Web Analytics Made Easy - Statcounter

چه آن گروه از افرادی كه دست به كلاهبرداری‌های چند میلیاردی زده‌اند و چه آن شركت‌هایی كه در این حوزه فعالیت اقتصادی می‌كردند.

در این گزارش نگاهی دقیق‌تر به خدمات ارزش‌افزوده، قوانین درج شده در مصوبه و حواشی آن می‌اندازیم.

خدماتی آشنا با نامی ناآشنا

خدمات ارزش‌ افزوده (Vas) یا خدمات مبتنی بر محتوا، نوعی از خدمات است كه روی تلفن‌همراه دریافت كرده و هزینه آن را همراه با هزینه خط گوشی خود پرداخت می‌كنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خدمات می‌تواند در قالب پیامك، سرویس آنلاین یا اپلیكیشن‌های تلفن‌همراه باشد. خدمات ارزش‌افزوده روشی برای پرداخت است و شما می‌توانید با اعتبار خود به وسیله اپراتور برای خدماتی كه دریافت می‌كنید، پول پرداخت كنید.

وس، یك روش پرداخت متداول در تمام دنیاست كه بیشتر برای سرویس‌های شهری و خدمات همگانی استفاده می‌شود. اما از آنجا كه راه‌های سوءاستفاده در ایران همیشه طرفداران زیادی دارد، اپراتورهای تلفن‌همراه خیلی زود راه سودآوری با استفاده از این روش پرداخت را پیدا كردند.

زمانی كه هنوز خبری از اپلیكیشن‌های تلفن‌همراه نبود، اپراتورها با خدمات محتوایی و پیامك‌های روزانه، كاربران را عضو سرویس‌ های ارزش‌ افزوده می‌كنند؛ سرویس‌هایی مانند اخبار روزانه، جملات موفقیت‌آمیز و... كه روزانه ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومان برای كاربران هزینه داشت. تا اینجا ماجرا عجیب نیست، اما ناآگاهی كاربران از هزینه‌هایی كه برای سرویس‌های ارزش‌افزوده از آنها كسر می‌شد، كار را از مسیر طبیعی خارج كرد. اپراتورها تنها بازیگران بازار وس نبودند، آنها به محتوا احتیاج داشتند، پس شركت‌های cp یا همان content provider برای تولید محتوای مورد نیاز و اگریگیتورها به عنوان واسطه میان اپراتورها و cp‌ها وارد بازار وس شدند.

تولیدكنندگان محتوا، شركت‌های در حال رشد

شركت‌هایcp به معنای ارائه‌دهنده محتوا، حالا با روی كار آمدن اگریگیتورها، راحت‌تر می‌توانستند مجوزهای كاری دریافت كنند. هر روز تعدادشان بیشتر می‌شد و فضای بدون كنترل كیفیت وس، شاهد بازیگران سودجوی جدیدی بود. اپراتورها كه سود ۵۰درصدی خود را دریافت می‌كردند، به غیر از مسائل ممیزی، توجهی به كیفیت سرویس نداشتند. شركت‌های cp، راه و روش خود را تغییر داده بودند و حالا كاربران را عضو اپلیكیشن‌های تلفن‌همراه خود می‌كردند.

روش‌های جذب كاربر هم از طریق پیامك‌ها بود و هم لندینگ پیج‌ها. بیشتر كلاهبرداری‌هایی كه وزیر ارتباطات در فضای وس از آن یاد می‌كند، مربوط به همین لندیگ پیج‌ها بود. صفحاتی در وب كه شماره تلفن و كد ارسالی را می‌خواست تا شما را در قرعه‌كشی شركت داده یا شارژ و اینترنت رایگان جایزه دهد. از طرف دیگر برخی شركت‌ها به وس تنها به عنوان یك روش پرداخت نگاه می‌كردند و روی كیفیت محصولات خود متمركز شدند. حتی سرویس‌های آنلاینی كه مربوط به شركت‌های cp نبودند هم از این روش پرداخت برای راحتی كاربرانشان استفاده كردند.

اپراتورها؛ بازیگران اصلی، اما در سایه

همان‌طور كه گفته شد سهم اپراتورها به‌عنوان متولی پرداخت از درآمد سرویس‌های وس ۵۰‌درصد است. فرض كنید بانك برای هر تراكنش مالی از درگاه پرداخت شخصی، ۵۰‌درصد از درآمد شما سهم بردارد! به همین دلیل، این فضا آن‌قدر جذاب بود كه تمایلی به اصلاح آن نداشتند. اما بعد از شكایت كاربران با توجه به هزینه‌هایی كه روی قبض تلفن‌همراه خود می‌دیدند، هر دو اپراتور بزرگ كشور تلاش كردند فضا را به سمتی ببرند كه كاربر با آگاهی پول پرداخت كند.

قوانینی برای cpها تعریف شد كه شامل نمایش دقیق هزینه، امكان لغو اشتراك، اضافه شدن دوره رایگان و... بود. حتی ایرانسل پا را كمی فراتر از همراه اول گذاشت و فروشگاه اینترنتی «چارخونه» را به عنوان متولی اصلی كنترل كیفیت اپ‌های حوزه وس و همچنین تنها كانال دریافت اپلیكیشن معرفی كرد. اما روش اصلی كلاهبرداری در فضای وس، یعنی قرعه‌كشی‌ها و جایزه‌های سوری و همچنین لندینگ پیج‌ها هنوز پا برجا بودند.

ستاره ۸۰۰ها چه شد؟

با رسانه‌ای شدن ماجرای پایان وس توسط وزیر ارتباطات، ابتدا كاربران با روشی برای استعلام میزان هزینه مصرف شده در فضای وس آشنا شدند. آنها با زدن *800# مطلع می‌شدند تا به حال چه مقدار هزینه برای خدمات ارزش‌افزوده پرداخت كرده‌اند.

بسیاری از كاربران از این روش استعلام استفاده كردند و حتی فاكتورهایی با اعداد بالا در شبكه‌های اجتماعی دست به دست می‌شد. اما از آنجا كه انگار وزیر ارتباطات اطلاع نداشت كه متولی اصلی خدمات ارزش‌افزوده، اپراتورهای زیرمجموعه‌اش هستند نه شركت‌های بیرونی، هیچ دستوری مبنی بر برگرداندن بخشی از این هزینه به كاربرانی كه شاكی هستند، ابلاغ نكرد.

این در شرایطی است كه در سامانه *800# امكان ثبت شكایت هم وجود داشت، اما هیچ خبری از جواب این شكایت‌ها نبود.

در تمام دورانی كه وزیر ارتباطات از پایان كلاهبرداری‌های وس سخن می‌گفت، سعی می‌كرد اسمی از اپراتورها نیاورد تا بیشتر حلقه سوم این ماجرا یعنی تولیدكنندگان محتوا، عاملان اصلی سوءاستفاده‌ها در فضای وس معرفی شوند. در صورتی كه نبود قوانین درست، نبود كنترل كیفیت و عدم آگاهی كاربران، فضا را برای شركت‌های سودجو باز كرد.

كیف پول، راه‌حلی عجیب

حالا پس از نزدیك به یك‌سال از پروژه پایان وس، پرده آخر آن رقم خورده و خدمات ارزش‌افزوده به پایان رسیده است.

طبق مصوبه‌ای كه سازمان تنظیم مقررات برای خدمات ارزش‌افزوده تنظیم كرده، شركت‌ها حق ندارند به‌صورت مستقیم هزینه سرویس‌های مبتنی بر محتوا را از شارژ یا اعتبار سیمكارت كم كنند، در‌عوض یك كیف پول برای این كار به حساب كاربران اضافه می‌شود كه می‌توانند با شارژ كردن آن از خدمات ارزش‌افزوده استفاده كنند. اما هیچ اطلاع‌رسانی درستی انجام نشده و كاربران اطلاعی درخصوص شارژ كیف پول خود ندارند.

بعد از یك هفته از اجرای این مصوبه، درآمد توسعه‌دهندگان و شركت‌های ارائه‌دهنده سرویس‌ها و اپلیكیشن‌ها به‌صورت كامل صفر شده است. این‌كه دست سودجویان از جیب مردم كوتاه شده اتفاق بسیار خوبی است، اما روش انجام آن بیشتر شبیه پاك كردن صورت مساله است.

همان‌طور كه گفته شد در بیشتر كشورهای دنیا، وس به‌عنوان یك روش و فناوری قابل استفاده است و آن چیزی كه وس را حداقل در ایران به جایی برای سوءاستفاده از كاربران تبدیل كرد، استفاده نادرست و عدم قانونگذاری مشخص است.

حالا با تعطیل شدن كامل وس نزدیك به هزار نفر از افرادی كه در شركت‌های ارائه‌دهنده محتوا كار می‌كردند بیكار می‌شوند و همچنین كاربرای كه به استفاده از سرویس‌ها و اپلیكیشن‌ها علاقه داشتند، باید از روش‌های پرداخت سخت‌تری مانند پرداخت شتابی و استفاده از رمز دوم استفاده كنند.

شاید اگر وزارت ارتباطات به‌جای تمركز روی بعد رسانه‌ای ماجرا، روی حل مساله متمركز می‌شد، می‌توانست با قانونگذاری درست در اپراتورهای زیرمجموعه‌اش، كار را اصولی‌تر انجام دهد، نه با هیاهوی بیشتر.

آرش جهانگیری - طراح تجربه كاربری / ضمیمه کلیک روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: وس ارزش افزوده خدمات ارزش افزوده تلفن همراه وزیر ارتباطات اپلیکیشن ها روش پرداخت فضای وس سرویس ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۳۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت

اگر افراد حدودا تا یک هفته قبل از واریز سود سهام عدالت اطلاعات حسابی خود را بروز و مشکلات را رفع کنند سود برای آنها واریز می‌شود همچنین همراه با این سود، سود سنوات گذشته را هم دریافت خواهند کرد.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در رابطه با شرایط دریافت سود سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.
محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: مکاتبات ما با ۸ شرکت که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند ادامه دار است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: افراد به چند دلیل سود سهام عدالت را دریافت نخواهند کرد که از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.

او در ادامه می‌گوید: اگر افراد حدودا تا یک هفته قبل از واریز سود سهام عدالت اطلاعات حسابی خود را بروز و مشکلات را رفع کنند سود برای آنها واریز می‌شود همچنین همراه با این سود، سود سنوات گذشته را هم دریافت خواهند کرد.

سود سهام عدالت که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: مکاتبات ما با ۸ شرکت که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند ادامه دار است.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در رابطه با شرایط دریافت سود سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: افراد به چند دلیل سود سهام عدالت را دریافت نخواهند کرد که از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.

او در ادامه می‌گوید: اگر افراد حدودا تا یک هفته قبل از واریز سود سهام عدالت اطلاعات حسابی خود را بروز و مشکلات را رفع کنند سود برای آنها واریز می‌شود همچنین همراه با این سود، سود سنوات گذشته را هم دریافت خواهند کرد.

سود سهام عدالت که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

محمد علی شاه حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد در جلسه هماهنگی برگزاری مجمع‌عمومی شرکت سرمایه‌گذاری (سهام عدالت) استان گفت: جامعه هدف ما در این انتخابات و مجمع عمومی سهامدارانی هستند که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند. دستگاه‌های اجرایی نیز باید در این زمینه همکاری داشته باشند و سهام عدالت یکی از مهم‌ترین بخش‌های اصل ۴۴ و مردمی‌سازی اقتصاد است که بخش خصوص در دولت سیزدهم مورد حمایت قرار داشته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد در جلسه هماهنگی برگزاری مجمع‌عمومی شرکت سرمایه‌گذاری (سهام عدالت) استان گفت: جامعه هدف ما در این انتخابات و مجمع عمومی سهامدارانی هستند که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند. دستگاه‌های اجرایی نیز باید در این زمینه همکاری داشته باشند و سهام عدالت یکی از مهم‌ترین بخش‌های اصل ۴۴ و مردمی‌سازی اقتصاد است که بخش خصوص در دولت سیزدهم مورد حمایت قرار داشته است.

سود سهام عدالتی که بنا بود در دو مرحله پرداخت شود، اما بدعهدی برخی از شرکت‌ها سبب شد تا سود سال مالی ۱۴۰۳ سه مرحله‌ای شود. در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس گفته بود: متاسفانه با وجود پیگیری‌های سازمان بورس، ۸ شرکت سود سهام عدالت خود را به حساب‌های شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز نکردند که این سازمان اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد تا بعد از تامین وجه از سوی شرکت‌های سرمایه پذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود.

پیش از این هم شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرده بود: شرکت‌های صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس هیچ مبلغی را برای مراحل اول و دوم سود سهام عدالت خود به حساب‌های سمات واریز نکرده اند شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندر عباس و پارس سوئیچ نیز وجوه مرحله دوم خود را پرداخت نکرده اند.

واریز سود سهام عدالت عقب افتاده بصورت یکجا در این تاریخ

حالا بنابر اعلام رئیس سازمان بورس احتمالا واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت خرداد ماه خواهد بود؛ در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس شب گذشته در رسانه ملی گفت: مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکت‌ها تخلفی داشته باشند و نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند.

او افزود: این شرکت‌ها اکثرا با کمبود نقدینگی مواجه هستند ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

اما آیا با شرکت‌هایی که سود سهام عدالت خود را واریز نکردند برخوردی خواهد شد؟ در همین راستا هم، ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عدم پرداخت سود سهام که مطابق زمان بندی اعلام شده در کدال نباشد یک تخلف است.

این مقام مسئول اظهار کرد: مورد دیگر این که اگر ۸ ماهی که در قانون تجارت تعیین شده و بر اساس مصوبه سازمان بورس این ۸ ماه به ۴ ماه کاهش یافته و برخی از شرکت‌ها اساسنامه خود را تغییر دادند هم زمان بندی رعایت نشود این نیز یک موضوع قابل پیگیری است. در کل دو موضوع عدم رعایت زمانبندی پرداخت سود که در سامانه کدال منتشر شده و هم عدم رعایت زمانبندی بر اساس اساسنامه ناشران قابل پیگیری است و سازمان بورس پیگیر این موضوع خواهد بود.

نحوه دریافت سود سهام عدالت

ما همین که بحث واریز سود سهام عدالت داغ می‌شود برخی از سود جویان هم فرصت را غنیمت می‌شمارند که در همین راستا هم مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفته بود: هر زمان که موضوعات مربوط به سهام عدالت مطرح می‌شود عده‌ای از این فرصت جهت کلاهبرداری استفاده می‌کنند که لازم است سهامداران عدالت به چند نکته دقت داشته باشند. معمولا کلاهبرداران چند روش دارند؛ آنها یا به افراد پیامک ارسال می‌کنند و می‌گویند برای دریافت سود سهام عدالت با این شماره تماس گرفته یا روی لینک خاصی کلیک کنید که در این خصوص باید گفت برای دریافت سهام عدالت به هیچ فردی پیامک زده نمی‌شود.

او افزود: مورد دیگر این که کلاهبرداران ممکن است در فضای مجازی سایتی را معرفی کنند که قطعا هیچ سایتی برای دریافت سود سهام عدالت وجود ندارد. نکته بعدی این که برخی از کلاهبرداران حرفه‌ای‌تر هستند و حساب کاربری افراد را هک و از طریق آنها برای اطرافیان پیامکی مبنی بر این که “سود سهام عدالت را دریافت کردم به این لینک بروید و شما هم سود دریافت کنید” ارسال می‌کنند. بر همین اساس در این زمینه هوشیاری افراد بسیار مهم خواهد بود.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در ادامه اظهار کرد: در مجموع برای دریافت سود سهام عدالت به هیچ فردی پیامی داده نخواهد شد و از افراد هیچ مدرکی درخواست نمی‌شود و همچنین مراجعه به سایت و لینکی نیاز نیست.
با نصب و اجرای اپلیکیشن تاپ و ورود به صفحه اصلی، کافی است به پایین صفحه مراجعه، و آیکون بازار سرمایه را لمس کنید. بعد از ورود به بخش ثبت‌نام سجام، تایید شماره‌تلفن و واردکردن کد ملی خود، می‌توانید در سامانه توسعه ابزار بازار سرمایه، ثبت‌نام خود را انجام دهید. به خاطر داشته باشید که ورود به این سامانه برای یکپارچگی اطلاعات فعالان بازار سرمایه الزامی است.

با لمس آیکون ثبت‌نام در سجام، به صفحه جدیدی هدایت می‌شوید که باید اطلاعات هویتی خود را در آن وارد کنید. شما در مراحل مختلف، ملزم به وارد کردن بخشی از مشخصات خود برای تایید هویت هستید تا در نهایت، اجازه ورود به سامانه به شما داده شود.

ورود به سامانه سجام برای هرکسی که می‌خواهد در بازار سهام سرمایه‌گذاری کند و دارایی خود را رشد دهد، ضروری خواهد بود. خیلی‌ها دوست دارند سرمایه‌گذاری در بازار سهام را به‌عنوان شغل دوم خود و رسیدن به درآمد‌های چند میلیونی انتخاب کنند. آنها باید بدانند که اجرای این تصمیم نیازمند انجام اصول و قوانینی است که حتما باید به آن پایبند باشند.

منبع: اقتصادآنلاین

tags # سهام عدالت سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • ثبت نام اینترنت فیبر نوری + جزئیات
  • ۷۸ مصوبه سفر دولت به مازندران کامل اجرا شده است
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • ‌ساختارهای حقوقی و ‌حقیقی در تحقق شعار سال ‌مورد توجه قرار گیرد
  • تحقق ۱۲۹ مصوبه از سفر اول دولت سیزدهم به خراسان رضوی
  • اسلام نگاهی مقدس به مسئله کار و کارگر دارد
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر
  • جزئیات پرداخت تسهیلات ارزی برای واردات اتوبوس