Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان البرز یکی از مهاجر پذیرترین استان‌های کشور به شمار می‌آید که توجه به ارتقاء سرانه آموزشی و تأمین زیرساخت‌های لازم تا کنون مغفور مانده است، از این رو منجر شده تا سرانه آموزشی البرز از استان‌های محروم نیز پائین تر باشد.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، استان البرز با توجه به موقعیت جغرافیایی که در آن قرار گرفته است و همجواری با پایتخت یکی از استان‌های مهاجر پذیر کشور به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین وجود ظرفیت‌های شغلی در این استان و نزدیکی به مراکز سیاسی و تجاری کشور از دیگر دلایلی است که منجر شده روزانه تعداد مهاجرین به البرز افزایش یابد.

این شرایط به شکلی ادامه پیدا کرده که در سال حدود80 هزار نفر به جمعیت استان البرز افزوده می‌شود. این تعداد جمعیت گسیل یافته به استان علاوه بر تراکم جمعیت، ترافیک، حاشیه نشینی و آسیب‌های اجتماعی پس از آن مشکلاتی دیگر را با خود به همراه داشته است.

آماده نبودن زیرساخت‌های استان البرز برای جذب مهاجرین منجر شده تا در سرانه‌های فرهنگی، فضای سبز، آموزشی، ورزشی، پارک‌ها و بسیاری دیگر دچار کمبور شود.

در این گزارش هدف بررسی سرانه‌های آموزشی استان البرز و شرایط مدارس این استان است.

35 درصد از مدارس البرز فرسوده است/کمبود 8200 کلاس درسی تا به الان

با توجه به اینکه میزان سرانه آموزشی کشور ۵/۲۸ متر مربع است اما استان البرز با ثبت آمار ۳/۱۷ متر مربع سرانه آموزشی، از فقیرترین استان‌های کشور به شمار می‌رود.

با این تفاسیر بنا به مباحث مطرح شده توسط مسؤولین ذیربط استان البرز در حال حاضر با کمبود 8 هزار و 200 کلاس آموزشی مواجه شده است.

مجموعه آموزشی استان با هدف ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان موجود و جبران ضعف‌ها اقدام به دوشیفته کردن 50 درصد از مدارس استان البرز کرده اند، همچنین کلاس‌های درسی مدارس دولتی با جمعیتی بالغ بر 40 دانش آموز خدمات ارائه می‌دهند که تمامی این موارد موجب کاهش بهره وری در میان قشر محصل استان خواهد شد.

در این میان تعداد بیشتر مدارس یاد شده فرسوده هستند و استانداردهای لازم را برای برگزاری کلاس درس ندارند، بلکه نیازمند نوسازی و یا تخریب و بازسازی هستند.

نکته ای که بیش از تمامی موارد ذکر شده موجب به صدا در آمدن زنگ خطر در حوزه آموزشی استان البرز می‌شود، افزایش 3.7 درصدی جمعیت دانش آموزشی به صورت مداوم در طول یک سال است. با این تفاسیر به نظر می‌رسد رسیدگی به مشکل البرز در حوزه آموزشی نیازمند عزم جدی و توجه مسؤولان کشوری است.

در این رابطه سالار قاسمی، مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز، به خبرنگار فارس در کرج، با اشاره به اینکه بیش از 35 درصد از مدارس استان البرز فرسوده است، گفت: ما سعی کردیم با هدف ارائه مطلوب خدمات آموزشی به جامعه هدف خود، اعتبارات ملی را بیش از گذشته جذب کنیم و خوشبختانه موفق شدیم در سال گذشته با تکمیل پروژه‌های نیمه کاره رها شده، هزار کلاس درسی به سرانه آموزشی استان البرز اضافه کنیم.

وی تصریح کرد: عدم ساماندهی فضاهای آموزشی یکی از معضلاتی است که این حوزه را به چالش کشانده است، به طوریکه مدارس در روستاها طی چند سال اخیر متروکه شده است.

قاسمی با بیان اینکه مهاجر پذیر بودن استان البرز و تراکم جمعیتی این استان در سال‌های اخیر منجر شد تا سرانه آموزشی البرز از استان‌های محروم کشور همچون سیستان و بلوچستان عقب بی افتد، ادامه داد: البته بهبود سرانه آموزشی سیستان و بلوچستان پس از راه‌اندازی کارگروه ویژه کشوری ممکن شد، که با رایزنی‌های انجام شده مقرر شد کارگروه ویژه کشوری برای بهبود فضای سرانه  آموزشی در استان البرز با حضور وزیر آموزش و پرورش، رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور و نماینده سازمان برنامه و بودجه تشکیل شود و فعالیت خود را آغاز کند.

سیر نزولی اعتبارات استانی نوسازی مدارس البرز کنترل شود!/مدارس در البرز فراموش شده است

محمد دلاوریان، مدیرکل  نوسازی مدارس استان البرز در رابطه با اقدامات انجام شده توسط این نهاد در راستای افزایش سرانه آموزشی استان البرز و بازسازی مدارس فرسوده این استان، گفت: طی دو سال اخیر با رایزنی‌های فراوان اعتبارات ملی برای ساخت و نوسازی مدارس هشت برابر افزایش پیدا کرده، طی همین دو سال بیش از ۶۰ پروژه نیمه تمام تکمیل و آماده بهره برداری شده است.

دلاوریان اضافه کرد: اعتبارات بازسازی و ساخت و تکمیل پروژه‌های آموزش و پرورش در سال جاری به رقم 6 میلیارد تومان رسیده است که با توجه به سیرصعودی قیمت اقلام و تورم و گرانی‌ها رقم اعتبارات محدود است.

وی افزود: در استان البرز مدارس فراموش شده و عزم جدی برای حل معضل سرانه پایین فضای آموزشی، با توجه به رشد جمعیت دانش آموزی که در هر سال ۱۲ هزار نفر است، احساس نمی‌شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات برای ساخت مدارس جدید، نبود زمین آموزشی در استان است که هیچ ‌یک از نهادهای ذیربط مورد انتظار، حمایت و همکاری لازم جهت تامین زمین مورد نیاز را در دستور کار خود ندارند.

مدیرکل نوسازی مدارس استان البرز یادآور شد: پدیده نو ظهور  شهرک‌سازی بدون توجه به زیرساخت‌های آموزشی روزبه روز در حال افزایش است، به طوری که در حال حاضر ۱۳ شهرک مسکونی بزرگ و کوچک ساخته شده در استان در مجموع فقط ۲۴ مدرسه را ساخته و تحویل داده‌اند.

وی تصریح کرد: طبق ماده ۱۸ قانون شورای آموزش و پرورش به ازای هر ۲۰۰ واحد مسکونی احداث شده لازم است که یک واحد آموزشی ساخته و تحویل شود که تحقق این موضوع بار بزرگی از روی دوش استان البرز بر خواهد داشت.

ساخت 9 مدرسه در مناطق محروم استان البرز به صورت سالانه/شهرداری‌ها زمین بدهد ما مدرسه می‌سازیم!

همچنین حسن مهرانی، مدیر عامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان البرز، به خبرنگار فارس گفت: مجمع خیرین مدرسه ساز استان از سال 1387 شروع به فعالیت کرده است و تا سال 1399 با مساعدت خیرین 250 مدرسه تازه ساخت را تحویل مراکز آموزشی داده است.

وی ضمن اشاره به رتبه چهارم استان البرز در ساخت مدارس توسط مجمع خیرین گفت: هر ساله حدود 9 پروژه در مناطق محروم و کم برخوردار البرز در دست ساخت است و قدم‌های بزرگی برای افزایش سرانه ی آموزشی برداشته شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر مشکل اصلی ما نبود زمین برای برپایی پروژه‌های جدید است و اگر زمین از طرف شهرداری‌ها و سایر نهادها و دستگاه‌ها در اختیار مجمع قرار بگیرد افراد زیادی دست به نقد آماده احداث مدارس جدید هستند.

با توجه  به فقر خدمات آموزشی و رشد جمعیت سالانه استان، انتظار می‌رود که با یک عزم ملی و توجه و برنامه ریزی ویژه در سطح مقامات عالی کشوری از جمله نهاد ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه و تلاش بی وقفه مسؤولان استانی و مساعدت آنها در اهدای زمین جهت ساخت مدارس، دانش آموزان استان که سرمایه‌های بالقوه انسانی هستند، با بهبود خدمات آموزشی و تربیتی به نیروهای بالفعل  برای کمک به رشد و پیشرفت کشور، تبدیل شوند.

در این میان نمی‌توان نقش نمایندگان مجلس را نادیده گرفت، نمایندگان مردم استان البرز در مجلس یازدهم شورای اسلامی می‌توانند با پیگیری این مسائل در راستای رفع مشکل مردم گام‌های مؤثری بردارند.

انتهای پیام/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: البرز آموزش مدارس فضای سبز آموزشی استان البرز مدارس استان البرز استان البرز آموزش و پرورش سرانه آموزشی خدمات آموزشی نوسازی مدارس منجر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۰۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظر دولت رئیسی درباره ریاست مجلس آینده از زبان معاون پارلمانی /کرسی های نمایندگی تهران اهمیت زیادی دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس‌ دولت سیزدهم درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در مجموع تکلیف ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات مشخص می‌شود که در تهران ۱۶ کرسی خالی مانده است که کرسی های تهران اهمیت زیادی دارد، زیرا نمایندگان تهران گرفتاری‌های نمایندگان شهرستان را ندارند و می‌توانند در مسائل کلان کشور و ملی نقش آفرین باشند و وقت بیشتری برای تهیه طرح ها و لوایح بگذارند. آنها می‌توانند در ترکیب هیات رئیسه مجلس و روسای کمیسیون ها تاثیر زیادی داشته باشند. این نمایندگان و سایر نمایندگان باقی مانده در دو دوم اهمیت و نقش مهمی در مجلس دارند.

وی در گفتگو با ایسنا، افزود: امیدوارم همانطور که در دور اول مردم حضور داشتند، در دور دوم هم مشارکت کنند به خصوص که در این دور انتخاب راحت تر است و در یک حوزه، مردم از بین دو نفر باید یک نفر را انتخاب کنند. بی تفاوتی سزوار نیست. مردم می توانند تحقیق کرده و فرد اصلح را انتخاب کنند. مردم کمک کنند افراد اصلح با پشتوانه رای بالا انتخاب شوند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که دولت نظری درباره ترکیب هیات رئیسه و ریاست مجلس دوازدهم دارد؟ گفت: نه، دولت به هیچ وجه به این مساله ورود نمی کند. خط مشی رئیس جمهور این بوده که در انتخابات فهرست نداشته باشد در حالیکه در دوره های قبل دولت ها اینگونه نبوده اند. دولت، انتخاب را به خود مردم واگذار کرده و مردم در انتخاب حود نشان دادند، کسانی که همراهی بیشتری با دولت دارند، پایگاه مردمی بهتری دارند.

وی در پایان گفت: امیدوارم با تعامل سازنده دولت و مجلس، کارهای اساسی انجام شود. اولویت ما اقتصاد است و به این مساله بها داده شود و لوایح یک فوریتی و دو فوریتی دولت. زودتر در دستور کار مجلس قرار گیرد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899689

دیگر خبرها

  • حسینی: دولت به موضوع انتخاب رئیس مجلس دوازدهم ورود نمی‌کند
  • نظر دولت رئیسی درباره ریاست مجلس آینده از زبان معاون پارلمانی /کرسی های نمایندگی تهران اهمیت زیادی دارد
  • ساخت ۸۲ طرح خیری در چهارمحال و بختیاری
  • ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است
  • ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در چهارمحال‌ و بختیاری وجود دارد
  • نیاز چهارمحال و بختیاری به احداث ۱۰۰۰ کلاس درس
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی به سرانه درمانی البرز افزوده می شود
  • تخصیص ۲۵۰۰ میلیارد تومان در طرح‌های آموزشی بوشهر
  • ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری رفع شد