Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصرایران- اوضاع ناآرام شهرهای آمریکا طی روزهای گذشته در صدر اخبار رسانه های جهان قرار گرفته است. جزئیات ماجرا را نیز حتما شنیده اید: قتل یک شهروند سیاهپوست(جورج فلوید) غیر مسلح توسط پلیس و در مینیاپولیس و به دنبال آن اعتراضات مردمی که به آشوب و برخورد خشن نیروهای امنیتی در مناطق مختلف آمریکا منتج شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

13 اسلاید(ورق بزنید)

همزمان با آنچه پس از قتل یک سیاه پوست در آمریکا روی داده؛ موضوعی باسابقه و ریشه دار در تاریخ این کشور، باردیگر نظر کارشناسان و البته مردم عادی را به خود جلب کرده است و آن چیزی نیست جز معضل "نژادپرستی"، "نفرت نژادی" و نوع نگرش غالب نسبت به رنگین پوستان در آمریکا.

برخورد پلیس با «جورج فلوید» که منجر به مرگ وی شد

بیش از 300 سال زمان لازم بود تا قوانین آمریکا حداقل روی کاغذ به تبعیض میان سفید و سیاه پایان دهد اما نمی توان انکار کرد که این رویکرد هرگز به طور کامل حذف نشده است.

در سال 1860 از میان 1515605 خانواده‌ای که آزادانه در پانزده ایالت زندگی می‌کردند نزدیک به 400000 خانواده یعنی معادل یک چهارم برده داشتند. هر چندبرده داری به لطف تلاش های رئیس جمهور فقید آمریکا، آبراهام لینکلن برچیده شد ولی همچنان بسیاری از آمریکایی های سفید پوست، خود را برتر از رنگین پوستان می دانند.

فیلم های مطرحی مانند "12 سال بردگی"، "جنگوی زنجیرگسسته" و بسیاری از آثار دیگر با محوریت موضوع نژاد پرستی در کشوری تولید شده و مورد تحسین قرار گرفته اند که ظاهرا در سال 2020 نیز همچنان موضوع برای تولید آثاری با تم نفرت نژادی دارد!

پوسترهای رسمی فیلم بیشتر بخوانید: *12 سال بردگی؛ از پنبه های سیاهان تا نمره های دانش آموزان

در ادامه مروری خواهیم داشت بر تصاویر تاریخی و  مستند با موضوع نژاد پرستی و سوء رفتار علیه سیاه پوستان در آمریکا؛ موضوعی که همچنان به شکل های دیگر در تکرار است. کوکلوس کلانها (معتقدان به برتری سفیدها بر رنگین پوستان) هنوز جریان پرقدرتی در آمریکا هستند.

نقاشی از فعالیت برده ها در کارگاه تنباکو- ویرجینیا قرن 17 دفتر یک برده دار با لیست اسامی 118 برده برای فروش- کارولینای جنوبی سال 1754 بستن برده‌ها به یکدیگر و پیاده بردن آن‌ها در حالی که مردان سفیدپوست شلاق به‌دست و تفنگ به‌دوش در جلو و پشت صف آن‌ها حرکت می‌کردند/ این روشی مرسوم برای انتقال گروهی برده‌ها طی دوران برده‌داری در آمریکا بود. حراج برده – سال 1853 آگهی فروش برده با شرایط و قیمت مشخص از سن 20 تا 52 سال- سال 1855 برده‌ای از بتون‌روژ(ایالت لوئیزیانا)- سال 1863/ جای زخم‌ها ناشی از شلاق توسط صاحبش است! کار اجباری برده ها در مزرعه پنبه- ساوانا سال های 1860 خرید و فروش برده در ایستون، مریلند آمریکا- 1870 به دار آویختن یک برده و عکس یادگاری!- سال 1882 دار زدن یک برده و عکس یادگاری در جورجیا- سال 1889 زندانیان سیاه پوست در آتلانتا- سال 1912 رژه افتخار کوکلوس کلان در سال های 1920 در واقعه کشتار تولسا هزاران سفیدپوست به سیاه‌پوستان حمله کردند و 10 هزار سیاه‌پوست بی‌خانمان شدند- سال 1921 در واقعه «کشتار رزوود» سفیدپوستان کل شهر را ویران کردند و سیاه‌پوستان برای همیشه از رزوود رفتند- سال 1923 رژه افتخار کوکلوس کلان در واشنگتن- سال 1925 آبخوری ویژه رنگین پوستان در یک ترمینال(اوکلاهوما)- سال های 1940 حمله سگ پلیس به فعال حقوق مدنی در آلاباما-1963 حمله با آبپاش به معترضان نژادپرستی در آلاباما- 1963 مرد سیاه پوست در اعتراض به سیاست های تبعیض نژادی دولت آمریکا، خود را به آتش کشیده است- 1963 عدم رسیدگی به محل های سکونت سیاه پوستان در شیکاگو- دهه 70 میلادی

 

بیشتر بخوانید: *آمریکا: دستگیری دختر شهردار نیویورک در اعتراضات/ کشته شدن فوتبالیست سابق با شلیک گلوله در تظاهرات/ وعده ترامپ به سرکوبِ سخت‌تر *ریشه‌های فراگیری شورش ضدنژادپرستی در آمریکای ترامپ لینک کوتاه: asriran.com/0034LF

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: نژادپرستی نفرت نژادی کوکلوس کلان سیاه پوست آمریکا جورج فلوید جرج فلوید عصرایران رنگین پوستان سیاه پوستان سیاه پوست برده دار برده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۸۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرفورمنس خروش ملت‌ها در حمایت از اعتراضات دانشجویان آمریکا

پرفورمنس "خروش ملت‌ها" به کارگردانی مریم شعبانی تلاش می‌کند با زبان هنر، صدای اعتراضات دانشجویی در حمایت از مردم مظلوم غزه را به گوش جهان برساند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، گروه تئاتر بانوان هنر مقدس به کارگردانی مریم شعبانی و به همت گروهی از بانوان دانشجوی هنرمند از کشورهای مختلف، پرفورمنس "خروش ملت‌ها" را در حمایت از اعتراضات اخیر بی سابقه دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا، تولید و منتشر کرد.

.

مریم شعبانی، سرپرست گروه هنر مقدس که در حوزه تئاتر ویژه بانوان فعال است، درباره جدیدترین پروژه اجرایی این گروه به نام "خروش ملت‌ها" که در قالب یک کلیپ 50 ثانیه‌ای در فضای مجازی منتشر شده است، گفت: هنر مقدس گروهی نمایشی است که تمام آثارش تاکنون در حوزه زنان و برای زنان با موضوعات مختلف مذهبی، اجتماعی، تاریخ ایران و تاریخ جهان تولید شده است.

او ادامه داد: این گروه تلاش کرده تا این لحظه برای رشد و توسعه فردی و اجتماعی زنان آثار خود را تولید کند. اما به دلیل شرایط پیش آمده در غزه و اعتراضات جهانی، تصمیم گرفتیم این اثر را تولید کنیم.

سرپرست گروه هنر مقدس درباره انگیزه خود و گروه از تولید این پرفورمنس توضیح داد: همیشه هنرمندان در تمام مجامع و تاریخ پیشرو بوده‌اند. هنرمندان مردم را یا به قیام و یا به صلح دعوت و در کل، رویدادی را ثبت کرده‌اند.

 

عملیات "وعده صادق" حرکت در مسیر نظم جدید جهانی است

 

شعبانی ادامه داد: تلاشمان این است هنرمندان جهان را وارد میدان کنیم و از آن‌جا که زبان هنر برنده‌تر و قوی‌تر از سلاح‌های نظامی و ارتشی است، هنر بتواند در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و حامیان آزاده آن مؤثرتر واقع شود.

گروه تولید پرفورمنس "خروش ملت‌ها" متشکل از 55 بانوی هنرمند است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرفورمنس خروش ملت‌ها در حمایت از اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • مسی توقف ناپذیر؛ تاریخ سازی لئو در آمریکا و جهان
  • مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی پس از رفتار خشن پلیس اُوهایو
  • «نمی‌توانم نفس بکشم» ٢ در خیابان‌های آمریکا
  • تاریخ برده‌داری به زبان طنز
  •  مرگ یک سیاه‌پوست آمریکایی توسط پلیس اوهایو
  • «نمی‌توانم نفس بکشم»٢ در خیابان‌های آمریکا + فیلم | وقتی تکنیک مرگبار گذاشتن زانو پشت گردن جان تایسون را گرفت
  • فیلم/ حمایت سیاه‌پوستان آمریکا از اعتراضات ضدصهیونیستی
  • حذف تکراری پرسپولیس مقابل گربه سیاه در اراک/ پرسپولیس دو بار بازی برده را از دست داد
  • حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی