Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@20:36:36 GMT

کتاب نگار برنامه‌ای برای آشتی مخاطب با یار مهربان

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۶۳۷۶

کتاب نگار برنامه‌ای برای آشتی مخاطب با یار مهربان

علیرضا حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره برنامه ویدئویی «کتاب نگار»، اظهار داشت: کتاب نگار یک برنامه ویدئویی در حوزه کتاب و کتاب خوانی است که قصد دارد کتاب‌های خوب و فوق العاده در هر حوزه‌ای را بررسی کند و به کتاب خوان‌های جامعه پیشنهاد دهد.

وی افزود: کتاب نگار بی‌هوا و بر اساس تفکر یک شبه پدیدار نشده و به این زودی قصد خالی کردن عرصه را ندارد، بلکه کتاب نگار رسالت و اهدافی دارد که بر پایه آن، پس از چکش کاری‌های فراوان و هرس کردن شاخ و برگ اضافی، شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهیه‌کننده برنامه ویدئویی «کتاب نگار»، با بیان اینکه ما نهالی را در زمستان پر التهاب ۱۳۹۸ شمسی کاشته‌ایم که هرچند که جوان، لاغر و نحیف است اما شکننده نیست، ادامه داد: هسته مرکزی کتاب نگار از ۹ نفر تشکیل شده است و در حال حاضر آغازگر مسیری سخت هستیم که به همت تک تک اعضا به بهترین شکل سهل خواهد شد.

وی از جمله رسالت‌های کتاب نگار را، معرفی کتاب‌های خوب در هر حوزه (تخصصی و عمومی)، تشویق به کتاب خوانی، ترغیب به خرید کتاب و قرارگیری کتاب در سبد خرید فردی خانوادگی سازمانی و تبدیل به یک مرجع معرفی کتاب برشمرد و گفت: این برنامه ویدئویی با محوریت پخش در وب سایت آپارات تهیه می‌شود و همچنین با یک تاخیر زمانی در سایر شبکه‌های مجازی نیز فعالیت دارد.

حیدری‌ با بیان اینکه بهترین وظیفه خود را معرفی کتاب آن هم از جنس کتاب‌های خوب و فوق العاده می‌داند، گفت: کتاب نگار اعتقادی راسخ دارد، زیرا هر کتاب ارزش یکبار خوانش را دارد اما هر کتابی ارزش قرارگیری در کتابخانه‌مان را ندارد.

این تهیه کننده تاکید کرد: پیش از این اهل کتاب آثار خوب را به یکدیگر معرفی می‌کردند اما با گذشت زمان و تغییر در مدل مطالعه ما انسان‌ها و پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن موبایل به جای آنکه سر در کتاب فرو ببریم به سمت موبایل‌ها هجوم بردیم و به جای آنکه از کتاب یا حتی کتاب‌های دیجیتالی استفاده کنیم، پای گروه‌ها و کانال‌های فوکاهی نشستیم.

وی گفت: بنابراین لازم به تکرار است که وظیفه اکید کتاب نگار معرفی کتاب‌های خوبی است که در زندگی روزمره کاری، اجتماعی و یا حتی اقتصادی ما موجبات پیشرفت و ترقی را بنا می‌کنند و بانی و باعث تغییر می‌شوند، اما گستره این کتاب‌ها وسیع است.

حیدری خاطرنشان کرد: این برنامه با مطالعه دقیق کتب، آثاری را پیشنهاد می‌دهد که حتما توسط تیم کتاب نگار خوانش شده و مورد تایید این تیم است.

برچسب‌ها نهاد كتابخانه های عمومی کشور کتاب ادبیات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نهاد كتابخانه های عمومی کشور کتاب ادبیات نهاد كتابخانه های عمومی کشور کتاب ادبیات برنامه ویدئویی کتاب های خوب معرفی کتاب کتاب نگار کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۶۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)

حیدری ابهری در کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» روایت‌های کوتاهی را بر اساس منابع پژوهشی و قرآنی درباره زندگی بنیانگذار مکتب تشیع برای کودکان آورده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مجموعه‌ 14 جلدی «من اهل بیت(ع) را دوست دارم»، اثری از حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری است که تلاش دارد در بستری تاریخی، سبک زندگی اهل بیت(ع) را برای کودکان روایت کند. نویسنده برای نگارش این اثر که از سوی نشر جمال منتشر شده، به سراغ منابع متعدد قرآنی و روایی رفته است. هانیه عدالتی، فعال حوزه کتاب، در یادداشتی به معرفی هشتمین مجلد این مجموعه پرداخته؛ جلدی که در آن زندگی رئیس مذهب تشیع، امام صادق(ع) روایت شده است. یادداشت او را می‌توانید در ادامه بخوانید:

امام صادق(ع) در زمان خودشان شاگردان زیادی پرورش دادند و بسیاری از دانشمندان از اقصی نقاط دنیای اسلام برای مسائل علمی به ایشان مراجعه می‌کردند و در جلسات درس امام(ع) شرکت داشتند. کودکان و نوجوانان ما می‌توانند در علم‌آموزی و دیگر فضائل اخلاقی و تربیتی ایشان را الگوی خود قرار دهند. کتاب‌های داستانی با محوریت شخصیت و زندگی امامان معصوم(ع)، بستر تربیتی و آموزشی خوبی برای برای کودکان و نوجوان هستند. در این داستان‌ها علاوه بر اینکه کودک با امام(ع) آشنا می‌شود، به طور غیر مستقیم اخلاق و صفات پسندیده را هم می‌آموزد.

نشر جمال مجموعه‌ 14 جلدی «من اهل بیت (ع) را دوست دارم» را منتشر کرده و در هر جلد به زندگی‌نامه‌ یکی از اهل بیت (ع) می‌پردازد. نویسنده‌ این مجموعه، حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده و محقق در حوزه‌ تعلیم و تربیت کودکان است و آثار متنوعی در زمینه‌ ادبیات دینی کودکان و نوجوانان دارد.

کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» هشتمین جلد از این مجموعه است. مبنای کتاب بر پایه‌ مودت و دوستی اهل بیت(ع) است و کتاب با این جمله شروع می‌شود؛ من امام صادق(ع) را دوست دارم. بعد از آن در معرفی امام به عنوان امام ششم شیعیان به پدر و مادر آن حضرت که امام باقر(ع) و بانو ام‌فروه بودند و جایگاه والای مادر امام از زبان خودِ امام اشاره شده است. یکی از راه‌های ایجاد رابطه‌ دوستی و مودت در جان کودکان نسبت به امام، شاد کردن آنها در شادی اهل‌بیت است. اولین صفحه‌ کتاب، تصویر کودکانی است که به مناسبت 17 ربیع‌الاول که میلاد پیامبر(ص) و امام صادق(ع) است جشن گرفته و خوشحال‌اند. حُسن سلیقه نویسنده و تصویرگر کتاب، حکیمه شریفی در این رابطه ستودنی است.

دوران امامت امام صادق(ع)، همزمان با درگیری حکومت‌های بنی‌امیه و بنی‌عباس بود و این تحولات فرصتی به حاکمان وقت برای سختگیری و ایجاد محدودیت برای شیعیان نمی داد. امام صادق(ع) از این فرصت ایجاد شده استفاده کردند و علوم اسلامی را گسترش دادند و شاگردانی، عالم و دانشمند تربیت کردند. نویسنده این موضوع را به زبان ساده و قابل فهم برای کودکان توضیح داده و در نهایت دلیل معرفی کردن امام صادق(ع) به عنوان رئیس مذهب شیعه را بیان می‌کند.

زمانه زر و زور و گل محمدی!

حیدری ابهری نمونه‌هایی از سبک زندگی امام صادق(ع) در قالب روایت کوتاه آورده تا کودکان با ابعاد متفاوت زندگی ایشان آشنا شوند. در یکی از این حکایت‌ها، از کار کردن و تلاش امام برای به دست آوردن هزینه‌های زندگی، داستانی آورده است. در حکایتی دیگر ضمن آشنایی مخاطب با علم غیب امام، تأکید ایشان را بر احترام به مادر بیان می‌کند. آگاهی از مسلط بودن امام(ع) به تمام زبان‌ها قطعاً برای کودکان جالب و شگفت‌انگیز خواهد بود. در این مورد نمونه‌ای از سخن گفتن امام(ع) به زبان فارسی آورده شده است.

در نهایت، موضوع مسموم شدن و شهادت امام(ع) بیان می‌شود تا مخاطب با سیمای واقعی دشمنان اهل بیت(ع) آشنا شود و بداند که دین اسلام، آسان به دست ما نرسیده است. آخرین ساعات حیات امام صادق(ع) و سفارششان به نماز این‌چنین به تصویر کشیده شده است:

«او در آخرین ساعات زندگی اش، چشمانش را باز کرد و به خانواده‌اش فرمود: همه‌ خویشانم را نزد من بیاورید. انگار امام(ع) کار مهمی با آنان داشت. وقتی خویشاوندان حضرت آمدند، امام(ع) در مورد اهمیت نماز با آنها صحبت کرد. حضرت به آنها هشدار داد که هرگز نسبت به نماز بی‌توجه نباشند و آن را سبک نشمارند.»

در پایان کتاب معرفی مختصر و شناسنامه‌ای و سه نمونه از سخنان نورانی حضرت آمده است کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» درکتابنامه‌ رشد آموزش و پرورش معرفی شده و مناسب کودکان 8 تا 12 سال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • این برنامه‌ها را حتما بشنوید/ ضیافت کتاب خوان‌ها در رادیو
  • بهره‌گیری از بازی‌های ویدئویی در برنامه‌ریزی شهری
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • نویسنده ادبیات نوجوان باید مخاطب را با توانمندی هایش آشنا کند
  • همه آحاد جامعه به نوعی مخاطب دستگاه تعلیم و تربیت و وامدار معلمان هستند
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • «تهران ۲۰» به مطالبات مردم نزدیک‌تر می‌شود