Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، حمید ظهرابی در نشست خبری که به مناسبت هفته محیط زیست به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود: در هر شهرک یک یا دو لوله اضافه می‌شود و فاضلاب از طریق این لوله ها وارد رودخانه می شود.

ظهرابی گفت: بخش عمده آلودگی که مربوط به جمع آوری فاضلاب بوده است با راه اندازی تصفیه خانه شماره ۲ شیراز در حال رفع است، بخش دیگر آلودگی از صنایع پایگاه هوایی و فرودگاهی است که به شبکه جمع آوری فاضلاب شیراز وصل کرده‌ایم و ایرادات در حال برطرف شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل محیط زیست فارس با اشاره به اینکه با همکاری دستگاه‌های قضایی موضوع در حال بررسی است؛ عنوان کرد: منشا روان آب خاکستری در سطح شهرک ها و لوله هایی که منشاء آن مشخص نیست با همکاری دستگاه قضایی پیگیری می‌شود و براساس آنچه آبفا معتقد است باید شبکه فاضلاب ایجاد شود تا از ورود  فاضلاب هایی که مخفیانه وارد رواناب می‌شود؛ جلوگیری شود.

تولید ماده غذایی در محیط غیربهداشتی و تخلیه غیر بهداشتی فاضلاب

ظهرابی در ارتباط با شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی که بخشی از ورود فاضلاب به واسطه آنها است، تصریح کرد شهرک صنعتی برنامه ای که دارد مورد تائید محیط زیست قرار نگرفته و این موضوع به دستگاه قضایی ارجاع داده شد و  منطقه ویژه اقتصادی طرحی دارد که با یک پیش تصفیه فاضلاب وارد شود تا کمتر آلودگی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در مسیر صنایعی هستند که مخفیانه اقدام به تخلیه فاضلاب در رودخانه دارند، گفت: این موارد بررسی و شناسایی شده است و همچنین اخطارهایی صادر شده و قطعاً محیط زیست به دنبال جابه جایی این واحدهای صنعتی کوچک است.

به گفته مدیرکل محیط زیست فارس درحالی این صنایع اقدام به ورود فاضلاب به رودخانه دارند  که در محیط های کاملا غیر بهداشتی ماده غذایی را در کنار رودخانه تولید می‌کنند و فعالیت تولید غذایی در این محیط غیر بهداشتی به هیچ وجه مطلوب نیست.

ظهرابی با اشاره به اینکه در این رابطه مکانیسم دیگر برای کسانی که تخلیه فاضلاب دارند، اعمال جریمه است، افزود: بر اساس قانون حفظ و احیای تالاب ها و به دلیل اینکه در نهایت این روان آب ها به مهارلو ختم می شود؛ لذا جریمه سنگین ماهیانه برای کسانی که تخلیه فاضلاب دارند در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: آلودگی ناشی از تخلیه فاضلاب در محیط روباز و کانال روان آب دغدغه‌ و نگرانی جدی ما است که در راستای رفع  آن تلاش

می کنیم.

دریاچه پریشان و بختگان در اولویت اجرای برنامه  احیای تالاب ها است

 مدیرکل محیط زیست فارس در خصوص احیای تالاب ها گفت: هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم و معتقدیم باید فارغ از چانه زنی ها حقابه تالاب‌ها مشخص شود.

ظهرابی با اشاره به اینکه حقابه تالاب ها در ستاد احیای تالاب های مصوب شده است؛ یادآور شد: میزان حق آبه مورد نیاز مشخص است  و در تالاب‌های فارس بر اساس تصمیمات ستاد حقابه تالاب‌ها در نظر گرفته می شود.

وی افزود: دریاچه پریشان و بختگان اولویت اجرای برنامه  احیای تالاب ها است و قرار است تمرکز بر احیای دو دریاچه باشد.

ظهرابی با اشاره به اینکه در حوزه تالاب پریشان یکسری بهره‌برداری هایی صورت می گیرد  که فراتر از ظرفیت دریاچه است؛ ابراز کرد: وزارت نیرو ۱۰ میلیون مترمکعب برای دریاچه پریشان تخصیص داده است و مشکلی در این پرداخت آب نداریم اما چالش زیادی دارد و باید قبل از رهاسازی با اقدام و ارزیابی دقیق زیست محیطی باشد.

وی ادامه داد: مشکلاتی که در بهره برداری از آب وجود دارد و پیامدهای منفی که برای دریاچه وزیست جانوران دارد ممکن است که این آب را به بخش کشاورزی بدهیم و حقابه از منابع آب زیرزمینی که برداشت می‌شود کسر شود.

اراده ای برای انتقال کارخانه سیمان وجود ندارد

ظهرابی همچنین در ارتباط با انتقال صنایع آلاینده کارخانه سیمان و شرکت پشم و شیشه به خارج از شهر عنوان کرد: در خصوص کارخانه پشم و شیشه فرآیند انتقال شروع شده و ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما در طول چند روز گذشته مسائل و مشکلات آلودگی داشته است که از کارخانه خواسته ایم یا بخش آلاینده را متوقف یا رفع آلودگی داشته باشد.

وی افزود: در این زمینه مهلت و اخطار بهکارخانه و مدیران داده شده است و در صورت عدم همکاری به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

مدیرکل محیط زیست فارس همچنین در رابطه با کارخانه سیمان گفت:کارخانه سیمان از دو وجه قابل بررسی  است وابتدا آلودگی است که با فیلتر ها قابل کنترل است و دوم آلودگی که امکان کنترل آن نیست .

 به گفته ظهرابی برای انتقال کارخانه سیمان در سطح مدیران اراده ای برای انتقال وجود ندارد و محل جدید در خرامه کمتر از ۱۰ درصد پیشرفت داشته است که به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

وی تاکید کرد: محیط زیست هیچ اغماضی در مورد مسائلی که با سلامتی مردم ارتباط دارد، نخواهد داشت.

دستگیری۱۶۰ شکارچی و متخلف

مدیرکل محیط زیست فارس همچنین در رابطه با وضعیت رئیس محیط زیست سروستان گفت: رئیس محیط زیست سروستان در حین ماموریت با شکارچیان متخلف و با شلیک گلوله ساچمه ای مجروح شده که تحت درمان است و برای بیرون آوردن ساچمه ها به عمل جراحی نیاز دارد .

ظهرابی در بخش دیگر صحبت هایش در رابطه با دستگیری متخلفان عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۶۰ نفر متخلف دستگیر و ۶۷ سلاح شکاری از انواع شکار پرنده، پستاندار، صید ماهی و زنده گیری حیوانات کشف و ضبط شد.

وی در رابطه با آتش سوزی هایی که در مناطق حفاظت شده گفت: در این مناطق آتش سوزی های کوچک رخ داده که به سرعت مهار شدند. همچنین موضوع حریق با توجه به برنامه‌ریزی‌ها و پیشگیری لازم با فرمانداران، بخشداران و مردم‌بومی برای مقابله با حریق صورت گرفته و همچنین از تجهیزات برای مهار آتش استفاده شده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تالاب زیست محیطی شهرداری محیط زیست کارخانه سیمان مدیرکل محیط زیست فارس احیای تالاب ها کارخانه سیمان دریاچه پریشان تخلیه فاضلاب برای انتقال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۹۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، گزارش‌های این نهاد نظارتی نشان می‌دهد که سازمان حفاظت محیط زیست از سال ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۰ صرفاً نسبت به ارزش گذاری ۲۰ منطقه از ۳۰۹ منطقه تحت مدیریت خود و از سال ۱۴۰۰ به بعد نسبت به ارزش گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستم ۵ استان کشور (کردستان، قزوین، خراسان جنوبی، لرستان و کرمان) اقدام کرده است.

این در حالی است که این سازمان مکلف بوده ارزش اقتصادی منابع زیست محیطی و جداول و حساب‌های مربوطه را محاسبه و در حساب‌های ملی لحاظ کند.

در ماده ۱۹۲ قانون برنامه پنجم، دولت (سازمان حفاظت محیط زیست) مکلف شده بود ارزش اقتصادی منابع زیست محیطی و جداول و حساب‌های مربوط را در حساب‌های ملی محاسبه و لحاظ کند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

دیگر خبرها

  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • پلمب یک واحد آلاینده غیر مجاز در ورامین
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان