Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-26@13:22:54 GMT

اقدام موذیانه آمریکا در شورای امنیت علیه ایران

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۵۷۸۶

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، کلی کرافت در نشست خبری که در وزارت خارجه آمریکا برگزار شد، در پاسخ به این سوال که چگونه می‌خواهید محدودیت تسلیحاتی ایران را با توجه به مخالفت روسیه دنبال کنید و اینکه آنها معتقدند آمریکا نمی تواند از فرایند ماشه استفاده کند چرا که دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شده‌اند، این مطلب را مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: آمریکا در وهله نخست تمامی گزینه‌های دیپلماتیک را برای اطمینان از تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران امتحان می‌کند. وظیفه من این است که اطمینان دهم این تمدید ممنوعیت تسلیحاتی اتفاق افتد.

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد ادامه داد: از این رو، من با وزیر خارجه، برایان هوک همکاری نزدیکی دارم تا این محدودیت، تجدید شود. آنچه که به مردم می‌گویم این است که در هجدهم اکتبر(۲۷ مهرماه) همانگونه که وزیر خارجه می‌گوید، آیا می‌خواهیم روسیه به ایران سلاح بفروشد؟ اگر ممنوعیت تسلیحاتی را تمدید نکنیم، آیا می‌خواهیم چین یا هرکسی دیگر به ایران سلاح فراهم سازد یا بفروشد؟

کرافت اضافه کرد: من تاکید می‌کنم که روسیه و چین باید به اجماع جهانی علیه رفتار ایران بپیوندند. این نه تنها به مردم ایران بلکه به مردم خاورمیانه هم مربوط است. ما باید درباره عواقب پیامدهای ناخواسته این مساله فکر کنیم. کاملا وظیفه ما است که از همه گزینه‌ها برای اطمینان یافتن از اینکه ممنوعیت تسلیحاتی ایران که از سوی سازمان ملل متحد اعمال شده است، تمدید شود.

وی با تکرار ادعای ناپذیرفته شده مقامات دولت ترامپ مبنی بر اینکه هنوز در برجام مشارکت دارند، گفت: هرکسی که بتواند قطعنامه ۲۲۳۱ را بخواند روشن است که آمریکا همچنان حق ابتکار تجدید مکانیسم ماشه را درباره ممنوعیت تسلیحاتی دارد.

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در پاسخ به این سوال که قصد دارید چه زمانی پیش‌نویس قطعنامه مدنظر خود را درباره تمدید ممنوعیت تسلیحاتی علیه ایران به گردش درآورید، اظهار کرد: ما پیش‌نویس این قطعنامه را در اختیار انگلیس، فرانسه، آلمان و فکر کنم استونی و روسیه قرار داده‌ایم.

کرافت ادامه داد: تقریبا به زودی آن را در اختیار همه ۱۵ عضو شورای امنیت قرار می‌دهیم اما تلاش داریم که با دقت کار کنیم تا برای ۱۸ اکتبر آمادگی داشته باشیم. ما با اعضای مختلف شورای امنیت درحال صحبت هستیم.

وی اضافه کرد: پیش از آنکه قطعنامه را در اختیار همه اعضای شورای امنیت قرار دهیم، می‌خواهم مطمئن شوم که هرکسی بداند متعهد هستیم تا شورای امنیت اجازه ندهد این ممنوعیت در اکتبر خاتمه یابد. بنابراین آنها باید تاکید و تعهد سرسختانه مرا به مردم ایران و منطقه درک کنند و فکر می کنم آنها وقتی که بتوانند پیش‌نویس ممنوعیت تسلیحاتی را ببینند، بهتر درک کنند.

مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که بخشی از توافق هسته‌ای ایران موسوم به برجام است، ممنوعیت خرید و فروش سلاح‌های متعارف از یا به ایران در ۲۷ مهرماه ۱۳۹۹ به پایان می‌رسد.
دولت ترامپ که در هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور رسمی اعلام کرد به مشارکت خود در این توافقنامه خاتمه می‌دهد اما مایک پمپئو پس از ۲ سال و بازگرداندن تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران، مدعی شده است که هنوز بخشی از این توافق هستند.

ادعایی که با مخالفت جدی روسیه و چین به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت و برجام روبرو شده است و این تفسیر را مضحک و گمراه‌کننده دانسته‌اند.
 

ایرنا

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: قطعنامه شورای امنیت آمریکا ممنوعیت تسلیحاتی شورای امنیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۵۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه مشترک ایران و پاکستان علیه رژیم صهیونیستی

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، ایران و پاکستان با صدور بیانیه‌ای از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستند که به ماجراجویی‌های اسرائیل در منطقه پایان دهند.

در این بیانیه آمده است: از شورای امنیت می خواهیم که ماجراجویی های اسرائیل در منطقه را متوقف کند. ما از شورای امنیت می خواهیم از هدف قرار دادن تاسیسات دیپلماتیک خارجی توسط اسرائیل جلوگیری کند.

این بیانیه می‌افزاید: ما خواستار توقف فوری و بدون قید و شرط جنگ در غزه، ارسال کمک‌ها و بازگشت آوارگان هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صف‌آرایی شکست‌خوردگان، علیه ایران | آمریکا و اروپا دوباره دست به تحریم شدند
  • تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا
  • درخواست اتحادیه عرب برای اجرای قطعنامه آتش‌بس غزه
  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • سرپیچی رژیم صهیونیستی از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان علیه رژیم صهیونیستی
  • بورل: اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت درباره غزه عمل نکرده است
  • بورل: اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت درباره غزه پایبند نبوده است