Web Analytics Made Easy - Statcounter

استفاده از فضای مجازی در حوزه صنایع دستی و گردشگری تاثیر مهمی در پیشرفت همه جانبه آن دارد که در این گزارش به ابعاد مهم آن پرداخته ایم.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، از آنجایی که فضای مجازی این روز‌ها به یک پدیده جهانی تبدیل شده گسترش روز افزون آن بسترمناسبی را در زمینه کسب و کار و زندگی مردم فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



فعالیت گردشگری و صنایع دستی به عنوان یکی از مهمترین وپویا‌ترین فعالیت‌ها در جهان است. به همین دلیل استفاده از فضای مجازی در کشور‌های در حال توسعه که مشکلات و بیکاری‌های بیشتری دارند از اهمیت فراوانی برخوردار است.

استفاده از این فضا در عرصهٔ توریسم جهانی و فروش صنایع‌دستی، نقش تعیین کننده‌ای در امکان بهره‌گیری کشور‌ها از توان ظرفیتی خود را دارد.

با استدلال آمار‌های جهانی و پیشرفت سریع فناوری در آینده نه چندان دور کشور‌های فاقد زیرساخت‌های مناسب در زمینه ارتباطات و فضای مجازی عملاً از چرخهٔ رقابت‌های جهانی و منطقه‌ای گردشگری حذف خواهند شد.

استفاده بهینه از فضای مجازی برای رقابت و موفقیت در فعالیت‌های گردشگری و صنایع‌دستی و زیرمجموعه آن ضروری است چراکه توانایی صنعت را در امر توسعه، مدیریت و بازاریابی محصولات صنایع‌دستی و تور‌های گردشگری به‌صورت جهانی مشخص می‌کند و باعث می‌شود که سیستم‌های اطلاعاتی، مدیریتی و مخابراتی خدمات بهتری را برای توریسم و علاقه‌مندان به صنایع‌دستی به کار بگیرند.

گردشگری مجازی و فروشگاه‌های مجازی صنایع‌دستی طی چند سال اخیر پیشرفت‌بسیاری داشته اند. آمار بالای گرایش کاربران اینترنتی به سمت گردشگری الکترونیک و خرید و فروش صنایع‌دستی در فضای مجازی دلیل مستندی بر این موضوع است. همچنین با استفاده از این فضا اموراتی همچون رزرو خدمات اسکان و حمل‌ونقل و خرید برخی از کالا‌های مرتبط به گردشگری و صنایع‌دستی امری کاملاً طبیعی شده است.

فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب برای استفاده سریع و آسان برای اتصال به اینترنت و شبکه‌های گسترده اطلاعات برای گردشگران و علاقه‌مندان به صنایع‌دستی از مزایایی است که در روند رشد موضوع گردشگری و صنایع‌دستی تاثیر بسزایی دارد.

وقتی که گردشگری و صنایع‌دستی در چارچوب فضای اینترنتی به کار گرفته می‌شود می‌تواند ابزاری کارآمد باشد تا یک علاقه‌مند به گردشگری و صنایع‌دستی در زمان کوتاه و با هزینه کم و با یک برنامه هدفمند و هدایت‌گر به مکانی خاص مسافرت کند و یا صنایع‌دستی موردعلاقه خود را خریداری کند.

می‌توان گفت که توسعهٔ فضای مجازی و توسعهٔ گردشگری و صنایع‌دستی وابسته به هم هستند. فعالان در عرصه گردشگری و صنایع‌دستی از طریق توسعهٔ بازاریابی به‌وسیلهٔ امتیازات فضای مجازی می‌توانند به عملکرد بالاتری دست یابند چراکه فضای مجازی و شبکه‌های ارتباطی ابزار‌هایی را ایجاد می‌کنند که باعث تکامل عرضه و تقاضا می‌شود و بهره‌گیری از آن باعث می‌شود تا فعالیت‌ها در عرصه گردشگری و صنایع‌دستی گسترش و تسهیل شود.
پیشرفت گردشگری در گرو فضای مجازی

محمد میرانی فعال حوزه گردشگری در گفتگو با خبرنگارحوزه حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد:متاسفانه در سال‌های اخیر علی رغم تاکید وزارت میراث فرهنگی و گردشگری مبنی بر تبلیغات در فضای مجازی در حوزه گردشگری همچنان شاهد کم کاری‌هایی در این زمینه هستیم.

فعال حوزه گردشگری در ادامه گفت:ما شاهدیم که بسیاری از کشور‌های پر مخاطب و پر توریست در دنیا علی رغم عدم نیاز در این حوزه بازهم مشتاقانه از کاربرد‌های مهم فضای مجازی استفاده می‌کنند. چرا که این روز‌ها مردم بیشترین ارتباط را با تلفن همراه خود دارند و از قابلیت‌های آن بیشتر استفاده می‌کنند. به همین دلیل فضای مجازی نقشی موثر در پیشرفت این موضوع دارد.

میرانی بیان کرد: متاسفانه شاهد این مسئله بودیم که در بخش دولتی کم‌تر از این ظرفیت استفاده شد، اما در بخش خصوصی مانند بسیاری از شرکت‌های بزرگ گردشگری و آژانس‌های هواپیمایی با هزینه‌های شخصی خود در این زمینه کمی پیش رفتند.

او افزود:فضای مجازی در این ایام کرونایی کمک شایانی به حوزه گردشگری کرد چرا که ما توانستیم با استفاده از این فضا و ساخت کلیپ‌ها و معرفی مکان‌های گردشگری کشور بسیاری از مردم دیگر کشور‌های دنیا را به سوی خود جذب کنیم.

فعال حوزه گردشگری مطرح کرد: فضای مجازی این روز‌ها به عنوان یک اصل مهم و کاربردی شناخته می‌شود چراکه مخاطبان بسیاری را در زمان کم و با سهولت بیشتری با امکانات و مکان‌های گردشگری کشور‌ها آشنا می‌کند.

او گفت:برای پیشرفت و استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی نیازمند یک عزم ملی و دولتی و بخش خصوصی هستیم تا منجر به رشد گردشگری در کشور شود.
در حوزه صنایع دستی از علم روز دنیا عقب هستیم
نیما ذاکری فعال حوزه صنایع دستی در گفتگو با خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: متاسفانه در مباحث مربوط به علم روز و استفاده از فناوری‌ها و تکنولوژی‌های مربوط به این بخش از دنیا عقب هستیم.

فعال حوزه صنایع دستی در ادامه گفت: ما در بخش صنایع دستی از هیچگونه امکانات مورد استفاده در فضای مجازی بهره‌مند نیستیم حتی در همین ایام کرونا که بسیاری از بخش‌ها توانستند در این موضوع پیشرفت داشته باشند قشر هنرمند صنایع دستی از آن محروم بودند.

ذاکری افزود: در ایام کرونا عده‌ای از هنرمندان در این بخش با همکاری هم توانستیم تنها با ایجاد کمپینی فعالیت‌هایی را در زمینه فضای مجازی بدون هیچگونه حمایتی از جانب دولت انجام دهیم تا بتوانیم حداقل کمکی به هنرمندان کرده باشیم تا بتوانند محصولات خود را به فروش برسانند.

او بیان کرد: فضای مجازی برای ما فعالان صنایع دستی محیطی ارزشمند است که نیاز به آموزش‌های صحیح و کاربردی دارد که حتی کوچکترین اقدامی در این زمینه انجام نمی‌شود.
بستر مناسبی برای استفاده از فضای مجازی نداریم
شهرام امیری یکی دیگر از فعالان حوزه صنایع دستی در گفتگو با خبرنگار حوزه حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: متاسفانه هیچگونه بستر مناسبی جهت استفاده از فضای مجازی برای فروش محصولاتمان وجود ندارد حتی زمانی هم که می‌خواهیم این کار را انجام دهیم جلوی این کار از طریق وزارت صمت گرفته می‌شود و مانع ما می‌شوند.

امیری عنوان کرد: می‌دانم که بسیاری از شرکت‌ها به صورت فعالیت‌های شبکه‌ای و شرکت‌هایی از این قبیل قصد فروش صنایع دستی را داشتند که از فروش آن‌ها جلو گیری شد.

فعال حوزه صنایع دستی بیان کرد: وقتی صحبت از فروش محصولات ایرانی و تولید داخل می‌شود فکر نمی‌کنم محصولی با ارزش‌تر از صنایع دستی وجود داشته باشد چراکه تماما ایرانی و حاصل فرهنگ و تمدن قشر فرهنگی ایرانی است.

او افزود: امسال که سال جهش تولید است از حمایت تولید کنندگان هیچگونه خبری نیست و تنها داریم اسم آن را یدک می‌کشیم. ما در بحث تولید با مشکلی مواجه نیستیم، اما در زمینه فروش آن با مشکلات و چالش‌های بسیار زیادی دست و پنجه نرم می‌کنیم که به نظر من فضای مجازی و ایجاد بستر مناسب برای استفاده از آن می‌تواند کمک بسیاری به ما کند.

با توجه به تمام مسائل و مشکلات گفته شده از سوی کارشناسان باید ببینم که آیا اقدامات موثر از سوی وزارت گردشگری انجام می‌پذیرد یا خیر؟

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صنعت گردشگری جهانگردی فضای مجازی استفاده از فضای مجازی گردشگری و صنایع دستی حوزه صنایع دستی صنایع دستی صنایع دستی فضای مجازی حوزه گردشگری صنایع دستی گروه فرهنگی فعالیت ها فعال حوزه کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۶۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان