Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24 -معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: عملیات مبارزه با آفات و بیماری‌ها درسطح ۲۰ هزار هکتار از مزارع استان اجرا شد که نتیجه خوبی در حفظ کیفیت‌ محصول‌های کشاورزی به دنبال داشت.

محمدعلی سلامی روز یکشنبه  در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در راستای حفظ مزارع کشاورزی استان و جلوگیری از خسارات ناشی از آفات، برنامه منسجم مبارزه با آفات و بیماری‌ها از اسفندماه سال گذشته در قم آغاز شد و در بخش‌هایی همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اجرای عملیات مبارزه با آفات و بیماری‌ها به‌صورت گسترده در سطح زمین‌های کشاورزی استان علاوه بر جلوگیری از خسارت‌های فراوان،‌ موجب شده است که کشاورزان محصول بهتری داشته باشند.

وی ادامه داد: طی دو سال اخیر میزان بارش‌ها در قم بیشتر شده و همین موضوع عاملی برای گسترش آفات و بیماری‌ها در سطح مزارع است که با طرح‌های پیشگیرانه همچون اجرای برنامه مبارزه با آفات تلاش شد این مساله در استان مدیریت شود.

سلامی گفت: با تلاش‌های صورت گرفته توسط کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم و همکاری خوب کشاورزان استان، روند اجرای برنامه مقابله با آفات و بیماری‌ها در قم مطلوب بود و بسیاری از محصول‌های کشاورزی به‌خصوص غلات از خسارت‌های سنگین درامان ماندند.

وی بیان کرد: مبارزه با آفات یک کار تخصصی است که اگر در زمان و مکان مناسب صورت نگیرد،‌ تأثیرگذاری لازم را ندارد و اکنون این برنامه در قم با استفاده از جدیدترین روش‌ها صورت می‌گیرد تا علاوه بر از بین بردن آفات و بیماری‌ها،‌ کمترین آسیب احتمالی را برای محیط‌ زیست داشته باشد.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: جهاد کشاورزی آفات و بیماری ها مبارزه با آفات هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۸۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل و تگرگ، جان مزارع کازرون را گرفت + تصاویر

حمید رشیدی مدیر جهادکشاورزی شهرستان کازرون بیان کرد: بر اثر بارندگی و تگرگ روز جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه، محصولات و زیر ساخت‌های کشاورزی شهرستان همچون مزارع گندم، سبزی و صیفی و جاده‌های بین مزارع دچار آسیب‌های شدید شده اند.

او تصریح کرد: برابر بازدید‌های به عمل آمده توسط کارشناسان جهاد کشاورزی، سطوح خسارت دیده شامل گندم آبی ۶ هزار هکتار، گندم دیم ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار، گوجه فرنگی ۸۰۰ هکتار، هندوانه ۱۷۰ هکتار، احمدی ۱۵۶ هکتار، سایر سبزیجات و صیفی جات ۵۰۷ هکتار، مرکبات ۱۷۰ هکتار، انار ۸۴ هکتار و زیتون ۱۷ هکتار است.

مدیر جهاد کشاورزی کازرون اضافه کرد: همچنین خسارت جاده بین مزارع ۳ کیلومتر، کانال آبرسانی ۶ کیلومتر و ۹۰۰ متر قنات که از ۵۰ تا ۱۰۰ درصد برآورد شده است.  

رشیدی گفت: برای سهولت در امر برداشت محصولات کشاورزی لازم است در کوتاه‌ترین زمان ممکن، کار ترمیم و مرمت جاده‌های بین مزارع به سرعت انجام گیرد تا کشاورزان بتوانند محصول خود را به موقع برداشت کنند.

او افزود: لازم است بهره برداران بخش کشاورزی در زمان اعلام هشدار درخصوص میزان بارندگی و احتمال سیل توجه کرده و همه موارد کنترلی را رعایت کنند تا شاهد کمترین خسارت باشیم.

کازرون در فاصله ۱۲۰ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد.

دیگر خبرها

  • سیل و تگرگ، جان مزارع کازرون را گرفت + تصاویر
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • سمپاشی مزارع گندم ارومیه علیه سن غلات و علفهای هرز
  • سمپاشی ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت سن غلات
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو
  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن
  • مبارزه علیه سن مادر در ۱۸ هزار هکتار از مزارع رزن
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران