Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@05:48:38 GMT

آیا زمان بایکوت کردن آمریکا فرا رسیده است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۷۸۱۰۸

ساعت 24-دونالد ترامپ با نادانی و جهل بی‌پایانش در حالی رهبران جهان را به دیدار چهره‌ به چهره در کاخ سفید در پایان ژوئن فراخوانده که برخلاف دیگر کشورهای جی7 هنوز نتوانسته همه‌گیری کروناویروس را تحت کنترل در آورد.

جان ففر در گزارشی تحلیلی برای  فارین پالیسی نوشت:  آیا زمان بایکوت کردن آمریکا فرا رسیده است؟

در ادامه می خوانیم:

یکی از کانون‌های شیوع این ویروس که کاخ سفید هم به آن اذعان دارد، جایی نیست جز واشنگتن دی‌سی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین به دلیل اجرای نادرست بازگشایی اقتصادی، جنوب آمریکا در حال حاضر، موج دوم شیوع –در بخش‌هایی از فلوریدا، آلاباما، آرکانزاس کارولینای جنوبی و تگزاس- اغاز شده که تا پایان ژوئن به اوج خواهد رسید چرا که ترامپ از اجرای سیاست قرنطینه برای بار دوم خودداری می‌کند. هم‌زمان، شخص رئیس جمهور از رعایت فاصله اجتماعی یا پوشیدن ماسک پرهیز دارد.

 به جز امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، هیچ یک از رهبران جهانی جی‌7 که به این نشست دعوت شده‌اند، فرصت پاگذاشتن به کانون‌های شیوع کروناویروس را نداشته‌اند، بنابراین طبیعی است که آنها نگران سلامتی‌شان باشند. اما در حقیقت آنها باید نگران سلامتی دموکراسی آمریکایی باشند. رهبران سایر کشورهای جی7 به جای دادن مشروعیت به ترامپ در صحنه جهانی- چیزی که او ناامیدانه اشتیاق داشتنش را دارد- باید به بایکوت کردن ایالات متحده بپردازند. آنها همچنین باید آمریکا را به تحریم شدن هم تهدید کنند، چون این تنها زبانی است که ترامپ آن را می‌فهمد.

پیش از این، گروه 7 این کار را علیه روسیه انجام داده است. در مارس 2014 میلادی پس از الحاق کریمه، روسیه برای یک مدت نامحدود از این گروه که آن زمان جی8 بود، اخراج شد. آمریکا، اتحادیه اروپا و چندین کشور دیگر به دلیل اقدامات روسیه در اوکراین، تحریم‌های اقتصادی را علیه مسکو اعمال کردند. بیشتر آن تحریم‌ها هنوز در جای خود باقی است.

ترامپ هیچ سرزمین خارجی را اشغال یا الحاق نکرده‌ است اما تحت ریاست جمهوری او، آمریکا چندین قانون بین‌المللی را نقض کرده، از توافق‌های بین المللی متعددی خارج شده و نهادهای دموکراتیک داخلی را یکی پس از دیگری زیر پا گذاشته است. او رئیس‌جمهوری دغلباز از یک حزب دغلباز است که بر کرسی یک قدرت دغلباز تکیه زده است.

با توجه به این که ترامپ تلاش می‌کند زنجیره اشتباهاتش را به دور دوم گسترش دهد، جامعه بین‌الملل باید این پیام را به مردم آمریکا برساند: دونالد ترامپ رهبری نامشروع است که برای کره زمین یک تهدید به شمار می‌رود. انتقاد تنها از آمریکا کافی نیست. گروه جی7 باید با امتناع از دیدار با ترامپ در واشنگتن یا هر جای دیگری، توپ را وارد زمین خودشان بکنند. آمریکایی‌ها باید کشورشان را نجات داده به نقض قوانین بین‌المللی پایان بدهند. به طور کلی سیاست‌های ترامپ در زمینه مهاجرت و پناهندگی توهین و نقضی آشکار علیه قوانین بین المللی است که طی چندین دهه تلاش همراه با شکیبایی شکل گرفته‌اند.

 ممنوعیت سفر به آمریکا از 7 کشوری که اکثریت جمعیت تمام آنها را مسلمانان تشکیل می‌دهند، اولین نقض قوانین بین‌المللی از سوی ترامپ بود. این ممنوعیت تمام کنوانسیون‌های سازمان ملل علیه تبعیض‌نژادی از جمله بیانیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیون پناهندگان را نقض می‌کند. اگر کشوری سفر مسیحیان را نقض می‌کرد، آمریکا بی‌شک پیشتاز بلوایی بود که به راه می‌افتاد و واشنگتن به نخستین خواهان بکارگیری تحریم‌ها تبدیل می‌شد. سپس جداکردن خانواده مهاجران مطرح شد که به جز نقض قوانین بین‌المللی، یک تخطی اخلاقی هم بود.

 این روند بدتر شد و در هنگامه بحران همه‌گیری، دولت ترامپ قوانین ضدقاچاق انسان در آمریکا را با اخراج صدها جوان از کشور، نقض کرد. پیش از شیوع نیز دولت ترامپ با مجبور کردن پناهندگان به دادن درخواست پناهندگی از یک کشور سوم پیش از رسیدن به ایالات متحده، اصل نان رفولمان (عدم استرداد، ممنوعیت اخراج، برگرداندن اجباری یا کوچ اجباری) در قانون پناهندگی را نقض کرده بود.
 دولت ترامپ در نوامبر 2018 میلادی تلاش کرد تا به طور کلی ورود پناهندگان به ایالات متحده از مکزیک را ممنوع کندکه دادگاه فدرال این سیاست را غیرقانونی دانست و رئیس‌جمهور را از انجام آن باز داشت. در مارس 2020، دولت ترامپ در تلاشی دیگر از همه‌گیری به عنوان دلیل تازه برای ممنوعیت ورود پناهندگان به آمریکا استفاده کرد. این اقدام با مخالفت‌هایی همراه بود اما سرانجام دولت توانست راه ورود پناهندگان را مسدود و بازگرداندن پناهندگان را شروع کند.

ترورهای هدفمند، نمونه‌ای دیگر از نقض قوانین بین‌المللی توسط دولت ترامپ است. پهپادهای آمریکایی بسیاری از افراد را ترور کرده‌اند و این مساله باعث شده که آمریکایی‌ها به شکلی خطرناک به این نقض قوانین بین‌المللی خو بگیرند. بدتر آنکه، طبق سیاستی تازه که اجرای آن از سال گذشته آغاز شده، دولت دیگر درباره تعداد حملات پهپادی و شمار تلفات غیرنظامیان ناشی از آن در خارج از مناطق جنگی فعال، از جمله پاکستان و سومالی، گزارش هم نمی‌دهد.

از آنجا که بسیاری از حملات پهپادی آمریکا خارج از مناطق جنگی انجام می‌شود، کارشناسان قوانین بین المللی مانند فیلیپ آلستون، گزارشگر ویژه پیشین سازمان ملل، باور دارند که این حملات اغلب ناقض قوانین بین‌المللی است. اغلب حملات پهپادی دولت ترامپ، دستکم تا جایی که به رسانه‌های آمریکایی مربوط بوده، بی سروصدا و گمنام انجام شده است.

هدف‌های این حملات نیز اغلب بازیگران غیردولتی بوده‌اند که آمریکا آنها را تروریست نامیده است. فقط ترور ژنرال سلیمانی از این قاعده مستثنی بود، چرا که او نماینده دولتی بود که با آمریکا در جنگ نبود. دولت ترامپ شاید ژنرال سلیمانی را یک تروریست بنامد، اما طبق قوانین بین المللی، حمله پهپادی که به کشته شدن او انجامید یک ترور به شمار می رود و اگر آمریکا در یک حمله، رئیس جمهور ایران را می‌کشت هیچ تفاوتی بین این مورد و ترور سلیمانی وجود نداشت.

سایر اقدامات نظامی دولت ترامپ هم، نقض قوانین بین المللی بوده است مانند شلیک 59 موشک تاماهاک به سوریه در 2017 میلادی که در آن ایالات متحده حتی زحمت اجازه گرفتن از سازمان ملل را هم به خود نداد. حملات موشکی سال بعد در پاسخ به استفاده رژیم سوریه از سلاح‌های شیمیایی نیز همین نقض قوانین بین المللی صورت گرفت و پیش از انجام تحقیقات لازم و قطعی شدن استفاده از سلاح‌های شیمیایی، آمریکا به حمله موشکی علیه سوریه اقدام کرد. در هیچ یک از این حملات، دولت ترامپ به حفاظت از جان غیرنظامیان سوری، اهمیتی نداد.

خارج شدن از توافقات بین‌المللی یکی دیگر از دلایل لزوم بایکوت کردن آمریکا است. دولت ترامپ با خارج شدن از توافقات گوناگون به تدریج رژیم بین‌المللی کنترل تسلیحات را که به مدت چندین دهه کارایی داشته، نابود کرده است. برجام نخستین نمونه از این توافقات است که مسیر دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای را مسدود کرده بود. پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد با روسیه و معاهده آسمان‌های باز از جمله دیگر توافقاتی است که ترامپ از آنها خارج شده است.

 از سوی دیگر، ترامپ به دنبال از سرگیری آزمایشات هسته‌ای است که گرچه به دلیل عضو نبودن آمریکا در پیمان منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای (سی‌تی‌بی‌تی)، این اقدام نقض قوانین بین المللی نیست، اما در صورت انجام چنین آزمایشی، فشار شدیدی بر 184 کشور عضو این پیمان وارد خواهد کرد.

 به جز توافقات مربوط به کنترل تسلیحات، ترامپ از معاهده اقلیمی پاریس، شورای حقوق بشر سازمان ملل، یونسکو و سازمان جهانی بهداشت هم خارج شده و تهدید به خروج از سازمان تجارت جهانی کرده است. با توجه به این تخطی‌ها، جامعه بین‌الملل چه وقت تصمیم خواهد گرفت که در برابر این حجم از حملات آمریکا از خود دفاع کند؟ با در نظر گرفتن این سه زمینه از نقض‌های صورت گرفته توسط آمریکا، بایکوت و تحریم اقتصادی کاملا توجیه پذیر است: قوانین بین المللی حقوق بشر، قوانین حاکم بر استفاده از زور و نابودی آگاهانه‌ی توافقات و نهادهای بین المللی.

 با این حال، ایالات متحده برغم تمام مشکلاتش هنوز یک بازیگر جهانی قدرتمند است و متحد شدن در برابر دولتی که مصمم است با برخی کشورها معامله و در اجرای بایکوت یا تحریم‌ها اختلال ایجاد کند، کار دشواری خواهد بود. چه بسا تلاش جامعه بین‌الملل برای ایجاد دگرشی چشمگیر در میزان محبوبیت ترامپ برای پیشگیری از رسیدن او به دور دوم ریاست جمهوری به جایی نرسد. بنابراین اگر جامعه بین‌الملل نقض متعدد قوانین بین المللی توسط دولت ترامپ را به تکرار منتشر کند، چه بسا رای‌دهندگان حامی ترامپ از انتخاب دوباره او احساس شرم کنند.

اگر جامعه بین الملل و از جمله رهبران جی 7 هم جسارت ایستادگی در برابر ترامپ را نداشته باشند، جنبش‌های عمومی و مردمی باید اقدامات غیرقانونی ترامپ را به چالش بکشند. در پیشبرد کارزاری از بایکوت، محروم‌سازی و تحریم علیه دولت ترامپ، فعالان باید از گروه‌هایی الهام بگیرند که در دهه 1980 میلادی برای نابودی رژیم آپارتاید با آفریقایی‌ها همکاری کردند.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: نقض قوانین بین المللی جامعه بین الملل ایالات متحده بایکوت کردن سازمان ملل رئیس جمهور دولت ترامپ تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۸۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است

یک کارشناس برجسته انگلیسی روی کار آمدن مجدد ترامپ در آمریکا را بخصوص خطری برای اروپای شرقی دانسته و از اروپایی‌ها خواست برای استقلال در امنیت و دفاع از خود وارد عمل شوند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بن آنسل، استاد علوم سیاسی در کالج نوفیلد دانشگاه آکسفورد و یکی از کارشناسان برجسته دموکراسی بریتانیا در گفتگویی با روزنامه دی ولت آلمان در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تحولات بین المللی غرب اقتدار خود را از دست داده است گفت: غرب نسبتا قدرت خود را از دست داده است. قبل از سال 1989، حمله به غرب توسط قدرت‌های غیر غربی، امری عادی بود. سپس اتحاد جماهیر شوروی فروپاشید و ایالات متحده آمریکا خود را به عنوان قدرت مسلط تثبیت کرد. در آن زمان، بسیاری معتقد بودند که دموکراسی بالاخره پیروز شده است. اما اینطور نبود. کم کم روسیه و چین همزمان بالا رفتند و اوج گرفتند که این منجر به از دست رفتن نسبی قدرت جهانی در غرب شد، همانطور که امروز مشاهده می کنیم.

وی درباره خطرات روی کار آمدن مجدد ترامپ در آمریکا گفت: من معتقد نیستم ترامپ ساختار به اصطلاح دموکراسی آمریکا را تهدید می کند. او تصمیمی برای دور زدن کنگره یا محدود کردن حق رای نمی گیرد. اما او تهدیدی برای دموکراسی در اروپای شرقی است. او در صورت وقوع جنگ از استونی، لتونی یا لیتوانی دفاع نخواهد کرد. بنابراین کشورهای اروپایی باید وارد عمل شوند. اروپایی‌ها اکنون متوجه شده‌اند که دیگر نمی‌توانند به آمریکایی‌ها برای محافظت ازخود تکیه کنند. اروپای ها باید سال ها پیش، زمانی که ایالات متحده قبلاً در این باره شکایت می کرد، درباره معنای آن بحث می کردند. اما هیچ کس این شکایات را جدی نگرفت.

وی در ادامه همچنین به افزایش محبویت احزاب راست پوپولیستی در آستانه انتخابات اروپا پرداخته گفت: بسیاری از نارضایتی ها و بی اعتمادی در غرب از این واقعیت ناشی می شود که رشد اقتصادی در اکثر کشورها برای دو دهه راکد بوده است. سیاست ما در این شرایط منفی‌تر و توزیع‌کننده‌تر می‌شود. با توجه به این موضوع، خوشحال کردن مردم بسیار دشوار است، زیرا همه معتقدند که زندگی برای آنها سخت تر از والدینشان است.

ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشتترامپ محدودیت‌های جدید در پرونده کلاهبرداری خود را پذیرفت

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بحرینی: چندجانبه‌گرایی ستون اساسی برای تقویت صلح است
  • واکنش وزارت خارجه به ادعای آمریکا علیه شرکت‌های ایرانی
  • شیخ‌احمدی: داوری ژیمناستیک ایران به سطح بین‌المللی رسیده است
  • واکنش وزارت خارجه به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • کنعانی ادعا‌های بی‌اساس دولت آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی را محکوم کرد
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • آقای گل تاریخ فرانسه قدم در راه مسی گذاشت!‏
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت