Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمان مولوی در گفت‌وگو با ایلنا در مورد دلیل افزایش تقاضا دربازارهای کشور گفت: اقتصاد ایران در سال ۹۹ وارد چرخه رکود تورمی دیگر شده و افزایش انتظارات تورمی باعث می‌شود تا مردم ایران برای فرار از تاثیرات تورم بالا و کاهش ارزش ریال به سمت بازارهایی مانند خودرو، سکه و ارز سوق داده شوند. بنابراین مردم به دنبال پوشش این کاهش ارزش دارایی‌های خود هستند و طبیعی است در این فضا کسانی هستند که از این بازارها استفاده خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: البته بانک مرکزی نرخ تورم هدف در سال جاری را 22 درصد اعلام کرده که بنده هنوز در مورد نحوه هدف گذاری آن آگاه نیستم اما تجربه نشان داده در کشور که اقتصاد به صورت جزیره‌ای اداره می‌شود، ماشین تولید نقدینگی در حال حرکت است و کاهش رشد اقتصادی ادامه دارد، رسیدن به این نرخ بسیار دشوار است.

این اقتصاددان در پاسخ به این پرسش که چرا در اکثر بازارها حباب وجود دارد، گفت: البته به نظرم حبابی در اقتصاد ایران وجود ندارد به عبارت دیگر وقتی اقتصاد رشد نمی‌کند و هر روز کوچکتر می‌شود، دارندگان نقدینگی به سمت بازارهای دیگر چنگ می‌اندازند و سعی می‌کنند کاهش ارزش ریال خود را حفظ کنند. بنابراین تا زمانی که ما به این نتیجه نرسیده‌ایم که بدون رشد اقتصادی نمی‌توان مسیر را ادامه داد و باید سیاست‌های تورم‌زا را کنترل کنیم، همانطور که در تمام دنیا این اتفاق افتاده است این شرایط وجود خواهد داشت.

وی افزود: برای نمونه همین شاخص بورس تا جایی که کاهش ارزش پول ادامه دارد، رشد خواهد داشت. اگر به بورس‌های کشورهایی مثل آرژانتین و ونزوئلا که تورم بالا دارند نگاه کنیم باز همین شرایط است. طبیعی است وقتی که سهام را می‌خرید در واقع پرداختی برای افزایش ارزش دارایی‌ها است تا مانع کاهش ارزش پول شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقتصاد ایران ایران تورم رشد ونزوئلا کاهش ارزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۲۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۹۰۰ واحدی صبحگاهی شاخص کل با انتشار یک خبر مثبت

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز چهارشنبه (۵ اردیبهشت) با رشد ۱۷۰۴ واحدی به ۲,۳۰۵,۰۸۲ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۲۳۵۳.۶۸ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

همچنین حجم معاملات تاکنون ۱.۱۴۳ میلیارد سهم بود که طی ۵۳,۷۷۳ معامله دادوستد شده و ارزش کل این معاملات نیز به ۷,۳۶۳.۶۳۲ میلیارد ریال رسیده است.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۹,۶۳۷,۳۶۶.۳۳۷ میلیارد ریال شد.

به گزارش مهر، روز گذشته (۴ اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در راستای تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه، فعالیت شرکت‌های بورسی را از این مالیات معاف کرد که این مساله موجب رشد شاخص کل در آغاز معاملات روز چهارشنبه شد.

کد خبر 6087226 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی نگران کننده: امسال رشد اقتصادی نداریم؛ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم هم نباشید
  • پیش‌بینی قیمت ارز و نرخ تورم در سال ۱۴۰۳ | وضعیت رشد اقتصادی به کدام سو؟
  • توسعه اقتصاد دریا و شعار سال اولویت‌های اصلی هرمزگان در سال جاری
  • دنیای اقتصاد : در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • رشد ۱۰۶۹ واحدی شاخص کل بورس
  • گزارش روزانه بورس ۵ اردیبهشت؛ رشد ۱۰۶۹ واحدی شاخص کل
  • خبر خوش بانک جهانی برای ایران
  • آذری جهرمی: ترمز تشدید نارضایتی عمومی را بکشید؛ فردا نگویید توطئه دشمن بود
  • رشد ۳۹۰۰ واحدی صبحگاهی شاخص کل با انتشار یک خبر مثبت