Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن اعتماد روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ افزود: بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی و مصوبه هیات مدیره راه‌آهن،‌ اتصال هر خط فرعی، چشمه بار و مراکز صنعتی نیازمند زیرسازی از سوی آن مراکز و روسازی از سوی راه‌آهن می‌باشد.

وی اضافه کرد: بخشی از زیرسازی منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان انجام‌شده و حدود ۴۰ درصد از کل طرح باقی‌مانده است که نیازمند ۷۴۰ میلیارد ریال اعتبار می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی،‌ مجموعه راه‌آهن پیگیری‌های زیادی برای حصول نتیجه انجام داده، ولی هنوز اعتباری برای اتمام این طرح تخصیص نیافته است.

اعتماد بیان کرد: از سوی دیگر منطقه سلفچگان باید میزان باری که می‌تواند توسط ریل جابه‌جا شود را اعلام نماید تا مشخص شود آیا جابه‌جایی این میزان بار،‌ ارزش ریل‌گذاری در این منطقه را دارد یا خیر.

وی ادامه داد: با توجه به میزان اعتباری که برای تکمیل طرح نیاز است،‌ ادامه این طرح باید توجیه اقتصادی قوی داشته باشد و آمار لازم ارائه شود، ولی منطقه سلفچگان در این زمینه همکاری لازم را ندارد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: قبل از اتصال گمرک قم به راه‌آهن، بر اساس اعلام رسمی گمرک، تخمین زده می‌شد سالانه یک‌میلیون تُن بار از طریق راه‌آهن جابه‌جا شود،‌ ولی پس از ریل‌گذاری با هزینه حدود ۱۸۰ میلیارد ریال،‌ در یک سال گذشته کمتر از ۱۰ هزار تُن بار توسط گمرک به روی ریل منتقل‌شده است.

مدیرکل راه‌آهن قم ادامه داد: ممکن است همین مساله در زمینه منطقه اقتصادی سلفچگان نیز اتفاق بیفتد که البته به‌عنوان کارشناس معتقدم که به‌طور حتم این اتفاق رخ می‌دهد.

وی گفت: درحالی‌که شرکت راه‌آهن در چند سال گذشته به‌صورت خودجوش سعی در اتصال شبکه‌های بار استان به راه‌آهن داشت، برخی مدیران از نبود اراده برای اتصال منطقه سلفچگان به راه‌آهن سخن می‌گویند.

وی درعین‌حال تاکید کرد: منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان باید زیرسازی طرح را انجام دهد و آمار میزان باری که قرار است توسط راه‌آهن از این منطقه جابه‌جا شود نیز اعلام گردد.

اعتماد اضافه کرد: اراده قوی از سوی شرکت راه‌آهن برای اتصال منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به راه‌آهن وجود دارد،‌ ولی باید مشکلات پیش رو ازجمله تامین اعتبار حل شود تا این طرح به سرانجام برسد.

وی گفت: همچنین تمام اقدام‌های لازم برای طراحی ریل‌گذاری در شهرک شکوهیه توسط راه‌آهن انجام‌شده، ولی هنوز شرکت شهرک‌های صنعتی برای عقد تفاهم‌نامه با راه‌آهن اقدام نکرده است تا ادامه طرح انجام شود.

وی با اشاره به این‌که برای اتصال منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به راه‌آهن حدود ۱۴ کیلومتر ریل‌گذاری نیاز است، افزود: به ازای هر یک‌تُن باری که از جاده به روی ریل جابه‌جا شود، حدود ۴۰ سی‌سی سوخت صرفه‌جویی خواهد شد.

منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم در محدوده‌ای به وسعت ۲ هزار هکتار در ۱۸۵ کیلومتری تهران و در چهارراه جاده‌های ترانزیت، در مرکز ایران واقع‌شده است. این منطقه به‌عنوان مهم‌ترین و نزدیک‌ترین منطقه ویژه اقتصادی به مرکز سیاسی - اقتصادی کشور، واقع در جاده ابریشم و در مجاورت راه‌آهن سراسری و بزرگراه‌های اصلی شمال، جنوب، شرق و غرب ایران بوده و برای برقراری ارتباط با اروپا، کشورهای آسیای میانه و خلیج‌فارس به‌منظور تولید، صادرات و ترانزیت کالا، موقعیتی ممتاز و منحصربه‌فرد داشته و قادر است نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد کلان کشور ایفا نماید.

راه‌آهن قم در حال حاضر ۵۰۹ کیلومتر خط اصلی، ۳۰ کیلومتر خطوط صنعتی و تجاری و ۵۰ کیلومتر خط فرعی دارد و متشکل از ۱۵ ایستگاه است.

اتصال و ارتباط با خطوط راه‌آهن اصفهان، اراک و محور جدید و قدیم تهران، ورود و خروج بیش از ۲۸ هزار واگن باری در ماه، ورود و خروج بیش از ۱۵ هزار سالن مسافری در ماه، ورود و خروج روانه ۵۰ رام قطار مسافری و ۳۰ رام قطار باری و واقع‌شدن در مرکز کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب کشور از ویژگی‌های راه‌آهن قم می‌باشد.

برچسب‌ها قم اداره کل راه آهن قم شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران منطقه ويژه اقتصادی سلفچگان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم اداره کل راه آهن قم شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران منطقه ويژه اقتصادی سلفچگان قم اداره کل راه آهن قم شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران منطقه ويژه اقتصادی سلفچگان منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان سلفچگان به راه آهن منطقه سلفچگان اتصال منطقه جابه جا شود راه آهن قم ریل گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۱۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام فوری برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، کمال کریمی در بازدید از بند خاکی ابراهیم آباد گفت: با توجه به حجم ورودی آب و سیلاب به این بندخاکی از سیلاب دهانه فخرآباد، این بند خسارت‌هایی داشته که نیاز به ساماندهی دارد.

وی افزود: در این مجموعه یک بند خاکی اصلی و ۱۴ بند خاکی دیگر به عنوان پخش سیلات قرار دارد. پیگیری لازم برای تخصیص اعتبار از استان و سطح ملی خواهیم کرد تا این مجموعه به سروسامان برسد و از آب سیلاب این منطقه بهره برداری لازم انجام شود.

سرپرست فرمانداری مهریز ادامه داد: در ۳۰ سال گذشته اقدام اساسی و مناسبی برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد صورت نگرفته است و به زودی با مطالعه توسط منابع طبیعی و با تخصیص اعتبار این بند مرمت می‌شود.

احمد آخوندی تصریح کرد: برای ذخیره آب بیشتر در این بند‌ها برنامه ریزی و به زودی اقدام می‌شود.

دیگر خبرها

  • افت فشار و کمبود برق مانع پیش روی توسعه اقتصادی تیران
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • تخصیص ۳۰۴ میلیارد اعتبار برای پروژه جهاد آبرسانی همدان
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرح تغذیه مصنوعی بندان
  • تخصیص اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومانی برای تکمیل کمربندی ایلخچی
  • اقدام فوری برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد
  • تخصیص بیش از ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد