Web Analytics Made Easy - Statcounter

فدراسیون فوتبال در مواجهه با تهدید فیفا و احتمال تشکیل کمیته عادی‌سازی که مورد بحث است، می‌تواند با حذف وزیر ورزش و جوانان از این بحران عبور کند. ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۱ ورزشی فوتبال ایران نظرات - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، هفته گذشته نامه فیفا در خصوص اساسنامهِ در دست اصلاح فدراسیون فوتبال به فدراسیون ارسال شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در نامه فیفا ایرادهای مطرح شده نسبت به اساسنامه، عدم تطبیق آن ذیل ماده‌های 14 و 15 اساسنامه فیفاست. با این حال آنچه فیفا روی آن انگشت گذاشته و تأکید کرده است، به بحث عضویت وزیر ورزش و جوانان در مجمع ارتباط دارد؛ موضوعی که به صراحت در نامه فیفا اشاره شده است.

شکل فعالیت فدراسیون فوتبال مسئله‌ای بوده که در نامه فیفا به آن پرداخته نشده، اما برای فیفا سؤال ایجاد کرده است. اینکه چرا فدراسیون قرار است در اساسنامه جدید نهاد عمومی غیر دولتی محسوب شود که با مکتوب نشدن این ایراد، به نظر نمی‌رسد آنچنان دردسرساز باشد، اگر چه این احتمال وجود دارد که در آینده چنین اتفاقی رخ دهد.

با این حال فیفا بارها اعلام کرده به قوانین داخلی کشورهای احترام می‌گذارد و طبق قوانین داخلی ایران هم، تمام فدراسیون‌های ورزشی، نهاد عمومی غیر دولتی هستند. این قانون شامل فدراسیون فوتبال هم می‌شود و به همین جهت بعید است که فیفا مشکلی در این راه ایجاد کند. از جهتی فدراسیون فوتبال و مجموعه ورزش کشور هم به هیچ وجه تمایلی به از دست دادن این بند ندارند و در این خصوص در مذاکرات با فیفا به دنبال حل این مسئله هستند  و به نظر می‌رسد در این باره کوتاه نمی‌آیند.

آنچه می‌تواند در این مسیر، چالش ایجاد کند، به موضوع عضویت وزیر ورزش و جوانان در مجمع فدراسیون فوتبال باز می‌گردد. طبق آنچه اعلام شده اعضای 75 نفری مجمع در اساسنامه جدید افزایش پیدا خواهد کرد و گویا تعداد آنها به 90 نفر رسیده، از همین‌رو حضور وزیر ورزش به عنوان یک شخص با جایگاه حقوقی تأثیر چندانی در مجمع و به خصوص انتخابات ندارد و یک رأی در 90 رأی، نمی‌تواند تأثیر چندانی بگذارد. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود فدراسیون فوتبال با حذف عضویت وزیر ورزش و جوانان از اساسنامه در دست اصلاح خود، بهانه‌ای به دست فیفا ندهد که فدراسیون به سمت تشکیل کمیته عادی‌سازی برود. در این صورت مهمترین چالش پیش‌روی فوتبال برداشته خواهد شد.

در عین حال صحبت‌هایی مبنی بر تعلیق فوتبال ایران مطرح می‌شود که در حال حاضر چنین کاری، موضوعیت ندارد. اگر اساسنامه به هر دلیلی از سوی فیفا پذیرفته نشود، «کمیته‌ عادی‌سازی» از سوی فیفا ایجاد خواهد شد. در کمیته عادی‌سازی که در ساز و کار قبلی فیفا کمیته انتقالی نام داشت، با حذف اعضای هیئت رئیسه حاکم و حفظ دبیرکل، سه نفر با انتخاب فیفا که معتمد فدراسیون جهانی باشند و سه نفر با انتخاب فدراسیون فوتبال که باید خارج از دایره نفرات فعلی هیئت رئیسه هستند، کار را در دست می‌گیرند. در مجموع 6 نفر انتخاب شده و پیگیر اصلاح و تأیید اساسنامه و برگزاری انتخابات خواهند شد تا فدراسیون فوتبال رئیس خود را بشناسد. بنابراین اگر هم بنا بر تعلیق باشد، هیئت رئیسه کنونی تعلیق می‌شود و نه فوتبال ایران.

همه این موارد در صورتی است که فدراسیون همچنان روی مواضع قبلی خود پافشاری کند، اما راه ساده انجام اصلاحاتی خواهد بود که فیفا آنها را ایراد می‌داند. ممکن است با حذف وزیر ورزش و جوانان از میان اعضای مجمع و ارسال مجدد اساسنامه، فیفا بازهم ایرادهایی را وارد کند و بازهم اساسنامه را برگشت بزند، اما به نظر نمی‌رسد ایرادهای احتمالی مانند ایراد فعلی، چالش برانگیز باشد. در حال حاضر اگر حذف وزیر ورزش و جوانان صورت بگیرد، مسائل دیگر در مذاکرات بین فدراسیون فوتبال و فیفا قابل حل خواهد بود و به نوعی فدراسیون با حذف وزیر ورزش، اساسنامه را عادی‌سازی خواهد کرد تا درگیر کمیته عادی‌سازی نشود.

فدراسیون فوتبال فرصت دارد که تا پایان هفته (روز جمعه) پاسخ فیفا را بدهد و امید می‌رود با رفع موانع موجود و تایید اساسنامه، انتخابات این فدراسیون در سریع‌ترین زمان ممکن برگزار شود.

تشکیل جلسات فشرده مسئولان فدراسیون فوتبال بابت اصلاح اساسنامه/ روزنه‌های امید برای رفع تهدید فیفاکفاشیان: چهار سال پیش پیشنهاد تشکیل کمیته برای اصلاح اساسنامه را دادم/ عزیزی‌خادم: خطر تعلیق بیخ گوش فوتبال استدادکان: وزارت ورزش اساسنامه را تنظیم می‌کند و به فدراسیون فوتبال می‌دهد/ 2 مدیر گفتند تیم ما دست تماشاگران است

 

انتهای پیام/

R35347/P1015135/S3,27/CT7 واژه های کاربردی مرتبط فوتبال وزارت ورزش و جوانان فیفا فدراسیون فوتبال ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فوتبال وزارت ورزش و جوانان فیفا فدراسیون فوتبال ایران فوتبال وزارت ورزش و جوانان فیفا فدراسیون فوتبال ایران وزیر ورزش و جوانان فدراسیون فوتبال کمیته عادی سازی حذف وزیر ورزش فوتبال ایران نامه فیفا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۰۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسروی‌وفا: توان ورزش ما بسیار فراتر از اینهاست

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: اینکه بسیاری از فدراسیون‌ها در گذشته با سرپرست اداره می‌شد و یا برگزاری مجامع با تاخیر همراه بود به بودجه ربط ندارد بلکه باید برنامه ​داشت و همدل بود و در راستای منافع ملی کشورمان حرکت کرد.

به گزارش مشرق، نشست هفتگی اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی صبح روز یکشنبه (۹ اردیبهشت ماه) در سالن جلسات کمیته ملی المپیک با حضور محمود خسروی‌وفا، رییس و سیدمناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی المپیک و مدعوین برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمدرضا تهرانی رییس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با اشاره به سوابق مسئولین این حزب نسبت به ورزش و حضور موثر چهره‌هایی همچون بادامچیان، غفوری فرد، محمدرضا یزدانی خرم و محمد مهرآیین در این عرصه، از اعضای کارگروه ورزش این حزب به عنوان نیروهای متخصص و دلسوز یاد کرد که در راستای همان اهداف گام بر می‌دارند.

وی همچنین ضمن بر شمردن پاره‌ای مشکلات ورزش، اقدامات مسئولین کمیته ملی المپیک در جهت افزایش حقوق دریافتی ورزشکاران اعزامی و مدال آوران، فعالیت‌های مستمر و موثر کمیسیون‌های مختلف و دیگر تحولات صورت گرفته در این مجموعه را چشمگیر و قابل توجه ارزیابی کرد.

در ادامه محمود خسروی‌وفا رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص تبیین سیاست‌های کلی کمیته ملی المپیک، اظهار داشت: از بدو قبول مسئولیت در کمیته ملی المپیک با چالش‌هایی مواجه بودیم، اما باید به این موضوع واقف بود که برای رفع مشکلات و کمبودهای موجود جدای از تامین بودجه و سرمایه بیش از هر چیزی نیاز به همدلی و وحدت داریم و همه باید دوشادوش همدیگر و هماهنگ با سیاست‌های کلان ورزش کشورحرکت کرد. اینکه بسیاری از فدراسیون‌ها در گذشته با سرپرست اداره می‌شد و یا برگزاری مجامع با تاخیر همراه بود این دیگر به بودجه ربط ندارد بلکه باید برنامه داشت و همدل بود و در راستای منافع ملی کشورمان حرکت کرد.

وی تصریح کرد: در همین راستا در کمیته تلاش کردیم تا با کار کارشناسی، پرداختی بودجه فدراسیون را مشخص و در موعد مقرر آنرا پرداخت کنیم تا در اجرای برنامه‌های خود با مشکل مواجه نشوند چرا که کار آن‌ها آماده سازی و اعزام به رقابت‌های قاره‌ای و جهانی برای کسب سهمیه و مدال است لذا باید مورد حمایت واقع شوند این امر خود باعث افزایش همدلی و همگرایی مجموعه ورزش کشور خواهد شد و کمیته در همین زمینه تعامل خوبی با وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون‌ها دارد تا بیش از پیش جهت داشتن وررزش قوی برای ایران قوی حرکت نماییم.

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: در کمیته هم باید جدای از تخصص گرایی با توجه به نوع خدمات ارائه شده ضمن افزایش توانمندی و امکانات، با ارائه خدمات لازم در کنار و حامی و فدراسیون‌ها باشیم. باید قبول کنیم در برهه‌ای از زمان ایراداتی در بخش فدراسیون‌ها داشته ایم به عنوان مثال بسیاری از فدراسیون‌ها با سرپرست اداره می‌شدند که همین موضوع کار را سخت می‌کرد هر چند در حال حاضر شرایط بهتر از گذشته شده در مورد بودجه فدراسیون‌ها به این موضوع اشاره کنم که پرداختی کمیته هدفمند شده، پول را به موقع می‌پردازیم و بالطبع انتظار داریم فعالیت هدفمند داشته باشند. خوشبختانه امروزه، تنش در فدراسیون‌ها به حداقل رسیده، اما برخی تنش‌ها به خاطر اطلاعات نادرستی است که از داخل به خارج ارسال می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ضمن تعامل خوبی که با وزارت ورزش و جوانان داریم با کمیته بین المللی المپیک و شورای المپیک آسیا هم تعامل خوبی داشته و تا کنون هم برای المپیک پاریس سهمیه‌های خوبی کسب شد البته عده‌ای به تعداد اندک کاروان اعزامی پاریس اشاره می‌کنند حال آنکه اگر تیم‌های والیبال و بسکتبال را که در این دوره امکان کسب سهمیه را پیدا نکردند کنار بگذاریم، کاروان اعزامی خوبی در اختیار داریم. کسب سهمیه وظیفه فدراسیون‌های ورزشی است و ما در این زمینه نقش حامی و پشتیبان آن‌ها را ایفا می‌کنیم هر چند اعتقاد دارم توان ورزش ما بسیار فراتر از اینهاست.

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: امیدوارم در آینده با برنامه ریزی بهتر و هدفگذاری دقیق شاهد نتایج بهتری باشیم و با همین تفکر یعنی داشتن کاروان کیفی پیش بینی می‌کنم در بازی‌های آینده آسیایی (ناگویا -ژاپن) نتایج بهتری کسب و حتی شانس پنجم شدن هم داریم. البته اگر مثل امسال، یعنی در سال المپیک، نیمی از بودجه کمیته المپیک را کم نکنند به همین دلیل در حال رایزنی هستیم تا مشکل برطرف شود که امیدوارم بزودی این مسئله را حل کنیم.

سیدمناف هاشمی، دبیر کل کمیته ملی المپیک و سرپرست کاروان اعزامی به بازی‌های المپیک پاریس اظهار داشت: مشکلی در پرداخت بودجه فدراسیون‌ها نداریم و حتی در سال گذشته بیشتر از مبلغ تعیین شده به بسیاری از فدراسیون‌ها پرداختی داشتیم و کمیته ملی المپیک به عنوان حامی تمام تلاشش را برای حمایت از فدراسیون‌ها انجام داد، ولی جدای از موارد فوق باید برای موفقیت از حواشی هم دوری کرد.

لازم به ذکر است در این نشست جمعی از اعضای کارگروه ورزش نیز نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در ارتباط با روند تسریع فعالیت ها، اتخاذ تمهیدات لازم جهت موفقیت در المپیک پاریس، برنامه ریزی برای ارتقای جایگاه ورزش در بازی‌های آسیایی آینده (ناگویا)، توجه بیش از پیش به مبانی فرهنگی، دیپلماسی ورزش، برون رفت از پاره‌ای چالش‌ها و موارد مختلف دیگر مطرح کردند.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسبقیان: فدراسیون شطرنج با حضور پریدر در مسیر رو به رشدی قرار گرفته/ آرامش خوبی در این رشته حاکم است
  • انتصاب مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس
  • نامه سازمان خصوصی سازی به فدراسیون فوتبال درباره مالکیت استقلال و پرسپولیس
  • کیومرث هاشمی: کسب سهمیه المپیک توسط الفتی اتفاق بزرگی برای جامعه ورزش است
  • تجلیل وزیر ورزش از ژیمناست المپین ایران
  • انتخابات آتی ژیمناستیک و بازهم تخلفات قانونی
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • هشدار فیفا به محرومیت رئال، بارسا و تیم ملی اسپانیا
  • خسروی‌وفا: توان ورزش ما بسیار فراتر از اینهاست
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود