Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

«کلی مگسامن» معاون امنیت ملی و سیاست بین‌الملل اندیشکده مرکز پیشرفت آمریکا در مقاله‌ای با اشاره به تهدید ترامپ به استفاده از «قانون قیام» (قانون مصوب 1807 که به رئیس جمهوری آمریکا اجازه می‌دهد در مواقع خاص از قوای نظامی و گارد ملی در داخل خود آمریکا و برای مقابله با قیام‌ها و شورش‌ها استفاده کند)، نوشت: ترامپ با وجود صلح‌آمیز بودن اعتراضات و بدون در اختیار داشتن توجیهات قانونی واقعی، تهدید کرد که از قانون قیام برای برقراری آنچه که از آن به عنوان قانون و نظم در خیابان‌های آمریکا یاد می‌کند، استفاده خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش آمده است: با وجود آن که ترامپ در نهایت این قانون را عملیاتی نکرد اما اینگونه اتفاقات نشان دهنده اهمیت اصلاح و افزودن الحاقیه به قانون قیام مصوب 1807 است تا مانع از سوء استفاده احتمالی اختیارات رئیس جمهوری حاکم بر قوای نظامی یا گارد ملی برای مقاصد انتظامی شود.

به نوشته این اندیشکده، کنگره باید فکری به حال این امر کند که چگونه می‌تواند به این قانون متمم و الحاقیه‌ای بیفزاید که کنترل بیشتری بر آن حاکم کرده و توازن لازم را بر آن اعمال کرده به گونه‌ای که نتوان از این قانون برای مقاصد غیردموکراتیک استفاده کرد.

در ادامه این گزارش با اشاره به تعاریف قانونی قانون قیام مصوب 1807، آمده است: جای تعجب است که این قانون ابهاماتی دارد و محدودیت‌های اندکی بر اختیار رئیس جمهور درباره زمان و چگونگی استفاده از آن اعمال کرده است. در طول تاریخ آمریکا استفاده از این قانون در شرایط مختلف و توسط افراد مختلف استفاده شده است. یک بار در جریان ماجرای نژادپرستی در مدرسه لیتل راک در سال 1957 و بار دیگر در سال 1992 و اعزام 4 هزار تفنگدار برای کنترل شورش‌های لس آنجلس، که به درخواست فرماندار کالیفرنیا صورت گرفت.

این اندیشکده نوشت: از آنجایی که رئیس جمهور اختیار کامل را در تشخیص موقعیت و شرایط استفاده از این قانون دارد بدون این که نهادهای قانونگذار، قضایی و حتی اجرایی کنترلی بر آن داشته باشند، این قانون می‌تواند برای مقاصدی غیردموکراتیک و حتی خلاف قانون اساسی استفاده شود.

در این گزارش درباره روش‌هایی که کنگره می‌تواند این قانون را اصلاح کند، آمده است: این نوع ابهامات قانونی، ارتش و گارد ملی را در معرض احساسات و هوس فرمانده کل قوا (رئیس جمهور) قرار می‌دهد چرا که ممکن است رئیس جمهور وابستگی و دلبستگی به معیارها و رسوم حاکم بر روابط نظامی-غیرنظامی نشان ندهد. کنگره برای کاهش سوء استفاده سیاسی از این قانون، چهار راهکار در اختیار دارد.

در زمینه راهکار اول، این اندیشکده چنین پیشنهاد می‌دهد که اطلاع یافتن و مجوز کنگره به آن اضافه شود و می‌نویسد: کنگره باید در الحاقیه به این قانون رئیس جمهور را ملزم کند که مراتب را به اطلاع کنگره رسانده و تاییدیه کنگره را در چارچوب زمانی کوتاه و منطقی کسب کند.

این اندیشکده راهکار دوم را تحمیل کنترل‌های قوه مجریه از جمله تاییده دادستانی کل و وزیر دفاع برای مواقع و شرایط اضطراری استفاده از آن قانون دانست.

در ارتباط با راهکار سوم، این گزارش افزودن قوه قضاییه و کنترل آن در یک روند کوتاه مدت عنوان می‌کند و می‌نویسد که اکنون در قانون الزامی برای رئیس جمهور برای دریافت تحقیقات دادگاه برای اعمال این قانون وجود ندارد.

در ارتباط با گزینه چهارمی که کنگره می‌تواند اعمال کند، این اندیشکده پیشنهاد می‌کند که کنگره استفاده از این قانون را به صراحت برای تجمعات صلح‌آمیز ممنوع کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آمریکا ترامپ کاهش اختیارات رئیس جمهور قانون قیام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۱۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده

بلاروس در دکترین دفاعی اصلاح‌شده این کشور با انتقاد از نقش ناتو در سلطه آمریکا بر منطقه اروپا، مخالفت خود با گسترش این ائتلاف نظامی و نظامی‌سازی کشور‌های عضو آن یا کشور‌هایی که قصد عضویت در آن دارند را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، طبق اصلاحیه دکترین دفاعی بلاروس که روز گذشته (پنج‌شنبه) به تایید کنگره ملی خلق بلاروس رسید، این کشور مخالف گسترش ائتلاف نظامی ناتو و نظامی‌سازی کشور‌های عضو آن است، اما مینسک آماده برقراری گفتمان فعال در این زمینه است.

خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که در این دکترین آمده است: جمهوری بلاروس گسترش ادامه‌دار ناتو و نظامی‌سازی کشور‌های عضو آن یا کسانی که به دنبال ملحق شدن به این ائتلاف نظامی-سیاسی هستند را نمی‌پذیرد و این اقدامات را روندی خطرناک می‌داند که احتمال بروز درگیری نظامی را افزایش می‌دهد. در عین حال، جمهوری بلاروس آماده ازسرگیری گفت‌وگوی فعال با این کشور‌ها در حوزه نظامی به شرط متوقف شدن لفاظی‌ها و اقدامات خصومت‌آمیز آن‌ها علیه جمهوری بلاروس است.

طبق این سند، ناتو موجب سلطه آمریکا بر اروپا شده است و مینسک انتقال احتمالی تسلیحات اتمی به "کشور‌های همسایه غیردوست" را تهدید تلقی خواهد کرد.

در دکترین دفاعی اصلاح‌شده بلاروس همچنین مطرح شد که این کشور مشارکت کشور‌های سازمان ملل و در سازمان امنیت و همکاری در اروپا را عامل تامین‌کننده ثبات و امنیت جهانی و منطقه‌ای دانسته و با سوء استفاده از سازوکار‌های این سازمان‌ها برای اعمال فشار بر کشور‌های مستقل مخالف است.

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید/ قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • رئیس جمهور فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • رئیس جمهور روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • حضور نیروی نظامی در دانشگاه و سرکوب دانشجویان پذیرفتنی نیست | رفتار آمریکا با دانشجویان معترض شرم‌آور است
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده
  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم