Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-26@13:12:24 GMT

آثار مثبت منطقی شدن نرخ فولاد مشهود و مداوم است

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۵۴۱۲

آثار مثبت منطقی شدن نرخ فولاد مشهود و مداوم است

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، سیدرسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد با انتقاد از سیاست سابق قیمت‌گذاری دستوری برای فولاد در بورس کالا، گفت: برخی از مسئولان تصور می‌کنند که با تعیین سقف و کف قیمت‌ها می‌توانند نرخ فولاد را تعدیل کنند؛ اما برخلاف این سیاست گذاری اشتباه، اگر قیمت را بازار تعیین کند، دیگر با افزایش غیر منطقی مواجه نخواهیم بود؛ چرا که بازار به صورت مداوم در حال جست وجوی قیمت واقعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: تا قبل از سال ۱۳۹۶ یعنی زمانی که هنوز قیمت‌گذاری فولاد دستوری نشده بود، تولیدکنندگان ایرانی ارزان‌ترین فولاد جهان را در اختیار مشتریان داخلی قرار می‌دادند.

وی با بیان اینکه حذف مداخله قیمتی در بازار فولاد به کاهش نرخ منجر شده است، گفت: از وقتی بازار از سیاست سقف قیمتی آزاد شده، عرضه و تقاضا قیمت‌ها را تعیین می‌کند و انگیزه سوءاستفاده از تفاوت قابل توجه قیمت دستوری و آزاد از بین رفته است؛ ضمن اینکه بعد از جلوگیری از قیمت‌گذاری دستوری در بازار بورس فولاد، تأثیرات مثبت این اقدام مشاهده و قیمت‌ها در بازار آزاد تعدیل شد.

خلیفه سلطانی نگرانی‌ها در مورد افزایش افسارگسیخته قیمت فولاد را غیر قابل اعتنا دانست و افزود: میزان تولید فولاد در کشور مناسب است، به طوری که مصرف سالانه فولاد در کشور نزدیک به ۱۵ میلیون تن است، این در حالی است که هدف صنایع فولاد برای تولید سال جاری نزدیک به ۳۰ میلیون تن خواهد بود. آزادسازی نرخ منجر به عرضه حداکثری مقاطع تولیدی در بازار و به تدریج تعدیل قیمت‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: با بررسی آمار تولید و مصرف فولاد در سال‌های اخیر، می‌توان ثبات نسبی نظام عرضه و تقاضا را پیش‌بینی کرد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران وضعیت تولید مقاطع طویل فولادی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: میلگرد و تیرآهن به میزان کافی در کشور تولید شده و فعالان اقتصادی و مردم نباید نگران کمبود و گرانی بی‌مورد این محصولات باشند.

خلیفه سلطانی با تاکید بر اهمیت همکاری مسئولان دولتی و فعالان بخش خصوصی در فولاد اظهار داشت: تمامی دست‌اندرکاران صنعت فولاد می‌بایست شرایطی را ایجاد کنند که خرید و فروش فولاد در کشور به ساده‌ترین شکل ممکن انجام شود و علاوه بر آن مناسبات لازم برای صادرات این کالا نیز روان و پرسرعت باشد.

وی افزود: شرایط باید به گونه‌ای باشد که جذابیت سرمایه‌گذاری در بخش فولاد افزایش یافته و در نتیجه کمبود تولید ورق فولادی نیز پایان یابد.

به گفته وی، همانطور که افسار گسیختگی قیمت‌ها قابل قبول نیست، کنترل نادرست و دستوری قیمت‌ها نیز منطقی به نظر نمی‌رسد و بر همین اساس تعادل نظام عرضه و تقاضا نیازمند یک برنامه ریزی توزیعی منظم و مناسب است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تصریح کرد: تمامی دست‌اندرکاران صنعت فولاد مانند وزارت اقتصاد، وزارت صمت، سازمان بورس و دیگر نهادهای مرتبط صنعت فولاد به دنبال رشد و توسعه خانواده صنعت فولاد هستند و نمی‌توان گفت کسی با قصد و نیت نامناسب سعی در نابسامانی بازار دارد.

وی در همین رابطه اظهار داشت: شاید به علت ترس از رهاسازی قیمت‌ها، تصمیماتی گرفته شد که در نهایت به نفع صنعت فولاد نبود. اما امروز همه افراد معتقدند که رهاسازی قیمت فولاد با مدیریت عرضه و تقاضای بازار در مجموع می‌تواند به سود زنجیره تولید، توزیع و مصرف باشد.

خلیفه سلطانی در پایان با بیان اینکه نظام عرضه و تقاضای فولاد نیازمند اصلاح ساختاری است، گفت: به طور کلی در حوزه پتروشیمی و فولاد و بعضی دیگر صنایع نگرانی در مورد موجودی و میزان تولید وجود ندارد. اما با اصلاح رویه‌های موجود در بورس، بهین‌یاب و دیگر تنظیم کننده‌های بازار، مشکلات مربوط به ورق فولاد نیز مرتفع خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: انجمن تولیدکنندگان فولاد بورس کالا قیمت گذاری قیمت فولاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۵۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، هر روز که از بهار می‌گذرد و به تابستان نزدیک‌تر می‌شویم بر شمار میوه‌های نوبرانه‌ در بازار افزوده می‌شود. طالبی و ملون و هندوانه حالا در همه مغازه‌های میوه‌فروشی تهران دیده می‌شوند و عرضه نوبرانه‌هایی مانند توت‌فرنگی و گوجه سبز و چغاله بادام هم بیشتر شده است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران در مورد وضعیت عرضه نوبرانه‌ها در بازار به همشهری می‌گوید: در حال حاضر نوبرانه‌هایی که به تولید انبوه رسیده و عرضه آن در میدان اصلی زیاد شده است ملون، جانا و طالبی است که بر اساس نرخنامه ما قیمت هر کیلو ملون در میدان اصلی ۸ تا ۱۲ هزار تومان، جانا ۱۰ تا ۱۴ هزار تومان و طالبی ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان است.

اکبر یاوری ادامه می‌دهد: در مورد نوبرانه‌هایی مانند توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام قیمت‌ها در بازار بر اساس عرضه و تقاضاست و به دلیل اینکه هنوز به تولید انبوه نرسیده است و مورد مصرف عموم نیست قیمت آنها داخل نرخنامه میادین درج نشده است.

عرضه گسترده نوبرانه‌ها در راه است

در حال حاضر، گران‌ترین میوه‌های بازار توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام هستند. قیمت توت‌فرنگی و گوجه سبز و چغاله هنوز در نرخنامه بارفروشان تهران درج نشده اما در میدان اصلی پایتخت هر کیلو توت‌فرنگی ۸۰ تا ۱۲۰ هزار تومان، هر کیلو گوجه سبز ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان و چغاله بادام ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان است. قیمت این نوبرانه‌ها در میوه‌فروشی‌های تهران بسیار بالاتر از میدان میوه و تره‌بار است و هرچه کیفیت و موقعیت جغرافیایی مغازه میوه‌فروشی بالاتر باشد، قیمت‌ها هم گران‌تر است.

اما به طور میانگین هر کیلو توت‌فرنگی در مغازه‌های میوه‌فروشی تهران بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است که البته با توجه به گرانی آن، فروش آن در مقادیر کمتر ۲۰۰ تا ۵۰۰ گرم رایج است؛ امری که در مورد گوجه سبز و چغاله بادام هم صدق می‌کند. هر کیلو چغاله بادام هم بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان و قیمت گوجه سبز بین ۶۰۰ هزار تا یک‌میلیون تومان فروخته می‌شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران می‌گوید عرضه توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام از ۲۰ اردیبهشت‌ماه جاری افزایش پیدا می‌کند و با گسترش عرضه، قیمت این نوبرانه‌ها تعدیل و کاهشی می‌شود.

کشت هندوانه در ایران ضرر است!

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران در مورد قیمت هندوانه هم بیان می‌کند: متاسفانه هندوانه به رغم اینکه آب‌بری بسیار زیاد، قیمت بسیار پایینی دارد به طوری که در حال حاضر در میدان بزرگ قیمت هر کیلو هندوانه گرد بین ۵ تا ۱۲ هزار تومان و قیمت هندوانه‌های بیضی که بیشتر صادر می‌شوند از ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان است.

یاوری با تاکید بر اینکه سیاست‌ها در مورد کشت محصولات آب‌بر باید تغییر کند، می‌افزاید: کشت این محصولات در ایران اصلا توجیه اقتصادی ندارد و صادرات این محصولات هم به مثابه آن است که ما آبمان را صادر می‌کنیم در حالی که کشوری مانند ترکیه که منابع آبی بسیار زیادی دارد هندوانه ما را وارد می‌کند. این مسئله جای تامل دارد و باید محصولات آب‌بر از طریق کشت فراسرزمینی وارد کشور شوند.

سیب زرد درجه یک ۴۰ هزار تومان

به جز نوبرانه‌ها، قیمت سیب زرد در بازار بالاست و عرضه نوع با کیفیت آن کاهش یافته که علت آن به اتمام فصل تولید سیب برمی‌گردد. در حال حاضر سیب زرد در مغازه‌ها در انواع درجه یک، درجه ۲ و زده‌دار فروخته می‌شود و به طور میانگین قیمت نوع درجه یک آن ۸۵ تا ۹۰ هزار تومان است. سیب قرمز قیمت پایین‌تری دارد و از ۶۵ تا ۸۵ هزار تومان فروخته می‌شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران با بیان اینکه هنوز ۲۵ درصد محصولات سیب درختی در سردخانه‌ها موجود است و کمبودی وجود ندارد، می‌گوید: الان سیب زرد و قرمز در میدان بزرگ تهران از ۱۵ تا ۴۰ هزار تومان است که ۹۵ درصد سیب‌ها زیر ۳۵ هزار تومان است و قیمت ۴۰ هزار تومانی برای سیب درجه یک میانه است که حدود ۵ درصد بازار است.

علاوه بر سیب، قیمت موز هم در میادین میوه و تره‌بار تهران مناسب است. موز در ۳ نوع اکوادور، فیلیپین و هندی موجود است که موز اکوادور با قیمت پایه ۷۵ هزار تومان، موز فیلیپین بین ۶۸ تا ۷۰ هزار تومان و موز هندی ۵۷ تا ۶۰ هزار تومان است.

تعادل در بازار پیاز

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران درمورد وضعیت عرضه محصولات تره‌بار هم بیان می‌کند:‌ خوشبختانه هیچ کمبودی در این بخش وجود ندارد. هرچند چند روز شاهد کاهش عرضه پیاز و افزایش قیمت آن به خاطر بارندگی‌های جنوب کرمان و جیرفت بودیم اما در حال حاضر این کمبود رفع شده و روند قیمت پیاز کاهشی است. به طوری که در حال حاضر هر کیلو پیاز دزفول در میدان بزرگ از ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان و پیاز جیرفت هم از ۱۸ تا ۲۳ هزار تومان است.

یاوری با بیان اینکه محصولات کشاورزی با قیمت زیر ۱۰ هزار تومان برای کشاورز هیچ توجیهی ندارد،‌ می‌گوید: در حالی که کشاورزان ما نهاده‌های کشاورزی را به دلار می‌خرند اما محصول تولیدی خود را به ریال می‌فروشند، به طوری که الان ۷۰ درصد گوجه‌فرنگی بوته‌ای زیر ۱۰ هزار تومان فروخته می‌شود و نوع درجه یک آن ۱۵ هزار تومان است که این قیمت‌ها انگیزه‌ای برای کشت سال بعد نمی‌گذارد و نهادهای بالادستی باید با اصلاح الگوی کشت به فکر آینده بخش کشاورزی هم باشند.

کد خبر 846671 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها قیمت - تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی سازمان میادین میوه و تره‌بار میوه و تره بار

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • آثار مثبت احیای واحد های تعطیل بیش از سرمایه‌گذاری‌ های جدید است
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • دلیل عرضه طلای تقلبی در بازار چیست؟
  • بررسي قيمت گوشت با قيمت هاي نامتعارف در جلسه تنظيم بازار استان
  • جدیدترین خودروی تسلا هم قیمت چینی‌های بازار ایران عرضه شد/ عکس
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • بازار لاستیک ترمز برید
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل