Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدحسین خزائی (مشاور حقوق کار و تامین اجتماعی) در برنامه اینترنتی کارگر ایرانی، با اشاره به اهمیت موضوعات حقوقی و قانون کار گفت: بر همین اساس در کشورهای مختلف حتی خانواده‌ها مشاوره‌های حقوقی دارند. قانون کار از سال ۱۳۲۳ شروع شد و حدود ۳ سال معطل ماند تا به مجلس برود و تصویب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قانون کار برای اولین بار در سال ۱۳۲۵ تصویب شد. البته کشور انگلستان مشکلات زیادی برای این قانون و تصویب آن درست کرد.

او ادامه داد: قانون کار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با خون دل‌های زیاد در سال ۶۹ تصویب شد. خانه کارگر از ابتدا برای صیانت از قانون کار به میدان آمد و تلاش کرد. وظیفه ما است که حافظ قانون کار باشیم. علیرغم اینکه دست اندازهای زیادی برای آن ایجاد کرده‌اند.

خزایی گفت: از ابتدای امسال در بحث قانون کار گروهی در حال تربیت در خانه کارگر هستند که بحث مشاوره قانون کار به صورت حضوری برقرار خواهد شد که تا یک ماه آینده نیز به نتیجه خواهد رسید. آقای علیرضا محجوب در روزهای شنبه پاسخگوی سوالات کارگران از ساعت ۶ صبح در محل خانه کارگر به عنوان ملاقات مردمی خواهد بود.

وی در پاسخ به پرسش یکی از مخاطبان درباره امضا گرفتن مبنی بر اینکه کارگر حق و حقوقی ندارد، گفت: قراردادهای سفید امضا واقعا احجاف بزرگی در حق کارگران است. کافرما باید تمام حق و حقوق کارگر را بر اساس قانون کار پرداخت کند. اما متاسفانه اگر کارفرمایی از کارگر امضا گرفته باشد، ملاک عمل هیئت‌های حل اختلاف امضا و تایید شخص است. بنابراین کارگران نباید چنین امضاهایی به کارفرما بدهند. چون به ضرر آنها خواهد بود.

خزایی در پاسخ به این پرسش که آیا گرفتن سنوات به صورت ماهیانه امکان پذیر است یا پایان دوره کار باید باشد، گفت: سنوات به هر دو صورت می‌تواند پرداخت شود. این مسئله بستگی به کارفرما دارد. در صورتی که کارفرما بخواهد در پایان خدمت یعنی در هنگام ترک کار یا بازنشستگی آن را بپردازد، از جمله اختیارات کارفرما خواهد بود.

او ادامه داد: اخیراً دیوان عدالت اداری حکمی داده که علی‌الحساب بودن سنوات و الزام کارفرما بر پرداخت مابه‌التفاوت سنوات‌های پرداخت شده، به تاریخ روز برداشته شده است. البته اگر سنوات پایان خدمت پرداخت شود، بیشتر به نفع کارفرما است.

این مشاور روابط کار در پاسخ به سوالی گفت: درخواست بیمه بیکاری باید بعد از یک ماه باشد، در شرایط کرونایی تعداد درخواست‌دهندگان بیش از سه برابر شده است و این مسئله مشکلات زیادی را برای دولت به وجود آورده است. تنها در صورتی که سایت همچنان باز باشد، کارگران می‌توانند برای ثبت نام بیمه بیکاری کرونا اقدام کنند. بیمه بیکاری همه افرادی که در اثر کرونا بیکار شده‌اند، از طریق سایتی که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شده پرداخت می‌شود.

او ادامه داد: اگر کارگرانی هستند که برای بیمه بیکاری ثبت نام کرده‌اند اما پیامکی برای آنها ارسال نشده است، باید بدانند که هنوز ارسال پیامک‌ها تمام نشده و ادامه دارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه اگر ترک کار ابتدای فروردین ماه۹۹ باشد و تسویه حساب در اسفند ۹۸، سنوات بر اساس مزد چه سالی حساب می‌شود، گفت: اگر کارگری قرارداد کاری از ابتدای فروردین ماه داشته باشد، باید سنوات بر اساس مزد ۹۹ حساب شود. در غیر این صورت بر اساس مزد ۹۸ محاسبه خواهد شد.

خزایی درباره شرایط احراز بیمه بیکاری در پاسخ به سوالی گفت: در قانون کار آمده اگر کارگری ماهر نباشد، باید یک ماه و اگر کاری تخصصی باشد، سه ماه باید به صورت آزمایشی کار کند. اگر قبل از این زمان کارگر بیکار شده باشد، نمی‌تواند بیمه بیکاری بگیرد.

او در پاسخ به یکی از مخاطبان که می‌گفت در سال جدید دستمزد یک میلیون تومان در ماه را دریافت می‌کند، گفت: کارفرما باید حداقل دستمزد را به کارگران پرداخت کند. مبنای حداقل دستمزد در قانون کار آمده است و برابر مزد حجمی و ساعتی هم مبنای قانونی وجود دارد که باید رعایت شود. اگر کارگران در ماه ۱۷۶ ساعت خود را پر کنن، باید حداقل دستمزد مصرح قانون کار را بگیرند و علاوه بر آن بیمه سنوات و عیدی و دیگر مزایای اجباری حداقل دستمزد کارگران را دریافت کنند.

وی افزود: زنان به لحاظ سن و سابقه برای بازنشستگی زمان کمتری دارند درحالیکه مردان بر اساس ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه کار می‌توانند بازنشسته شوند، زنان با ۴۲ سن، ۲۰ سابقه کار بازنشسته می‌شوند. البته شرایط دیگری نیز دارد که باید طبق شرایط به قانون مراجعه کرد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دستورالعمل کارگاه‌ها بابت سختی کار گفت: شورای عالی حفاظت فنی شمولیت کارگاه برای سخت و زیان آوری را تصویب می‌کند. این مسئله در کارگروه این شورا بررسی می‌شود. بهتر است کارگران به صورت گروهی درخواست خود را برای سختی و زیان آوری به شورای عالی حفاظت فنی داده شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سختی کار بازنشستگی زنان سنوات کارگران حداقل دستمزد بیمه بیکاری قانون کار بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۳۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران مازندران خواستار اجرای بیشتر عدالت اجتماعی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،دبیر اجرایی تشکیلات خانه کارگر استان مازندران در این اجتماع، مشکلات معیشتی، درمان، مسکن و نبود امنیت شغلی را عمده معضلات جامعه کار و کارگری نام برد و خواستار عدالت اجتماعی برای قشر شریف کارگران شد.

دریابیگی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار با کارگران کشور مبنی بر تجدید نظر مسئولان در تعیین حقوق مناسب کارگران و بازنشستگان گفت متاسفانه حقوق فعلی کارگران و بازنشستگان خرج و هزینه پانزده روز یک ماه این قشر شریف را کفایت نمی‌کند.

ساداتی رئیس کانون کارگران ساختمانی مازندران با اشاره به ضرورت ارتقای مهارتی کارگران در مراکز فنی و حرفه‌ای اظهار داشت در مازندران ۷۵ هزار کارگر ساختمانی شناسایی شده وجود دارد که ۴۲ هزار نفر آنها تحت پوشش بیمه ساختمانی هستند و ۳۳ هزار نفر فاقد بیمه در نوبت بیمه شدن قرار دارند.

فلاح مدیرکل تامین اجتماعی مازندران، ارائه خدمات مناسب به کارگران و بازنشستگان را وظیفه سازمانی تامین اجتماعی به بیمه شدگان نام برد و یادآور شد در مازندران دو میلیون و ۳۰هزار نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

وی افزود در مازندران بالغ بر۱۰۰ هزار واحد کارفرمایی فعال وجود دارد که ارائه خدمات غیر حضوری از اقدامات حمایتی سازمان تامین اجتماعی به کارفرمایان است و از خرداد ماه امسال همه امورات تامین اجتماعی در حوزه بیمه کارگران کاملا هوشمند و غیرحضوری خواهد شد.

لازم به یادآوری است، قرائت قطعنامه و تجدید میثاق کارگران با شهدا و امام راحل و تجدید بیعت با رهبری بخش پایانی مراسم بزرگداشت روز جهانی کار و کارگر در استان مازندران بوده است.

دیگر خبرها

  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • ابطال بخشنامه مدیران میانی گمرک با رای دیوان عدالت اداری
  • ابطال بخشنامه گمرک با رای دیوان عدالت اداری همزمان با سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • تعیین ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری برای احقاق حق کارگران
  • تعیین ۳۵ شعبه دیوان عالت اداری به حوزه کار + تصویر
  • قول استاندار کرمان برای رفع مشکلات کارگران
  • بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه
  • کارگران مازندران خواستار اجرای بیشتر عدالت اجتماعی