Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@15:27:13 GMT

استاد دانشگاه: کرونا بازار سرمایه را هیجانی کرده است

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۱۶۸۵

استاد دانشگاه: کرونا بازار سرمایه را هیجانی کرده است

دکتر سیاوش جانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شیوع کرونا سطح فعالیت هایی که انجام آنها از طریق امکانات مجازی امکان پذیر است را کمتر تحت تاثیر قرار داده و حتی در برخی مواقع موجب افزایش این فعالیت ها شده است. 

وی افزود: شیوع کرونا و تلاش برای جلوگیری از شیوع بیشتر آن منجر به کاهش سطح فعالیت های اقتصادی و افزایش بیکاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی اظهار کرد: کاهش سطح فعالیت های اقتصادی و افزایش بیکاری از یک سو منجر به کاهش برخی هزینه ها از جمله هزینه تفریحات و  سرگرمی  و از سوی دیگر به دلیل کاهش درآمد بسیاری از اقشار جامعه به خصوص قشر کم درآمد جامعه منجر به کاهش مصرف شده است.

دکتر جانی همچنین گفت: تغییرات اقتصادی ناشی از شیوع کرونا برای کل کشور می توان صدق کند، البته بسته به ترکیب فعالیت های اقتصادی استان، حساسیت مردم نسبت به جلوگیری از شیوع بیماری و امکانات هر استان در انجام فعالیت ها به صورت مجازی،  میزان تاثیر پذیری اقتصاد می تواند تا حدودی از هم متفاوت باشد.

وی ادامه داد: قاعده کلی در خصوص ماندگاری تغییرات بعد از هر اتفاقی این است که اگر آن اتفاق بتواند نوع رفتار و دیدگاه مردم را تغییر دهد و به این ترتیب آن اتفاق در قاعده تصمیم گیری افراد وارد شود، تغییرات ماندگار خواهد بود و در غیر اینصورت تغییرات ایجاد شده بعد از رفع بیماری از بین می رود.

وی اضافه کرد: البته ایجاد تغییرات ناشی از هر اتفاقی به مدت زمان آن اتفاق نیز بستگی دارد هر چه دوران اتفاق بیش باشد تغییرات نیز بیشتر و دائمی تر می شوند.

 دکتر جانی تاکید کرد: در صورتی که دوران کرونا کوتاه مدت باشد، کاهش سطح فعالیت ها  و درآمد بعد از رفع کرونا در بسیاری از زمینه ها به حالت اول خود بر می گردد، اما این امکان نیز وجود دارد که در بلندمدت برخی فعالیت ها که به دلیل کرونا از بین رفته و توسط فعالیت های دیگر جایگزین شده‌اند،  احیاء نشوند. 

وی گفت: انجام حضوری برخی فعالیت ها که در دوران شیوع کرونا مجازی شده می تواند از دسته تاثیرات کرونا باشد و مهمتر  اینکه طولانی بودن ماندگاری نقدینگی در حوزه های مالی که موجب نوسانات بیشتر اقتصاد شده است شاید در حافظه فعالان اقتصادی ماندگار شود و تصمیم گیری ها را در زمینه سرمایه گذاری تحت تاثیر قرار دهد.  انجام حضوری برخی فعالیت ها که در دوران شیوع کرونا مجازی شده می تواند از دسته تاثیرات کرونا باشد و مهمتر از همه طولانی بودن ماندگاری نقدینگی در حوزه های مالی که موجب نوسانات بیشتر اقتصاد شده است شاید در حافظه فعالان اقتصادی ماندگار شود و تصمیم گیری ها را در زمینه سرمایه گذاری تحت تاثیر قرار دهد.  

وی همچنین اظهار کرد: به دلیل گسترده بودن تاثیر شیوع کرونا و البته مهمتر از آن  درک این گستردگی از سوی عموم مردم می‌تواند کرونا را به یکی از بزرگترین بحران های جامعه در دهه های اخیر تبدیل کند به خصوص اگر دوران درگیری جوامع به این بیماری طولانی باشد.

مدیر گروه اقتصاد دانشگاه پیام نور تبریز گفت: فرهنگ مردم در خصوص نحوه تعامل های اجتماعی در همه شئونات که موجب کاهش شیوع شود، امکانات غیر حضوری انجام فعالیت ها، جایگزین کردن فرایندهای جدید انجام کار به جای فرایندهای سنتی  قبل از کرونا، باید تقویت شود.  

دکتر جانی اظهار کرد: با عنایت به تحلیل انجام شده بسته به دوران درگیری جوامع به بیماری کرونا اگر دوران مذکور کوتاه مدت باشد، به رغم اینکه در برخی زمینه ها تغییراتی اتفاق خواهد افتاد اما در کل تغییرات اساسی در جوامع صورت نخواهد گرفت.

معاون آموزشی دانشگاه پیام نور تبریز گفت: اما اگر دوران درگیری به کرونا زمانبر و طولانی باشد، به طور قطع برخی فعالیت ها جایگزین برخی فعالیت ها می شود و تغییرات بیشتر و ماندگارتری اتفاق خواهد افتاد و فضای حاکم بر فضای کسب و کار متفاوت از قبل خواهد شد.

اقتصادها باید به شوک های خارجی مثل کرونا مقاوم باشند

دکتر جانی با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی در مقابله با کرونا، ادامه داد: اینکه اقتصادها باید به شوک های خارجی مثل کرونا مقاوم باشند و برای این کار موضوع شفافیت، اطلاع رسانی و خودجوش بودن عناصر فعال در اقتصادها مطرح است، موضوع تقویت نهادها و کارکرد آنها به طوری که بتوانند در مقابل شوک های خارج از سیستم، کارکرد سیستم را ترمیم و به حالت اول خود در کمترین زمان ممکن برگردانند. 

برچسب‌ها آذربایجان شرقی دانشگاه پیام نور اقتصاد کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی دانشگاه پیام نور اقتصاد کرونا آذربایجان شرقی دانشگاه پیام نور اقتصاد کرونا برخی فعالیت ها سطح فعالیت ها شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۱۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ملی روز مریانج/ ۵ هزار نفر در بازار مبل فعالیت می‌کنند

مسعود علیمحمدی عصر چهارشنبه در نشست خبری روز مریانج اظهار کرد: سال گذشته پیرو مصوبه شورای شهر ۱۴ اردیبهشت ماه به عنوان روز مریانج مصوب شد.

وی افزود: با پیگیری‌هایی که انجام داده‌ایم به دنبال ثبت ملی شهر مریانج در تقویم کشور هستیم.

شهردار مریانج با اشاره به شعار امسال گفت: امسال با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب و تأکید به مشارکت‌های مردمی در بحث اقتصاد در شهرداری مریانج ما به دنبال مباحث اقتصادی و معیشت مردم خواهیم بود.

علیمحمدی خاطرنشان کرد: یک بحث سیر مریانج و گسترش بازار مبل مریانج را برای مباحث اقتصادی پیگیری می‌کنیم.

وی با اشاره به بازار مبل مریانج بیان کرد: مریانج به عنوان ورودی همدان در کریدور غرب کشور می‌تواند مرکز خرید و فروش مبل و صادرات به عراق باشد و ارزآوری خوبی را فراهم کند.

شهردار مریانج عنوان کرد: بیش از ۵ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم امروز در بازار مبل مریانج مشغول به کار هستند و به دنبال گسترش آن هستیم.

وی با بیان اینکه بحث سیر در مریانج مغفول مانده است، گفت: باوجود ثبت جهانی سیر مریانج اما کاری برای آن صورت نگرفته و سیر مریانج مغفول مانده است.

علیمحمدی خاطرنشان کرد: المان سیر در آینده نزدیک در شهر مریانج نصب خواهد شد و به دنبال ایجاد بازار تخصصی سیر نیز هستیم.

کد خبر 6094435

دیگر خبرها

  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • تشویق شدید نکونام، در دوران پسا خطیر! (عکس)
  • دلیل اهتمام امام صادق(ع) به فعالیت‌های علمی و شاگردپروری
  • زبانزد شدن تجمل‌گرایی اشرف خواهر شاه + عکس و سند
  • در بازار هیجانی ارز خریدار ندارد
  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • ثبت ملی روز مریانج/ ۵ هزار نفر در بازار مبل فعالیت می‌کنند
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • ۹۰ درصد استارت‌آپ‌ها محکوم به شکستند/عدم بازارسنجی علمی فعالیت‌های جدید و نو