Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@00:51:20 GMT

کولیک نوزادان؛ از پایه تا درمان

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۸۴۳۴

کولیک نوزادان؛ از پایه تا درمان

ساعت24 -اگر یک شیرخوار سالم که کمتر از چهار ماه سن دارد، برای مدتی نسبتا طولانی درگیر حملات بی‌قراری و گریه‌های طولانی باشد، ممکن است به کولیک مبتلا شده باشد. کولیک خوش‌خیم است، ولی برای مدتی خانواده را مضطرب و خسته می‌کند. محققان در مقاله‌ای ویژگی‌های کولیک و مداخلات درمانی مرتبط با آن را بررسی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورتی که یک شیرخوار کاملا سالم با سن بین دو هفته تا چهار ماه به مدت بیش از سه هفته، هر هفته حداقل سه بار دچار حملات بی‌قراری، غرغر یا گریه به مدت بیشتر یا مساوی سه ساعت در روز شود، شیرخوار مزبور مبتلا به کولیک شناخته می‌شود. محققان در مطالعه‌ای مروری، کولیک شیرخوارگی را از پایه تا درمان بررسی کرده‌اند.

در این پژوهش آمده است: «طبق یک بررسی سیستماتیک که در سال ۲۰۱۵ انجام گرفت، شیوع کولیک نوزادان بین سه تا ۷۳ درصد متغیر بود و به طور کلی حدود ۲۰ درصد گزارش شد. با این که ماهیت کولیک خوش‌خیم و خودمحدود است و شیرخواران مبتلا از هر لحاظ کاملا سلامت بوده و تغذیه مناسبی دارند، این وضعیت عامل ایجاد اضطراب و خستگی شدید خانواده‌ها در ماه‌های اول تولد است؛ بنابراین تشخیص و درمان آن همواره حائز اهمیت است.»

در بخش دیگری از این مقاله بیان شده است: «از جمله تاثیرات دیررس کولیک شیرخوارگی می‌توان به آثار رفتاری آن اشاره کرد. به طور مثال محققان نشان داده‌اند که کودکان چهار ساله‌ای که تا سه ماهگی دچار کولیک بوده‌اند، نسبت به سایر کودکان همسن خود به لحاظ عاطفی آسیب‌پذیرتر هستند.»

نویسندگان این مقاله در بخش دیگری از این پژوهش می‌گویند: «در راستای مطرح شدن وجود احتمالی ارتباط بین میکروب‌های روده و التهاب در کولیک شیرخوارگی، نقش محور مغزی-روده‌ای میکروبی در ایجاد علائم و نشانه‌های  کولیک، مد نظر محققان قرار گرفت. این موضوع، مفهومی شگفت‌انگیز است که امروزه برای اثبات آن هنوز شواهد اندکی در دسترس است و در این زمینه همچنان نیاز به تحقیقات و مطالعات بیشتری است.»

در این مقاله آمده است: «جهت تشخیص کولیک شیرخوارگی طبق آنچه گفته شده است، در صورتی که در معاینه شیرخوار هیچگونه علامت خطر یا نکته مشکوکی یافت نشود، می‌توان علائم و نشانه‌های شیرخوار را مبتلا به کولیک دانست و در این صورت گام اول برای درمان شیرخوار، اطمینان بخشی و ارائه توضیحات لازم به والدین است. در هر صورت، حمایت از والدین شیرخوار طی این دوران پراضطراب و خسته‌کننده مهم‌ترین اقدام درمانی در سیر درمان کولیک شیرخوارگی است.»

پژوهشگران در بخش دیگری از این مقاله به بررسی مداخلات درمانی موثر برای بهبود کولیک نوزادان پرداخته‌اند. بر اساس آن چه در مطالعات مختلف آمده است، این مسئله که آیا پروتئین شیر گاو مترشحه در شیر مادر می‌تواند منجر به علائم کولیک شیرخوارگی شود، مسئله‌ای است که همچنان مورد ظن و تردید باقی ‌مانده است. برخی مطالعات، رفع علائم کولیک شیرخوارگی را در شیرخوارانی که مادرانشان تحت رژیم محدودیت لاکتوز قرار گرفته‌اند و شروع مجدد علائم را با ترک رژیم گزارش کرده‌اند. در مقابل، در مطالعات دیگری هیچگونه ارتباط معنی‌داری بین محدودیت لاکتوز و رفع علائم کولیک مطرح نشده است.

در این مقاله آمده است: «نتایج حاصل از برخی مطالعات، نشان‌ داده‌اند که استفاده از شیر خشک‌های تقریبا یا کاملا هیدرولیزه بر کاهش مدت گریه شیرخواران کولیکی موثر بوده است. به طور کلی از مجموعه نتایج حاصل از مطالعات فعلی چنین استنتاج می‌شود که استفاده از شیر خشک هیدرولیزه بر بهبود علائم کولیک شیرخوارگی موثر است.»

در ادامه به مداخلات رفتاری و لزوم آموزش والدین و اطمینان‌بخشی به آن‌ها اشاره شده است. در این پژوهش بیان شده است: «در یک مطالعه مروری گزارش شده است که تاثیر مداخلات رفتاری مانند قنداق کردن، تکان دادن، در آغوش گرفتن، مکیدن پستانک، سروصدا و تنها گذاشتن شیرخوار در کنترل گریه محدود است، اما ماساژ و استیوپاتی (نوعی ماساژ) باعث محدود کردن و کنترل گریه می‌شود.»

در بخش‌های پایانی این مقاله به تاثیر طب مکمل و طب انعکاسی و همچنین مداخلات دارویی پرداخته شده و آمده است: «در مجموع، با توجه به بررسی‌هایی که تاکنون انجام شده، متناقض بودن نتایج مطالعات و کم بودن شواهد، فعلا استفاده از درمان‌های دارویی جهت درمان کولیک توصیه نمی‌شود.»

نویسندگان این مقاله که در اولین شماره‌ سی‌امین دوره‌ مجله علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی منتشر شده است، هاله مسعودی، سیاوش رحیمی و گلوش توکلیان از دانشگاه علوم پزشکی مازندران و سارا احمدی بادی، شهربانو کشاورز عزیزی رفتار و سید داور سیادت از انستیتو پاستور ایران هستند.

منبع:ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: کولیک نوزادان یک شیرخوار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۸۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که این بیماری همه‌گیر تنها باعث تأخیر متوسطی در رشد نوزادان و کودکان نوپا شده است.
تحقیقات قبلی گزارش داده است که قرنطینه‌های مرتبط با پاندمی کوید 19 زندگی بسیاری از مردم، از جمله خانواده‌هایی با فرزندان خردسال را مختل کرد. با بسته شدن مدارس و مراکز نگهداری از کودکان، بسیاری از مردم از خانه کار می‌کردند و تعداد تاریخ‌های بازی و تماس‌های اجتماعی کاهش یافت و زندگی روزمره تغییر کرد.

محققان در 22 آوریل در مجله JAMA Pediatrics گزارش دادند که تجزیه و تحلیل بیش از 50000 کودک 5 ساله و کمتر نشان داد که این بیماری همه‌گیر تنها آسیب جزئی در رشد آنها ایجاد کرده است.

سارا جانسون، مدیر مرکز رالز برای ادغام بهداشت و آموزش در جانز هاپکینز گفت: «به طور کلی متوجه شدیم که با وجود برخی تحول‌ها، آنقدر تغییرات بزرگی رخ نداده است، و این یک یافته واقعا مهم و اطمینان بخش است. »

همه کودکان تحت اندازه گیری رشد کودک قرار گرفتند که به طور معمول به عنوان بخشی از مراقبت‌های کودکان جمع‌آوری شده بود. محققان نمرات کودکان نوپا را قبل و در طول همه گیری، از سال 2018 تا 2022 مقایسه کردند.

آنها حدود 3 درصد کاهش در مهارت‌های ارتباطی، 2 درصد کاهش در مهارت‌های حل مسئله و 2 درصد کاهش در مهارت‌های فردی و اجتماعی مشاهده کردند. مهارت‌های حرکتی کودکان نوپا به هیچ وجه آسیب نمی‌بیند.

محققان با نگاهی به نوزادان کمتر از 1 سال، کاهش 3 درصدی در مهارت‌های ارتباطی و کاهش 2 درصدی در حل مسئله را دریافتند.

 
جانسون گفت: «ما فکر می‌کردیم که ممکن است نوزادان تأثیر کمتری نسبت به بچه‌های بزرگ‌تر داشته باشند، با توجه به اینکه بسیاری از مراقبان ممکن است زمان بیشتری را در خانه با بچه‌های کوچک خود سپری کرده باشند. اما همان چیزهایی را در نوزادان دیدیم که در بچه‌های بزرگتر مشاهده کردیم.»

محققان همچنین دریافتند که نگرانی مراقبان در مورد فرزندانشان در طول همه‌گیری تنها اندکی افزایش یافته است. محققان خاطرنشان کردند که در حالی که این نتایج آرامش‌بخش هستند، تأثیر همه‌گیری بر توسعه بلندمدت نامشخص است.

جانسون در مصاحبه‌ای گفت: «برای ما مهم است که به کودکان در تمام سنین از نظر رشد توجه داشته باشیم، بنابراین می‌توانیم بفهمیم که آیا این تغییرات پیامدهای طولانی‌مدتی برای کودکان دارد یا چالش‌های جدیدی با افزایش سن کودکان پدیدار می‌شوند یا خیر. مطالعاتی مانند این می‌تواند به آماده شدن برای بحران‌های بهداشت عمومی آینده کمک کند. این نتایج همچنین اهمیت متخصصان اطفال رفتاری رشدی را نشان می‌دهد که برای ارزیابی و درمان کودکانی که رشدشان کند یا متوقف شده است آموزش دیده‌اند.»

دیگر خبرها

  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • امیریه دامغان میزبان پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان می شود
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید