Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد رضا بنی طبا مدیر روابط عمومی انجمن صنایع لبنی کشور در گفتگو با جام جم آنلاین با اشاره به این که 85 درصد صنعت لبنیات و محصولات لبنی در اختیار بخش خصوصی است و بازار آن به شدت رقابتی است و برای مصرف کننده حق انتخاب ایجاد می کند، گفت: در چنین بازاری که رقابت فشرده است کاهش کیفیت و افزایش قیمت برای تولید کننده دارای ریسک است؛ به این دلیل که اگر این کار را انجام بدهد به راحتی بازار را از دست خواهد داد و به رقبای خود واگذار خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنی طبا با بیان این که در ابتدای سال 99، فارغ از مواد اولیه، قیمت دلار و دیگر شاخص های کلان اقتصادی مانند تورم، هزینه های سربار نیز افزایش پیدا کرد، افزود: با وجود همه این مسائل ظرف یک سال گذشته تغییری در قیمت محصولات لبنی اصلی سبد خانوار ایجاد نشد و این روند با وجود اینکه دولت حقوق و دستمزد را ابتدای امسال افزایش داده است اما باز هم به خاطر ماه رمضان و رعایت حال مردم، افزایش قیمت ها اعمال نشد. با اینهمه این امکان وجود ندارد که همه شاخص های اقتصادی در یک کشور تغییر کند ولی تولید کننده ها قیمت محصولات خود را تغیر ندهند.     مدیر روابط عمومی انجمن صنایع لبنی کشور عنوان کرد: در 85 درصد محصولات لبنی که مشمول قیمت گذاری دولتی است تغییری اتفاق نیوفتاده و این محصولات با کمترین سود و یا بعضا با ضرر تولید میشوند. در واقع افزایش قیمت در 20 تا 25 درصد از محصولات لبنی اتفاق افتاده که مشمول قیمت گذاری دولتی نیست و جزو کالاهای خاص در صنعت لبنیات است و مشتری خاص خود را دارد. علاوه بر این در آیین نامه قیمت گذاری محصولات تولید داخلی، مشخص شده است که تولید کنندگان میتوانند 14 درصد سود ببرند. درحالی که در صنعت لبنیات مستند به گزارش حسابرسی شرکتهای لبنی که در بورس حضور دارند سود واقعی که شرکتها میبرند زیر 10 درصد است. علاوه براین حاشیه سود در صنعت لبنیات در پایینترین سطح و در حدود یک و نیم درصد است.
بنی طبا با اشاره به چند شوک قیمتی در دلار که در سال گذشته داشتیم، عنوان کرد: این شوک قیمتی روی هزینه های بسته بندی تاثیر گذاشت. به گزارش خبرگزاری ها در آبان ماه گذشته با وجود افزایش نرخ بنزین، صنعت شیر و لبنیات جزو معدود صنعت هایی بود که به دلیل فرمایش رهبری، افزایش قیمت نداشت و تلاش کردند کاری کنند که فشاری به مصرف کننده وارد نشود.
وی افزود: در 15 سال گذشته و از زمان شروع قیمت گذاری دولتی در صنعت لبنیات، هم دامدار و هم تولید کننده و هم مصرف کننده ناراضی بوده اند و دلیل آن دخالت دولت در قیمت گذاری است. این کار اشتباه است منطق عرضه و تقاضا در یک بازار سالم نباید تغییر کند. مساله و مشکلات قیمت گذاری ناشی از دخالت دولت است. ساز و کار عرضه و تقاضا مشخص است. هرجا که قیمت گذاری به بازار سپرده شد، قیمت ها کاهش پیدا کرد. بازار لبنیات قطعا تعدیل خواهد داشت به خاطر این که حجم فشار رقابت بین 400 برند تولید کننده محصولات لبنی بسیار بالاست و کارخانه ها مجبورند از حاشیه سود خودشان کم کنند تا بتوانند بازار بیشتری بگیرند.
مدیر روابط عمومی انجمن صنایع لبنی کشور اضافه کرد: در دوره هفتم و هشتم ریاست جمهوری، دولت قیمت گذاری محصولات لبنی را به انجمن صنایع لبنی سپرد و در تمام این دوره هرسال فقط 12 درصد اجازه اضافه کردن به قیمت ها توسط تولید کننده وجود داشت. بررسی ها نشان می دهد در طول این مدت میانگین افزایش قیمتها برای هرسال 9 درصد بوده است. دوره موفقی که دولت دخالت نکرد و تعیین قیمت را به خود این صنعت سپرد. بازار رقابتی باعث شده بود هیچ مشکلی وجود نداشته باشد و قیمت ها همیشه زیر نرخ تورم بود. در این مدت صنایع شیر و لبنیات گسترش پیدا کرد، بازار صادرات در این صنعت شروع به رشدکرد و سرانه مصرف نیز افزایش یافت.
وی با تاکید بر این که قیمت گذاری محصولات به معنی هدف قرار گرفتن قلب یک صنعت است، گفت: صنعت لبنیات به مدد حضور بخش خصوصی این افتخار را دارد که باعث شد کشورمان که قبل از انقلاب و در دهه 60 وارد کننده محصولات لبنی بود، در حال حاضر علاوه بر تامین بازار داخلی، صادر کننده محصولات لبنی نیز باشد.
محمدرضا بنی طبا با اشاره مساله تولید که از مسائل اصلی و مهم کشور است افزود: اگه بخواهیم جهش تولید ایجاد کنیم باید دخالت دولت در قیمت گذاری را حذف شود و باید نظام عرضه و تقاضا را به رسمیت شناخت. دولت چندین میلیارد دلار بابت نهاده های دامی به بهانه حمایت از مصرف کننده پرداخت میکند. اگر این هزینه را قطع کند و اجازه بدهد منطق عرضه و تقاضا حاکم شود. علاوه بر تعدیل و شفافیت بازار لبنیات، زمینه برای تولید داخلی نهاده های دامی نیز فراهم می شود.
بنی طبا با تاکید بر اینکه افزایش سرانه مصرف و استفاده دهک های کم برخوردار کشور جزو دغدغه های صنعت ما نیز هست، اعلام کرد: تیرماه سال گذشته انجمن صنایع لبنی نامه ای به آقای مهندس مدرس خیابانی، قائم مقام وقت وزارت صنعت نوشت و طرحی مبنی بر این که این انجمن حاضر است یک سوم شیری را که دریافت میکند، پیشنهاد داد. یعنی  بیش از 2 میلیون تن شیر را در غالب محصولات پر مصرف ماست، پنیر و شیرپاستوریزه کم چربی، برای دهک های کم درآمد با سود 3 درصد توزیع کند؛ به شرط این که شبکه توزیع را در اختیار صنعت بگذارند و یا دولت توزیع کالا را بطور مستقیم برای جامعه هدف بر عهده بگیرد. این طرح مورد قبول وزارت صنعت واقع شد. ولی از زمان ارجاع به مقامات ارشد دولت، بی پاسخ مانده است.
وی همچنین وجود ارز دولتی در این پروسه را فسادزا دانست و اضافه کرد: ارز 4200 تومان هرکجا وجود داشته باشد، فساد نیز وجود دارد که در نهایت نه منجر به رضایت مصرف کننده می شود و نه تولید کننده. نه این که دلار 4200 تومانی اشتباه بوده باشد بلکه در زمان خود و در موقعیت اضطراری کشور، سیاستی درست بود. اما یک سیاست موقتی نباید تبدیل به یک سیاست دائمی شود. خواهش ما از مجلس جدید این است که همت کنند و مساله دلار 4200 تومانی را در یک فرآیند تدریجی حذف کنند و مساله دخالت دولت در قیمت گذاری را نه تنها در این صنعت بلکه در تمامی صنایعی که دارای بازاری رقابتی هستند و از این دخالت رنج می برند، حل نمایند.
بنی طبا در پایان با بیان این که در صنعت شیر 120 هزار شغل مستقیم وجود دارد، تاکید کرد: در کل این زنجیره بیش از 2 میلیون نفر شاغل هستند. ما نامه نگاری های زیادی برای قیمت ها انجام داده ایم اما ترتیب اثر داده نشده است. ما یا باید قیمت ها را افزایش میدادیم یا خط تولید را تعطیل می کردیم. سیاست های دستگاه های حاکمیتی در موقعیتی که تحریم و شرایط اقتصادی کشور برای همه مشخص است، حتما باید بر تداوم تولید متمرکز باشد و همه مسائل غیر از آن در مرتبه دوم اهمیت قرار بگیرد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: لبنیات شیر بنی طبا صنعت لبنیات محصولات لبنی عرضه و تقاضا افزایش قیمت تولید کننده مصرف کننده دخالت دولت قیمت گذاری بنی طبا سال گذشته قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۰۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!

بازار خودرو طی سه ماه اخیر شرایط آشفته‌ای از نظر قیمت پیدا کرده است. گران شدن پژو پارس و رسیدن ۲۰۷ به یک میلیارد و گران شدن ۲۵ درصدی خودرو‌های چینی، شرایط را برای مصرف‌کنندگان واقعی سخت‌تر کرده است. سیاست‌های دولت در رابطه با خودرو نیز تاکنون فقط موجب افزایش قیمت و سخت شدن شرایط خرید برای خریدار واقعی شده است.

به گزارش انتخاب، احسان گائینی، کارشناس خودرو، درباره افزایش قیمت خودرو‌های خارجی طی چند ماه اخیر به خبرنگاران گفت: اگر ما از نیمه‌ی بهمن تا پایان فروردین را به عنوان دو ماه اخیر در نظر بگیریم، در ماشین‌های وارداتی چینی، میانگین ۱۵ درصد افزایش قیمت داشتیم که در برخی از مدل‌ها تا ۲۵ درصد افزایش را هم مشاهده کردیم. مثلاً فونیکس اف. ایکس از ۱ میلیارد و ۹۵۰ میلیون به ۲ میلیارد و ۳۵۰ میلیون افزایش قیمت را تجربه کرده بود. به هر حال بازار در نوساناتی که با افزایش نرخ ارز داشت، دچار چالش بود و بازار شب عید در اسفند هم مؤثر بود. در فروردین نوسانات ارزی خیلی مؤثر بود. بازار در یک هفته اخیر خیلی داغ نبوده و تعداد خرید و فروش‌ها پایین است. بازار به سمت رکود است و همچنان قیمت‌ها نسبت به آنچه در دی و بهمن داشتیم، بیشتر است؛ و افزود: عرضه‌ی بیشتر و در دسترس بودن خودرو‌های جدید برای خریداری می‌تواند نرخ‌ها را کاهشی کند؛ متأسفانه طی ماه‌های گذشته این عرضه نیز زیاد نبوده و بهتر است اگر می‌خواهیم قیمت‌ها کاهشی باشد، میزان تزریق خودرو به بازار تسهیل شود.

وی درباره سیاست‌های دولت در حوزه ماشین‌های خارجی بیان کرد: با توجه به محقق نشدن وعده‌ای که بابت واردات گسترده با برند‌های متفاوت داده شده بود و همچنان هم ادامه دارد و بوی خوشی از سمت واردات نمی‌آید، مسلماً در ماشین‌های وارداتی و خودرو‌هایی که در گذشته وجود داشت، افزایش قیمت را همچنان خواهیم داشت. بازار در سگمنت خودرو‌های وارداتی بسیار خالیست و به نظر نمی‌رسد امیدی بابت متعادل شدن خودرو‌های وارداتی وجود داشته باشد. خودرو‌های وارداتی عمدتاً بیش از ۵ سال کار کرده‌اند و همچنان قیمت‌های در حال افزایش دارند.

این کارشناس خودرو درباره قیمت غیرواقعی خودرو‌های خارجی در ایران اظهار داشت: قیمت خودرو‌های خارجی در کشور ما گاه ۴ تا ۵ برابر مدل روز خودرو با مدل‌های ۵ سال کارکرده معامله می‌شود. دلیل اصلی عدم وجود خودروی وارداتی صفر با مدل‌های متنوع است. با توجه به واردات محدودی که انجام شد، خودرو‌های وارداتی قیمت‌هایی دارند که نزدیک به سه برابر قیمت واقعی‌شان است. اگر سیاست‌ها به سمت واردات بیشتر برود، تنها راه کاهش قیمت است، در غیراین صورت قیمت‌ها به شدت افزایشی است و واسطه‌ها از آن استفاده می‌کنند.

ائینی در رابطه با تأثیر واردات خودرو بر کاهش قیمت خودرو داخلی گفت: با توجه به شرایط بازار خودرو در کشور، با برنامه‌ریزی کارشناسی شده و استفاده از اهل فن در حوزه‌ی خودرو، با همکاری دولت، برنامه‌ریزی درست و تصویب قوانینی که واردات را تسهیل کند، در سگمنت خودرو‌های وارداتی بازار بهتری را ایجاد کنیم. در خودرو‌های داخلی نیز زمانیکه خودرو وارداتی زیاد شود، قیمت آن‌ها نیز کاهش می‌یابد. قیمت خودرو‌های داخلی بسیار بالاست؛ اینکه ۱ میلیارد تومان برای ۲۰۷ هزینه کنیم.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • (تصاویر) گران قیمت‌ترین استایل‌های زنان هالیوودی در مراسم‌های فرش قرمز
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  •  پیش‌بینی قیمت دلار فردا ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • لوازم خانگی گران خواهد شد؟
  • چرا قیمت سکه کاهشی شد؟