Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@07:40:57 GMT

اظهارات ضدونقیض درباره تغییر تابعیت غزل حکیمی‌فرد

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۹۷۳۴۲

اظهارات ضدونقیض درباره تغییر تابعیت غزل حکیمی‌فرد

«شایعه نسازید، تغییر تابعیت ندادم». این صحبت‌های غزل حکیمی‌فرد، عضو سابق تیم ملی شطرنج زنان است که در واکنش به خبر تغییر تابعیتش مطرح می‌کند. استاد بزرگ شطرنج بانوان ایران در حالی قرار است از این به‌بعد برای تیم ملی شطرنج سوئیس مسابقه دهد که منکر تغییر تابعیت خود در این کشور می‌شود. او معتقد است تغییر پرچم در فدراسیون جهانی شطرنج به منزله تغییر تابعیت نیست، بلکه امکانی برای حضور حرفه‌ای‌اش در مسابقات شطرنج اروپاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرای تغییر تابعیت حکیمی‌فرد از آنجایی شروع شد که مثل همه ورزشکاران مهاجر، پرچم ایران از مقابل اسم او در رده‌بندی جهانی حذف و پرچم سوئیس جایگزین آن شد. در این شرایط بود که رسانه‌ها طبق قوانینی که برای تغییر تابعیت افراد وجود دارد که یکی از آن‌ها تغییر پرچم است، بر مهاجرت او صحه گذاشتند، آن هم در شرایطی که او چهار سال است در سوئیس به‌سر می‌برد و مشغول ادامه تحصیل است. انتشار خبر تغییر تابعیت حکیمی‌فرد در روز‌هایی که موج گسترده‌ای از مهاجرت شطرنج‌بازان به خارج از کشور شکل گرفته، در حالی بازتاب زیادی در فضای عمومی جامعه داشت که او بلافاصله به آن عکس‌العمل نشان داد.

او دیروز در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «اینجانب غزل حکیمی‌فرد استاد بزرگ شطرنج بانوان و فارغ‌التحصیل از دانشگاه شهید بهشتی در رشته مهندسی کامپیوتر هستم و ۳ سال است که جهت ادامه تحصیل در دانشگاه پلی‌تکنیک (ETH) در سوئیس اقامت دارم و موفق به اخذ مدرک فوق‌لیسانس از این دانشگاه شده‌ام. درحال‌حاضر هم به‌عنوان Research Assistant در این دانشگاه مشغول به کار هستم. من طی سالیان متمادی بدون هرگونه حاشیه‌اى افتخار عضویت در تیم ملی شطرنج کشورمان در تمامی رده‌های سنی از نونهالان تا بزرگسالان را داشته‌ام و افتخاراتی در سطح آسیا و جهان برای کشورم کسب کرده‌ام. متاسفانه ادامه تحصیل من در سوئیس با آیین‌نامه‌های قهرمانی ایران مغایرت داشته. طوری که بازیکنانی که در خارج از کشور اقامت دارند امکان حضور در تیم ملی را ندارند. من استاد بزرگ و بازیکن حرفه‌ای شطرنج هستم و در این مدت امکان عضویت در تیم ملی کشورم را نداشتم. تغییر پرچم در فدراسیون جهانی شطرنج به منزله تغییر تابعیت نیست بلکه امکانی برای حضور حرفه‌ای من در مسابقات شطرنج اروپا است. برای همین تاکید می‌کنم که همچنان تابعیت ایرانی دارم و هرگونه اظهارنظر در مورد تغییر تابعیت خویش به دلایل سیاسی و ... را شدیدا تکذیب می‌کنم».

استاد بزرگ شطرنج بانوان ایران در حالی این اظهارات را مطرح کرد که هضم آن برای خیلی‌ها عجیب‌وغریب به نظر می‌رسید، چراکه تا به الان دیده نشده ورزشکاری پرچم خود را عوض کند، اما تابعیتش کشوری باشد که در آن متولد شده باشد.

دراین‌باره با محسن سمیع‌زاده، سرپرست دبیر فدراسیون شطرنج، تماس گرفتیم تا بیشتر از اوضاع‌واحوال حکیمی‌فرد مطلع شویم که او گفت: «قوانین فیده با فدراسیون‌های جهانی دیگر متفاوت است. هر شطرنج‌بازی برای اینکه بخواهد تغییر تابعیت بدهد، اگر بخواهد فعالیتش را در کشور مدنظرش شروع کند، باید دو سال منتظر بماند تا شرایط اقامت در آن کشور برایش مهیا شود. اما اگر نخواهد این دو سال را پشت‌سر بگذارد و فورا کارش را شروع کند، باید به کشور اول خود (مثلا ایران) مبلغ بالایی را به‌عنوان غرامت بدهد تا شرایط برایش مهیا شود. اما در فدراسیون جهانی شطرنج یک راه سومی وجود دارد که آن را از سایر فدراسیون‌های جهانی متمایز کرده است. اینجا شطرنج‌بازان می‌توانند بدون اینکه تغییر تابعیت بدهند تا زمانی که در آن کشور حضور دارند با پرچم کشور مربوطه در مسابقات شرکت کنند. حالا این شرایط برای خانم حکیمی‌فرد فراهم شده است. متأسفانه در گذشته اوضاع فدراسیون شطرنج به‌گونه‌ای بوده، ورزشکارانی مثل ایشان که برای ادامه تحصیل یا موارد دیگر موقتا در کشور دیگری اقامت کرده‌اند، فضا مهیا نبوده که در تیم ملی حضور داشته باشند. ظاهرا قانون به این صورت بوده، تنها کسانی که در رقابت‌های قهرمانی کشوری حضور داشته‌اند، می‌توانستند به تیم ملی راه پیدا کنند. امتیاز دیگری که فیده نسبت به فدراسیون‌های جهانی دیگر دارد این است که حتی این امکان را به شطرنج‌بازان می‌دهد که بعد از مدتی دوباره پرچم خود را عوض کنند و بروند برای کشور دیگری هم مسابقه بدهند».

فدراسیون شطرنج ایران روز گذشته بعد از گفته‌های حکیمی‌فرد نیز بیانیه‌ای را درخصوص حمایت از شطرنج‌بازان مهاجر ایرانی صادر کرد که در نوع خود درخور توجه بود. سمیع‌زاده دراین‌باره افزود: «ما اصلا موافق چنین رفتار‌هایی نیستیم. قطعا وقتی نخبگان ما از کشور می‌روند حتما یک جای کار ایراد داشته و کوتاهی در مورد آن‌ها صورت گرفته است. درست است که ما نمی‌توانیم مانع مهاجرت ملی‌پوشان شویم، اما به‌هرحال باید راهکاری ارائه بدهیم که بتوانیم این عزیزان را در تیم ملی کشور خودمان حفظ کنیم. اتفاقی که برای خانم حکیمی‌فرد به وجود آمد باعث شد تا ما بلافاصله در هیئت‌رئیسه به آن رسیدگی کنیم و نگذاریم که ورزشکارانی مثل ایشان به راحتی به‌خاطر عدم حضور در رقابت‌های کشوری، عضویت در تیم ملی را از دست بدهند».

منبع: فرارو

کلیدواژه: غزل حکیمی فرد شطرنج تغییر تابعیت شطرنج بازان ادامه تحصیل استاد بزرگ تیم ملی حکیمی فرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۷۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین المپیک ژیمناستیک ایران، کارمند شهرداری گرگان شد

علی‌محمد زنگانه استاندار گلستان روز شنبه در همایش تجلیل از شوراهای اسلامی برتر استان با اهدای لوح تقدیر از مهدی الفتی ژیمناستیک‌کار گلستانی تجلیل کرد.

همچنین در این جلسه اعلام شد که مهدی الفتی و پرهام مقصودلو از این پس در شهرداری گرگان استخدام می‌شوند و از امروز کار خود را آغاز خواهند کرد.

سید محمدرضا سیدالنگی شهردار گرگان در این مراسم گفت: شورای اسلامی و شهرداری گرگان به پذیرش نخبگان در مجموعه خود افتخار می‌کند و در همین راستا مهدی الفتی و پرهام مقصودلو به عنوان نخبه ورزشی از امروز به استخدام شهرداری گرگان درآمدند.

مهدی الفتی، اولین ایرانی است که در بازی‌های آسیایی صاحب مدال شد و با ایستادن روی سکوی دوم بازی‌های آسیایی هانگژو در ورزش ایران تاریخ‌سازی کرد.

او همچنین چندی قبل با قرار گرفتن در رده دوم رتبه‌بندی مسابقات کسب سهمیه، به المپیک پاریس راه پیدا کند که الفتی را به اولین ژیمناست ایرانی راه یافته به این رویداد معتبر تبدیل کرد.

پرهام مقصودلو نیز نفر اول ریتینگ (سیستمی برای محاسبه سطح مهارتی بازیکنان رشته‌های ورزشی) شطرنج ایران است که در مسابقات شطرنج قهرمانی جوانان جهان در سال ۲۰۱۸ توانست با کسب ۹.۵ امتیاز از ۱۱ دیدار خود، قهرمان جوانان جهان شود.

وی به‌عنوان یکی از شناخته‌شده‌ترین شطرنج بازان ایرانی در ۱۵ سالگی موفق به کسب عنوان استاد بزرگ شطرنج شد.

دیگر خبرها

  • اظهارات جدید وزیر کشور درباره دیوار کشی در استان سیستان و بلوچستان
  • السنوار شطرنج باز قهاری است/ هر بار ما را غافلگیر می‌کند
  • گل حکیمی به لوآور (پاری سن ژرمن ۲-۳ لوآور)
  • یادواره شهدای کارگری شهرستان شفت برگزار شد
  • اولین المپیک ژیمناستیک ایران، کارمند شهرداری گرگان شد
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره چارلز پس از گزارش‌های ضدونقیض
  • اخبار ضدونقیض درباره وضعیت سلامتی پادشاه انگلیس
  • برتری تیم ملی شطرنج مردان مقابل نمایندگان روسیه
  • توقف شطرنجبازان روسیه برابر تیم های مردان و بانوان ایران
  • برتری تیم ملی شطرنج مردان و تساوی تیم ملی زنان مقابل نمایندگان روسیه