل جدید برآمده در دل آمریکا هرگز از این لحظه به بعد پدیده صهیونیسم، نژادپرستی و کشتارجمعی را نخواهد پذیرفت و با حمایت از فلسطین و آرمان آزادی آن از نهر تا بحر با حمایت دانشجویی خود مرزها را در نوردیده است و اینک، زمان در هم شکستن ماشین جنگی سلطه امپریالیستی نظام حاکمه آمریکا فرا رسیده است.

این جنبش در بیانیه خود خاطرنشان کرد که دانشجویان تشکل‌های دانشجویی در غزه با دستان گره خورده در حمایت از همه جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین در دانشگاه‌های مختلف آمریکا برای توقف نسل کشی رژیم نازی اسرائیل ضد اهالی غزه دوشادوش آنان استوار و پابرجا است.

• ⁠ الکتلة الإسلامیة – حرکة المقاومة الإسلامی ة
• ⁠ کتلة الوحدة الطلابیة – الجبهة الدیمقراطی ة
• ⁠ إتحاد لجان کفاح الطلبة – جبهة التحریر العربی ة
• إتحاد لجان کفاح الطلبة الفلسطینی – الجبهة العربیة الفلسطینیة
• الرابطة الإسلامیة – الجهاد الإسلامی
• الشبیبة الفتحاویة – حرکة فتح
• تجمع المبادرة الطلابی – حرکة المبادرة الوطنیة الفلسطینیة
• جبهة العمل الطلابی – الجبهة الشعبیة
• شبیبة التحریر الفلسطینیة – جبهة التحریر الفلسطینیة
• کتلة الاستقلال الطلابیة – الاتحاد الدیمقراطی الفلسطینی فدا
• کتلة نضال الطلبة – جبهة النضال الشعبی الفلسطینی
• کتلة الأرض والإنسان – الجبهة الشعبیة القیادة العامة
• کتلة اتحاد الطلبة التقدمیة – حزب الشعب الفلسطینی

کد خبر 6090465

دیگر خبرها

  • تشکل‌های دانشجویی غزه دوشادوش جنبش دانشگاهی تاریخ ساز در آمریکاست
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی پیرامون حضور وزیر علوم در این دانشگاه: آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید! شما اخراج اساتید ضد انقلاب و اسلام و دین از دانشگاه‌ را، تبدیل به ابزاری برای تسویه‌حساب‌های شخصی کردید
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند
  • نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان
  • اجرای قانون اساسی در حوزه‌های مختلف مدنظر باشد