Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس حقوق بین‌الملل می‌گوید: قراداد استرداد یک موافقت‌نامه بین دولت‌هاست که در چارچوب‌ همکاری‌های قضایی، استرداد صورت می‌گیرد.

«یوسف مولایی»، کارشناس حقوق بین‌الملل، درباره دستور رئیس قوه قضائیه مبنی بر اینکه متهمان و مجرمان خارج از کشور باید مورد تعقیب قضایی قرار بگیرند، به خبرنگار خبرگزاری برنا گفت: بیشتر موافقت‌های قضایی به این امر کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بین کشورها موافقت‌نامه‌هایی هست که در چارچوب آنها وقتی یک مجرم از کشوری می‌گریزد و به کشور دیگری می‌رود که معاضدت قضایی وجود دارد، در آن چارچوب آن کشور موظف است که شخص متهم یا مجرم را دستگیر کند و تحویل کشور، بدهد.

مولایی با اشاره به پلیس اینترپل اظهار کرد: از لحاظ فنی هم پلیس اینترپل وجود دارد اما اگر معاضدت قضایی بین دو کشور وجود نداشته باشد پلیس اینترپل خیلی نمی‌تواند قوی عمل کند. ایران با برخی از کشورهای معاضدت قضایی دارد و با خیلی از کشورها ندارد. 

او با بیان اینکه استرداد مجرم نیز در چارچوب معاضدت قضایی صورت می‌گیرد، عنوان کرد: با این حال قراداد استرداد نیز یک موافقت‌نامه بین دولت‌ها است که در چارچوب‌ همکاری‌های قضایی استرداد هم صورت می‌گیرد.

این کارشناس قضایی ادامه داد: مناسبات سیاسی کشورها در استرداد مجرمین موثر است و هر چه کشوری مناسبات بین‌الملل قوی‌تری داشته باشد، بهتر عمل خواهد کرد. برخی از مواقع بین کشورهایی که عضو اتحادیه اروپا هم هستند استرداد مجرمین به راحتی صورت نمی‎گیرد و محدودیت‌های زیادی وجود دارد.

مولایی در پایان گفت: در رابطه با ایران این مشکل وجود دارد که سیستم قضایی ایران با استانداردهای بین‌المللی همسویی ندارد و در خیلی از مواقع، کشورهای با این بهانه که در ایران اعدام وجود دارد و بازگشت مجرمان به ایران خطر جانی برای آنها دارد، از این موانع استفاده می‌کنند، بنابراین استردادها کمتر موفق می‌شود. استرداد مجرمین بیشتر با کشورهایی به سرانجام می‌رسد که با آنها معاضدت قضایی داریم؛ کشورهایی چون ترکیه. 2/5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اتحادیه اروپا ایران ترکیه حقوق دولت استرداد مجرمین معاضدت قضایی پلیس اینترپل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۶۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد

جعفر قناد باشی کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به سفر رئیس جمهور به پاکستان گفت: سفر آقای رئیسی به پاکستان گام مهم دیگر در جهت اجرای سیاست برقراری و گسترش روابط با همسایگان است. ضمن اینکه در دولت سیزدهم این سیاست موفقیت بسیاری داشته و کارگشا‌ترین و موثر‌ترین سیاست می‌تواند در عرصه اقتصادی ما باشد.

وی ادامه داد: همچنین گام موثر دیگری می‌تواند باشد در جهت گسترش همکاری‌ها با کشور‌های اسلامی؛ زیرا پاکستان یک کشور اسلامی مهم در جهان است و با توجه به جمعیت مهم ۲۰ میلیونی می‌تواند برای ما مهم باشد. همچنین اقدام مهمی در جهت امنیت منطقه‌ای است. زیرا از پاکستان سوء استفاده‌های زیادی می‌شود و هرچقدر که ما روابط بهتری داشته باشیم امنیت بیشتر خواهد بود.

وی افزود: در این سفر شاهد امضای تفاهم نامه‌های متعددی بودیم که نشان می‌دهد این سفر کاری بود نه اینکه تشریفاتی باشد بلکه وارد گسترش همکاری‌ها شدیم. استقبالی که از رئیس جمهور به عمل آمد از سوی مقامات و مردم پاکستان نشان دهنده زمینه‌های مثبت برای گسترش روابط است، زیرا دو کشور اشتراکات مناسبی در فرهنگ و تاریخ خود دارند و پاکستان نزدیکی بیشتری با ما دارد.

قناد باشی افزود: این سفر یادآور سفر مقام معظم رهبری به پاکستان در زمان ریاست جمهوریشان بود که در آن زمان هم سفری به پاکستان داشتند و نمونه‌های بسیار افتخار آمیزی از روابط دو کشور به نمایش گذاشته شد. البته دو کشور موانعی هم در توسعه روابط خواهند داشت برای مثال کشور‌های غربی قطعا تحمل  این توسعه روابط را ندارند و خواهان اختلاف هستند و در تلاشند تا بدبینی‌هایی ایجاد کنند. باید افکار عمومی به این موارد توجه کنند و بدانند آنچه در قالب تفرقه افکنی دنبال می‌شود بخش زیادی از آن به وسیله کشور‌های غربی دنبال می‌شود که در تلاشند سیاست موفق همکاری با همسایگان ایجاد نشود و در تلاشند تا این را توسط مردم ما دنبال کنند.

وی گفت: پاکستان و ایران هردو کشور همسایه دارای فرهنگ مشترک هستند که امنیت و توسعه هرکدام اثر مسقیمی بر یکدیگر دارد همچنین علاقه مندی‌های دو کشور به همکاری بیشتر خواهد انجامید. یکی از مسائلی که سبب آشنایی بیشتر خواهد شد این است که گردشگری بین دو کشور راه بیفتد. به خصوص گشردشگری نخبگان باعث افزایش روابط دو کشور خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • علی‌آبادی: از کشورهایی کالا می‌خریم که از ما کالا بخرند
  • ایمنی هوانوردی در ایران در حد استاندارهای جهانی است
  • توافق ایران و چند کشور برای استرداد متهمان تحت تعقیب
  • اهمیت عضویت ایران در کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد
  • بریکس برای تحرک کشور‌های عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن
  • پلیس راهور: مناطق ۴ و ۱۲ دارای بیشترین آمار تصادفات پایتخت هستند
  • طرح‌های اجرا شده در حوزه عفاف و حجاب در چارچوب قانون است
  • استانداردهای دوگانه پارلمان اروپا در قبال تحولات منطقه