Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا آهنچیان مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تشریح مزایای آموزش مجازی اشاره کرد و گفت: آموزش مجازی یکی از شیوه‌های یاددهی و یادگیری است در شرایطی مانند کرونا می‌تواند جایگزینی برای بسیاری از درس‌ها و محتواهای آموزشی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع این روش هم مانند آموزش حضوری نقاط ضعف و قوت خودش را دارد که باید این شیوه تدریس را به عنوان یک جایگزین برتر در هنگامی که آموزش حضوری امکان پذیر نیست بپذیریم.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی با تاکید بر اینکه صد درصد هدف‌های آموزش حضوری در آموزش مجازی محقق نمی‌شود،تصریح کرد:  آموزش انواع مختلفی دارد اما یکی از انواع آموزش که در ۲۰ سال گذشته ارائه شده همین آموزش مجازی الکترونیک در فضای مجازی است وبر اساس تجاربی که داریم سه چهارم اهداف یک درس را می‌توان از طریق آموزش مجازی محقق کرد و کمترین هدف‌های محقق‌شده و ضعیف‌ترین حوزه‌های آموزش مجازی دروس و اهداف عملی است.

وی با اشاره به اینکه اگر آموزش مجازی را آموزش برخط در نظر بگیریم نزدیک به ۱۰۰ درصد اهداف در چنین درسی که جنبه عملی ندارد محقق می‌شود، گفت: در حال حاضر حدود یک میلیون دانشجو از دانشگاه‌های دولتی، یک میلیون دانشگاه آزاد، حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار  دانشگاه غیرانتفاعی، ۵۰۰ هزار  دانشگاه پیام نور، ۲۰۰ هزار فنی و حرفه‌ای و بالغ بر ۳۰۰ هزار علمی کاربردی، ۲۰۰ هزار  نفر نیز از دانشگاه‌های وابسته دستگاه‌ها داریم که در مجموع حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجو می‌شوند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم افزود: بالغ بر ۲۰۰۰ واحد و مرکز آموزش عالی داریم که البته در سال‌های گذشته یک افت هم پیدا کرده است. دانشگاه‌ها در شرایط متعارف با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند. در واقع  در نظام‌های جهانی دانشگاه‌ها سطح‌بندی دارند. همین مدل جهانی در ایران هم دیده می‌شود. همانطور که دانشگاه‌های بزرگ و در رتبه‌های بالا داریم ویژگی آموزش‌های حضوری آنها در شرایط آموزش مجازی هم دیده می‌شود و این فاصله با دانشگاه‌های دیگر دیده می‌شود. 

آهنچیان در خصوص برنامه وزارت علوم برای دانشگاه‌هایی که کلاس‌های مجازی در سطح قابل قبولی برگزار نکرده‌اند نیز تاکید کرد: از زمان اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی و تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا یعنی اوایل اسفند وزارت علوم بلافاصله درگیر امر شد و تعطیلات نوروز و قبل و بعد آن کار تعطیل نبود. در کل، رویکرد، رویکرد واگذاری اختیار است. ما در تصمیم سازی به دانشگاه‌ها کمک کردیم و تصمیم گیرنده خودشان بودند. اکثر دانشگاه‌های ما دانشگاه‌های بالغ هستند. شاید برخی دانشگاه‌ها که از سطح بلوغ سازمانی مناسبی برخوردار نبودند باید از وزارت علوم یا دانشگاه‌های مادر منطقه استعلام می‌کردند و راه به هیچ وجه برای اطلاع یابی و کمک به تصمیم‌گیری دانشگاه‌ها بسته نبوده است.

به گفته وی، بیشتر دانشگاه‌های دولتی و غیرانتفاعی از بخشنامه‌ها و اسناد وزارت علوم استفاده کردند در مواردی که بخشنامه و آیین نامه‌ای با امضا و ابلاغ وزیر ارسال می‌شود همه موظف به رعایت آن هستند. ضمن اینکه مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم یک نظرسنجی گسترده در سطح ملی برگزار کرده است و اعلام شد بالای ۶۰ هزار نفر در ارزیابی شرکت کرده‌اند و نتایج آن هفته پیش رو اعلام خواهد شد وپیش بینی ما این است که بالای ۵۰ درصد دانشجویان و اساتید از آموزش‌های مجازی اعلام رضایت کنند.

آهنچیان در خصوص امکان نظارت به فعالیت مجموعه های آموزش عالی نیز گفت: مرجع نظارتی وجود دارد و مراکز نظارت این کار را انجام می‌دهند. هر استان هیات نظارت مستقل خود را دارد و دانشجویان می‌توانند پیشنهادات و انتقادات خود را به هیئت نظارت که معمولاً در دانشگاه مادر استان متمرکز است اعلام کنند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم در خصوص نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان نیز گفت: برخی دانشگاه‌ها اعلام کردند که امتحانات پایان ترم به صورت حضوری برگزار می‌شود توصیه ما حفظ سلامت دانشجویان و اساتید است.درواقع مجازی ایده آل ما نیست و اکنون در شرایط عادی نیستیم و ناگزیریم. ضمن اینکه دستاوردهای آموزش مجازی را باید محترم بشماریم. منتها وزارت علوم به علت بلوغ سازمانی، این امر را با حفظ پروتکل بهداشتی بر عهده دانشگاه‌ها گذاشته است.

آهنچیان ادامه داد: اگر دانشگاهی می‌تواند با حفظ پروتکل بهداشتی امتحان حضوری برگزار کند مشکلی وجود ندارد. اما  این امکان نیز وجود دارد به دلیل شیوع کرونا امتحانات حضوری دانشجویان در دانشگاه ها لغو شود. وزارت علوم هم تابع تصمیمات ستاد ملی کرونا است. در این مسیر اگر ستاد ملی از ما بخواهد که تجدیدنظر کنیم ما سریعاً می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم با اشاره به آخرین تصمیم گیری در خصوص شهریه این ترم دانشجویان نیز افزود: جلسات متمادی در مراکز هیات امنا در این باره برگزار شده است. شهریه را هیات امنای دانشگاه‌ها تصویب می‌کنند. به هرحال بحران نوپدید بود و کسی پیش بینی نمی‌کرد چنین اتفاقی بیفتد. جلسات هیات امنا برای تعیین شهریه سالانه برگزار می‌شود. اما در جلسات اخیر نتیجه بر این شد که دانشگاه‌ها حداکثر مدارا را با دانشجو در این زمینه داشته باشند.

به گفته وی، اما اینکه وزارت علوم راسا ورود و تعیین کند که چقدر تخفیف داده شود، مبنا قرار نگرفت. ضمن آنکه آموزش‌های مجازی آموزش‌های رایگانی نیستند. پهنای باند، تولید محتوا و … ارزان نیست. دانشگاه‌ها مخیر بودند نسبتی از شهریه را برای این ترم در نظر بگیرند ضمن اینکه این احتمال هست که مرکز هیات امنا به منظور یکپارچگی کل دانشگاه‌ها میانگینی را برای تخفیف شهریه درنظر بگیرد. مرجع این تصمیم مرکز هیات‌های امنا هستند.

آهنچیان درباره ساماندهی مراکز آموزش عالی نیز تاکید کرد: وزارت علوم فارغ از بحث دولت‌ها در سال‌های گذشته به هیچ وجه دست روی دست نگذاشته بود. پیام نور تا یک و نیم میلیون دانشجو داشته و اکنون به یک سوم کاهش یافته است یا علمی کاربردی بیش از ۱۲۰۰ مرکز داشته است که اکنون به ۵۰۰ مرکز کاهش یافته است، شمار مراکز غیرانتفاعی هم به ۳۶۰ تا ۳۷۰ مورد کاهش یافته است.

به گفته وی، آمایش سرزمینی که چند سال است معطل مانده است در واقع "عطف"، طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب سال ۱۳۹۵ است و اکنون بیش از دو سال است که وزیر علوم شخصی را به عنوان نماینده خود در این طرح تعیین کرده که مشغول کار بر روی آن است.

آهنچیان تاکید کرد: ادغام دانشگاه در منطقه‌ای با ۱۰ هزار نفر جمعیت با واکنش نهادها و دستگاه‌ها و یا خود مردم روبه‌رو می‌شود و محدودیت‌هایی دارد و به دلایل متعدد نمی‌توان یک شبه تصمیم گرفت ولی آهسته و آرام پیش می‌رویم. پیشرفت‌ها خوب بوده است و امیدواریم به نتایج خوبی برسیم.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم در پایان تاکید کرد: وزیر علوم تاکید دارد که ترم تحصیلی دانشجویان جدیدالورود از مهرماه شروع شود و بنای وزارت علوم شروع آموزش‌ها از مهر خواهد بود. شاید شرایط اضطراری کشور چیز دیگری حکم کند که آنها هم باید پذیرای موضوع باشند.

کد خبر 519019 برچسب‌ها دانشگاه‌های ایران دانشگاه - دانشجو وزارت علوم تحقیقات و فناوری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه های ایران دانشگاه دانشجو وزارت علوم تحقیقات و فناوری آموزش مجازی دانشگاه ها هیات امنا آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۹۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «بهار دیپلماسی تجاری ایران» به افتتاح ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با سخنرانی رئیس‌جمهور پرداخت و نوشت: ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، روز گذشته با سخنرانی آیت‌الله رئیسی افتتاح شد؛ نمایشگاهی که به تأکید رئیس‌جمهور مهم‌ترین نشانه و دلالت تحریم‌ناپذیری ایران است. این نمایشگاه در حالی برگزار می‌شود که پنجشنبه گذشته نیز دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا برگزار شد. اگر این تحولات را در کنار واقعیت‌های دیگری همچون سفر اخیر رئیس‌جمهور و هیأت عالیرتبه ایرانی به پاکستان و سریلانکا قرار دهیم، یا رویداد مهمی چون افتتاح سد و نیروگاه تمام ایرانی در اومااویای سریلانکا را لحاظ کنیم، همه این واقعیت‌ها از گسترده‌تر شدن مناسبات تجاری و اقتصادی ایران در جهان حکایت می‌کند. این مناسبات به معنای ریل‌گذاری صحیح سیاست دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم است که زمینه شکست سیاست تحریم و انزوای اقتصادی ایران را فراهم می‌کند. در یک نمونه، افزایش حضور و ارتباط اقتصادی، مهندسی و فناورانه ایران با کشورهای جهان نشان می‌دهد هیچ نیت و اراده غیرقانونی نتوانسته مناسبات اقتصادی ایران با کشورهای مستقل جهان را قطع کند. پیام اصلی ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران همین واقعیت است که رئیس‌جمهور نیز به آن اشاره کرد.

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «۲ شکار بزرگ انصارالله یمن در یک روز؛ پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا و نفتکش انگلیس» نوشت: آمریکایی‌ها تأیید کرده‌اند که پهپاد ۳۰ میلیون دلاری «ام‌کی و-۹ ریپر» این کشور در سواحل یمن ساقط شده است؛ انصارالله یمن هم اعلام کرده‌اند که یک کشتی انگلیسی را در جنوب‌غربی بندر «موخا» با سه موشک هدف قرار داده‌اند.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن این ‌بار بامداد شنبه اعلام کرد که پدافند هوایی این کشور یک فروند پهپاد مدرن و گران‌قیمت آمریکایی یعنی «ام‌کی و-۹ ریپر» را که «در حال انجام فعالیت خصمانه در آسمان استان صعده بود، با موشک مناسب» سرنگون کرده است. «یحیی سریع»، این را هم گفت که نیروی دریایی کشورش یک نفتکش انگلیسی را در دریای سرخ هدف قرار داد. به گفته این فرمانده جوان و محبوب، نیروی دریایی یمن نفتکش انگلیسی با نام Andromeda Star را با چند موشک در دریای سرخ هدف قرار داده است. وی تاکید کرد که هدف‌گیری با تعدادی موشک مناسب دریایی انجام شده که منجر به اصابت مستقیم شده است و «عملیات‌های نظامی ارتش یمن تا زمان پایان محاصره و جنگ علیه غزه ادامه خواهد یافت.»

پیش از این یک مقام آمریکایی گفته بود یک پهپاد «ام‌کی و-۹» در سواحل یمن ساقط شده و تحقیقاتی در این‌باره در حال انجام است. طبق گزارش شبکه آمریکایی «ای‌بی‌سی»، سه پهپاد از این نوع، از ماه نوامبر ۲۰۲۳ (آبان / آذر ۱۴۰۲) تاکنون در یمن ساقط شده‌اند که ارزش هرکدام از این پهپادها حدود ۳۰ میلیون دلار است.

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «پروفسورهای ضد اسرائیل» نوشت: تظاهرات بی‌سابقه در راستای همبستگی با فلسطینیان به بیش از ۵۸ دانشگاه، مؤسسه و دانشکده در سراسر آمریکا سرایت کرده است، اما اقدامات در برخی از این دانشگاه‌ها تأثیرگذارتر و به تبع آن واکنش پلیس هم شدیدتر بوده است. در دانشگاه اوهایو در شرق آمریکا، پلیس به دانشجویان تحصن‌کننده، حمله و شماری از آنان را بازداشت کرد. در نیویورک محوطه دانشگاه جورج‌واشینگتن مملو از چادرهایی بود که دانشجویان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه آن‌ها را نصب کردند. ضمن اینکه به دانشجویان بیرون دانشگاه اجازه ورود به محوطه دانشگاه داده نشد. همچنین در شمال ایالات متحده دانشجویان دانشگاه مینه‌سوتا به تظاهرات حمایت از فلسطین ملحق شدند و توقف نسل‌کشی را خواستار شدند. در ایالت تگزاس هم دانشجویان دانشگاه کالمر به تظاهرات ادامه دادند. شدت بازداشت‌ها در این تظاهرات به حدی بود که اعتراضات را سرکوب کرد. در دانشگاه آتلانتا در ایالت جورجیا خشونت شدید بود. نیروهای امنیتی تعدادی از دانشجویان و اعضای هیئت علمی را بازداشت کردند، اما این بار برخلاف دانشگاه کالمر، بازداشت‌ها باعث نشد تظاهرات‌ها متوقف شود. دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک در این زمینه نقش پیشرو را ایفا کرد. دانشجویان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه شب و روز دست از اعتراض نمی‌کشند. در دانشگاه نورث‌ایسترن، ۱۰۰ نفر از دانشجویان به دلیل همبستگی با غزه بازداشت شدند. در آمریکا شمار دانشجویان دستگیرشده به ۶۰۰ نفر رسیده است. دامنه این اعتراضات به اروپا هم گسترش یافته و پس از فرانسه، دیروز پلیس آلمان به سمت محل تجمع معترضان حامی فلسطین در مقابل دفتر صدراعظم حمله برد و ۷۵ نفر را بازداشت کرد و چادرهای‌شان را از میان برداشت.

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌» را برگزید و نوشت: یک پهپاد ام‌کیو ۹ریپر به ارزش ۳۰ میلیون دلار این هفته در سواحل یمن سقوط کرد که توسط انصارالله سرنگون شده است. به گزارش شبکه آمریکایی سی‌بی‌اس نیوز، انصارالله یمن از ماه نوامبر تاکنون ۳ فروند این نوع پهپاد را سرنگون کرده است. به گفته سرویس تحقیقات کنگره، هر پهپاد ام‌کی و۹ ریپر ۳۰ میلیون دلار قیمت دارد. پایگاه خبری «المسیره» یمن به نقل از یک مقام آمریکایی که از ذکر نام خود خودداری کرد، اعلام کرد یک پهپاد ام‌کی و۹ متعلق به ارتش این کشور در نزدیکی سواحل یمن سرنگون شده است. این مقام دولتی آمریکایی درباره علت سرنگونی مشکوک این پهپاد پیشرفته اظهارنظری نکرد. در همین ارتباط، مقامات یمنی هنوز واکنش رسمی درباره سقوط مشکوک این پهپاد گران قیمت آمریکایی در سواحل یمن اتخاذ نکرده‌اند. به گزارش شبکه ای‌بی‌سی نیوز، جنبش انصارالله یمن ماه نوامبر ۲ پهپاد ام‌کیو ۹ ریپر آمریکایی دیگر را ساقط کرده است. یکی از این پهپادها در ماه نوامبر و دیگری در ماه فوریه ساقط شده است. هر یک از این پهپادها در ۳۰ میلیون دلار قیمت دارد.

هواپیمای MQ9 Reaper آمریکایی برای ترور خائنانه فرمانده سپاه قدس شهید حاج قاسم سلیمانی، فرمانده شهید ابومهدی المهندس و کسانی که همراه آنها در فرودگاه بغداد بودند مورد استفاده قرار گرفت. ارزش آن را تا ۳۲ میلیون دلار نیز برشمرده‌اند و یکی از بهترین پهپادهای آمریکا محسوب می‌شود.

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود با تیتر «شهریه بی ترمز مدارس» نوشت: شهریه مدارس و مراکز غیردولتی هرساله بر اساس ضوابط قانونی تعیین می‌شود و افزایش می‌یابد که بخش نامه آن دوم اردیبهشت به استان‌ها ابلاغ شد؛ بر این اساس هزینه‌های قابل پرداخت مطابق با «الگوی تعیین شهریه» بابت ارائه برنامه هفتگی مصوب از سوی مدارس غیر دولتی و منطبق بر برنامه درسی ملی و مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش تعیین خواهد شد. به گزارش ایسنا با نزدیک شدن به پایان سال تحصیلی و به دنبال آن پیش ثبت نام‌ها، شهریه‌های مدارس غیردولتی دغدغه بزرگ هرساله اولیا است، هرچند هنوز شهریه سال تحصیلی ۱۴۰۳ ۱۴۰۴ رسماً اعلام نشده و فعال مقرر شده پیش ثبت نام‌ها بر اساس نرخ شهریه سال گذشته انجام شود اما گفته شده کف و سقف میزان «شهریه» بر اساس عملکرد مدارس و بارگذاری مدارک و اطلاعات در سامانه مدارس و مرکز غیردولتی تعیین می‌شود. بر اساس بخش نامه ابلاغی؛ «شهریه مصوب مدارس غیردولتی» بر اساس هزینه‌های قابل پرداخت مطابق با «الگوی تعیین شهریه» بابت ارائه برنامه هفتگی مصوب از سوی مدارس غیردولتی منطبق بر برنامه درسی ملی و مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش تعیین می‌شود.

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود با تیتر «کانال‌یابی تورم مسکن» نوشت: روند رشد قیمت واقعی مسکن از سال ۹۰ تاکنون، حاوی ۴ مقطع معنادار برای سیاستگذار است و در عین حال، چشم‌انداز سال جاری را قابل پیش‌بینی می‌کند. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد صرف‌نظر از اثر تورم عمومی بر روند قیمت آپارتمان‌های شهر تهران، بالابرنده‌های پرقدرت در بیرون این بازار وجود دارد؛ به‌طوری‌که فعالیت این محرک‌ها در فاصله ۹۷ تا ۹۹، سبب شد قیمت واقعی ملک طی سه سال پیاپی، به‌طور میانگین ۳۸ درصد در سال جهش کند و طی دو سال بعد از آن، تغییر جهت همین محرک‌ها باعث کاهش به ترتیب ۸ درصد و ۲۳ درصدی قیمت واقعی شد. پشت‌صحنه فراز و فرود تاریخی قیمت واقعی ملک، از رابطه مستقیم آن با «ریسک‌های غیراقتصادی» حکایت دارد. شرایط بازارها هنگام شکل‌گیری انتظارات تورمی به گونه‌ای است که سرمایه‌ها با حجم قابل توجهی به سمت ملک کشیده می‌شود. به این ترتیب، سیاستگذار برای حل مساله تورم مسکن هم «مهار ریسک‌های غیراقتصادی» را که در کوتاه‌مدت اثر معنادار روی قیمت ملک دارند و هم «مسیرسازی برای به‌کارگیری سرمایه‌های خرد در بخش واقعی اقتصاد» را از طریق مثلاً پایان‌دادن به مداخله در بازار سرمایه باید جزو اولویت‌های خود ببیند. در این مقاله فهرستی از ۶ فاکتور مسلط بر بازار مسکن و نتایج نظرسنجی از ۱۲۹ کارشناس و فعال اقتصادی آمده است.

کد خبر 748591

دیگر خبرها

  • کلاس تمام دانشگاه امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز