Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: در ابتدا سرفه، تنگی نفس و تب از علایم ابتلا به ویروس کرونا بود، اما اکنون ویروس کمی تغییر رفتار داده و مبتلایان جدید بیشتر با علایم گوارشی و شکمی و اسهال مراجعه می‌کنند.

دکتر مهدی حق دوست در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب اظهار کرد: در اوایل شیوع بیماری گفته می‌شد که حس چشایی و بویایی تعداد کمی از مبتلایان به کرونا از بین می‌رود، اما اکنون تغییر حس بویایی و حس چشایی به صورت کاهشی و یا از بین رفتن کلی این حس، در بیماران شایع‌تر بوده و در اکثر بیماران مشاهده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه تب علامت اصلی کرونا نیست، گفت: تب در بین مبتلایان به کرونا یا اصلا وجود ندارد و یا در مرحله آخر بیماری که بیمار بدحال می‎شود، بروز می‌کند.

وی گفت: هر گونه گلو درد توام با علایمی مانند درد بدن یا درد شکم و اسهال، مشکوک تلقی می‌شود و به ویژه اگر افرادی با این علایم به هنگام مراجعه ادعا کنند که حس چشایی و حس بویایی‌شان را از دست داده‌اند.

حق دوست در ادامه با اشاره به اینکه ماندگاری ویروس کرونا بر روی سطوح مختلف، متفاوت است، اظهار کرد: عمر این ویروس بر روی سطوحی مانند کاغذ، حدود سه ساعت و یا کم‌تر است، همچنین آخرین یافته‌ها نشان می‌دهد که ماندگاری کرونا بر روی سطوحی همچون لباس بسته به نوع و بافت لباس متفاوت است.

وی اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهد که کرونا بر روی لباس‌هایی مانند بافتنی‌ها کم‌تر و بر روی سطوح صافی مانند چرم بیش‌تر می‌ماند، اما ماندگاری کرونا بر روی لباس‌ها بیشتر از 24 ساعت نیست.

این متخصص با بیان اینکه عمر ماندگاری ویروس کرونا بر روی سطوحی مانند استیل بیش از سایر سطوح است، خاطرنشان کرد: متاسفانه استیل کاربرد زیادی در زندگی ما داشته و به عنوان مثال، دستگیره‌های درب، خودرو و دسته کلیدها از جنس استیل بوده و کرونا می‌تواند حدود سه روز بر روی استیل زنده باقی بماند.

وی گفت: ماندگاری کرونا بر روی سطوح چوبی نیز کم است، اما بر اساس گزارش مرکز کنترل بیماری‌های واگیردار آمریکا نقش انتقال از روی سطوح چندان پررنگ نیست.

وی اضافه کرد: این گزارش نشان می‌دهد نقش انتقال از انسان به انسان بسیار پررنگ بوده و 80 درصد از موارد بیماری بر اثر تماس انسان با انسان اتفاق می‌افتد.

حق دوست خاطرنشان کرد: برخی‌ها تصور می‌کنند که عطسه و سرفه تنها راه انتقال کرونا هستند، اما صحبت کردن نیز به تنهایی می‌تواند ویروس را پخش کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس کووید 19 بیماری های عفونی کرونا بر روی سطوح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۰۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟

آفتاب‌‌نیوز :

سید صاحب حسینی‌نژاد با اشاره به تمایل به انجام عمل‌های زیبایی از جمله پیکرتراشی اظهار کرد: در حال حاضر عمل‌های زیبایی به ویژه پیکرتراشی در سطح جامعه بسیار فراگیر شده است در حالی که باید توجه شود این جراحی‌ها، عمل‌های درمانی هستند؛ همان طور که افراد برای بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری قلبی و گوارشی به پزشک مراجعه می‌کنند باید برای انجام عمل‌های زیبایی نیز به پزشک مربوطه مراجعه کنند.

وی افزود: در مدت آموزش جراحی پلاستیک و زیبایی به جراحان فوق تخصص، آموزش‌هایی ارائه می‌شود تا بسیاری از مراجعه‌کنندگان را از انجام عمل‌ها منصرف کنند. یادمان باشد که فرد برای انجام عمل زیبایی به ویژه پیکرتراشی باید از هر نظر در سلامت کامل عمومی باشد. به هیچ عنوان نباید دیابت داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید دیابت کنترل شده باشد. همچنین فرد نباید بیماری تیروئید داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید کنترل شده باشد.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی بیان کرد: زمانی که فردی به یک پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی مراجعه می‌کند باید ارزیابی‌های قبل از عمل برای وی انجام شود. به طور مثال فاکتورهای خون، دیابت، تیروئید، کبد و کلیه بررسی شود و فرد باید از هر نظر در سلامت کامل باشد یا بیماری وی تحت کنترل باشد.

حسینی‌نژاد عنوان کرد: پیکرتراشی شامل آبدومینوپلاستی، لیپوساکشن و لیپوماتیک است. لیپوماتیک‌ها، جراحی‌هایی هستند که تنها تجمع موضعی و کوچک چربی در سطح بدن را برطرف می‌کنند اما لیپوساکشن بسیار فراگیرتر است و چربی‌های قسمت‌های مختلف بدن را تخلیه می‌کند.

وی افزود: آبدومینوپلاستی نیز یک عمل جراحی است که بر لیپوساکشن افزوده می‌شود. در این جراحی، شاخص توده بدنی برای شروع عمل‌های پیکرتراشی بسیار مهم است و فردی که تحت این جراحی قرار می‌گیرد باید شاخص توده بدنی مناسبی داشته باشد و دچار چاقی‌های مفرط نباشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه عمل‌های جراحی پلاستیک برای کاهش وزن نیستند، گفت: اگر فردی احساس چاقی می‌کند یا از وزن خود رضایت ندارد به هیچ عنوان نباید به فکر عمل جراحی پلاستیک زیبایی باشد بلکه قبل از آن باید به همکاران متخصص تغذیه یا متخصصان چاقی مراجعه کند و در نهایت پس از کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل، به جراح پلاستیک مراجعه کند.

وی افزود: تاکید می‌شود کسانی که عمل‌های زیبایی انجام می‌دهند خود را به عنوان بیمار فرض کنند بنابراین بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کند و به جز پزشکان دوره‌دیده جراحی پلاستیک که در عمل‌های سخت تبحر دارند، نباید به فرد دیگری مراجعه کرد.

حسینی‌نژاد گفت: جراحی‌های پیکرتراشی با عارضه و مرگ و میر همراه هستند. اگر فردی از نظر سلامت عمومی و ایمنی در شرایط مناسب و ایده‌آل نباشد شانس آسیب، عارضه و مرگ و میر برای وی وجود دارد بنابراین تاکید می‌شود برای انجام جراحی به متخصص جراحی پلاستیک مراجعه شود تا همه جنبه‌های عمومی بررسی و سنجیده شود.

وی افزود: کارهای زیبایی باید توسط پزشک متخصص زیبایی انجام شود و کلینیک‌های زیبایی یا کسانی که در این خصوص فعالیت دارند، صلاحیت انجام این کار را ندارند. این عمل‌ها توام با عارضه و مرگ و میر هستند و فرد باید در شرایط بسیار مناسب جراحی شود. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند