Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، حمید خدایاری  رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایرانشهر اظهارداشت: شهرداری ایرانشهر بدون هیچ گونه هماهنگی اقدام به ایجاد غرفه در حریم شماره یک در خیابان شرقی و ضلع شمالی قلعه ناصری این شهرستان کرده است.

او  افزود: ساخت بازارچه و دست‌فروشی کنار آثار تاریخی بی‌توجهی به میراث فرهنگی و تاریخی کهن منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایرانشهر گفت: بر اساس معیار‌های سازمان جهانی یونسکو ساخت بنا در محدوده آثار تاریخی، شرایط و قوانین خاصی دارد که باید رعایت شود و گرنه به این آثار خدشه وارد می‌شود.

او بیان کرد: متاسفانه از سوی مدیران ارشد شهرستان ایرانشهر از جمله فرماندار، شهردار، مصوب شد که جهت ساماندهی دستفروشان خیابان کلات غرفه‌هایی در ضلع شرقی دیوار قلعه ناصری از سوی شهرداری آماده سازی و از طریق مزایده به فروشندگان واگذار شود که این امر باعث نازیبا کردن دیوار قلعه می‌شود.

خدایاری افزود: این در حالیست که ساخت و ساز در حریم آثار باستانی غیرقانونی است و اقدامات بازدارنده از سوی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان صورت گرفته و با تمام مسوولان دست اندرکار شهر از جمله فرماندار، دفاتر ائمه جمعه تشیع و تسنن، دادستان، شورای شهر و دفتر مدیرکل راه و شهرسازی مکاتبه شده تا از ایجاد غرفه‌های مختص ساماندهی دستفروشان در این مکان خودداری شود.

او  ادامه داد: ساماندهی غرفه‌های مختص دستفروشان در مکان‌های دیگر شهر هم قابل انجام است.

رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایرانشهر گفت:ممکن است حضور غرفه‌ها در جوار قلعه ناصری، شرایط ثبت جهانی شدن این اثر ارزشمند را به خطر بیندازد.

او  بیان کرد: ثبت ملی قلعه ناصری در سال ١٣٧۵، انجام شده، اما اقدامات لازم جهت ثبت جهانی این اثر تاریخی ارزشمند در حال اقدام است.

خدایاری ادامه داد:، اما وجود غرفه‌های دستفروشان در اطراف قلعه تشکیل پرونده جهت ثبت جهانی شدن را سخت‌تر کرده است.

رییس شورای اسلامی شهر ایرانشهر هم گفت: دغدغه میراث فرهنگی را درک می‌کنم، اما فضای که به عنوان بازارچه ساخته شده کاملا سنتی است.

ایوب دامنی افزود: باتوجه به اینکه قلعه ناصری یک مکان تاریخی و گردشگری است این بازارچه سنتی هم می‌تواند نقش مکملی برای جلب گردشگران داشته باشد.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی و گردشگری آثار تاریخی ثبت جهانی میراث فرهنگی صنایع دستی قلعه ناصری ثبت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۳۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه سنگلج به کجا رسید؟

اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنر‌های نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنر‌های نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیار‌های مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدید‌های مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بنا‌های تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • حمایت قاطع بیش از ۵۰۰ گروه تبلیغی از نیروی انتظامی و طرح نور
  • حمایت قاطع ۵۰۰ گروه تبلیغی از نیروی انتظامی و طرح نور
  • استقرار گروه‌های پایش و مرمت در نقش رستم
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • انعقاد ۱۳ پیش تفاهم‌نامه‌ گردشگری در غرفه فارس در نمایشگاه ایران اکسپو
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟
  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • ایجاد بازارچه دائمی برای مشاغل خرد خانگی در لرستان لازم است
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود