Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی برنج‌فروشان بوشهری می‌گویند از روزی که برنج هندی به قله قیمتی خود رسید تاکنون مردم در حال خداحافظی با این کالای استراتژیک هستند.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ برنج‌فروشان بوشهری می‌گویند که دیگر کمتر کسی می‌تواند ماهیانه ۱۰ کیلوگرم برنج هندی بخرد. به همین دلیل بازار لِلَک یا گمنه (از غذاهای محلی استان بوشهر که با بلغور ریز گندم درست می‌شود) و برنج عنبربوی خوزستان و فارس اندکی رونق گرفته است و چون قیمت‌ها هنوز هم پایدار نیست مردم نمی‌دانند تکلیفشان چیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این در شرایطی رخ‌داده که کالاهای دیگر نیز افزایش قیمت داشته‌اند اما نه به شکل غیرمتعارف که با رشد بیش از ۸۰ درصدی قیمت برنج مواجه شده‌ایم.

محمد کردوانی، یکی از فروشندگان برنج در همین رابطه عنوان کرد: چون شغل ما در بازار بوشهر برنج‌فروشی است، مجبوریم در هر شرایطی این کالا را موجود داشته باشیم اما برخی مردم دیگر توان خرید ندارند.  

چند قیمتی باعث شکل‌گیری فساد می‌شود

موجی دشتی، دیگر برنج‌فروش بوشهری گفت: ورود برنج دولتی بانام GTC باعث بروز تخلفات بزرگی در سطح کلان شده است. هرروز خبری به گوش ما می‌رسد که تعدادی از واردکنندگان برنج در سطح کشور حجم بسیار بالایی از این برنج را خریداری کرده و در کیسه برندهای مشهور می‌ریزند و باقیمت بالایی به فروش می‌رسانند. نمی‌دانم چقدر این خبر درست است اما تجربه کار و کسب در بازار به من می‌گوید هر جا و در مورد هر کالایی چند قیمتی رخ دهد به دنبال آن فساد هم قطعاً شکل می‌گیرد.

وی در همین رابطه افزود: اکنون هم بعید نیست خبرهای رسیده از افراد مختلف مبنی بر اینکه افراد و شرکت‌های بزرگ، کیسه خالی با مارک یک برند مشهور را از دبی تهیه‌کرده و برنج دولتی در آن می‌ریزند و باقیمت ۱۵۰ هزار تومان بفروشند حقیقت داشته باشد.

 این کاسب پیشکسوت تأکید کرد: در بوشهر نیز برخی افراد با رایزنی با مراکزی که ما نمی‌شناسیم توانسته‌اند برنج GTC را به میزان بسیار زیادی تهیه‌کرده و به‌صورت غیرمتعارف و به قیمت هر کیسه ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان به فروش برسانند. سؤال ما این است که چرخه توزیع این برنج چگونه است که معدودی از افراد می‌توانند مسیر ناهمواری را برای عرضه تعریف و از سهم مستضعفان جامعه برای خود ایجاد موقعیت و ثروت کنند؟

برنج ایرانی دچار شوک قیمتی زیادی شده است

همچنین کردوانی در رابطه با افزایش قیمت‌ها گفت: قبلاً یک کانتینر برنج را به قیمت ۱۷۰ یا ۱۸۰ میلیون تومان می‌خریدیم اما الآن باید حدود ۳۵۰ میلیون تومان هزینه کنیم؛ این در حالی است که حاشیه سود ما هنوز هم کمتر از ۳ درصد است.

وی بیان کرد: چون عموم مردم جامعه دیگر نمی‌توانند یک کیسه برنج بخرند ما به کیلوفروشی روی آورده‌ایم. در حال حاضر میزان فروش مغازه‌های سطح شهر بیش از ۶۰ درصد کاهش‌یافته است و این وضعیت عملاً باعث شده دیگر برنج‌فروشی جاذبه‌ای نداشته باشد.

عباس آخوند، دیگر فروشنده برنج گفت: با افزایش قیمت برنج هندی، برنج ایرانی هم دچار شوک قیمتی زیادی شده است. به‌نحوی‌که برنج عنبربو که قبلاً هر کیلوگرم از آن ۹ هزار تومان قیمت داشت الآن به ۱۳۵۰۰ تومان رسیده است.

تمرکز بازرسی‌ها در مورد کالاهای اولویت‌داری چون برنج

باید دید عاقبت آشفته‌بازار برنج سر از کجا درخواهد آورد، همه این‌ها در شرایطی رخ‌داده که سید جواد احمدی، معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان هفته گذشته از تمرکز بازرسی‌ها برای ۵ قلم کالای اولویت‌دار شامل خودرو، برنج، تیرآهن و ورق، گنجاله سویا و لوازم‌خانگی خبر داده است.

احمدی با تأکید بر اینکه بازرسان تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تخلف گران‌فروشی به کار گرفته و اجازه سوءاستفاده به افراد سودجو و فرصت‌طلب را نمی‌دهند، تصریح کرد: به لحاظ شرایط اقتصادی حاکم بر بازار و به‌منظور جلوگیری از کمبود و نوسان نامتعارف قیمت‌ها به‌ویژه در خصوص اقلام اساسی و پرمصرف، بازرسان سازمان‌های صمت با مشارکت سایر دستگاه‌ها و نهادهای ذی‌ربط و انجام گشت‌های متعدد، اقدامات نظارتی و بازرسی خود را بر بازار افزایش خواهند داد تا از این طریق مانع از هرگونه گران‌فروشی و سوءاستفاده برخی سودجویان شوند.

معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت، ایجاد زمینه مناسب برای تأمین و توزیع مایحتاج عمومی، جلوگیری از تخلفات احتمالی و رسیدگی فوری به شکایات و گزارش‌های مردمی را از اهداف این بازرسی‌ها دانسته و گفته است مردم می‌توانند تخلفات مشاهده‌شده را از طریق روش‌های مراجعه حضوری، مراجعه به اپلیکیشن قیمت کالا و خدمات و نیز سایت www.۱۲۴.ir اعلام کنند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنج برنج فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۳۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد

 طی چند ماه گذشته بنزین در رژیم صهیونیستی برای پنجمین بار گران شد تا به مرز ۸ شیکل (بیش از ۲ دلار) برای هر لیتر برسد.

به گزارش تسنیم، روزنامه عبری زبان و اقتصادی کالکالیست در گزارشی در این رابطه اعلام کرد، از بامداد چهارشنبه قیمت بنزین به 7.90 شیکل خواهد رسید تا به بالاترین قیمت خود از سال 2022 برسد که در آن قیمت هر لیتر بنزین به 8.08 شیکل رسیده بود.

به نوشته این رسانه عبری زبان، سقوط شیکل در برابر دلار طی هفته‌های اخیر (بعد از ضربه تنبیهی جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی) در کنار توقف سوبسید مالیاتی به مصرف کنندگان (به دلیل کسر بودجه بزرگ رژیم صهیونیستی به دلیل هزینه‌های جنگ) باعث شد تا قیمت بنزین از نیمه شب امشب (اولین دقایق روز چهارشنبه) 7.90 شیکل شود ( هر دلار 3.73 شیکل است).

در ادامه این گزارش آمده است، وزارت دارایی اسرائیل تقدیم سوپسیدهای مالیتی غیر مستقیم به سوخت را متوقف کرده است، علت آن هم کسری چندین میلیارد شیکلی بودجه اعلام شده است که بخشی از آن مربوط به هزینه‌های هنگفت جنگ است.

اما گرانی صرفا دامن بخش سوخت را نگرفته است بلکه صبح امروز رسانه‌های عبری زبان از افزایش 20 درصدی قیمت مواد غذایی و سوپری هم خبر دادند.

براساس گزارشی که روزنامه آیس در شماره امروز سه شنبه خود منتشر کرد، خبر داد، شیر که تحت نظارت نهادهای مربوطه قیمت گذاری می‌شود، 4.5 درصد از فردا صبح گران تر می‌شود، در حالی که مشتقات شیر و بقیه لبنیات بین 3 تا 15 درصد گران خواهند شد.

ماکارونی 20 درصد و سوسیس و کالباس 9 درصد به قیمتشان افزوده می‌گردد، در حالی که بقیه مواد غذایی نیزدر حدود 4 درصد افزایش را تجربه خواهند کرد.

در این بین روزنامه یسرائیل هیوم هم در گزارشی در شماره امروز خود با اشاره به سقوط قیمت شیکل در مقابل دلار اعلام کرد، بازار ارز متنظر اخبارمثبتی در رابطه با توافق مبادله اسرا است تا کمی از زیان‌های خود را ترمیم کند.

به نوشته این رسانه صرف رسیدن اخباری مثبت در مورد پیشرفت در مذاکرات مبادله اسرا تاثیرات خود را بر بازار ایجاد کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • در بازار هیجانی ارز خریدار ندارد
  • انجمن واردکنندگان برنج : چرا برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج رسما اعلام نمی‌شود؟
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال