Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴سیدجواد حسینی در نشستی خبری به بیان علل و اهداف اجرای طرح سنجش سلامت نظیر عمل به قوانین بالادستی پرداخت و اظهار کرد: با انجام این طرح وضعیت دانش آموزان را تشخیص و قادر به جای دهی مناسب آن‌ها در مدارس عادی و یا استثنایی خواهیم شد.

وی افزود: به دنبال پاسخ به این سوالات هستیم که آیا همه دانش آموزان در بدو ورود متناسب با شرایط هوشی و شخصیتی شناسایی می‌شوند یا خیر؟، دوم آنکه بعد از شناسایی تحت پوشش قرار می‌گیرند و سپس مداخلات به‌نگام و با کیفیت مناسب دریافت می‌کنند یا خیر؟.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حسینی با اشاره به اینکه سال گذشته پوشش ۹۷.۸ درصدی داشتیم و برای امسال پوشش ۹۹ درصدی را هدف گذاری کرده‌ایم گفت: سال گذشته حدود ۵۰ درصد پیش دبستانی‌ها در طرح قرار گرفتند و برنامه امسال ما پوشش ۶۰ درصدی است. مرکز جامع آزمون‌ها را نیز برای پوشش و اجرای بهتر طرح در سازمان راه‌اندازی کردیم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: سال گذشته ۱۰.۹ درصد دانش آموزان بدو ورود ارجاع تخصصی هوش خوردند. ۲.۱ درصد آسیب دیده شنوایی، حدود ۴ درصد آسیب دیده بینایی و ۰.۲ درصد آسیب دیده جسمی و حرکتی داشتیم. سالانه ۵ تا ۶ درصد یعنی ۶۰ تا ۷۰ هزار دانش آموز دیرآموز تشخیص داده می‌شوند.

وی ادامه داد: در بسته تحولی طراحی شده سال جاری توجه به دیرآموز‌ها را مدنظر قرار دادیم و بسته‌های مداخل‌های و پذیرش در مراکز مداخله یادگیری را در دستورکار داریم.

وی به برخی شاخص‌های سنجش سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۵.۲ درصد پیش دبستانی‌ها و ۶.۲ درصد بدو ورود به دبستانی‌ها چپ دست بودند. سابقه آموزش پیش از دبستانی برای پیش دبستانی‌های سنجش شده ۲۳.۸درصد بود و ۹۳.۸ درصد نوآموزان بدوورود، دوره پیش دبستانی را گذرانده بودند.

دانش‌آموزان صاحب شناسنامه الکترونیک می‌شوند

۲۲ درصد والدین دانش‌آموزان ازدواج فامیلی داشتند

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: سواد پدر و مادر شاخص دیگری است و دریافتیم ۳.۴ درصد پدران و ۴.۴ درصد مادران بیسواد هستند. کمک به بهبود کیفیت و جلوگیری از افت تحصیلی را در طرح سنجش مدنظر داریم. حفظ و ارتقای سلامت و پیشگیری از معلولیت‌ها نیز هدف دیگری است که مدنظر داریم و سنجش سلامت به مداخلات بهنگام کمک می‌کند.

حسینی با بیان اینکه شناسنامه الکترونیک سلامت برای دانش آموزان تهیه و توصیه‌های لازم به والدین ارائه می‌شود گفت: همچنین مشخص شد
۱۶.۴ درصد خانواده‌های شرکت کننده در طرح سنجش، هیچ گونه بیمه‌ای نداشتند. ازدواج خویشاوندی بین ۲۲.۸ درصد والدین برقرار است. همچنین ۰.۳ درصد نوآموزان کوتاه قدی شدید، ۱.۴ درصد لاغری شدید و ۵.۵ درصد چاقی شدید داشتند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه امسال در شرایط از پیش تعیین نشده کرونا قرار گرفتیم گفت: ستاد‌های هماهنگی سنجش سلامت در استان‌ها تشکیل شده است. ۶۰ هزار پایگاه در مدارس ابتدایی امر نوبت دهی برای سنجش سلامت در ۱۲۰۰ پایگاه اولیه را برعهده دارند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه دسترسی مناسب، فضای مطلوب بهداشتی، برخورداری از اتاق‌های مجزا برای امور مختلف و معاینات بهداشتی، دور بودن از محیط دارای آلودگی صوتی و برخورداری از اتاق مجزا از ویژگی‌های پایگاه‌های سنجش است اظهار کرد: ارزیابی بینایی، شنوایی، گفتاری، جسمانی، حرکتی، بیماری‌های جلدی، پوست و مو، شاخص توده بدنی و سوابق بیماری در خانواده‌ها سنجیده می‌شود.

مدارک مورد نیاز برای سنجش نوآموزان

وی افزود: شناسنامه دانش آموز و والدین، یک قطعه عکس، کارت واکسیناسیون و مبلغ ۴۰ هزار تومان برای سنجش باید به همراه والدین باشد.

وی با بیان اینکه ۲۰ هزار نیرودست اندرکار اجرای طرح هستند گفت: امسال ۱۳ ممیزه نسبت به گذشته به علت شرایط کرونا قرار داده ایم. تغییر ساعت حضور، افزایش تعداد پایگاه‌ها و نیروها، درنظر گرفتن اتاق انتظار برای والدین، نوبت دهی ۳۰ دقیقه‌ای برای هر دانش آموز، احتمال تعیین شیفت عصر در برخی استانها، فراهم شدن امکان نوبت گیری غیرحضوری، در اختیار قراردادن دو سری ابزار به آزماینده‌ها و ضدعفونی کردن دست نوآموزان در بدوورود و هنگام خروج و رعایت کلیه پروتکل‌های بهداشتی که برای آن ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تخصیص داده شده از جمله این ممیزه‌ها هستند.

آغاز طرح سنجش سلامت از نیمه دوم تیرماه

وی با بیان اینکه طرح سنجش سلامت از نیمه دوم تیرماه آغاز می‌شود گفت: در هر استانی سهمیه‌هایی برای ارائه تخفیف و یا انجام رایگان تست‌ها درنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: ۷۰۰ پایگاه تخصصی نیز در سطح بالاتر سنجش مجدد را در صورت لزوم انجام می‌دهند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه بیش از ۶ میلیون ساعت آموزش مجازی در ایام کرونا ارائه شده است گفت: تا کنون بیش از ۱۸۰۰ محتوای آموزشی تولید و در سامانه‌های مربوط بارگذاری می‌شود.

کمبود ۱۹۷ هزار نیرو برای آغاز سال تحصیلی جدید

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در ادامه با بیان اینکه ۱۹۷ هزار نیرو برای اول مهر در آموزش و پرورش کمبود داریم گفت: در آموزش و پرورش عادی با روش‌های مختلفی، کمبود‌ها جبران می‌شود، اما در آموزش و پرورش استثنایی به علت تخصصی بودن به راحتی نمی‌توان تامین نیرو انجام داد. نمی‌توان از معلمی که تخصص کافی ندارد استفاده کرد.

وی تاکید کرد: تامین معلم حرفه‌ای اهمیت دارد. باید به ازای هر شش دانش آموز یک معلم داشته باشیم، اما اکنون به ازای هر ۱۱ دانش آموز یک معلم داریم. در بخش توانبخشی مشکلات بیشتر است و به ازای هر ۱۴۹ دانش آموز یک مربی داریم.

بیشتر بخوانید: روزگار تلخ کودکان کار در سایه بی‌توجهی‌های همیشگی

جذب ۱۵۰۰ مجوز استخدامی

حسینی ادامه داد: مطابق با شاخص‌های استاندارد نیرو، ۱۲ هزار کمبود در حوزه آموزش و پرورش استثنایی وجود دارد. با این حال دانش‌آموزی نداریم که بخواهد تحصیل کند و امکانات لازم برای او فراهم نباشد. برای جبران کمبود نیرو در مهر امسال، اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است که از جمله آن‌ها می‌توان به جذب ۱۵۰۰ مجوز استخدامی اشاره کرد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره طرح تلفیقی فراگیر گفت: به منظور جهت دهی مناسب‌تر طرح تلفیقی، ۸۰۰ مدرسه استثنایی پشتیبان چندین مدرسه عادی پذیرا هستند. معلمان رابط برای معلمان مدارس عادی تعیین می‌شود، اما از اول مهر سناریو‌های مختلفی با توجه به شرایط کرونا در دست آماده سازی و برنامه ریزی داریم. در صورت لزوم آموزش در بستر‌های مختلف از جمله فضای مجازی ادامه می‌یابد.

محرومیت از آموزش در ایام کرونا

وی درباره برخی محرومیت‌ها از آموزش در ایام کرونا گفت: درصد کمی از دانش آموزان با نیاز‌های ویژه، از پوشش خدمات ما دور بوده اند. فرم‌هایی برای مدارس ارسال شده تا میزان استفاده از شبکه شاد و دیگر روش‌ها را ارزیابی و تدابیری برای جبران برخی عقب ماندگی‌ها از اول مهر برای این دانش آموزان بکار بگیریم.

حسینی ادامه داد: برای سال تحصیلی آینده ۶۴ مدرسه را در ۳۲ استان متناسب سازی خواهیم کرد که الگویی برای دیگر مدارس باشند. با کمبود ۱۱۰ مدرسه مواجهیم، البته عملیات ساخت مدارس از چند ماه گذشته آغاز شده و بتدریج در حال انجام است.

هزینه ۵ برابری تحصیل یک دانش‌آموز استثنایی نسبت به دانش‌آموزان عادی

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به اینکه ۱۵۲ هزار دانش آموز با نیاز‌های ویژه در کشور داریم که ۸۲ هزار نفر در مدارس استثنایی و مابقی در طرح تلفیقی و در مدارس عادی تحصیل می‌کنند گفت: هزینه تحصیل یک دانش آموز استثنایی، پنج برابر یک دانش آموز عادی است.

مخالفت با جهش تحصیلی دانش‌آموزان و تهیه طرحی برای حذف آن

وی با اشاره به وضعیت جهش تحصیلی گفت: با جهش تحصیلی به لحاظ نظری وعلمی موافق نیستم، زیرا پرتاب دانش آموز به شرایط دورتر از شرایط ارگانیسم‌اش با وضعیت فعلی اش سازگاری ندارد و دانش آموز دچار آسیب می‌شود. قرار است با معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش نامه مشترکی به شورای عالی آموزش و پرورش بنویسیم و جهش تحصیلی را به تدریج حذف کنیم.

منبع: ایسنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 آموزش و پرورش سنجش سلامت رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی پیش دبستانی دبستانی ها سنجش سلامت جهش تحصیلی دانش آموز سال گذشته طرح سنجش ۴ درصد ۲ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۵۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: امسال ۲۷ هزار دانش‌آموز استان در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند و اوراق امتحانی در استان تصحیح نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، ابوالقاسم اکبری امروز _یکشنبه، نهم اردیبهشت_ در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در سال تحصیلی جاری ۲۶۰۱ آموزشگاه در استان با ۱۹۷ هزار دانش‌آموز در ۹ هزار کلاس فعال است.

وی افزود: ۱۷۵ هزار دانش‌آموز در مدارس دولتی و ۱۷ هزار در مدارس غیردولتی درس می‌خوانند؛ ۱۳ هزار و ۷۶۹ معلم در مدارس دولتی مشغول به کار هستند که ۷۳۳۳ نفر خانم و مابقی آقایان هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی با تاکید بر اینکه زیرساخت‌های آموزش و پرورش طی دو سال گذشته با رشد خوبی مواجه شده، گفت: ۷۰ پروژه طی این مدت به بهره‌برداری رسیده و ۸۵ پروژه با ۳۶۰ کلاس درس در حال ساخت است.

وی افزود: ساخت ۱۳ مدرسه با ۱۲۰ کلاس درس در مناطق طرح جهش ملی مسکن ساخته خواهد شد؛ اکنون ۳۷۳ کودکستان در سراسر استان مجوزهای فعالیت را از آموزش و پرورش اخذ کرده و ۳۲۶ مورد فعال شدند.

اکبری زیرساخت‌های ورزشی را نیز تشریح کرد و گفت: ساخت چمن‌های مصنوعی در خراسان شمالی نسبت به استان‌های هم طراز ۵۰ درصد بیشتر است.

اکبری گفت: ۱۸ زمین ورزشی رو باز برای دختران در حال ساخت است؛ ساخت ۲۰ اتاق درس تربیت بدنی نیز انجام شده و ۱۷ میلیارد تومان برای تجهیزات ورزشی مدارس جذب شده است.

وی با اشاره به پراکندگی بالای روستاهای استان افزود: ۴۸ درصد مدارس استان در روستاها هستند و ۱۸ مدرسه تک دانش‌آموزی و ۱۳۴ مدرسه کمتر از پنج دانش‌آموزی در خراسان شمالی فعال است که نشان می‌دهد جمهوری اسلامی چه مقدار به عدالت آموزشی اهمیت می‌دهد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در پایه‌های دهم تا دوازدهم آزمون‌ها به صورت نهایی برگزار می‌شود؛ مجموعاً حدود ۲۷ هزار دانش‌آموز در این آزمون‌ها شرکت خواهند کرد.

وی افزود: تصحیح اوراق امتحانی نهایی در خراسان شمالی انجام نمی‌شود تا از هر گونه تخلف احتمالی جلوگیری شود؛ تصحیح نیز به صورت سوال به سوال خواهد بود و هر معلم یک سوال را بررسی می‌کند.

وی افزود: امسال ۵۰۹ دانش‌آموز خراسان شمالی در المپیادهای علمی حائز رتبه برتر شدند که آماری خیره‌کننده است؛ همچنین سه مدال برنز جهانی کسب شد.

اکبری خاطرنشان کرد: ۱۳۱۱ نفر کودک شش تا ۱۱ سال بازمانده از تحصیل در استان وجود داشتند که ۱۰۱۱ نفر شناسایی و تعیین تکلیف و جذب آموزش و پرورش شدند.

وی در انتها گفت: طی دو سال گذشته حدود دو هزار ردیف استخدامی ماده ۲۸ اخذ شده است؛ از این تعداد ۱۰۸۹ نفر مربوط به امسال است که این رقم در دهه اخیر بی سابقه است.

کد خبر 748897

دیگر خبرها

  • شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی
  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج
  • سنجش سلامت بیش از ۱۸ هزار نوآموز استان همدان
  • سنجش ۲۴هزار نوآموز در کردستان
  • سنجش کلاس اولی‌ها و پیش‌دبستانی‌ها تا پایان اردیبهشت ادامه دارد
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل