Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@03:22:04 GMT

عبور تراز تجاری محصولات شیلاتی از مرز ۴۴۰ میلیون دلار

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۹۱۴۸۲

عبور تراز تجاری محصولات شیلاتی از مرز ۴۴۰ میلیون دلار

«نبی الله خون میرزایی» روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی افزود: سال گذشته یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات شیلاتی در کشور تولید شد که این میزان تولید بیش از پیش بینی برنامه ششم توسعه در سال ۹۸ بوده است.

وی اظهارداشت: طبق برنامه ششم توسعه تولید محصولات شیلاتی در سال ۹۸ یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن پیش‌بینی شده بود که با وجود خسارات ناشی از سیل در ابتدای سال گذشته بیش از برنامه تولید داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهارداشت: سرانه مصرف محصولات شیلاتی که طبق برنامه سال ۹۸، ۱۳ کیلوگرم پیش‌بینی شده بود، به ۱۳ کیلو و ۳۰۰ گرم رسید که نشان می دهد از برنامه ششم توسعه در این بخش نیز فراتر رفته ایم.

ایران با تولید ۱۸۰ هزارتن رتبه نخست تولید قزل آلا

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره پرورش قزل آلا در کشور نیز تصریح کرد: اکنون کشور با تولید سالانه  ۱۸۰ هزارتن ماهی قزل آلا در آبهای شیرین و شور رتبه نخست تولید این نوع ماهی را در دنیا دارد دنیا قرار دارد.

خون میرزایی با بیان اینکه ضریب خودکفایی تخم چشم‌زده ماهی در سال ۹۸، از ۲۵ درصد به ۳۳ درصد رسیده و امیدواریم امسال این ظرفیت افزایش یابد گفت: از آنجایی که بخشی از قزل‌آلای تولیدی ما به پرورش ماهی در قفس اختصاص دارد، با ارتقا بهره‌وری این نوع پرورش، میزان تولید قزل آلا می تواند رشد چشمگیری داشته باشد.

کشتی‌های صیادی توقیفی مالکیت ایرانی دارند

رییس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه گزارش‌های توقیف کشتی ها مربوط به کشتی‌های داخلی است گفت: در غیر این صورت، حضور کشتی‌های غیر ایرانی در آب‌ های سرزمینی ما تجاوز به خاک ما محسوب شده و توسط نیروهای مرزبانی با آنها برخورد جدی می‌شود.

وی ادامه داد: نیروهای مرزبان در جنوب کشور از مرزهای آبی به خوبی پاسداری می‌کنند، بنابراین کشتی‌های غیربومی در آب‌های ما حضور نداشته و تمامی کشتی‌های توقیف شده مالکیت ایرانی دارند.

تخصیص سهمیه سوخت صیادان مبنی بر پارامترهای صیادی

خون میرزایی درباره سهمیه سوخت صیادان افزود: با پیگیری‌های سازمان شیلات ایران، وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه، سهمیه سوخت به صیادان تخصیص یافته که میزان سهمیه تابع پارامتر های تعیین شده توسط سازمان فائو است که قدرت موتور و فاصله صیدگاهی تا ساحل را شامل می‌شود.

معاون وزیر جهاد  کشاورزی درباره طرح یاوران تولید اضافه کرد: طبق تصمیم وزارت جهاد کشاورزی و با توجه به ظرفیت انسانی و نیروهای دانش آموخته در بخش شیلات مقرر شد از این نیروهای دانش‌آموخته بهره  مند شویم.

وی با اشاره به اینکه تعداد نیروی انسانی در بخش شیلات بالا است گفت: پشتوانه سازمان شیلات ایران مراکز تحقیقاتی، مراکز دانشگاهی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و جامعه دانش آموختگان هستند.

خرید حمایتی محصولات شیلاتی در دستور کار است

خون میرزایی درباره خرید حمایتی محصولات شیلاتی اضافه کرد: خرید حمایتی محصولات شیلاتی را از طریق سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران  و پشتیبانی امور دام پیگیری کرده‌ایم تا از این طریق ظرفیت تولید و مصرف سرانه افزایش یابد و گردش مالی در بخش شیلات ارتقا پیدا کند.

وی درخصوص محدودیت ارائه تسهیلات توسط بانک‌ها به پرورش ماهی در دریا افزود: ارائه تسهیلات از منابع داخلی بانک‌ها محدودیت ندارد اما دغدغه ما ارایه تسهیلات با سود کمتر است زیرا در گذشته با محدودیت منابع روبرو بودیم اما امیدواریم امسال تسهیلات به میزان کافی در اختیار بهره‌برداران قرار گیرد.

رییس سازمان شیلات ایران با تاکید بر اینکه تخصیص ارز برای واردات فناوری پرورش ماهی در دریا مد نظر سازمان شیلات است، گفت: توجیه اقتصادی مزارعی که کار پرورش ماهی در دریا را شروع کرده‌اند بر پایه ارز دولتی تنظیم شده، بنابراین درخواست ارز دولتی را برای بهره‌برداران این بخش داریم.

وی  یکی از برنامه‌های اصلی سازمان شیلات ایران را افزایش ۲۹۰ هزار تنی تولیدات شیلاتی دانست و افزود: این برنامه نیازمند ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است که در صورت تحقق این امر  ۲۴ هزار شغل جدید در کشور ایجاد می شود.

پیش‌بینی تولید ۵۲ هزارتن میگو در سالجاری

خون میرزایی درباره پرورش میگو تصریح کرد: سال گذشته با عدم تخصیص به موقع ارز برای واردات مولد، ادامه دار شدن سرما و ترس ناشی از محدودیت صادرات، فصل پرورش میگو با تاخیر روبرو شد اما امسال نسبت به سال گذشته عملیات ذخیره‌سازی عقب‌تر است و امیدواریم بتوانیم با اقدامات انجام شده این عقب‌ماندگی را جبران کنیم.

وی با بیان اینکه تولید میگو در سال جاری نیز همانند سال‌ های گذشته فراتر از برنامه تولید بود افزود: برنامه تکلیفی سال ۹۹ در زمینه تولید میگو ۵۲ هزار تن است که امیدواریم تولید ما بیش از این میزان باشد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی نبی الله خون میرزایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی سازمان شیلات ایران محصولات شیلاتی پرورش ماهی جهاد کشاورزی خون میرزایی سال گذشته پیش بینی قزل آلا کشتی ها سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۱۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و عدم هماهنگی با راه آهن جمهوری اسلامی، ۱۰ واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران، آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می‌کند.

در پی اطلاع رسانی‌های گذشته تاکید می‌شود که متأسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان متولی حمل‌ونقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این ۱۰ واگن در شمتیغ کرد و کوشید با فشارهای رسانه‌ای و توسل به برخی ادعاهای بعضاً کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌رغم ناپختگی و بی صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه ۱۵ اردیبهشت) از تهران نیز عبور نموده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب کشور است. همچنین راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذیربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می‎‌کند.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، تأکید می‌کند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم بر روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوزهای مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه‌آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تأکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.

کد خبر 6097908

دیگر خبرها

  • کدام کشورها خواهان محصولات شیلاتی قشم هستند
  • ساماندهی بهداشتی اسکله‌های صیادی و محصولات شیلاتی استان بوشهر
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • ساخت شهرک شیلات در شهر غیرساحلی ایران
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • احداث شهرک‌های شیلاتی نهاوند در مرحله مکان یابی
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود